*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΕΠ και εργασία σε φροντιστήριο  (Αναγνώστηκε 3562 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
ΑΣΕΠ και εργασία σε φροντιστήριο
« στις: Μαρτίου 19, 2009, 08:33:42 am »
Καλημέρα!!!
Στο φροντιστήριο που δουλεύετε έχετε πει ότι δώσατε ΑΣΕΠ;
Πότε σκέφτεστε να τους το πείτε με δεδομένο ότι πρώτα κλείνουν οι συνεργασίες για επόμενη χρονιά και έπειτα βγαίνουν τα αποτελέσματα;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2009, 09:21:37 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΑΣΕΠ και εργασία σε φροντιστήριο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:17:37 »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2009, 02:25:10 pm »
Εννοείται ότι λες ψέματα και κάνεις την πάπια! Αν τους πεις ότι έδωσες ΑΣΕΠ με πιθανότητα αναπλήρωσης, δεν πρόκειται να σε προσλάβουν με τίποτα και λογικά εδώ που τα λέμε. Τι θα κάνει αυτός αν του φύγεις πχ το Νοέμβρη; Οπότε δε λες τίποτα...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 19, 2009, 02:31:14 pm »
Ολα εχουν να κανουν με τη συνεργασια που εχεις. Μετα απο 10 χρονια δεν μπορω να μην πω τιποτα και να φυγω ξαφνικα. Νομιζω οτι ο καθενας απο εμας κανει ενα πλανο για τη νεα χρονια και λιγο πολυ ξερει αν θα συνεχισει ή οχι - η περιπτωση του διορισμου ειναι τοσο μικρη πιθανοτητα που σας το λεω με σιγουρια δεν ανησυχει τους φροντιστηριουχους. Επι 10 χρονια, σε 2 φροντιστηρια που ειμαι, σχεδον ολοι οι φιλολογοι δινουν ασεπ κι ομως μονο 1 διοριστηκε και αλλη μια εφυγε αναπληρωτρια - λογικη αναλογια αλλωστε συμφωνα και με τα ποσοστα!

Αποσυνδεδεμένος maria79

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 19, 2009, 03:00:03 pm »
Πίστεψε με όμως εάν το φροντιστήριο δεν σε χρειαζόταν άλλο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν νομίζω να ενδιαφερόταν για την τύχη σου στη συνέχεια ούτε αν έμενες χωρίς δουλειά και φυσικά χωρίς καμία προειδοποίηση! Όποια σχέση και να είχες και όσο καλή συνεργασία και να είχες! Και όχι μόνο στα φροντιστήρια αλλά και παντού. Σε αυτό το θέμα πρώτα κοίτα το καλύτερο για σένα και διασφάλισε τη θέση σου και άσε σε δεύτερη μοίρα το φροντιστήριο. Άλλωστε αφού δεν είναι σίγουρο, γιατί να ειπωθεί κάτι; Εκτός από αυτό ουδείς αναντικατάστατος! Με το που σε καλέσουν με το καλό και φύγεις σε δύο μέρες θα έχει βρει άλλον!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:17:37 »

Αποσυνδεδεμένος vicsk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 19, 2009, 03:43:42 pm »
   Αν η σχέση με τον ή τους ιδιοκτήτες δεν είναι προσωπική (φιλική, συγγενική κ.λπ.), αλλά στενά επαγγελματική, μπορείς να περιμένεις να βγουν οι βαθμοί σου, νομίζω, πριν να τους το πεις. Αν είναι τέτοιοι (που σου το εύχομαι) που θα σου επιτρέπουν με μεγάλη πιθανότητα να προβλέψεις ότι θα διοριστείς ή ότι θα είσαι αναπληρώτρια, τότε ανακοίνωσέ το. Ιούνιος θα είναι, πιθανότατα. Προλαβαίνουν μια χαρά να βρουν αντικαταστάτη, ουρά κάνουν οι άνεργοι εκπαιδευτικοί.
   Άσε που νομίζω ότι μια σωστή επιχείρηση αυτού του είδους πάντα λαμβάνει υπόψη της το ενδεχόμενο να χάσει κάποιο συνεργάτη λόγω ΑΣΕΠ, οπότε κρατά βιογραφικά για ώρα ανάγκης.
   Μην αγχώνεσαι...

