*

Αποστολέας Θέμα: Απορίες ''μετά Ασεπ''  (Αναγνώστηκε 6514 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Never give up!
    • Προφίλ
Απορίες ''μετά Ασεπ''
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:19:41 pm »
Γειας σας!
Εχοντας πλεον δωσει στον Ασεπ με συναισθηματα ανυπομονησιας και αγωνιας για το αν θα καταφερω να βρεθω το σεπτεμβρη διπλα στα παιδια
θελω να ρωτησω τα ηδη διορισμενα μελη πως ειναι οταν μπαινεις πρωτη φορα στην ταξη ?
βρηκατε υλικο απο τις προηγουμενες νηπιαγωγους?
ειχα διαβασει στον οδηγο οτι μια φορα την εβδομαδα μπορουμε να οργανωνουμε με τους γονεις να παιζουμε επιτραπεζια παιχνιδια γονεις και παιδια...ισχυει ?
κατα ποσο οσα διαβασαμε ισχυουν και στην πραξη ?
περιμενω με χαρα τις απαντησεις σας καθως και αποριες και αλλων κοριτσιων  ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Απορίες ''μετά Ασεπ''
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:07 »

Αποσυνδεδεμένος fiona

• Πλήρες μέλος
  • οσο ζω..........ελπιζω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 11:07:39 pm »
γεια σου!καλα αποτελεσματα να εχεις!ειμαι δευτερη φορα αναπληρωτρια και θα σου μιλησω με αυτην την μικρη εμπειρια που εχω..μην περιμενεις οτι ολα τα νηπιαγωγεια θα εχουν υλικο...καποια θα εχουν,αλλα οχι..καλο ειναι να εχεις και δικο σου υλικο..αν εισαι σε ολοημερο και ι αλλη κοπελα ειναι πιο εμπειρη σιγουρα θα σε βοηθησει,εκτος αν ειναι παραξενη και δεν ειναι προθυμη...συμβαινουν και αυτα..δεν ξερεις τι θα συναντησεις..εγω ευτυχως και περσι και φετος ετυχα σε πολυ καλες συναδελφισες...του χρονου δεν ξερω!και αυτα που διαβαζεις στον οδηγο,δεν γινονται παντα..ειναι και λιγο ουτοπικα...εξαρταται τι θα συναντησεις μεσα στην ταξη..ορεξη να εχεις βεβαια και ολα βρισκονται..σου ευχομαι λοιπον να πετυχεις!και ολα τα αλλα βρισκονται!αυτα τα λιγα ειχα να σου πω!

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 11:12:04 pm »
φιονα σε ευχαριστω πολυ
σου ευχομαι απο καρδιας οτι καλυτερο ! :-*

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:44:58 pm »
      Έχω δουλέψει 2 χρόνια σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, και θυμάμαι οτι απο το άγχος μου τις πρώτες ημέρες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Άσε που έβαζα συνέχεια τα κλάμματα με το που έφτανα στο σπίτι.

Δεν συγκρίνω καταστάσεις, γιατι άλλωστε, το καθεστώς στα ιδιωτικά είναι χάλια, ωστόσο αν και απέχω αρκετό καιρό απο την επαφή με τα παιδιά θα σας πω κάτι:

Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ, (και αυτό ακριβώς είναι που με κάνει να "κυνηγάω" μια θέση στην προσχολική εκπαιδευση) τα ματάκια των παιδιών που με κοιτούσαν - ένιωθα να με πλημμυρίζουν, να με κάνουν να θέλω να γίνω καλύτερη, να γίνω μια μπάλα με αυτά και μαζί να κάνουμε ένα σωρό πράγματα.

Είναι τόσο αγνά, τόσο ..... τέλεια...

Ειλικρινά εύχομαι όσες απο εμάς αγαπάνε αυτην την δουλειά να διοριστούν, οχι γιατι σπούδασαν ή γιατί ήρθε η ώρα τους να βρουν μια μόνιμη δουλειά, αλλά γιατί το αξίζουν. (MaryLisciuos, έχω την αίσθηση οτι και εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, όπως και οι περισσότερες απο εμάς που γράφουν στο forum και το σας το εύχομαι ολόψυχα....)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:07 »

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:14:31 pm »
μαρια σε καταλαβαινω απολυτα και στο ευχομαι ...το σαββατο πηγα να δω θεατρο σκιων στο δημοτικο μας θεατρο του νησιου το οποιο ηταν γεματο παιδια απο 2 εως 7 το πολυ 8 ετων παιδια καθε που γελουσαν ολα μαζι  ή απαντουσαν στον καραγκιοζη δακρυζα απο ευτυχια που τα ακουγα ...

τα παιδια ειναι η ελπιδα , τα ονειρα , το ουρανιο τοξο και το μονο που θελω ειναι να περνω λιγο απο τα χρωματα τους και την αθωοτητα τους να τα βοηθησω να πεταξουν και να κανουν τον κοσμο μας ομορφοτερο και πολυχρωμο .......

