0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κορίτσια μην τρελλένεστε. Στα μωρά (βρεφικό) δύσκολο να σας βάλουν. Δεν το διακινδυνεύουν κι εκείνοι και μια βρεφοκόμος τους κοστίζει λιγότερο. Το 2- 4 (μεταβρεφικό και προνήπια) δεν είναι τόσο φρικαλέο, πάντως. ίσα ίσα σου μαθαίνει πώς να τροποποιείς το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών (κάτι που ούτως ή άλλως θα χρειαστείτε) και επίσης στ' αλήθεια θεωρώ ότι η προσχολική πρέπει να είναι ένας ενιαίος κλάδος. Κι εγώ με 3 1/2άρια ξεκίνησα και όντως ζορίστηκα πολύ, αλλά έμαθα και πολλά που τα αξιοποιώ τώρα.
Εγώ ως πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος και νηπιαγωγός με αρκετή επαγγελματική εμπειρία θα σας προτείνω το εξής:Οι νηπιαγωγοί ούτε να επιχειρούν να εργάζονται σε τμήματα βρεφών και πολύ μικρών προνηπίων (1-3 ετών), γιατί δεν έχουν ιδέα πως να αντιδράσουν σε δύσκολες περιστάσεις, αν αυτές προκύψουν.Με μεγάλη λύπη μου διαπίστωσα στο τμήμα νηπιαγωγών ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν μαθήματα σχετικά με τη φροντίδα των μικρών παιδιών αλλά ούτε καν μαθήματα πρώτων βοηθειών!!! Το είχα θίξει τότε σε κάποιους από τους καθηγητές μας, γιατί πιστεύω ότι τουλάχιστον το να δίνουμε τις πρώτες βοήθειες σε καταστάσεις μικροτραυματισμών, λιποθυμικών περιστατικών, νηγμάτων, πνιγμονών κ.τ.λ επιβάλλονται να τις γνωρίζουν και οι νηπιαγωγοί.Δε συμφωνείτέ;
Να ξέρετε ότι αυτό δεν απαξιώνει το ρόλο μας.
Εγώ έκανα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στον Ερυθρό Σταυρό τα οποία ομολογουμένως ήταν πολύ καλά.Κάναμε και ΚΑΡΠΑ και μέθοδο Χάιμλιχ.χιονατη, μπορουμε να κανουμε σεμιναρια για πρωτες βοηθειες?και εγω θα ηθελα να κανω, το εψαξα αλλα κανεις δεν ηξερε να μου πει τιποτα.που πρεπει να απευθυνθω?μπορεις να με βοηθησεις?
Παράθεση από: xionati στις Ιουνίου 24, 2009, 06:12:55 pmΕγώ έκανα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στον Ερυθρό Σταυρό τα οποία ομολογουμένως ήταν πολύ καλά.Κάναμε και ΚΑΡΠΑ και μέθοδο Χάιμλιχ.χιονατη, μπορουμε να κανουμε σεμιναρια για πρωτες βοηθειες?και εγω θα ηθελα να κανω, το εψαξα αλλα κανεις δεν ηξερε να μου πει τιποτα.που πρεπει να απευθυνθω?μπορεις να με βοηθησεις?Πρέπει να τηλεφωνήσεις στον Ερυθρό Σταυρό και να δηλώσεις συμμετοχή.Όταν τα παρακολούθησα γινόταν σε ένα παράρτημα του Ερυθρού κοντά στη Λιοσίων.Πραγματικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη.Ανέλυαν διεξοδικά τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση κάθε τραύματος απλού μέχρι σύνθετου,κάναμε και πρακτική σε κούκλα για το ΚΑΡΠΑ καθώς και για τη Χαιμλιχ σε κουκλίτσα βρέφος.Ήταν δωρεάν.
..Καλησπέρα!! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου εμπειρία με την ιδιωτική εκπαίδευση.. Τελείωσα τη σχολή το 2006 και δούλεψα ως δασκάλα μελέτης σε ένα ιδιωτικό σχολείο... Παράλληλα είχα στείλει βιογραφικά σε νηπιαγωγεία... Η αλήθεια είναι ότι πήγα για κάποιες συνεντεύξεις αλλά μόλις τους έλεγα ότι δεν έχω εμπειρία μου έλεγαν οτι θα με ειδοποιήσουν και ποτέ δε με ειδοποίησε κανείς... Αφού τελείωσε η σχολική χρονιά τον Ιούνιο του 2007 η διευθύντρια του σχολείου μου πρότεινε να πάρω την Α'δημοτικού... Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο φοβισμένη για το αν θα τα καταφέρω... Τελικά ενέλαβα την Α' και με την πολύ καλή συνεργασία που είχα με την άλλη συνάδελφο έμειναν όλοι ευχαριστημένοι (σχολείο, γονείς, παιδιά).. Τα παιδιά της Α' δημοτικού είναι πολύ κόντα σε αυτό που έχουμε σπουδάσει.. Είναι πολύ τρυφερή ηλικία και είναι πολύ σημαντικό να αγαπήσουν το σχολείο... Είναι φοβερό συναίσθημα να ξέρεις ότι τους μαθαίνεις να γράφουν και να διαβάζουν.. Φέτος ξαναείχα την Α'δημοτικού και να σας πω την αλήθεια το προτιμώ από ότι να είμαι σε κάποιο σταθμό να δουλεύω και να μην πληρώνομαι... Το Υπουργείο Παιδείας όπως ξέρετε μας επιτρέπει νόμιμα να διδάσκουμε στην Α και