*

Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο με δημοτικό  (Αναγνώστηκε 8071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος silken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόβλημα σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο με δημοτικό
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 04:39:12 pm »
Παιδια θα ήθελα τη βοήθειά σας.Δουλεύω πρώτη χρονια αναπληρώτρια νηπιαγωγός (αναγκαστικά και προισταμένη)και βρίσκομαι σ΄ενα νηπιαγωγείο που είναι συστεγαζόμενο με δημοτικό.Έτσι υπάρχει κοινό γραφείο κοινό τηλέφωνο κοινό internet και λόγω του οτι ο διευθυντής δημοτικου αισθάνεται το αφεντικό όλα είναι υπο την εποπτεία του.Στην αρχη μη θέλοντας να δημιουργήσω πρόβλημα έκανα πίσω σε πολλα πράγματα.Αλλά όλα έχουν τα όριά τους.Όταν καταλαβε οτι αν και νέα στο επάγγελμα γνωρίζω πολυ καλα οτι μεταξύ μας δεν έχουμε καμιά σχέση (άρα δεν είμαι το σκυλάκι του)άρχισε να φέρεται άσχημα.Να μη μου δίνει έγκαιρα την αλληλογραφία και τα mail του νηπιαγωγείου(όλα την τελευταία στιγμή που φοβάμαι μην εκτεθώ και στο γραφείο),να ελέγχει κάθε έγγραφο που στέλνω στο γραφείο και να μου κάνει παρατηρησεις και γενικώς να μου μιλάει άσχημα(μέχρι και επι προσωπικού).Φυσικά αυτό δεν γίνεται μόνο σε μένα αλλα και με τις δασκάλες έχει πολλα προβλήματα.Να φανταστειτε όλοι οι δάσκαλοι έρχονται και με συμπαραστέκονται ,απο αναπληρώτριες μέχρι και ανθρώπους που είναι 20 χρόνια στη δουλειά γιατί βλέπουν την άσχημη συμπεριφορά.Ειλικρινά δεν ξέρω πως να αντιδράσω και η στεναχώρια μου είναι μεγάλη.Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιμετώπισα 10 χρόνια που δούλευα στον ιδιωτικό τομέα(τα αφεντικά μου με υπεραγαπούσαν)Και τώρα ύστερα απο τόσο αγώνα να μπω στην τάξη,δεν περνάω καλά.Αν μου δινόταν η ευκαιρία να φύγω απο αυτό το σχολείο και να πάω σε άλλο θα το έκανα.Τί να κάνω;Μπορώ να αναφερθώ κάπου διοικητικά;Στο σύλλογο,στον προιστάμενο ή στη σύμβουλο ή θα βρω τον μπελά μου που είμαι αναπληρώτρια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο με δημοτικό
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 04:42:46 pm »
Μίλα του ευθέως, για το πόσο σε προσβάλει κι αν συνεχίσει, πήγαινε στον Προϊστάμενο κι αν συνεχίσει κάνε αναφορά. Άμα πια με τους διευθυντές των δημοτικών που την έχουν δει αφεντικά. Έλεος δηλαδή. Πές μου ότι σου τρώει και τα λεφτά της σχολικη΄ς επιτροπής και δε θα εκπλαγώ καθόλου. Μην κάθεσαι να σε παρηγορούν, ευγενικά αλλα αποφασιστικά διεκδίκησε το δίκιο σου. Ανπληρώτρια ξε αναπληρώτρια είσαι συνάδελφος επί ίσοις όροις εκεί μέσα, κι άμα δεν του γουστάρει ξίδι και τώρα και μπαλσάμικό. >:( >:( >:( >:(
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος rania81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 07:15:36 pm »
