*

Αποστολέας Θέμα: Αξίζει τελικά το φροντιστήριο??  (Αναγνώστηκε 9556 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα...

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Αξίζει τελικά το φροντιστήριο??
« στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 03:12:20 pm »
Θα ήθελα να μου πείτε αν, όσες πήγατε φροντιστήριο, σας βοήθησε...
Εγώ δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...
θετικά: Πήρα έτοιμη όλη την ύλη, έμαθα τον τρόπο να γράφω δραστηριότητες, είχα πιο οργανωμένο διάβασμα
Αρνητικά: Πολύ ακριβό, ίσως έμαθα πολλά περισσότερα απο όσα χρειαζόταν, οι καθηγητές ψιλοπέρα βρέχει

Ασχολήθηκα πολύ με τα ψυχοπαιδαγωγικά και φέτος (για πρώτη φορά νομίζω) δεν έβαλαν καθόλου. Αντίθετα έβαλαν όλο το βιβλίο της νηπιαγωγού και όλο το ΔΕΠΠΣ. Αυτά τα διαβάζουν και αυτοί που πήγαν για την πλάκα τους. Με καλή έκφραση,κάποιες γνώσεις και καθαρογραμμένο γραπτό άνετα μπορούν να περάσουν άτομα που ΄πέθαναν΄στο διάβασμα...

Επομένως αξίζει το φροντιστήριο??
Το παιδί δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσεις αλλά μια εστία που πρέπει να ανάψεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αξίζει τελικά το φροντιστήριο??
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:23 »

Αποσυνδεδεμένος θωμαις

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 08:31:11 pm »
oooooooxi
 :o

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 10:23:05 pm »
Προσωπικά δεν πήγα φροντιστήριο, μόνη μου έκατσα και διάβασα. Το πώς να σχεδιάζω δραστηριότητες το "έμαθα" στις πρακτικές κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Δε νομίζω πως το φροντιστήριο έχει να μας μάθει κάτι παραπάνω απ' όσα ήδη γνωρίζουμε, ούτε κατέχει κάποια αποκλειστική πρόσβαση σε "απαραίτητα" συγγράμματα. Κι αν κρίνω από τις απαντήσεις που έχουν δώσει φροντιστήρια σε ερωτήσεις διαγωνισμού εκπαιδευτικών και τα κραυγαλέα τους λάθη, όχι, ευχαριστώ, δε θα πάρω!...

Γενικά έχω μια προκατάληψη απέναντι στα φροντιστήρια. Ποτέ μου δεν πήγα, ούτε έκανα ιδιαίτερα ούτε τίποτα. Πανελλήνιες πέρασα με την πρώτη διαβάζοντας μόνη μου και ζητώντας βοήθεια στην τάξη από τους καθηγητές μου. Θεωρώ τα φροντιστήρια σπατάλη χρημάτων για όσους έχουν διάθεση να μελετήσουν κι έχουν την απαραίτητη αυτοπειθαρχία. Πιστεύω ότι μόνο εκείνους που δε "στρώνονται" από μόνοι τους μπορούν να βοηθήσουν.

Φέτος έδινα δεύτερη φορά ΑΣΕΠ, πρώτη φορά όμως με προετοιμασία. Αν χρειαστεί να ξαναδώσω, και πάλι θα διαβάσω μόνη μου. Και θα ενθάρρυνα όλες τις "συναδέλφους" υποψήφιες να κάνουν το ίδιο. Να πάνε οι μαθηματικοί και οι φυσικοί σε φροντιστήριο για να μάθουν παιδαγωγικά και διδακτική το καταλαβαίνω, εφόσον δεν έχουν αγγίξει αυτη την επιστήμη στη σχολή τους (εκτός κι αν πήραν μάθημα επιλογής από Παιδαγωγικές Σχολές), αλλά εμείς, οι δάσκαλοι και οι γυμναστές γιατί; ???
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 11:33:03 pm »
Γεια σας κοριτσια και απο μένα...
λοιπον ημουν αντιθετη με το φροντιστηριο θεωρουσα  οτι ειναι μονο για να μας φαει λεφτα ;D

