*

Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για νηπιαγωγούς  (Αναγνώστηκε 2892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Angieee

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ερώτηση για νηπιαγωγούς
« στις: Μαρτίου 12, 2009, 11:08:52 pm »
Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να επιλέγεται ο σημαιοφόρος στο νηπιαγωγείο.Φανταζόμουν ότι γίνεται με κλήρωση.Κάποια γνωστή μου είπε ότι έτσι έγινε στο δικό τους σχολείο.Υπάρχει κάποια εκγύκλιος που το προβλέπει ή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει;
Δεν είμαι από τις μητέρες που την ψωνίζουν και θέλουν το παιδί τους μπροστά πάντα αλλά παρατήρησα το εξής:στο σχολείο μας την 28η ήταν σημαιοφόρος ένα συκγεκριμένο παιδί,το οποίο κατέθεσε και το στεφάνι,είπε το ποίημα στο μνημείο και είχε ένα τεράστιο ποιημα στη σχολική γιορτή.Φυσικά και τον πρώτο ρόλο στο σκετσ.Τα Χριστούγεννα στη σχολική γιορτή τα ίδια.Τώρα για την παρέλαση θα έχει πάλι σημαία,στεφάνια και φυσικά θα πει τα περισσότερα λόγια στη γιορτή.Δεν είχα σκοπό να θίξω το θέμα αλλά το κατάλαβαν και τα ίδια τα παιδιά.Η κόρη μου χθές μου είπε ότι όλα θα τα πει η τάδε.Πήγα λοιπόν στο νηπιαγωγείο και ρώτησα για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό.Η κυρία λοιπόν μου απάντησε ότι κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανέναν.Οι γονείς που ασχολούνται με αυτά είναι κατώτερου πνευματικού επιπέδου.Επίσης πολλά παιδιά έχουν νοητική υστέρηση και δεν μπορούν να μάθουν πολλά λόγια.Τελείωσε λέγοντας ότι μας κάνει χάρη που πάει τα παιδιά στην παρέλαση γιατί δεν είναι υποχρεωμένη και ότι πολύ ασχολήθηκε μαζί μου.
Η γνώμη σας;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ερώτηση για νηπιαγωγούς
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:46:38 »

Αποσυνδεδεμένος mpdi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 13, 2009, 09:38:33 am »
Καλημέρα 
Είμαι  νηπιαγωγός  ειναι  η  τέταρτη  μου  χρονιά  που  δουλεύω  ( ειμαι  διορισμένη ) και  πρώτη  φορά  διαβάζω  για  παρέλαση  και  σημαιοφόρο  στο  νηπιαγωγείο . Εμείς  σε  όποιους  νομούς  και  αν  δούλεψα  δεν  κάναμε  ποτέ  παρέλαση  . ¨Οταν  μοιράζουμε  τα  ποιήματα  και  τα σκέτς  για  τις  εκάστοτε  γιορτές  πάντα  προσπαθούμε  να  μην  αδικήσουμε  κανέναν  και  ποτέ  δεν  δίνουμε  πρωταγωνιστικό  ρόλο  σε  ένα  μόνο  παιδί . Ποια΄νου  ειναι  αυτό  το  παιδί  και έχει  τέτοια  μεταχείρηση . Αναρωτιέμαι  πραγματικά  τι  άλλο  θα  ακούσουμε . Μαργαρίτα

Αποσυνδεδεμένος walse

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 13, 2009, 10:20:33 am »
Δεν είμαι διορισμένη νηπιαγωγός αλλα γνωρίζω πως σε καποιες περιοχές στην επαρχία κανουν και παρελαση και καταθέτουν στεφάνι!!! -παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό- γιατι έτσι συνηθίζεται. (Η πρακτική αυτή γίνεται και στα χωριά των γονιών μου, και σε περιοχές οπου έχουν διοριστει φίλες μου).
Το γεγονός ότι η νηπιαγωγός ακολουθεί αυτή τη στάση δειχνει τη δική της νοητική υστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(
Καλα λέμε πως δεν μπορούν όλα τα παιδιά να πουν ποιημα(που αμφιβάλλω, αν και είμαι κατά των ποιηματων), δεν μπορουν να περπατήσουν κρατώντας μια σημαια ή δεν μπορούν να πανε το στεφάνι στο σημείο κατάθεσης?????????????
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!Ως ανθρωπος καταρχάς που βγάζει τέτοια εμπάθεια στα παιδιά, που τα θεωρεί χαζά,ως νηπιαγωγός που θέλει μάλλον να αποδείξει πόσο "καλή" νηπιαγωγός είναι στο χωριό, χάρη σε ένα παιδάκι, που έχει αυτές τις απόψεις, που υπάρχει γενικότερα όχι μόνο στην εκπαιδευση αλλα και στην κοινωνία.