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ελέγχει την αλληλογραφία σου και επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγω να σου δίνει αυτός την εισερχόμενη αλληλογραφία. Να πηγαίνεις στον υπολογιστή και να παίρνεις τα mail μόνη σου. Εκτός αν μας πει ότι ο υπολογιστής είναι δικός του.Τα σχολεία και ο εξοπλισμός του δεν είναι κτήμα κανενός, είναι δημόσια περιουσία, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο κύριος.Το θέμα είναι ότι κάποιοι δάσκαλοι, και πρόθεση μου δεν είναι να προσβάλλω κανένα, δεν έχουν κατάρτιση και δεν έχουν εμβαθύνει στα εκπαιδευτικά ζητηματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αποτελεσμα να ξεσπούν στους νηπιαγωγούς μιας και μας θεωρούν εκπαιδευτικούς κατωτέρου επιπέδου.Να μη στενοχωριέσαι γιατί στη πορεία μας θα συναντήσουμε πολλά τέτοια και χειρότερα.Να μάθεις να διεκδικείς και να μην δέχεσαι από κανένα να σε υποβιβάζει γιατί εμέσως πλην σαφώς αυτό κάνει ο κύριος.Εσύ να ενημερώσεις αν χρειαστεί και το γραφείο και να πάρεις άδεια από τον προϊστάμενο ώστε να έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή και στο mail έτσι δεν θα μπορεί να σου το απαγορεύσει μιας και θα εκτελείς εντολές προϊσταμένου.Αν το mail είναι του δημοτικού να φροντίσεις να βγάλεις για το νηπιαγωγείο άλλο mail.Δεν είναι δύσκολο, θα σου πουν από το γραφείο ή επικοινώνησε με το σχολικό δίκτυο.Τέλος με αυστηρό ύφος να του απαγορεύσεις να ασχολείται επί προσωπικού με εσένα.Δεν μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα.Διαφορετικά και μια αναφορά θα του κόψει τη φόρα, που και πάλι δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.
Και για να γελάσουμε ένα από τα ευτράπελα που μου έτυχαν φέτος στο μονοθέσιο δημοτικό με το οποίο συστεγάζομαι, η δασκάλα μου είπε να σηκώνω το τηλέφωνο του δημοτικού και να τη δίνω συγκεκριμένες φορές.Να σημειώσω πως το τηλέφωνο είναι ασύρματο και το δημοτικό είναι δίπλα από το νηπιαγωγείο και θα έπρεπε να φεύγω από το νηπιαγωγείο για της το πηγαίνω.Αρνήθηκα φυσικά (χωρίς να της το φέρω στο κεφάλι) και της απάντησα καταλλήλως.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 07:20:30 pm »
Το πιο γελοίο είναι που πολλές φορές οι γονείς νόμιζαν ότι ο διευθυντής του δημοτικού είναι και δικός μου διευθυντής και συνήθιζαν να απευθύνονται σ' εκείνον για τα θέματα του νηπιαγωγείου ή μου έλεγαν να πάρω άδεια για το τάδε θέμα από εκείνον κι εκείνος καμάρωνε. Αμ, τα ξεκαθάρισα μια χαρά εγώ ::) ::)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος silken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 09:25:03 pm »
Παιδιά έχετε απολυτο δικιο,έλα που εμένα με πήρε απο κάτω.Όταν με φώναξαν αναπληρώτρια η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη άλλα είχα και αγχος που ύστερα απο τόσα χρονια θα μπω σε τάξη.Το μόνο που δεν φανταζόμουν ήταν οτι θα είχα τέτοια προβλήματα.Και ενώ στην ταξη,πιστεύω οτι τα καταφέρνω μια χαρούλα(τέλεια με τα παιδάκια μου και καλή συνεργασία με τους γονεις)μου προέκυψαν τα παραπάνω προβλήματα και έχω πάθει σοκ και όλα αυτα χωρίς λόγο χωρίς συμφέροντα άλλα απο βίτσιο του διευθυντή να το παίζει αφεντικό.Απ'ότι καταλαβαίνω όμως απο αυτά μου γράφετε δεν είμαι η μοναδική που αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα.Και ύστερα μιλούν για μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό και σωστη συνεργασια με την επόμενη βαθμίδα...Όπως και να εχει πάντως έχετε δικιο και πρέπει να το δω πιο δυναμικά το θέμα.Ευχαριστω πολύ για την ανταπόκρισή σας.