τωρα πια που εδωσα και τελειωσε αυτο
εδινα 3η φορα
τις 2 προηγουμενες δεν ειχα παει φροντιστηριο και πηγα τωρα 

μπορω να πω οτι το φροντιστηριο βοηθα ατομα σαν εμενα που δεν ειχα βαλει τον κ...ο μου κατω και να δω τι πρεπει να διαβασω και να αξιοποιησω οσα ''εργαλεια'' μου χαν δωθει απο το πανεπιστημιο

με λιγα λογια 2 φορες που χα δωσει δεν ειχα προετοιμαστει σοβαρα

τωρα αν εδινα 1η φορα με το μυαλο που χω
θα προετοιμαζα μονη μου τον εαυτο μου σοβαρα με οδηγο , δεππς, δραστηριοτητες , βιβλια σχολης  κτλ

δεν μετανιωνω που πηγα γιατι το φροντιστηριο μου δωσε την ωθηση να αναζητησω πραγματα να ενημερωθω και να διαβασω με επιστημονικο τροπο αξιοποιωντας την κριτικη σκεψη κατι που δεν εκανα πριν το φροντιστηριο μια που το διαβασμα μου ηταν στο στυλ του πανεπιστημιου

με λιγα λογια λατρευα οσα ειχα σπουδασει αλλα δεν ημουν ετοιμη να μπω στο νηπιαγωγειο

μετα απο το προσωπικο διαβασμα που εκανα αφου ολοκληρωσα το φροντιστηριο

(  εκανα απο μαρτη περισυ μεχρι ιουλη καθε σκ μαθημα και τελειωσα το φροντιστηριο

διακοπες το καλοκαιρι μεχρι και σεπτεμβρη δεν ειχα ανοιξει βιβλιο  απο οκτωβρη λοιπον σοβαρα μεχρι να δωσουμε αφιερωθηκα ολοκληρωτικα  μονη μου

μπορω να πω οτι τωρα νιωθω ετοιμη να βρεθω διπλα στα παιδια  γεματη ορεξη οσα διαβασα να εφαρμοσω πλαι τους  γιατι μεχρι πριν ενα χρονο ειχα την ορεξη να το κανω αλλα οχι τις γνωσεις παρολο που ειχα ενα πτυχιο στα χερια μου οσο τραγικο και να ακουγεται μονο θεωριες διαβασα στο πανεπιστημιο

μεσα σε αυτο το διαστημα που σας περιεγραψα καταφερα τις θεωριες να τις καταλαβω και να τις εμπεδωσω να αγαπησω το καθετι και να το κανω κτημα μου προσεγγιζοντας το στα πλαισια του νηπιαγωγειου και αυτο ειναι που διασκεδασα οτι διαβαζα και ενιωθα γεματη κατι που δεν ειχε γινει τις 2 αλλες φορες μια που διαβαζα για τα πανηγυρια ετσι για να πω οτι διαβασα δεν ηταν συνειδητα και λυπαμαι που το λεω

αυτο εχει να κανει και με την ωριμοτητα του καθενος

και επειδη ειμαι λιγο αυστηρη με τον εαυτο μου και δεν ντρεπομαι να το πω μεχρι πριν ενα χρονο δεν το εβλεπα ωριμα και συνειδητα
μεσα σε ενα χρονο ομως καταφερα μεσα απο την επαφη και το διαβασμα για οτι αγαπουσα να νιωσω δυνατη και ετοιμη να πω θα τα καταφερω

το φροντιστηριο μονο του δεν λεει τπτ

αν ενα ατομο παει στο φροντιστηριο αλλα δεν αγγιξει τα βιβλια του τις σημειωσεις
τα αθρα των περιοδικων που αφορουν το νηπιαγωγειο να αναζητησει να ενδιαφερθει μονο του να φτιαξει δραστηριοτητες μονο

