*

Αποστολέας Θέμα: Κριτήρια τοποθετήσεων  (Αναγνώστηκε 38363 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Κριτήρια τοποθετήσεων
« Απάντηση #84 στις: Σεπτέμβριος 03, 2024, 11:35:45 μμ »
Victor123... το ερώτημα το δικό μου είναι.. αν σε μια διεύθυνση έχουμε 5 διορισθεντες και 5 προσλήψεις αναπληρωτων. Εδώ η διεύθυνση θα δώσει 10 θα διαλέξουν πρώτα οι διορισθεντες από αυτά και τα υπόλοιπα οι αναπληρωτές η" θα δώσει 5 για τοποθέτηση νεοδιορισθεντων και όταν θα έρθει η σειρά των αναπληρωτών θα εμφανίσει και τα υπόλοιπα 5;;;;

Μπορεί να κάνει ότι από τα δύο θέλει. Το τι θα κάνει τελικά εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Πχ αν υπάρχει κάποιο βύσμα, αν....αν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:15:54 »

Αποσυνδεδεμένος Gwgaki

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτέμβριος 03, 2024, 11:50:43 μμ »
Αν τοποθετήθηκες στην α επιλογή σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Εντοπιότητα έχεις μόνο στον δήμο που έχεις εντοπιότητα με χαρτί του Δημαρχείου. Το προσκόμισες? Είναι ένα θέμα.

Ναι, ναι, είχα προσκομίσει και έγγραφο για την εντοπιότητα και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας!

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτέμβριος 03, 2024, 11:52:24 μμ »
Lasid.. ήδη έχουν γίνει οι δηλώσεις τοποθέτησης των νεοδιορισθεντων στα 5 κενά που δόθηκαν και ίσως αύριο.. μεθαύριο γίνουν οι τοποθετήσεις, όταν ανοίξει η διαδικασία για τους 5 αναπληρωτες και τοποθετηθούν στα υπόλοιπα,πως εγώ σαν διοριζομενος αφού κανένα από τα 5 που έδωσαν για διορισμό δεν με καλύπτει και όταν εμφανιστούν τα 5 των αναπληρωτών θέλω κάποιο που με καλύπτει;;;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτέμβριος 04, 2024, 12:24:11 πμ »
Αν πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση, μπορεί να ξανακάνουν τις λειτουργικές τοποθετήσεις. Δεν ξέρω και σε ποια ΔΔΕ διορίστηκες.
Στη δική μου ΔΔΕ αυτή την περίοδο όλοι είναι τοποθετημένοι προσωρινά και μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν οι τελικές τοποθετήσεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:15:54 »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτέμβριος 04, 2024, 02:02:13 μμ »
Victor123... το ερώτημα το δικό μου είναι.. αν σε μια διεύθυνση έχουμε 5 διορισθεντες και 5 προσλήψεις αναπληρωτων. Εδώ η διεύθυνση θα δώσει 10 θα διαλέξουν πρώτα οι διορισθεντες από αυτά και τα υπόλοιπα οι αναπληρωτές η" θα δώσει 5 για τοποθέτηση νεοδιορισθεντων και όταν θα έρθει η σειρά των αναπληρωτών θα εμφανίσει και τα υπόλοιπα 5;;;;

Το δεύτερο συνέβη πάντως φέτος/ Η διεύθυνση αποφάσισε ποια 5 θα δοθούν σε διορισθέντες και ποια σε αναπληρωτές.

Σε κάθε περίπτωση, καταθέστε αίτηση βελτίωσης, αναφέροντας μάλιστα το/τα σχολείο/α που επιθυμείτε να τοποθετηθείτε και τους πιθανούς λόγους που μπορεί να υπάρχουν. Μπορεί όντως να σας τοποθετήσουν κάπου προσωρινά κι όταν παρουσιαστούν αναπληρωτές για να αναλάβουν, να σας τοποθετήσουν εκ νέου σε επιλογή σας.
Αν διαπιστώσετε ότι έχει τοποθετηθεί αναπληρωτής σε κενό που ζητούσατε εσείς, τότε κάντε το προφανές. Ένσταση επί της διαδικασίας και αίτημα επανεξέτασης.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 04, 2024, 02:10:03 μμ από IoannisDr »