Angieee μου οι απορίες σου είναι ευλογες, όμως η κυρια απέδειξε ότι δεν αξίζει ούτε να ασχοληθεις, αυτή είναι η γνώμη μου
Ε, ναι.......γυρισα!!!!!
it takes two to tango

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 13, 2009, 10:32:42 am »
Σύμφωνα με το ΠΔ.200/1998 "το νηπιαγωγείο μπορεί να συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις" αλλά όντως δεν είναι καθόλου υποχρεωμένο. Σημαιοφόρος δεν υπάρχει με θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία και ακριβώς για να αποφεύγονται σφαγές, παράπονα κ.λ.π. συνήθως δίνουμε σε όλα τα παιδιά από ένα σημαιάκι και τα βάζουμε δυο δυο να κρατούν χεράκι. Επιπλέον μπροστά μπροστά στη μέση και στο τέλος βάζεις παιδάκια που μπορείς να εμπιστευτείς ότι δε θα λοξοδρομήσουν προς την πρώτη πεταλούδα που θα συναντήσουν. Γιαυτό κι εγώ προσωπικά έκανα μόνο μια χρονιά παρέλαση που είχα 10 παιδιά που μπορούσα να ελέγξω πλήρως σε χωριό. Τις επόμενες που έπρεπε να κατέβουν 50 παιδιά δεν το ανέλαβα, γιατί δεν πάω φυλακή για τη δόξα κανενός δημάρχου σόρρυ κιόλας.

Επίσης οι γιορτές μπορούν να γίνονται κλειστές χωρίς γονείς και για να είμαι ειλικρινής η πρώτη ανοιχτή γιορτή της χρονιάς στα τμήματά μου είναι τα Χριστούγεννα. Η στάση της νηπιαγωγού μου φαίνεται όντως παράξενη και ειδικά ο τρόπος της αρκετά αγενής. Οι επιλογές κατά τη γνώμη μου είναι δύο. Αν πραγματικά σε προσέβαλε απρόκλητα κάντης μια αναφορά στο γραφείο να έρθει στα ίσα της. Αν θεωρείς ότι μπορείς να δώσεις τόπο στην οργή κάντο και είναι και προτιμότερο γιατί άκρη δε θα βγει. Ειδικά αν η νηπιαγωγός είναι μεγάλη σε ηλικία δεν την παλεύεις με τίποτα. Επίσης λάβε υπόψη σου ότι πολλές φορές δεχόμαστε πιέσεις από διάφορους "φορείς" για πολύ παράλογα πράγματα, οπότε μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο κι έχει απηυδήσει κι αυτή;
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:46:38 »

Αποσυνδεδεμένος souvlitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-60
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 13, 2009, 10:38:13 am »
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρονών είναι η συγκεκριμένη συνάδελφος.
Δεν είμαι διορισμένη νηπιαγωγός, αλλά θεωρώ όλη τη στάση απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική. Εχει βρει ένα παιδάκι που την "βοηθά" να δείξει ότι είναι "καλή νηπιαγωγός" και το φορτώνει με ένα σωρό πράγματα, αδιαφορόντας για τις επιδράσεις που έχει αυτή η στάση στο ίδιο το παιδί, στα άλλα παιδιά, στις σχέσεις της ομάδας της, στις δικές της σχέσεις με τα παιδιά και τις οικογενειές τους.
Κρίμα ???.
Για μένα το θέμα θα ήταν πως μπορείς να εξηγήσεις στο δικό σου το παιδί τα πράγματα, πως θα το βοηθήσεις να νιώσει καλύτερα, αν βέβαια αυτή η κατάσταση το έχει επηρεάσει ή στενοχωρήσει.

