*

Αποστολέας Θέμα: Η εικόνα των εκπαιδευτικών στη σημερινή ελληνική κοινωνία  (Αναγνώστηκε 9766 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Η εικόνα των εκπαιδευτικών στη σημερινή ελληνική κοινωνία
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:12:33 pm »
Μπορώ να δώσω ένα παράδειγμα?
Μεσα σ'αυτο το φορουμ έχουν γραφτει απο καποιον τα εξης (οι υπογραμμισεις δικές μου):

"Θα διαφωνήσω με τον φίλο batman που μας κράζει εμάς τους χομπίστες ωρομίσθιους.....
Γιατί να παραιτηθώ απο την θέση μου, και να χάσω τα 350-400 εύκολα ευρωπουλάκια.... Γιατί να χάσω το ένα ένσημο την ημέρα που μπορώ να πάρω με μια ώρα διδασκαλίας?
Φυσικά και δεν θα αφήσω σε κάποιον άλλο να πάρει την θέση μου. Τόσο κόπο έκανα για να μαζέψω τα μόρια που χρείαζονται για να είμαι τόσο κοντά στο σπίτι μου ωρομίσθιος. Φτάνω στο σχολείο χωρίς να ταλαιπωρούμε και φεύγω σαν κύριος για την κανονική δουλεία μου.
Καλώς η κακώς το ολοήμερο είναι ένα άτυπο "δημόσιο". Πρόγραμμα συγκεκριμένο δεν υπάρχει, πλάνο κανένα, παρκάρισμα παιδιών, και μπόλικο αραλίκι για κάποιον αν το θελήσει. Θυμάμαι την πρώτη μου χρονιά το άγχος που είχα για να ετοιμάσω ύλη για τα παιδιά και για να τους μάθω κάποια ουσιαστικά πράγματα. Μετά κλείσανε πλεον οι θέσεις πληροφορικής και ξενέρωσα.... Πάλιωσα κιόλας και πλέον για μένα το ολοήμερο απέκτησε άλλο νόημα.... Ramikd, internet, και ατομική πρακτική εξοικίωση των παιδιών με τον υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να παρεμβαίνω πουθενά. Είναι πολύ έξυπνα τα άτιμα  .

Αν το σχολείο διαθέτει αρκετούς υπολογιστές σερφάρω και εγώ παρέα (όπως τώρα καλή ώρα. Σε 7 λεπτά σχολάμε παρεπιπτόντως!)...

Αν όχι, για αυτό τον λόγο έκανα φέτος μια έξυπνη επένδυση με αγορά κινητού με ραδιόφωνο.... Η ώρα περνάει ευχάριστα ακούγοντας αθλητικά 2-4   

Μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού.
Άλλοι αδικήθηκαν με την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Αλλοί αδικούνται που τρέχουνε σε κατσικοχώρια για 8 ώρες σαν ωρομίσθοιοι.
Άλλοι αδικούνται που δεν μπορούνε να δουλέψουν ούτε σαν ωρομίσθιοι λόγω χαμηλής θέσης στον πίνακα.
"

Δεν θεωρω βεβαια ότι είναι όλοι οι εκπαιδευτικοι έτσι, αλλά κάτι τέτοιοι είναι υπεύθυνοι για τη δυσφήμιση όλων...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:15:49 pm »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:18:50 pm »
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επίθεση.. :-\ τόνισα ήδη ότι δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί έτσι και επίσης είπα ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν ικανοί και λιγότερο ικανοί γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, κομμωτές κ.τ.λ. Έχω πολλές φορές διαφωνήσει με πάρα πολύ κόσμο, που θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες, δουλεύουν λίγο κ.τ.λ., θεωρώ ότι μία μερίδα εκπαιδευτικών κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, από όλους τους καθηγητές που είχα, μόνο 2 ήταν αυτοί που ήταν πραγματικά κοντά στα παιδιά! Όσο για τη φίλη μου, δεν είχε λόγο να πεί ψέμματα..Σκεφτείτε την αγανάκτησή της, να είναι 35 ετών με 2 παιδιά και να αγωνίζεται να μαζέψει τα μόριά της για να διοριστεί και να ακούει από τη δασκάλα των 23 ετών, ότι βαριέται κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια!!! Φυσικά και δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι έτσι!
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:21:20 pm »
Νομίζω για τη δυσφήμηση δεν ευθύνονται 'κάτι τέτοιοι' αλλά όλοι εκείνοι που έχουν να συνηθίσει να ρίχνουν λάσπη σε άλλους ανθρώπους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:21:36 pm »
Δηλώνω ένοχη! Κι εγώ βαριέμαι το 6ωρο των αρχαίων της α' λυκείου και το έχω δηλώσει με περισσό στόμφο άπειρες φορές, ιδιαίτερα μετά από το τραγικό 2ωρο 6η-7η ώρα, πειράζει;  :P

Σοβαρά τώρα, το τι συμβαίνει μέσα στην τάξη, το ξέρουν καλύτερα απ'όλους τα παιδιά. Έχει σχολιαστεί σε άλλο θέμα το τι σπόντες και καρφώματα παίζουν μεταξύ συναδέλφων και τι ανταγωνισμός υπάρχεi, ευτυχώς σε πολύ μικρότερη κλίμακα απ'οτι περίμενα. Ας μην αφήσουμε διάφορες φημολογίες του τύπου "άκουσα" και "μου είπανε" να χαλάνε την εικόνα του κλάδου μας και κυρίως ας μην την χαλάμε οι ίδιοι οι συνάδελφοι μεταξύ μας, χωρίς να έχουμε σοβαρές αποδείξεις. Σαφώς και υπάρχουν συνάδελφοι με δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπια. Αυτό που έχω εγώ διαπιστώσει όμως είναι ότι αυτοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία. Τι να πω; Πέφτω σε τόσο καλά σχολεία;

ΥΓ. Δεν είναι απαραίτητα κοντά στα παιδιά ένας καλός εκπαιδευτικός. Το τι κάνει ένα καλό δάσκαλο είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και δεν ξέρω αν είναι της παρούσης. Προσωπικά, ως μαθήτρια, έμαθα πολλά πράγματα από δασκάλους, οι οποίοι κάθε άλλο από κοντά μου ήταν.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:24:54 pm »
Και 'γω δηλώνω ένοχος!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:27:47 pm »
Για εμένα καλός εκπαιδευτικός δεν είναι εκείνος που θα μου μάθει άψογα τους κανόνες τονισμού..αλλά εκείνος που θα μου δώσει τα εφόδια να προχωρήσω στη ζωή μου, που θα με ακούσει και θα με βοηθήσει στα προβλήματά μου..δεν έχω κανέναν λόγο να κατηγορώ συναδέλφους, απλά σκέφτομαι ότι για τη δημιουργία μίας αντίληψης δεν φταίνε πάντα οι άλλοι..αυτό είπα..δεν πρέπει να θίγονται οι καλοί εκπαιδευτικοί, που κάποιοι συνάδελφοί τους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους..

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:33:15 pm »
Οι καλοί δεν εκτιμώνται, γιατί χάνονται μέσα στη σαβούρα των λίγων ( ; ) παλιών "που ξύνονται"...
Αν και δε νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί εν γένει κάθονται.
Ίσα-ίσα, μπορεί να "κάθονται" στο σχολείο, αλλά η δουλειά για το σπίτι είναι διπλάσια, για να μην πω ότι για τους φιλολόγους είναι τριπλάσια.
Τις εκθέσεις αν αναλογιστούμε μόνο...  :o
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:39:37 pm »
Σίγουρα κάποια πράγματα στο σχολέιο έιναι ανιαρά, αλλά δεν νομίζω ότι ένας δάσκαλος (σε όλες τις βαθμίδες) μπορεί να πει ότι βαρέθηκε τη δουλειά του μετά από 1, 2, 3 ή και 10 χρόνια. Είναι τόσες πολλές οι μαθησιακές προκλήσεις μέσα στην τάξη, τόσα πολλά αυτά που ακούς κάθε μέρα από τα παιδιά και τόσες πολλές οι αλλαγές που μπορεί να κάνει κανέις πάνω στο μάθημα του (άλλο υλικό, άλλος τρόπος δδασκαλία κλπ) που δεν σε αφήνει να βαρεθέις.
Αν, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν έτσι, τότε θα αλλάξει και εικόνα το δημοσίου υπαλλήλου που έχουν στη σημερινή κοινωνία.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:41:48 pm »
Για εμένα καλός εκπαιδευτικός δεν είναι εκείνος που θα μου μάθει άψογα τους κανόνες τονισμού..αλλά εκείνος που θα μου δώσει τα εφόδια να προχωρήσω στη ζωή μου, που θα με ακούσει και θα με βοηθήσει στα προβλήματά μου..

Νομίζω τα έχεις λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.
Δουλειά του εκπ/κού είναι ναι, όπως το θέτεις, να σου μάθει άψογα τους κανόνες του τονισμού. Το να ακούσει τα προβλήματά σου δεν είναι δουλειά του. Άλλο που αρκετοί από εμάς νιώθουμε κοντά στα παιδιά και το κάνουμε. Αλλά βασικά πληρωνόμαστε για να κάνουμε μάθημα και να βγάλουμε την ύλη, και όχι για ακούμε προβλήματα. Αλλιώς θα ονομαζόμασταν ψυχολόγοι.

δεν έχω κανέναν λόγο να κατηγορώ συναδέλφους, απλά σκέφτομαι ότι για τη δημιουργία μίας αντίληψης δεν φταίνε πάντα οι άλλοι..αυτό είπα..δεν πρέπει να θίγονται οι καλοί εκπαιδευτικοί, που κάποιοι συνάδελφοί τους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους..

Σίγουρα για τη λάσπη προς τους εκπ/κούς δεν φταίνει πάντα οι άλλοι. Αλλά δε νομίζω καθόλου πως υπάρχει η αντίληψη πως οι εκπ/κοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά σε μένα τουλάχιστον δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω κάτι αρνητικό για τη δουλειά μας από άλλους κλάδους.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:44:05 pm »
Για εμένα καλός εκπαιδευτικός δεν είναι εκείνος που θα μου μάθει άψογα τους κανόνες τονισμού..αλλά εκείνος που θα μου δώσει τα εφόδια να προχωρήσω στη ζωή μου, που θα με ακούσει και θα με βοηθήσει στα προβλήματά μου..δεν έχω κανέναν λόγο να κατηγορώ συναδέλφους, απλά σκέφτομαι ότι για τη δημιουργία μίας αντίληψης δεν φταίνε πάντα οι άλλοι..αυτό είπα..δεν πρέπει να θίγονται οι καλοί εκπαιδευτικοί, που κάποιοι συνάδελφοί τους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους..

N.Π. μου, ο δάσκαλος,όμως, δεν κρίνεται από το αν θα σου δώσει τα εφόδια να προχωρήσεις στη ζωή σου, αλλά από το αν θα σου μάθει άψογα τους κανόνες τονισμού... Και γι' αυτό θα βαθμολογηθείς.
Προς Θεού, δεν λέω πως ο δάσκαλος πρέπει να στερείται ήθους και αξιών!
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:45:06 pm »
Μάλιστα..το έμαθα κι αυτό..ο εκπαιδευτικός έχει υποχρέωση μόνο να βγάλει την ύλη..ο ρόλος του σχολείου είναι αυτός? Τότε θα μπορούσαν τα παιδιά να μην πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο και να διαβάζουν στο σπίτι..

Someone, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 27, 2009, 08:49:21 pm »
Ν.Π. έχεις μια τάση να ομαδοποιείς πράγματα διαφορετικά. Άλλο ο ρόλος του σχολείου και άλλο πράγμα η δουλειά του εκπ/κού. Ο εκπ/κός δεν είναι σχολείο. Φαντάζομαι αυτό το καταλαβαίνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)