*

Αποστολέας Θέμα: Πώς διορίζεσαι μονιμος?  (Αναγνώστηκε 5299 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 259
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:07:17 μμ »
Καλημέρα σε όλους!Έχω μία απορία και θα ήθελα αν μπορίτε να με διαφωτίσεται!Όταν έχεις γράψει καλά  σε αυτόν τον ΑΣΕΠ(π.χ. 75) μπορείς να προσθέσεις και τα μισά μόρια του προηγόυμενου ΑΣΕΠ  και αν το αποτέλεσμα βγει μεγάλο, να είσαι στους μόνιμους διοριστέους, ή αυτό ισχύει μόνο για τους αναπληρωτές και για τους μόνιμους μετράει μόνο ο βαθμός αυτού του ΑΣΕΠ και δεν μπορείς να προσθέσεις και τα μισά του προηγούμενου!?Ευχαριστώ!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:37:10 »

Αποσυνδεδεμένος xb

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 59
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:12:10 μμ »
Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%)
και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (Β και Γ).

Προσοχή υπάρχουν τρεις πίνακες:
Ο ενιαίος πίνακας διορισμών και οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών (Β και Γ).

Τους οποίους μπορεί κάποιος να βρει στο σύνδεσμο: http://e-aitisi.sch.gr

Χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις που προκύπτουν από το Άρθρο 6 του Ν.3255/2004 (νομοθετικό έκτρωμα της πρώην υπουργού παιδείας και πρώην βουλευτίνας Μ. Γιαννάκου και του πρώην υφυπουργού παιδείας και πρώην βουλευτή Γ. Καλού)
και τις παραγράφους του καθώς και από το (πρόσφατο) Άρθρο 5 του Ν.3687/2008 (νομοθετικό τερατούργημα του πρώην υπουργού παιδείας και ακόμη βουλευτή Ε. Στυλιανίδη και του νυν υφυπουργού παιδείας και - για πόσο ακόμη; - βουλευτή Α. Λυκουρέντζου).


Οι μόνιμοι διορισμοί γίνονται ανά έτος με τους εξής έξι (6) τρόπους:

1) το 60% των θέσεων από τους διοριστέους του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. (Ν.3255/2004)

2) και το υπόλοιπο 40% από τον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών. (Ν.3255/2004)

Επιπλέον των παραπάνω διορισμών:
3) όσοι συμπληρώνουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. (το λεγόμενο 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π. στην αργκό), διορίζονται από το σχολ. έτος 2008-2009 και εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, και με σειρά που εξαρτάται από τη θέση τους στον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών (Ν.3687/2008)

4) όσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι την 30/6/2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών (τους λεγόμενους 30μηνίτες στην αργκό) διορίζονται από το σχολ. έτος 2008-2009 μέχρι και το σχολ. έτος 2012-2013, σε αναλογία που ορίζεται στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών και με σειρά που εξαρτάται από τη θέση τους στον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών (Ν.3687/2008)

5) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (τους λεγόμενους Ι.Δ.Α.Χ. στην αργκό) των οποίων τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους (δηλ. έκλεισε το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο δούλευαν), εγγράφονται σε σειρά που αντιστοιχεί στο σύνολο της προϋπηρεσίας τους στα ιδιωτικά σχολεία, και μετά την πάροδο δύο ετών αναπλήρωσης στα δημόσια σχολεία διορίζονται ως μόνιμοι.

6) οι πολύτεκνοι, δηλ. οι έχοντες τουλάχιστον 4 τέκνα, διορίζονται άμεσα (ανεξαρτήτως επιτυχίας στον ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας) και μάλιστα σε σχολική μονάδα που επιλέγουν οι ίδιοι με αίτησή τους.


Προσοχή υπάρχουν τρεις πίνακες:
Ο ενιαίος πίνακας διορισμών και οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών (Β και Γ).

__Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών από προϋπηρεσία.__

Οι μόνιμοι διορισμοί, από τους έχοντες προϋπηρεσία, γίνονται από τον ενιαίο πίνακα μονίμων διορισμών, για να καλύψουν:
το 40% των θέσεων ανά έτος – τους 30μηνίτες – τους έχοντες 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π. και τέλος τους Ι.Δ.Α.Χ..

Η σειρά των υποψηφίων στον πίνακα μονίμων διορισμών καθορίζεται ΜΟΝΟΝ με την προσμέτρηση των μορίων προϋπηρεσίας τους ως εξής: 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.

Στον ενιαίο πίνακα μόνιμων διορισμών (του 40% - του 30μηνου - του 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π και των ΙΔΑΧ ) ΔΕΝ μετρούν καθόλου τα μόρια από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!!