πολυ ρομαντικη και συναισθηματικη ακουγομαι μια που υπαρχουν παιδια που καθε 2 δευτερολεπτα πεθαινουν απο την πεινα ......αλλα νιωθω οτι μεσα απο αυτη τη δουλεια μπορω να αλλαξω εστω στο ελαχιστο τον κοσμο αυτο το μουντο , το μονοχρωμο ........

πολλα ειπα ....ευχομαι και εγω σε ολες οσες πραγματικα τα αγαπουν να βρεθουν κοντα τους γιατι στο πανεπιστημιο ως φοιτητρια το χω ξαναπει υπηρχαν κοριτσια που ελεγαν δεν τα μπορω τα παιδια ------------ :-X :-X

κι εβραζα μεσα μου !!! τι ηρθες μωαρηηηηηη τοτε εδω ???
συγγνωμη για το μωαρηηηη αλλα εξεφρασα την αγανακτηση μου  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Souli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Eyes wide open
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 24, 2009, 05:05:22 pm »
Θα ήθελα εδώ να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία. Φέτος πρώτη χρονιά αναπληρώτρια μπήκα στην τάξη χωρίς υλικό και εντελώς άπειρη. Οι παλιές συνάδελφοι είχαν τόοοσο υλικό που τα πήρα από εκείνες και τώρα έχω χτίσει ένα αξιόλογο αρχείο. Παράλληλα να αγοράζεις σειρές(θεατρικών/παραμυθιών κλπ) όταν θα μπείς στο σχολείο γιατί κυκλοφορούν πολλά και ανανεώνονται συνεχώς.
Ολα καλά στα υλικά, η ήττα όμως που παθαίνω μέχρι και σήμερα, 6 μήνες μετά έχει να κάνει με την απαράδεκτη στάση των περισσότερων γονιών. Οπως καταλαβαίνεις μπήκα να δουλέψω με το ρομαντισμό και την γαλήνη γιατί έτσι είμαι ως άνθρωπος και κόντά στα αγγελούδια μου πίστευα οτι η μέρα μου θα είναι ονειρική.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έχουμε να ασχοληθούμε με μικρότητες του στυλ:"μου είπε το παιδί οτι η Κικίτσα της λέρωσε τη μπλούζα με το μαρκαδόρο", ή του στυλ: " Το παιδί μου χάνει τα τσιμπιδάκια του γιατί δεν το προσέχετε;" ???
Ειμαι δε εγώ πρόσχαρη και συζητήσιμη πάντα και αυτό εκμεταλεύονται. Σκέφτομαι να κάνω μαθήματα διεκδικητικής συμπεριφοράς για να βελτιώσω το ύφος μου. Η συμβουλή μου: Εξασκήσου στο να εμπνέεις σεβασμό και εμπιστοσύνη χωρίς να προσβάλλεις τον άλλο και πάντα με το χαμόγελο, γιατί τα παιδιά μας κοιτούν στα μάτια και επηρρεάζονται από εμάς.Καλό διορισμό καλή μου!

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 24, 2009, 05:16:21 pm »
επηρεάζονται και στην ορθογραφία  ;)

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 24, 2009, 11:58:22 pm »
souli σε ευχαριστω πολυ ! σου ευχομαι οτι καλυτερο μην το βαζεις κατω ;)

Αποσυνδεδεμένος souvlitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-60
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2009, 07:08:04 pm »
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω τις/τους εμπειρότερες/ους (και πάντα πρόθυμες/ους να μοιραστούν τις ιδέες τους συναδέλφους :-*) τι είδους δραστηριότητες επιλέγετε να κάνετε στην αρχή της χρονιάς?

Αποσυνδεδεμένος walse

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2009, 08:29:48 pm »
Κοίτα, δεν υπαρχει "συνταγή". Αυτό που κάνω εγω είναι ομαδικά παιχνίδια για να ενισχύσω το αισθημα του ανήκειν στην ομαδα(και παραδοσιακα παιχνίδια κοριτσια μην τα ξεχνατε) και γενικότερα ασκήσεις αυτοέκφασης και αυτοαντίληψης(ίσως αδόκιμοι οι όροι που χρησιμοποιώ) συνεργασίας σε δυάδες κλπ....ότι άλλο θες.......... ;)
Ε, ναι.......γυρισα!!!!!
it takes two to tango

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:02:42 pm »
Συμφωνώ. Επίσης χρησιμοποιώ πάρα πολύ την κίνηση (έχω και το βίτσιο της μπαλαρίνας γιατί να το κρύψομεν άλλωστε τόσα χρόνια στο σανίδι), αλλά δίνω πάρα πάρα πάρα πολλή μεγάλη έμφαση στις καθημερινές ρουτίνες τι κάνουμε όταν μπούμε στην τάξη, πώς πάμε τουαλέτα μπλα μπλα..
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:12:07 pm »
Πρόσεχε τις πιρουέτες και τα ανοίγματα

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:16:45 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D Διπλές εννοείται!!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος souvlitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-60
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:59:44 pm »
Πρόσεχε τις πιρουέτες και τα ανοίγματα

;D ;D ;D

Ευχαριστώ κορίτσια, μπήκα στο πνεύμα νομίζω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)