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 19, 2009, 04:05:15 pm »
Πιστεύω πως η Maria79 τα είπε έτσι ακριβώς όπως συνήθως είναι. Η εμπειρία μου έχει δείξει πως έχει απόλυτο δίκιο. Εγώ σκέφτομαι να τους το πω, όταν βγουν τα αποτελέσματα και δω πως διορίζομαι την πρώτη χρονιά. Πρόσεχε γιατί μπορεί να διοριστείς την δεύτερη χρονιά.
Τώρα όσον αφορά την πιθανότητα αναπλήρωσης, τότε κάνε την πάπια, μιας και όπως έχουν τα πράγματα δεν είναι καιρός να παίζεις με πιθανότητες. Άσε που μπορεί και να σε πάρουν αναπληρωτή κοντά στο σπίτι σου, οπότε θα μπορείς να δουλεύεις "μαύρα" στο φροντιστήριο.
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 19, 2009, 08:33:33 pm »
και εγώ τίποτα δεν σκέφτομαι να τους πω...
δεν λέει να μείνεις παντελώς χωρίς δουλειά αυτές τις μέρες...
όπως αυτοί κοιτάνε καλύτερα τον εαυτό τους ας κοιτάζουμε και εμείς τον δικό μας!!!
καλά αποτελέσματα να χουμε όλοι μας εύχομαι!!!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2009, 08:44:25 pm »
Εγώ πάλι το θεωρώ μεγάλη βλακεία να κρύψεις ότι έδωσες ΑΣΕΠ.  :-\
Καταρχάς, μπορεί ο εργοδότης σου να ξέρει νωρίτερα από σένα ότι έδωσες.
Έπειτα, εδώ δίνουν οι ίδιοι οι φροντιστηριούχοι, δεν θα δίνουν οι "υπάλληλοί" τους-συνάδελφοί τους;
Όποιος λέει ότι δεν έδωσε ΑΣΕΠ και δεν ενδιαφέρεται για διορισμό πλανάται πλάνην οικτράν.
Το καλύτερο θα είναι οι δουλεύοντες σε φροντιστήριο, αν ερωτηθείτε, να πείτε μόνο την αλήθεια:
"Ναι, έδωσα ΑΣΕΠ και περιμένω τα αποτελέσματα.
Αν διορισθώ ή μου έρθει η αναπλήρωση, θα έχεις 3-4 μέρες να βρεις τον αντικαταστάτη μου.
Αν θέλεις, μπορούμε να ψάξουμε και μαζί".
Πίσω από το δάχτυλό μας θα κρυβόμαστε;;;  ???  ???
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 20, 2009, 04:13:57 pm »
 ;D :D ;D Bikini, έλα πες τα αυτά στο αφεντικό μου να δούμε πόσο θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια σου. Εγώ προσωπικά δεν κρύβω πως έδωσα ΑΣΕΠ. Απλά όταν με ρωτάνε πως τα πήγα, η απάντηση είναι χάλια (άσχετα αν μετά αποδεικνύεται πως λέω και την αλήθεια  ;D :P ) Στον προτελευταίο ΑΣΕΠ μάλιστα, πίστευα πως είχα περάσει και είχα άγχος για το τι θα κάνω. Τελικά μόνο το άγχος σου μένει από τέτοια χαζοδιλλήματα. Αυτό μας έλειπε να περάσουμε και αντί να χαρούμε, να στεναχωριόμαστε για το φροντιστήριο.
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 20, 2009, 04:55:47 pm »
Eγώ έδωσα μαζί με την "αφεντικίνα" μου!Φυσικά και το ήξεραν και φυσικά με παρότρυναν να διαβάσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο..Μάλιστα μου είπαν πως αν κάτι δεν πάει καλά να μην ανησυχώ γιατί θα με βοηθήσουν και θα με στηρίξουν με όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μπορούν!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2009, 09:55:14 pm »
θεωρώ πως πρέπει να του το πεις. Άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Πολύ πιθανόν κα΄ποιος να του το έχει πει, είτε από τους συναδέρφους σου είτε κάποιος άλλος κοινός γνωστός. Αυτό συνέβη στο φροντιστήριο που δουλεύω. Το αφεντικό μου για να είναι καλυμμένο, συζήτησε μαζί μας για την επομενη χρονια αφού βγήκαν τα αποτελέσματα. Και, όπως αποδείχτηκε έκανε καλά γιατί 2 διορίστηκαν, 1 έφυγε αναπληρώτρια κι εγώ ωρομίσθια. Επειδή εγώ δεν είχα πολύ καλή βαθμολογία, συνέχισα τη συνεργασία μαζί του. Οι άλλοι σταμάτησαν