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 11:09:41 pm »

Και για να γελάσουμε ένα από τα ευτράπελα που μου έτυχαν φέτος στο μονοθέσιο δημοτικό με το οποίο συστεγάζομαι, η δασκάλα μου είπε να σηκώνω το τηλέφωνο του δημοτικού και να τη δίνω συγκεκριμένες φορές.Να σημειώσω πως το τηλέφωνο είναι ασύρματο και το δημοτικό είναι δίπλα από το νηπιαγωγείο και θα έπρεπε να φεύγω από το νηπιαγωγείο για της το πηγαίνω.Αρνήθηκα φυσικά (χωρίς να της το φέρω στο κεφάλι) και της απάντησα καταλλήλως.

τι κομπλεξικα ατομα υπαρχουν !!!
δηλαδη να αφηνεις μονα τους οσα νηπια εχεις(!!!) για να της κανεις την τηλεφωνητρια
δεν πανε καλα μερικες !!!!! ααααααα
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος rania81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:41:50 pm »

[/quote]  τι κομπλεξικα ατομα υπαρχουν !!!
δηλαδη να αφηνεις μονα τους οσα νηπια εχεις(!!!) για να της κανεις την τηλεφωνητρια
δεν πανε καλα μερικες !!!!! ααααααα

[/quote]

Και να ήταν το μόνο περιστατικό αυτό....Τι έχουν ακούσει τα αυτάκια μου φέτος.Και δεν πρόκειται για δασκάλα μεγάλης ηλικίας αλλά γύρω στα 35.Anyway...Το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο όλων μας κρίνεται στην καθημερινότητα από τις σχέσεις που αναπτύσουμε με τους συναδέλφους μας και από τη συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτούς τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 06:10:13 pm »
περυσι μου τυχε να βγαζω φωτοτυπιες στο δημοτικο αφου δεν ειχαμε εμεις και να βιαζομαι γιατι περιμενε η συναδελφος να την αντικαταστησω.μπαινει μεσα μια νεαρη δασκαλα κ μου λεει οτι βιαζεται πολυ και αν μπορω να σταματησω..ειπα οκ αν κ εγω βιαζομαι..λοιπον..τελειωσε ,εφυγε,κ δεν με κοιταξε καν ,ποσο μαλλον για ενα ευχαριστω..

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:20:41 pm »
αυτες οι νεες ειναι χειροτερες αλλα ας μην γενικευω απλα δεν εχουν σεβασμο μερικες και ειναι ξιπασμενες
σαν να τις βλεπω μπροστα μου
τπτ απο αυτες που φτιαχνουν νυχια και φορανε μαρκες τς τς να ξερασω τωρα η μετα ????

Αποσυνδεδεμένος rania81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 07:24:15 pm »
αυτες οι νεες ειναι χειροτερες αλλα ας μην γενικευω απλα δεν εχουν σεβασμο μερικες και ειναι ξιπασμενες
σαν να τις βλεπω μπροστα μου
τπτ απο αυτες που φτιαχνουν νυχια και φορανε μαρκες τς τς να ξερασω τωρα η μετα ????

