0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν, για θέσεις ΠΕ-διοικητικού, να μη δέχονται πτυχία φιλολόγων και άλλων "καθηγητικών" σχολών και δέχονται κάτι πτυχία πχ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας;Ή λένε ότι εμείς μπορούμε να δουλέψουμε και ως καθηγητές ενώ κάτι τέτοιοι πτυχιούχοι, τι σόι δουλειά, πέραν του διοικητικού προσωπικού, να κάνουν; Συμφωνείτε μ' αυτή την πρακτική;
Νομίζω πως αξίζει πρέπει να διαβάσουμε πιο προσεκτικά την προκήρυξη για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις: Αν διαβάσουμε πέρα από την πρώτη σελίδα μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι οι απόφοιτοι βιβλιοθηκονομίας προορίζονται για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οι Γεωπόνοι για θέσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παρακάτω διαπιστώνουμε πως οι πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής και ΦΠΨ με κατεύθυνση Παιδαγωγικά (που φαίνεται πως ενόχλησαν) προορίζονται για κέντρα παιδιών με αναπηρία. Ίσως κάποιοι διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι με βάση τις σπουδές τους οι πτυχιούχοι αυτοί είναι πιο κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις απ' ό,τι λ.χ. ένας απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας ή άλλης 'καθηγητικής' σχολής.Όχι ότι δε συμβαίνουν και περίεργα: συμμαθήτριά μου προσελήφθη -προ ετών- ως δικαστικός γραμματέας, σε διαγωνισμό οπου για αδιευκρίνιστους λόγους γίνονταν δεκτοί μόνο αρχαιολόγοι και απόφοιτοι Αγγλικής Φιλολογίας (!). Εξ όσων γνωρίζω, τα καθήκοντα τόσο της ίδιας, όσο και των συν αυτή προσληφθεισών αφορούν κυρίως στη διεκπαιραίωση αλληλογραφίας, το πρωτόκολλο και το πρωινό ρόφημα των δικαστικών. Μεταφράσεις δεν τους δίνουν "γιατί έχει πολύ ορολογία και δεν τα καταλαβαίνω."Κατά τα λοιπά, επειδή έρχεται και καλοκαίρι ίσως θα έπρεπε ορισμένοι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν κατηγορούμε τους συναδέλφους σε άλλους φορείς του δημοσίου ότι "λιμαρουν τα νυχια τους ολη μερα και μας κοιταζουν αφ'υψιλου (sic)". Επίσης, νομίζω πως οι συγκρίσεις ποιότητας μεταξύ των τμημάτων, πέρα από ατελέσφορες, συχνά υποδηλώνουν συμπλέγματα κατωτερότητας, και γι' αυτό καλύτερα είναι να αποφεύγονται.