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 06, 2009, 06:03:04 pm »
Και αν έχεις δικό σου φροντιστήριο τι κάνεις;
Και δεν εννοώ τι κάνεις σε περίπτωση που είσαι στους διοριστέους. Εκεί εξυπακούεται ότι το κλείνεις.
Εάν όμωσ έχεις ένα καλό βαθμό που ασ πούμε σου επιτρέπει να ελπίζεις για μια αναπλήρωση, τότε τι γίνεται;
Κάνεις κανονικά τα χαρτιά σου και αν σε πάρουν στα μέσα για παράδειγμα της χρονιάς, τα παρατάς; Και τι λες στα παιδιά και τους γονείς; Και πώσ είσαι σίγουρος ότι θα σε ξαναπάρουν για αναπλήρωση του χρόνου; Το ρισκάρεις να μείνεις ξαφνικά χωρίς δουλειά;
Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω σε μια τέτοια περίπτωση. Από την άλλη δεν μπορείς να τα έχεις και όλα δικά σου. Ίσως αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 06, 2009, 08:15:45 pm »
Και αν έχεις δικό σου φροντιστήριο τι κάνεις;
Και δεν εννοώ τι κάνεις σε περίπτωση που είσαι στους διοριστέους. Εκεί εξυπακούεται ότι το κλείνεις.
Εάν όμωσ έχεις ένα καλό βαθμό που ασ πούμε σου επιτρέπει να ελπίζεις για μια αναπλήρωση, τότε τι γίνεται;
Κάνεις κανονικά τα χαρτιά σου και αν σε πάρουν στα μέσα για παράδειγμα της χρονιάς, τα παρατάς; Και τι λες στα παιδιά και τους γονείς; Και πώσ είσαι σίγουρος ότι θα σε ξαναπάρουν για αναπλήρωση του χρόνου; Το ρισκάρεις να μείνεις ξαφνικά χωρίς δουλειά;
Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω σε μια τέτοια περίπτωση. Από την άλλη δεν μπορείς να τα έχεις και όλα δικά σου. Ίσως αξίζει τον κόπο.
Kάποιοι λόγοι προφανώς σε οδήγησαν ενώ έχεις φροντιστήριο να δοκιμάσεις την τύχη σου στον ΑΣΕΠ.Ίσως οικογένεια, παιδιά, ασφάλεια δημοσίου...Οι ίδιοι λόγοι θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος vicsk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 06, 2009, 11:30:38 pm »
ΤΕΤΑ μου, ένας φίλος μου, που είχε το ίδιο δίλημμα μ' εσένα, ενημέρωσε από την αρχή της χρονιάς τους γονείς των παιδιών έναν προς έναν ότι ενδέχεται να προσληφθεί ως αναπληρωτής και πως, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έκλεινε μεν το φροντιστήριο, αλλά θα συνέχιζε, εφόσον το επιθυμούσαν, να τους κάνει τα μαθήματα (ιδιαίτερα ή σε γκρουπ) με την ίδια τιμή, για να μην τους αφήσει εκτεθειμένους. Δεν είχε, βέβαια, την πρόθεση να δηλώσει όλη την Ελλάδα...

Μερικοί αρνήθηκαν, αρκετοί όμως δέχτηκαν και, όταν, με το καλό, τον προσέλαβαν, έκανε αυτό που είχε πει. Δεν ήταν νόμιμος, βέβαια, ωστὀσο η πρόθεσή του δεν ήταν να παρανομήσει, αλλά να μην αφήσει εκτεθειμένους τους ανθρώπους ούτε να μείνει ο ίδιος χωρίς δουλειά σε περίπτωση που δεν προσλαμβανόταν μεν, αλλά είχε ήδη κλείσει το φροντιστήριο.

Ήταν μια εξαντλητική χρονιά γι' αυτόν, αλλά άξιζε τον κόπο.

Τώρα, δεν ξέρω πόσους μαθητές έχεις, αν θα δηλώσεις όλη την Ελλάδα και, γενικά, αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που έκανε ο φίλος μου, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να σου προτείνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182851
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 782
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)