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτέμβριος 04, 2024, 02:21:17 μμ »
Σε κάθε περίπτωση, καταθέστε αίτηση βελτίωσης, αναφέροντας μάλιστα το/τα σχολείο/α που επιθυμείτε να τοποθετηθείτε και τους πιθανούς λόγους που μπορεί να υπάρχουν. Μπορεί όντως να σας τοποθετήσουν κάπου προσωρινά κι όταν παρουσιαστούν αναπληρωτές για να αναλάβουν, να σας τοποθετήσουν εκ νέου σε επιλογή σας.
Αν διαπιστώσετε ότι έχει τοποθετηθεί αναπληρωτής σε κενό που ζητούσατε εσείς, τότε κάντε το προφανές. Ένσταση επί της διαδικασίας και αίτημα επανεξέτασης.
Σ'ευχαριστω.. το πρόβλημα με την συγκεκριμένη διεύθυνση είναι ότι έχει ανακοινώσει μόνο τα κενά νεοδιοριστων... για τα υπόλοιπα κενά που θα είναι για αναπληρωτες το μόνο που γνωρίζω είναι ο αριθμός και αυτό βάση των προσλήψεων αναπληρωτων που έχει ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες.

Αποσυνδεδεμένος tinakipe17

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 08:32:52 πμ »
2 οργανικά ανήκουν τες σε μια σχολική μονάδα ποιος προηγείται της τοποθέτησης ; Η μια είναι  εκεί 15 χρόνια και η δεύτερη από μετάθεση αλλα  πήρε εκεί οριστική τοποθέτηση ( πήρε οργανική) . Η δεύτερη έχει χαρτί από Β/θμια υγειονομική επιτροπή ότι είναι ειδική κατηγορία . Ποιος διαλέγει πρώτος ωράριο ; Όλο αυτό γίνεται γιατί δε φτάνουν οι ώρες κσι για τους δυο .
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 02:55:25 μμ »
Σύμφωνα με την περ. α της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α΄13) όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 17 του ν. 5128/2024 (Α΄118): «5. α) Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά: αα) σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) ή του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 3 του π.δ. 154/1996 (Α’ 115). [….] Η οριστική τοποθέτηση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας συγκρίνονται, κατά περίπτωση, με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. του κλάδου τους. Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών. Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω. Για τους σκοπούς της παρούσας, ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.». Πηγή: www.especial.gr

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 03:35:02 μμ »
Ευχαριστω αλλα δεν μιλαω για νεοδιοριστους. Ξερει καποιος να μου πει για την δικη μου περιπτωση; Και αν γνωριζεται σε ποιο νομο το λεει αυτο.

Αποσυνδεδεμένος Bryce

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 03:44:41 μμ »
2 οργανικά ανήκουν τες σε μια σχολική μονάδα ποιος προηγείται της τοποθέτησης ; Η μια είναι  εκεί 15 χρόνια και η δεύτερη από μετάθεση αλλα  πήρε εκεί οριστική τοποθέτηση ( πήρε οργανική) . Η δεύτερη έχει χαρτί από Β/θμια υγειονομική επιτροπή ότι είναι ειδική κατηγορία . Ποιος διαλέγει πρώτος ωράριο ; Όλο αυτό γίνεται γιατί δε φτάνουν οι ώρες κσι για τους δυο .
Δεν θα βρεις νόμο που να γράφει αυτό που ζητάς. Ο νόμος λέει απλά ότι ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνοι δεν μπορούν να βγουν υπεράριθμοι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ακόμα και στη συμπλήρωση ωραρίου. Τώρα το πως ερμηνεύεται από τις διευθύνσεις είναι άλλο θέμα .Τουλάχιστον η διεύθυνση που ανήκω δηλώνει  ότι ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνοι δεν κουνιούνται από το σχολείο. Αν δεν συμπληρώνουν ώρες απλά περιφέρονται . Αρα πρακτικά ο διευθυντής αναγκάζεται να τους δώσει τις ώρες και ο συνάδελφος της ιδιας ειδικότητας να συμπληρώσει αλλού. Η ειδικη κατηγορία μενει ο παλιος φεύγει. (Το έχω δει να συμβαίνει )
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 14, 2024, 03:50:17 μμ από Bryce »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 04:05:01 μμ »
Σε ευχαριστώ. Ποιος νόμος λέει ότι οι ειδικές κατηγορίες δεν μπορούν να βγουν υπεράριθμοι; Γνωρίζεις;

