0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
έχω την εντύπωση ότι σύμφωνα με το νόμο, όπως ισχύει σήμερα, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Δηλαδή υπάρχει άσυλο, εφόσον δεν πραγματοποιούνται εντός του χώρου αξιόποινες πράξεις. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να επέμβει.
Το ότι δεν τηρείται ο νόμος περί ασύλου δε σημαίνει ότι το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Εμένα θα μου αρκούσε να γίνεται σεβαστός ο εν λόγω νόμος.
Είμαι υπέρ της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασυλου.Δεν προσφέρει τίποτα.Οι φοιτητές δεν ξέρουν γιατί υπάρχει και τι είναι.Όταν ήμουν φοιτητής απλά κάπου το είχα ακούσει και δεν επιδίωξα ποτέ να μάθω περισσότερα για αυτό.Με το άσυλο προστατεύονται:-Κουκουλοφόροι και τρομοκράτες για κατασκευή μολότοφ και πετροπόλεμο με αστυνομικούς.-Εμπόρουι και χρήστες ναρκωτικών-Παράνομοι ΜικροπωλητέςΤο άσυλο έχει σαν αποτέλεσμα:Να καταστρέφονται τα πανεπιστήμια απο βανδαλισμούς κλοπές και διαρήξεις.Σαν Έλληνας πολίτης απαιτώ την κατάργηση του ασύλου και την είσοδο της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια.Μόνο έτσι θα μειωθούν τα παραπάνω φαινόμενα.
Μόλις βρήκα το αντίστοιχο χωρίο. Στο νόμο 1268/82 Περί δομής και λειτουργίας Α.Ε.Ι., στο άρθρο 2 παρ. 7 αναφέρεται επί λέξει: "Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής." Αυτό σημαίνει και ότι η αστυνομία μπορεί να επέμβει, υπό προϋποθέσεις, με δική της πρωτοβουλία και ότι το αρμόδιο όργανο του Α.Ε.Ι. μπορεί να δώσει την άδεια οποιαδήποτε στιγμή να επέμβει η αστυνομία. Τι πρέπει να αλλάξει, δηλαδή; Κατά τη γνώμη μου, η συζήτηση περί άρσης του ασύλου που έχει ξεκινήσει πρόσφατα από πολιτικούς και δημοσιογράφους, μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετεί, αφού το νομικό πλαίσιο είναι ήδη επαρκές, άσχετα αν δεν επεμβαίνει ποτέ η αστυνομία, γιατί φοβούνται οι επικεφαλής της το πολιτικό κόστος.
Παράθεση από: walkleon στις Μαρτίου 24, 2009, 03:43:16 pmΕίμαι υπέρ της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασυλου.Δεν προσφέρει τίποτα.Οι φοιτητές δεν ξέρουν γιατί υπάρχει και τι είναι.Όταν ήμουν φοιτητής απλά κάπου το είχα ακούσει και δεν επιδίωξα ποτέ να μάθω περισσότερα για αυτό.Με το άσυλο προστατεύονται:-Κουκουλοφόροι και τρομοκράτες για κατασκευή μολότοφ και πετροπόλεμο με αστυνομικούς.-Εμπόρουι και χρήστες ναρκωτικών-Παράνομοι ΜικροπωλητέςΤο άσυλο έχει σαν αποτέλεσμα:Να καταστρέφονται τα πανεπιστήμια απο βανδαλισμούς κλοπές και διαρήξεις.Σαν Έλληνας πολίτης απαιτώ την κατάργηση του ασύλου και την είσοδο της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια.Μόνο έτσι θα μειωθούν τα παραπάνω φαινόμενα.Όταν υπάρχουν τέτοιες απόψεις, γίνομαι φαντικός υπερασπιστής του ασύλου, ενώ είμαι μάλλον σκεπτικιστής όσον αφορά τη χρησιμότητά του με τον τρόπο που το εκμεταλλεύονται.