να ''ταξιδεψει '' μεσα σε ολα αυτα τοτε

δεν εχει νοημα να παει φροντιστηριο

μην περιμενετε λοιπον να πατε φροντιστηριο
εσεις εχετε τη δυναμη μεσα σας
το φροντιστηριο απλα δινει καποια ''εφοδια ''τιποτα παραπανω ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2009, 11:43:44 pm από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:23 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 12:09:28 am »
Για μένα το φροντιστήριο είναι παντελώς άρχηστο! Σου δίνουν μια οργανωμένη ύλη(που ανάθεμα και αν χρειάζεται τίποτα απ' όλα αυτά) στα υποτιθέμενα σοσ δεν πέφτουν ποτέ μέσα(αλλα η παραφιλολογια γυρω απο αυτα συνεχιζεται για να πιασουν νεα "ψαράκια") και σε αποπροσανατολίζουν κιόλας (διαβασε ατέλειωτα ψυχοπαιδαγωγικά, για να μην πέσει τίποτα). Όσο για τον περίφημο σχεδιασμό δραστηριοτήτων αν μάθεις τον "τρόπο" του οδηγού είσαι απόλυτα καλυμμένος πιστεύω(με βαση αυτόν δεν βαθμολογούν;;)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 09:20:27 am »
Συμφωνώ με τη vasilikiP. MaryLiscious ευχαριστούμε που μας άνοιξες την καρδούλα σου. ;)
Νομίζω ότι το φροντιστήριο έχει αξία μόνο σε περιπτώσεις που ο υποψήφιος απέχει πολλά χρόνια από το αντικείμενο αφενός και αφετέρου δεν έχει χρόνο να διαβάσει, οπότε μια καλά οργανωμένη ύλη θα βοηθήσει. Από την άλλη είναι και λίγο αυτή η ελληνική νοοτροπία της εύκολης λύσης και του αφάνταστου ανταγωνισμού που επιβάλλει υποτίθεται το φροντιστήριο.

Schnitke, έχω μείνει άφωνη. Συγχαρητήρια!!!! :o :o :o 8)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 11:07:58 am »
Schnittke...μια απ' τα ίδια είμαστε! ;)
Τη γνώμη μου για τα φροντιστήρια (αν και το έχω ξανακάνει) μόλις την είπα εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10864.msg148858#new (μια και το 'φερε η κουβέντα)
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα ανασφάλειας και "μόδας" (Ρίτα,
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2009, 11:09:40 am από sophie »
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 11:56:47 am »
Για μένα το φροντιστήριο είναι παντελώς άρχηστο! Σου δίνουν μια οργανωμένη ύλη(που ανάθεμα και αν χρειάζεται τίποτα απ' όλα αυτά) στα υποτιθέμενα σοσ δεν πέφτουν ποτέ μέσα(αλλα η παραφιλολογια γυρω απο αυτα συνεχιζεται για να πιασουν νεα "ψαράκια") και σε αποπροσανατολίζουν κιόλας (διαβασε ατέλειωτα ψυχοπαιδαγωγικά, για να μην πέσει τίποτα). Όσο για τον περίφημο σχεδιασμό δραστηριοτήτων αν μάθεις τον "τρόπο" του οδηγού είσαι απόλυτα καλυμμένος πιστεύω(με βαση αυτόν δεν βαθμολογούν;;)

ευτυχως εμας οποτε καποιο κοριτσι ανεφερε θεωριες  και ψυχοπαιδαγωγικα η καθηγητρια μας ελεγε
μην ασχολειστε με τοσες λεπτομερειες  ισα ισα που μας ελεγε δεν προκειται  να σας τα βαλουν ! 
εδινε σημασια στο να ανοιχτουμε και να ξεδιπλωσουμε τις σκεψεις μας και μας εβαζε να γραφουμε συχνα δραστηριοτητες αλλα και θεματα αναπτυξης οπως μεταβαση , συνεργασια με γονεις , ομαδοσυνεργατικη κτλ

