0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό ακριβώς ακούγεται, ότι δηλαδή θα μειωθούν πάρα πολύ φέτος οι μεταθέσεις. Κάπου διάβασα για αριθμό κάτω των 1000 συνολικά, αλλά δεν θυμάμαι πού. Μάλλον το υπουργείο θέλει να περιορίσει τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με μετάθεση ενόψει της μείωσης των διορισμών στο μισό. Το πράγμα λειτουργεί σαν ντόμινο. Αν δεν φύγουν πολλοί προς τα αστικά κέντρα, δεν θα δημιουργηθούν πολλά κενά εκτός πόλεων, και άρα δεν θα χρειαστεί να σταλούν πολλοί νεοδιόριστοι στην περιφέρεια και τα νησιά τα οποία παραδοσιακά έχουν και τις περισσότερες θέσεις γι' αυτούς.
Μάλλον το υπουργείο θέλει να περιορίσει τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με μετάθεση ενόψει της μείωσης των διορισμών στο μισό.
Παράθεση από: para5 στις Μαρτίου 06, 2010, 10:15:23 amΜάλλον το υπουργείο θέλει να περιορίσει τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με μετάθεση ενόψει της μείωσης των διορισμών στο μισό. Υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος.Ο νομός για τον οποίο ενδιαφέρομαι εγώ θα έχει 11 οργανικά κενά,λόγω συνταξιοδοτήσεων.Όμως πέρσι μπήκαν με μετάθεση στο νομό 7 υπεράριθμοι,με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι στη διάθεση.Το ίδιο γνωρίζω ότι συμβαίνει και σε άλλους νομούς.Το ερώτημα που προκύπτει είναι:Θα πάρουν μετάθεση 4 άτομα ή 11-ή ένας ενδιάμεσος αριθμός?Είναι ρητορικό το ερώτημά μου?
Παράθεση από: alexel στις Μαρτίου 06, 2010, 04:01:11 pmΠαράθεση από: para5 στις Μαρτίου 06, 2010, 10:15:23 amΜάλλον το υπουργείο θέλει να περιορίσει τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με μετάθεση ενόψει της μείωσης των διορισμών στο μισό. Υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος.Ο νομός για τον οποίο ενδιαφέρομαι εγώ θα έχει 11 οργανικά κενά,λόγω συνταξιοδοτήσεων.Όμως πέρσι μπήκαν με μετάθεση στο νομό 7 υπεράριθμοι,με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι στη διάθεση.Το ίδιο γνωρίζω ότι συμβαίνει και σε άλλους νομούς.Το ερώτημα που προκύπτει είναι:Θα πάρουν μετάθεση 4 άτομα ή 11-ή ένας ενδιάμεσος αριθμός?Είναι ρητορικό το ερώτημά μου?Το ερώτημα βέβαια έχει τη λογική του. Πριν από αυτό, όμως, ας μας απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει πότε δίνονται τα κενά των συνταξιοδοτήσεων. Χωρις να είμαι σίγουρη, κάπου θυμάμαι να μου έχουν πει εν ολίγοις ότι τα κενά αυτών που παίρνουν σύνταξη με τη λήξη της χρονιάς δεν καταμετρούνται για κάλυψη από τις εκκρεμείς αιτήσεις μετάθεσης. Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικού στα μέσα σχολικής χρονιάς δεν εγκρίνεται αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Οπότε, μήπως τα κενά αυτών που μέχρι το καλοκαίρι βγαίνουν στη σύνταξη μετρηθούν στην επόμενη χρονιά; Ελπίζω κάποιος να ξέρει με βεβαιότητα για να μας πει.