Κ εγώ μικρή είμαι πάντως, και τα νύχια μου φτιάχνω και το τι φοράω προσέχω και δεν μου αρέσει να ακούω ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό μιας ομάδας νεαρών συναδέλφων που τους χαρακτηρίζει η αγένεια.Άυτοί οι χαρακτηρισμοί με στενοχωρούν πολύ.Τι πάει να πει "αυτές οι νέες είναι οι χειρότερες". Δε νομίζω πως αυτό έχει καμιά απολύτως σχέση ή καθορίζει τη συμπεριφορά μου απέναντι στους συναδέλφους μου.Το να βάφει κάποιος τα νύχια του ή αν φοράει μάρκες δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία ούτε με το επίπεδο το πνευματικό ενός ανθρώπου.Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν κανέναν μας και δείχνουν προκατάληψη.Στο κάτω κάτω γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει τι φοράει η κάθε συνάδελφος και αν βάφει τα νύχια της και αν φτιάχνει τα μαλλιά της.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 03:58:40 pm »
      Πάντως παιδιά, το ότι οι νέες δασκάλες δεν εκτιμούν όσο θα έπρεπε την τύχη τους, ισχύει ως ένα βαθμό. Επειδή μπήκαν χωρίς δυσκολία μέσα στο δημόσιο σχολείο και πήραν πανεύκολα μισθούς που άλλοι αγωνίζονται μια ζωή και δεν καταφέρνουν να τους πάρουν. Καταλήγουν να διαμορφώνουν, έστω και υποσυνείδητα, την άποψη, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, ότι αυτές αξίζουν περισσότερο από τους άλλους εκπαιδευτικούς που είναι άνεργοι και "εκείνοι ας πρόσεχαν κι ας διάβαζαν ή ας έκαναν καλύτερες επιλογές". Τα λέω αυτά χωρίς εμπάθεια, αλλά από προσωπική εμπειρία (έχω τουλάχιστον 10-15 φίλες και γνωστές δασκάλες σε ηλικία 22 χρονών που μόλις τέλειωσαν το πανεπιστήμιο μετά από δύο μήνες χωρίς κανένα άγχος και ανησυχία έπιασαν δουλειά και πήραν πρώτο μισθό 1200 ευρώ).
      Αλλά και από την άλλη, η συμπεριφορά έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Ξέρω και εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν να μπουν και όμως αντί να εκτιμήσουν λίγο την "τύχη" και τη θέση τους έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά.
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 05:35:26 pm »
+++φωνω δημητρουλα
τα χω ακουσει και εγω αυτα!

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 05:42:55 pm »
Το πιο γελοίο είναι που πολλές φορές οι γονείς νόμιζαν ότι ο διευθυντής του δημοτικού είναι και δικός μου διευθυντής και συνήθιζαν να απευθύνονται σ' εκείνον για τα θέματα του νηπιαγωγείου ή μου έλεγαν να πάρω άδεια για το τάδε θέμα από εκείνον κι εκείνος καμάρωνε. Αμ, τα ξεκαθάρισα μια χαρά εγώ ::) ::)

:)  :) Μπράβο σου!Συμφωνώ.Έτσι πρέπει.Δυναμική αντίδραση.
Συνάδελφος είναι.Δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός.
Αυτό να το έχουμε πάντα κατά νου.
Όταν ο άλλος έχει κόμπλεξ εξουσίας τί κάνουμε?
Απλά του κόβουμε τον αέρα.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 05:43:55 pm »
Το όλο ζήτημα της συμπεριφοράς ορισμένων συνήθως νέων δασκάλων για μενα προκείπτει απο την άγνοια που έχουν πάνω στο αντικείμενο μας με αποτέλεσμα να θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω...-ίσως και λόγω του εύκολου διορισμού-
Θα έπρεπε στα τμήματα Δημοτικής να έχουν μαθήματα σχετικά με το Νηπιαγωγείο ωστε να μην χρειάζεται να διαβάσουν αργότερα μόνοι τους, αν και όταν το θελήσουν τι γίνεται σε μια τάξη Νηπιαγωγείου σήμερα. Πάντως μου κάνει εντύπωση ιδιαίτερα στα συστεγαζόμενα Δημοτικά με Νηπιαγωγεία πως αυτοί οι δάσκαλοι (ορισμένοι) δεν ανοίγουν αυτή τη ρημαδοπορτα του Νηπιαγωγείου να δουν τι "παίζει" και σ' αυτή τη βαθμίδα της εκπαίδευσης ή που δεν ζητάνε πληροφορίες απο τη Νηπιαγωγό που είχε τα παιδιά την προηγούμενη χρονία για το κοινωνικοσυναισθηματικό-γνωστικό επίπεδο τους, για τις εμπειρίες τους στο Νηπιαγωγείο κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2009, 12:44:25 am από vasilikiP »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182772
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144