ετσι μεσα απο τη συνεχη γραφη μπορουσες να εξοικοιωθεις και οταν θα εφτανε η ωρα να γραψεις να το εχεις κανει ηδη πολλες φορες που να νιωθεις ανετα και ηρεμος
ειναι θεμα και σε τι καθηγητρια θα πεσεις.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 12:36:17 pm »
Και εγώ είμαι αντίθετη με τα φροντιστήρια. Θεωρώ ότι το διάβασμα για τον ΑΣΕΠ είναι κάτι που μπορούσα να το κάνω μόνη μου (όπως και το έκανα) με την προϋπόθεση ότι δεν θα διάβαζα απλά για τελειώνω βιβλίς ςπί βιβλίων, αλλά θα διάβαζα με το σωστό τρόπο. Και όντως απέδωσε. Άρα αφού κατάφερα εγώ να το κάνω, γιατί να μην μπορεί και κάποιος άλλος;
Όσο για τις δραστηριότητες....ο οδηγός έχει πολύ καλή ανάπτυξη, αλλά και στη σχολή έιχαμε κάνει πολλές δραστηριότητες και απλά τις διάβασα από το φάκελο πρακτικών μου.
Από εκεί και πέρα, απλά κοίταξα αυτά που έγραφα να μην έχουν εκφραστικά λάθη, να είναι πάνω στο θέμα και να μην είναι άπειρα γιατί οι εξεταστε΄ς βαριούνται.
Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να πάω σε κάποιο φροντιστήριο για να μου πουν πώς να τα κάνω αυτά......
Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 01:44:39 pm »
         Τελείωσα το 2000 και απο το 2001 και μετά ασχολούμαι με εντελώς διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες. Για να πώ την αλήθεια όμως επειδή αγαπάω πολύ το επαγγελμά μας, οταν βρίσκω σεμινάριο που να μου αρέσει πηγαίνω. Που θέλω να καταλήξω; Το τελευταίο τρίμηνο παρακολούθησα 3 σεμινάρια και εκεί έμαθα για την μετάβαση, για την ομαδοσυνεργατική, για τα νέα βιβλία του υπουργείου και γενικά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπ/ση. Εδωσα συνολικά 160 ευρώ και ένιωσα ανταγωνίσιμη σε σχεση με άλλες συναδέλφους που έδωσαν τα δεκαπλάσια χρήματα για φροντιστήρια.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 01:47:12 pm »
Να συμπληρώσω οτι τίποτα απο αυτά που αναφέρει η MairyLiscious και που ήταν σοσ(όπως και η αξιολόγηση) δεν έπεσε σαν θέμα πρόλο που τα φροντιστήρια το χαν βέβαιο οτι κατι απο αυτά θα πέσει. Και να συμφωνήσω με Ρίτα οτι το φροντιστήριο θα βοηθούσε μόνο υποψήφιους που είχαν τελειώσει εδω και πολλά χρόνια και δεν είχαν επαφή με τον κλάδο.
Όσο για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, ποιος δεν έχει κάνει στη σχολή του;;;

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 01:52:34 pm »
εμένα προσωπικα το ότι επεξεργαστηκα τοσα θεματα με βοηθησε  πολυ και ετσι την κυριακη ενιωθα ανετα και οχι αγχος
ειναι καθαρα το πως το εισπραττει ο καθενας και πραγματικα χαιρομαι που ακουω τοσο δυναμικες  γυναικες μακαρι να μου κι εγω ετσι πριν 4 χρονια που ειχα παρει το πτυχιο και να μην εβαζα μυαλο μετα απο 4 χρονια αλλα ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και θελει το χρονο του οποτε ο καθενας μπορει να κρινει αν πρεπει η οχι να παει φροντιστηριο .

προσπαθησε να φτασεις τα αστερια ...ακομα και αν δεν τα καταφερεις θα εχεις επεκτεινει τις δυνατοτητες σου  ;)

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 01:59:56 pm »
   κορίτσια χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω αυτά που διαβάζω απο νηπιαγωγούς. Γενικώς τα έχω πάρει με την κατάσταση σήμερα - ακόμη και με πολλές απο εμάς που μπαίνουν στα νηπιαγωγεία και ξεχνούν οτι έμαθαν και ότι πρέπει να κάνουν.... Μπράβο σας! Χαίρομαι πολύ που αισθάνεστε ετσι και μακάρι να συνεργαστούμε κάποτε σε κάποιο δημόσιο νηπιαγωγείο....... :) ;)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 02:07:20 pm »
 μακάρι να συνεργαστούμε κάποτε σε κάποιο δημόσιο νηπιαγωγείο....... :) ;)
Μακάρι !  :) :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182694
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144