Αποσυνδεδεμένος Bryce

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Σεπτέμβριος 14, 2024, 04:20:39 μμ »
Η παράγραφος 11 του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96 αναφέρει:

«11. Από τις διατάξεις του άρθρου αυτού εξαιρούνται όσοι έχουν μετατεθεί με τις διατάξεις του άρθρου 13 του παρόντος Π.Δ. καθώς και όσοι έχουν διοριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 1143/81 και διανύουν την τριετία υποχρεωτικής παραμονής τους στο δυσπρόσιτο σχολείο.»

Με το άρθρο 50 και με την παράγραφο η΄ του άρθρου 63 του Ν. 4653/2020 οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως ειδικοί κατηγορία όπως αυτή περιγράφεται από το σύνολο του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96.

Η δε  υπ’ αριθμ. 25894/E2/ 21-02-2020 εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«… Συνεπώς, εφεξής, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που λόγω ποσοστού αναπηρίας τέκνου 67%, εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους (παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.4403/2016, ΦΕΚ 125Α’), προτάσσονται και κατά τη διαδικασία μεταθέσεων και τοποθετήσεων εντός της ίδιας περιοχής, ενώ εξαιρούνται από την κρίση υπεραριθμίας.»

Αποσυνδεδεμένος dore

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Σεπτέμβριος 23, 2024, 07:39:30 μμ »
Καλησπέρα σας, θέλω τη γνώμη όσων γνωρίζουν τι πραγματικά ισχύει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είμαι νεοδιόριστη και έχω πάρει απόσπαση λόγω κάποιας αναπηρίας. Στην περιοχή απόσπασης ήδη είχαν αναλάβει κάποιοι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου με αποτέλεσμα να συμπληρώνω εγώ ωράριο σε ένα δυσπρόσιτο 1 ώρα δρόμο με την αιτιολογία ότι προηγείται ο αναπληρωτής γιατί ανέλαβε υπηρεσία πριν την απόσπαση μου. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Σεπτέμβριος 23, 2024, 07:54:11 μμ »
Καλησπέρα σας, θέλω τη γνώμη όσων γνωρίζουν τι πραγματικά ισχύει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είμαι νεοδιόριστη και έχω πάρει απόσπαση λόγω κάποιας αναπηρίας. Στην περιοχή απόσπασης ήδη είχαν αναλάβει κάποιοι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου με αποτέλεσμα να συμπληρώνω εγώ ωράριο σε ένα δυσπρόσιτο 1 ώρα δρόμο με την αιτιολογία ότι προηγείται ο αναπληρωτής γιατί ανέλαβε υπηρεσία πριν την απόσπαση μου. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ναι. Είναι και λογικό. Αν δεν είχαν αναλάβει υπηρεσία οι αναπληρωτές οκ είχες προτεραιότητα. Τώρα όμως τι να γίνει; Να φύγει ο αναπληρωτής; Με αυτή τη λογική όπου και να τον έβαζαν αν ερχόταν άλλη απόσπαση θα ξαναέφευγε; Δεν γίνεται, ούτε επειδή είναι αναπληρωτής σημαίνει ότι θα γίνει μπαλάκι. Φυσικά και το να σε στέλνουν κάπου 1 ώρα μακριά είναι κάπως περίεργο δεδομένου των συνθηκών.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2024, 07:56:43 μμ από victor123 »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32720
  • Τελευταία: Franchesca
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1176440
  • Σύνολο θεμάτων: 19375
  • Σε σύνδεση σήμερα: 448
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144