0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικά, διαπιστώνω ότι τα παιδιά συνήθως πάσχουν στον τομέα της αυτογνωσίας: έχουν εντελώς εσφαλμένη εικόνα για το πραγματικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και θεωρούν ότι με λίγο διάβασμα θα πετύχουν υψηλούς στόχους. Δε λείπουν, βέβαια, και οι εξαιρέσεις, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα... Με τους γονείς είμαι απολύτως ειλικρινής. Μάλιστα φέτος, σε μια περίπτωση μαθητή θεωρητικής κατεύθυνσης Γ' Λυκείου, πρότεινα στη μητέρα του να σταματήσουμε τα μαθήματα, γιατί τσάμπα πλήρωνε η γυναίκα. Αυτός, εν τω μεταξύ, νόμιζε ότι θα βγάλει (χαλαρά κιόλας) 15-16.000 μόρια, τη στιγμή που είναι ζήτημα αν θα περάσει τη βάση! Της είπα, λοιπόν, την καθαρή αλήθεια. Αν και η μητέρα δε δέχθηκε να σταματήσουμε, με το σκεπτικό ότι όλο και κάτι θα του μείνει από τα μαθήματα, ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, ήταν χαμένος για χαμένος, εγώ ήμουν έτοιμη να διακόψω. Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα πρότεινα τη διακοπή στην περίπτωση που δεν είχα άλλα μαθήματα, θα ήμουν όμως ακριβέστατη στην περιγραφή της κατάστασης. Και στο παρελθόν, με πολύ λιγότερα ιδιαίτερα, ποτέ δεν παραπλάνησα τους γονείς. Δε νομίζω ότι, όποιος θέλει να μακροημερεύσει σε αυτή τη δουλειά, έχει το περιθώριο να ωραιοποιεί τις καταστάσεις, γιατί θα τις βρει μπροστά του.
Γενικά, διαπιστώνω ότι τα παιδιά συνήθως πάσχουν στον τομέα της αυτογνωσίας: έχουν εντελώς εσφαλμένη εικόνα για το πραγματικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και θεωρούν ότι με λίγο διάβασμα θα πετύχουν υψηλούς στόχους. Δε λείπουν, βέβαια, και οι εξαιρέσεις, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα...