0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
για δευτ/βάθμια ούτε λόγος έτσι;;
Παράθεση από: mitsy στις Νοεμβρίου 30, 2010, 07:57:31 pmγια δευτ/βάθμια ούτε λόγος έτσι;; Σου παραθέτω διάλογο συναδέλφου με τον Ζ. Καψαλάκη (από το facebook)- Κύριε Καψαλάκη Καλησπέρα σας,Είμαι Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.Υπάρχει κάποια πληροφόρηση σε σχέση με το τί πρόκειται να γίνει με τις ειδικότητες της δευτεροβάθμιας στην ειδική αγωγή? Θα δώσουμε ΑΣΕΠ και εμείς σχεδιασμένο για την ειδική αγωγή ή θα πρέπει να επιτύχουμε στον ΑΣΕΠ της γενικής και μετά να... πάρουμε απόσπαση στην ειδική αγωγή? Αν γίνει ΑΣΕΠ ειδικής ποιοί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τέλος ως ποτε οι προσλήψεις μας θα γίνονται από τους πίνακες των αναπληρωτών? Σας ευχαριστώ-Καλησπέρα. Ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί, αφορά δασκάλοςυ και νηπιαγωγούς ΠΕ 71 και ΠΕ 61. Δεν βλέπω διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τη δ/θμια, αφού δεν υπάρχει σχολή που να αποφοιτούν μαθηματικοί ειδικής αγωγής, ως παράδειγμα το αναφέρω. Θα μου πείτε τι θα γίνει με τις θέσεις τις ειδικής αγωγής στη β/θμια. Δυστυχώς είναι ελάχιστες. Τα ΕΕΕΕΚ ή τα ΕΠΑΛ ειδικής αγωγής ΔΕΝ έχουν οργανικές θέσεις. Τα μεταπτυχιακά ή τα σεμινάρια δεν κατοχυρώνουν τίτλο διορισμού.-Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Θα ήθελα να μου πείτε εαν γνωρίζετε πώς θα γίνονται οι προσλήψεις των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας στην ειδική αγωγή μετά την μεταβατική περίοδο. Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι πίνακες των αναπληρωτών ειδικής?-
Παράθεση από: mitsy στις Νοεμβρίου 30, 2010, 07:57:31 pmγια δευτ/βάθμια ούτε λόγος έτσι;; Γιατι στην Α/βαθμια θα καλύψει τα κενά με ΠΕ61 και ΠΕ71;;; Δεν νομίζω....
Θα σου δωσω ένα παράδειγμα: υπάρχουν πάρα πολλά κενά στην ειδική αγωγή (σε ειδικά νηπιαγωγεία και Τ.Ε) και συνολικά ΠΕ61 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής είναι 30 άτομα!!!!!!! Με λίγα λόγια πετάει τόσους νηπιαγωγούς με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή εκτός διαγωνισμού και επιτρέπει τη συμμετοχή σε αποφοίτους ενός(!) τμήματος (του
Οτι δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του Υπουργείου. Το θέμα είναι απλά να κάνουν ένα διαγωνισμό; Καταλήγω σε αυτό που σου είπα: τα κενά δεν καλύπτονται στην Α/βαθμια....
Τι να σου πω δεν ξέρω. Πάντως απ' οτι μου παν κάτι γνωστοί στο Υπουργείο και το 60-40 πάλι αφορά τους ΠΕ 61-ΠΕ 71 . Δηλ ακόμα και αν δεν πάνε στο διαγωνισμό και πάλι θα διοριστούν λόγω προυπηρεσίας Για να μην παρεξηγηθώ: δεν λέω πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να διοριστούν. Πρέπει και πολύ το άργησαν να δημιουργήσουν οργανικές για αυτούς. Πέρα απο κει όμως δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό που προανέφερα...
Ναι δεν είναι κακό να είσαι αναπληρωτής. Απλά όταν δεν σου επιτρέπει καν να δώσεις ΑΣΕΠ είναι "κάπως". Δηλ δεν μπορείς ούτε να "ψοφήσεις" στο διάβασμα μπας και μονιμοποιηθείς. Κατά τ' άλλα όμως σου επιτρέπει να δουλεύεις-χωρίς να έχει τσεκάρει και τις γνώσεις σου- σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα!