*

Ψηφοφορία

γραψατε επιστημονικη τεκμηριωση???

ΝΑΙ
23 (54.8%)
ΟΧΙ
19 (45.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 41

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Διδακτική-γραψατε επιστημονικη τεκμηριωση???  (Αναγνώστηκε 4503 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ60 - Διδακτική-γραψατε επιστημονικη τεκμηριωση???
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 11:27:17 am »
εμένα πάντως δεν μου έμαθε κανένας πως να εφαρμόσω τις θεωρίες στην πράξη κ όταν πήγα να δουλέψω μόνο θεωρίες δεν σκεφτόμουν! Οπότε το να ζητάνε επιστημονική τεκμηρίωση στον ασεπ είναι απλά για να κόψουν μονάδες γτ όταν πας στην τάξη δεν σκέφτεσαι "α θα κάνω αυτό σύμφωνα με την τάδε θεωρία" κ όταν η μισή τάξη έχει αλβανόφωνα να δω πως θα βγάλουμε άκρη γτ η πραγματικότητα διαφέρει από τις θεωρίες!

εγώ πάντως δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Σίγουρα ο τρόπος που σου ζητούν στον Ασεπ εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες, όμως είναι λάθος να θεωρούμε οτι οι θεωρίες δεν συνδέονται με την πράξη. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν απλες baby sitter. Ισα ισα που στις δύσκολες περιπτώσεις εφαρμόζουμε τις θεωρίες ακόμη και αν δε το καταλαβαίνουμε. Δεν είπε κανείς οτι την ώρα που έχεις τα αλβανόφωνα θα βγάλεις τα επιστημονικα έγχειρίδια και θα διαβαζεις τι πρεπει να κάνεις, είμαι σίγουρη όμως πως θα έφαρμοζεις και εσύ μεθόδους αλληλεπίδρασης των νηπιών που ουσιαστικά είναι θεωρία Vygotsky και πολλών άλλων.

Τι θέλω να πω; Οτι πλέον μας έχουν γίνει βίωμα πολλές θεωρίες και ακόμη αν δεν το καταλαβαίνουμε στην πραξη, σύμφωνα με αυτές εργαζόμαστε, γι΄αυτο θεωρώ οτι είναι λάθος να τις απαξιώνουμε.

Ειμαι σίγουρη φίλη titti οτι αν σκεφτείς θα δεις οτι πολλές απο τις πραξεις σου βασίζονται σε θεωρίες που έχεις μάθει πολύ καλα, ακόμη και αν δεν θυμασαι την ακριβή τους διατύπωση ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2009, 11:32:01 am από marianV »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:55:41 »

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 03:32:52 pm »
αυτό που εννοούσα είναι πως οι καθηγητές μου στην αθήνα οι οποίοι υποτίθεται πως είναι πολύ καλοί δεν μου έμαθαν πως να εφαρμόζω τις θεωρίες, όχι ότι οι θεωρίες δεν έχουν σχέση με την πράξη, τις μαθαίνεις παπαγαλία κ το πως θα τις εφαρμόσεις το μαθαίνεις μόνη σου εμπειρικά κ αυτό ακριβώς είναι που θεωρώ λάθος γτ πρέπει να αποκτήσεις μια μικρή έστω εμπειρία για να το καταφέρεις αυτό, ενώ πιστεύω πως στις σχολές μας θα έπρεπε να δείχνουν κ τρόπους εφαρμογής αυτών των θεωριών, κάτι που δεν γίνεται κ η καθεμία από μας τον πρώτο χρόνο τρώει λίγο ζόρι. η συζήτηση με τα κορίτσια αναφερόταν αρχικά στο τι μας μαθαίνουν στη σχολή κλπ, εγώ προσωπικά επειδή δούλεψα πέρυσι στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ γτ άλλο η πρακτική κ άλλο μόνη σου με 27 παιδιά, ευτυχώς αν έχεις όρεξη κ φαντασία προσαρμόζεσαι κ γίνεσαι 1 με τα παιδιά

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:43:18 pm »
      Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, απλα άλλο το ένα, αλλο το άλλο. Υπάρχουν 3 διαφορετικά πράγματα:

1. ένα αυτό που λες, οτι δηλαδή δεν υπάρχει κατάλληλη καθοδήγηση μας απο το Πανεπιστήμιο. Ισως δηλαδή να έπρεπε τα μαθήματα της πρακτικής μας να γίνονται περισσότερες ώρες και πολλά ακόμη, που δεν νομίζω οτι είναι σωστό να το αναπτύξουμε σε αυτό το θέμα

2. υπάρχει η επιστημονική τεκμηρίωση όπως την ζητά ο ΑΣΕΠ που σε αυτήν την περίπτωση πρέπει σε 4 ώρες να αποδείξεις οτι είσαι ο τέλειος εκπαιδευτικός για να είσαι στους "λίγους και εκλεκτούς"

3. και τέλος, υπάρχει και η σύνδεηση θεωρίας και πράξης, όπως την βιώνουμε καθημερινά μέσα στην τάξη. Οι ενστάσεις μου αφορούν αυτο το τρίτο θέμα, γιατί πρέπει να ξέρουμε γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε.

όπως και να"χει ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε και με τα τρία αυτά ζητήματα, αλλά σε εντελώς διαφορετικά θέματα.

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:36:04 pm »
κοριτσια, γραψατε επιστημονικη τεκμηριωση στη δραστηριοτητα?γιατι εχω ακουσει διαφορα για το τι ειναι και αν ηταν απαραιτητη!

τους υποψηφιους νηπιαγωγους δεν τους ρωτατε;αυτοι δνε εχουν ψυχη;σορυ για την παρεμβαση,αλλα και 1-2 αγορια πιθανοτατα θα εδιναν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:55:41 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:43:39 pm »
ε, ας γενικεύσουμε κι εμείς μια φορά. 8) 8) Συνήθως ακούμε "όλοι σας" και "κανένας" και "ποιος". Οπότε πήραμε αμπάριζα. Όσο για τα αγόρια του κλάδου μας τα φροντίζουμε, δε νομίζω ότι παραπονιέται κανένας, ε παιδιά; ;D ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:46:06 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:50:47 pm »
Ναι..τα αγορια του κλάδου μας περνάνε πολύ καλά  ;)και αυξάνονται και αριθμητικά χρόνο με το χρόνο. Σίγουρα έδιναν παραπάνω απο 1-2  μόνο στο σχολείο που έδινα είχε 2...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182799
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)