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:16:45 am »
Καλημέρα σας ,νηπιαγωγος κι εγω.... δεν  ειμαι διορισμένη διαβάζοντας τα παραπάνω ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ ...
χθες το απόγευμα ήρθε και με βρηκε μια γνωστη μου μητέρα δυο παιδιών 16 και 6μιση ετών έτοιμη να κλαψει και πολυ ταραγμένη γιατι το παιδακι της το 6μιση στο ολοήμερο η δασκαλα δεν το αφησε να φαει το φαγητο του ενω την παρακαλουσε γιατι δεν εγραψε το φυλλαδιο που του ζητηθηκε να κανει αντιγραφη (!!)
η μητερα αυτη ειχε παρακαλεσει τους δασκαλους να βοηθησουν το παιδι της να τρωει γιατι ειχε προβλημα με το φαγητο και δεν ετρωγε...
και σαν να μην εφτανε το γεγονος ο μεγαλος της γιος εχει δυσλεξια οποτε το ανεφερε στην δασκαλα (που δεν αφησε το παιδι να φαει )  για να ρωτησει αν υπαρχουν σημαδια που δειχνουν οτι μπορει και ο μικρος να εχει δυσλεξια και την ''ξεφτυλισε'' στην κυριολεξια αποκαλώντας την ''κυρα δασκαλα εχω βγαλει και ενα πανεπιστημιο και δεν θα μου πεις εσυ εμενα τι θα κανω''(!!!!!!!!!!)

μπροστα στο μικρακι ολο αυτο να σημειωσω η δασκαλα στο σχολειο πηγαινει ντυμενη γκοθικ μαυρα ματια μαυρα ρουχα ασπρο προσωπο κοκκινο κραγιον με τσαμπουκα και νευρα
σημερα θα μιλουσε η μητερα με τον διευθυντη οποτε δεν ξερω τι εχει γινει απλα σας ανεφερα οσα ακουσα που πραγματικα με λυπησαν ..........25 χρονων η δεσπονις που ειχε αυτη τη συμπεριφορα

και ερωτω δεν ντρεπονται εκπαιδευτικοι να συμπεριφερονται με αυτο τον τροπο ???
προσβαλλοντας και μη σεβομενοι τπτ ???
ΑΙΣΧΟΣ
.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2009, 11:19:05 am από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Angieee

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:17:49 am »
Η γυναίκα αυτή έχει 9 δικά της παιδιά.Δεν νομίζω πως δεν αξίζει να ασχοληθώ.Μπορώ όμως να κάνω κάτι;

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:21:50 am »
9 παιδια ????
δεν γνωριζω τι πρεπει να κανεις ...
προετρεψα τη γνωστη μου να μιλησει στο θειο μου που ειναι διευθυντης σε δημοτικο και ξερει τι να κανει
της ειπα οτι μπορει να ζητησει να της κανουν αναφορα απο οσο ξερω και γενικοτερα να μιλησει με γονεις (συλλογο γονεων) και να εναντιωθουν !
δεν μπορει να τους περναει με τετοιες συμπεριφορες !!!!!!
με ενοχλει αυτο το οτι δεν μπορουν να αγγιξουν κανενα επειδη ειναι στο δημοσιο
αν δεν ειναι αξιος να βρισκεται διπλα στα παιδια και να επικοινωνει με τους γονεις να εξηγει να συζητα να βοηθα τι κανει σε αυτη τη θεση  >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος Angieee

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:25:50 am »
Έχουν γίνει αναφορές.Πολλές.Πέρσι της έκανε αναφορά η συνάδερφός της.Αποτέλεσμα μηδέν.Όλοι παρακαλούν να πάει για το δέκατο :)

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:27:00 am »
μηπως κανει παιδια για να μην δουλευει ?? ;D ;D κακιουλα ....
τι να πω.......

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:32:17 am »
Οι παλιές συνάδελφοι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πολλές φορές ούτε οι Προϊστάμενοι δεν μπορούν να τις πειράξουν. Η μόνιμη επωδός είναι "σύντομα θα βγει στη σύνταξη, δώσε τόπο στην οργή" με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στα σχολεία και σε όλους τους εμπλεκόμενους ακόμα και στους συναδέλφους που υπηρετούν στο ίδιο σχολείο.

Είναι προφανές ότι γίνονται διακρίσεις μέσα στην τάξη από τη συγκεκριμένη νηπιαγωγός και ότι δουλεύει με αρχαία νοοτροπία, από την άλλη πάλι δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θέμα με τις γιορτές και τις παρελάσεις μπορεί να σταθεί, γιατί πραγματικά δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει κάτι ανοιχτό προς όλους.

Επιπλέον και τονίζω ότι δε θέλω να υπονοήσω κάτι για σένα Angieee ούτε για κάποια άλλη από τις προλαλήσασες, μου έχει τύχει να με προσεγγίσουν γονείς ακόμη και για πολύ απλά ζητήματα με τόσο απαράδεκτο τρόπο (τύπου θα σου δείξω εγώ μωρή), με ζωνάρι λυμένο για καβγά, προκλητικότατοι και με άθλιους χαρακτηρισμούς που πραγματικά το ότι κράτησα την ψυχραιμία μου και δε γίναμε από δυο χωριά ακόμα μου προκαλεί έκπληξη και εμένας της ίδιας.

Αν το θεωρείς αξιόλογο κάνε αναφορά, κοινοποίησέ τη και στη Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και σε επόμενη φάση πήγαινε στην αμέσως επόμενη διοικητική βαθμίδα (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, Περιφερειακή Διεύθυνση, Υπουργείο). Λυπάμαι που το λέω αλλά δε νομίζω΄οτι θα βγει άκρη δυστυχώς. Έχουμε ευθύνη κι εμείς που πρέπει να απομονώνουμε όλους αυτούς τους "κακούς συναδέλφους"
Να πω κι εγώ την κακία μου; Με μεγαλόσταυρούς και δοξασίες είναι όλη την ημέρα;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2009, 11:35:47 am από Ritalamp »
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:35:26 am »
το θεμα ειναι οταν υπαρχουν γονεις που απευθυνονται ευγενικα και σεβομενοι τους εκπαιδευτικους και αντιμετωπιζουν προσβολες και απαισια συμπεριφορα
τοτε το θεμα ειναι απαραδεκτο γι 'αυτους τους ανθρωπους που θελουν να αποκαλουνται εκπαιδευτικοι !!!

Αποσυνδεδεμένος Angieee

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:42:37 am »
Είναι χριστιανή μου είπε και κάνει ό,τι της λέει ο Θεός.Δεν της μίλησα άσχημα.Ακόμα και μετά από όλα αυτά που άκουσα, της είπα λυπάμαι πολύ και έφυγα.Οι γονείς είναι εξαγριωμένοι.Σήμερα έμαθα ότι παίρνει το μικρό μαζί της, το οποίο δεν είναι προνήπιο, και ότι είχε βάλει φωτιά στο προαύλιο.Χθές το ίδιο παιδί  κλείδωσε τα κορίτσια στην τουαλέτα  και αυτή το κατάλαβε μετά απο μια ώρα.Καλά δεν παίρνει σύνταξη με τόσα παιδιά;

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2009, 11:48:58 am »
Εδώ δεν παίρνει σύνταξη με τέτοια μυαλά. :o :o :o
 Κι εσύ βρε Angieee με το Θεό πας να τα βάλεις;  ??? ??? ??? Δε μου λες της μιλάει απευθείας και της λέει τι να κάνει γιατί τότε μπορείτε να κινηθείτε διαφορετικά.
Ήμουν τελείως σίγουρη ότι επρόκειτο περί (αθλίως νοούμενης) χριστιανής, κάτι τέτοιες έχουν καταστρέψει γενιές και γενιές και έχουν κάνει και πολύ κακό και στους κανονικούς θρησκευόμενους ανθρώπους.

Πέρα από την πλάκα εφόσον τίθενται θέματα ασφαλείας οργανωθείτε και με τους άλλους γονείς και πατήστε πάνω σε αυτά. Τι τραβάμε με όλους τους τρελούς Παναγιά μου! Φαντάσου την άλλη που πρέπει να συνεργαστεί μαζί της (με ηρεμιστικά θα είναι η γυναίκα)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2009, 12:36:11 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617