Αυτός είναι και ο πίνακας μονίμων διορισμών, αφού σύμφωνα με αυτόν θα γίνουν οι προσλήψεις τού (ας πούμε) 40%.

Παλιές αμαρτίες...
Η προϋπηρεσία που παρασχέθηκε έως και 30/06/05, όπου και αν παρασχέθηκε, σε οιονδήποτε κλάδο, μεταφέρθηκε στον κλάδο που δήλωσε ο κάθε υποψήφιος. Με αυτόν τον τρόπο γέμισαν οι πίνακες, αφού πάρα πολλοί ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ02, ΠΕ01 κ.ά. μετέφεραν προϋπηρεσία που απέκτησαν από πληροφορική, κομμωτική, αισθητική σε αυτήν του βασικού τους πτυχίου (ας όψεται ο Ευθυμίου).

__Οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρώσεων (Β και Γ).__

Οι πίνακες των υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών χαρακτηρίζονται ως Β και Γ (προηγούνται οι εγγεγραμμένοι του πίνακα Β), στους οποίους:

Στον πίνακα Β κατατάσσονται ύστερα από αίτησή τους όσοι:
- έχουν προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου, με 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας
- είναι επιτυχόντες του τελευταίου Α.Σ.Ε.Π., με 1 μόριο για κάθε μονάδα πάνω από την βαθμολογική βάση
- είναι επιτυχόντες του προτελευταίου Α.Σ.Ε.Π., με 0,5 μόριο για κάθε μονάδα πάνω από την βαθμολογική βάση

Σε αυτόν τον πίνακα:
- Τα μόρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μετράνε για μια διετία και έπειτα γίνονται μισά για την επόμενη διετία. Μετά εξαφανίζονται!!
- Τα μόρια που προκύπτουν από την προϋπηρεσία σε μέρη που θεωρούνται δυσπρόσιτα, μετράνε διπλά.
- Επίσης, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί των οποίων τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους, εγγράφονται σε σειρά που αντιστοιχεί στο σύνολο της προϋπηρεσίας τους στα ιδιωτικά σχολεία, και μετά την πάροδο δύο ετών αναπλήρωσης στα δημόσια σχολεία διορίζονται ως μόνιμοι.

Αδιόριστοι ξυπνήστε
Αλήθεια γιατί τα μόρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να μετράνε για μια διετία και έπειτα γίνονται μισά για την επόμενη διετία και τέλος να εξαφανίζονται και να μην παραμένουν ακέραια εσαεί στο ενιαίο πίνακα αναπλήρωσης;
Πως είναι δυνατό η επιτυχία δύο ή και τρεις συνεχόμενες φορές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να θεωρείται αμελητέα ποσότητα (με τα αντίστοιχα «μόρια» να υπολογίζονται μόνον για τον ενιαίο πίνακα και μάλιστα μόνον για μια διετία στο ακέραιό τους, ενώ να μηδενίζονται μετά την παρέλευση μιας τετραετίας) σε σύγκριση με τα μόρια από προϋπηρεσία που απέκτησε κάποιος π.χ. στην Π.Δ.Σ. (τα οποία και «κατοχυρώνονται» εσαεί);

Στον πίνακα Γ κατατάσσονται ύστερα από αίτησή τους όλοι οι πτυχιούχοι που δεν έχουν προϋπηρεσία ή επιτυχία στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους.

Προσοχή:
Το 20% του συνολικού αριθμού των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται είναι τρίτεκνοι σύμφωνα με το Νόμο 3454/2006 (Άρθρο 2, παράγραφος 4) «Ενίσχυση της οικογένειας και άλλες διατάξεις»:
4. α. Στην παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄) προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής:

« γ) Από την έναρξη του σχολικού έτους 2006 – 2007 και εφεξής, κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον πίνακα που συντάσσεται με βάση την περίπτωση α΄ της παρούσας παραγράφου, ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κατά κλάδο και ειδικότητα επί των εκάστοτε προσλαμβανόμενων αναπληρωτών, προσλαμβάνεται από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα εκπαιδευτικούς που έχουν τρία τέκνα. Οι υπαγόμενοι στις ρυθμίσεις της παρούσας περίπτωσης, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΣΕΛΕΤΕ κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 8 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), προσλαμβάνονται εφόσον κατέχουν το πτυχίο αυτό ή πτυχίο ισοδύναμο προς αυτό.

Η πρόσληψη γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής στον ανωτέρω πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι προσλήψεις. Αν οι εγγεγραμμένοι στον ανωτέρω πίνακα δεν επαρκούν, τότε για τη συμπλήρωση του ποσοστού προσλαμβάνονται υποψήφιοι χωρίς προϋπηρεσία από συμπληρωματικό πίνακα στον οποίο κατατάσσονται οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής με το βαθμό του πτυχίου τους. Κατά τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη.»

-------------------------------------------------------------------
Παλιές αμαρτίες – πώς διορίστηκαν αρκετοί απ’ το παράθυρο

Περί της «μεταφοράς προϋπηρεσίας» από ειδικότητα σε ειδικότητα

Ο νόμος που επέτρεψε αυτή την κατάσταση, δηλαδή ότι πτυχιούχοι διορίστηκαν εκμεταλλευόμενοι προϋπηρεσία διαφορετικής ειδικότητας από το πτυχίο τους ή απέκτησαν προβάδισμα στον ενιαίο πίνακα εξ αιτίας αυτής της μεταφοράς, ήταν του Ευθυμίου, προφανώς μετά από πιέσεις της ΠΕΑ.
Η νέα κυβέρνηση και η Μ. Γιαννάκου κράτησε τον ίδιο νόμο μέχρι και το σχ. έτος 2004-05 και με νόμο του 2005 η παρασχόμενη προϋπηρεσία από το έτος 2005-06 και εφεξής λογίζεται μόνο στον κλάδο που παρασχέθηκε. Οι πίνακες, όμως, γέμισαν με αυτό τον τρόπο και όχι μόνο.

Εκτός αυτού γίνονταν και άλλα κόλπα.
Μπορούσε π.χ. κάποιος να προσληφθεί ως ωρομίσθιος, για τους οποίους, για το μεν πρωινό πρόγραμμα το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ωρών είναι 11 εβδομαδιαίως, για αυτούς της Π.Δ.Σ. δε, είναι 10, και να του ανατεθούν περισσότερες ώρες. Π.χ. ωρομίσθιος σε Σ.Δ.Ε να έχει ωράριο 19 ωρών, ωρομίσθιος σε Π.Δ.Σ. να έχει 17 ώρες. Οι ώρες αυτές και μέχρι τις 21 εβδομαδιαίως (όσες του νεοδιόριστου) μετρούσαν κανονικά στην παροχή μορίων και στην καταγραφή τους στους πίνακες.

Άλλο που γινόταν είναι κάποιοι να μπορούν να καταγράφουν μόρια και από πρωινή ωρομισθία και από Π.Δ.Σ. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν κενά και καλούνται ωρομίσθιοι και σε άλλες όχι. Άλλο, είναι το δικαίωμα που δίνεται σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, που τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους, να καταγράφονται στους πίνακες μεταφέροντας την προϋπηρεσία τους και μετά από 2 χρόνια αναπλήρωσης να διορίζονται.
---------------------------------------------------------


Η «απόκτηση» προϋπηρεσίας σήμερα

Αυτή τη στιγμή οι νόμοι 3255/2004 και Ν.3687/2008 αποτελούν σαφή παραβίαση του Συντάγματος, αφού για την ίδια θέση στη δημόσια εκπαίδευση υπάρχουν έξι διαφορετικοί τρόποι διορισμού!!!
Που είναι λοιπόν η ισονομία και η ισοπολιτεία που επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας;

Επιπροσθέτως δεν έκλεισαν τα παράθυρα καταγραφής μορίων προϋπηρεσίας από άτομα εκτός σειράς των πινάκων που συντάσσει το υπουργείο.
Δηλαδή, μπορεί κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος στους πίνακες, ή είναι εγγεγραμμένος σε χαμηλή σειρά και χωρίς επιτυχία σε Α.Σ.Ε.Π., να καταγράψει μόρια από:

1 ) τη Σιβιτανίδειο,
2 ) Εκκλησιαστικά Σχολεία,
3 ) Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.),
4 ) Σχολεία Φυλακών/ Σωφρονιστικών καταστημάτων,
5 ) Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.),
6 ) Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.,
7 ) Προϋπηρεσία από σχολείο χώρας της… Ευρωπαϊκής Ένωσης,
8 ) «Προϋπηρεσία» από… ιδιωτικό σχολείο,
9 ) Π.Δ.Σ. κ.α.
10) Προϋπηρεσία ΟΑΕΔ???
και σε 1-2-3 χρόνια να διοριστεί.

Όλα αυτά δείχνουν πόσο διαβλητοί είναι οι πίνακες και πως παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας.

Άλλοι, με τρία παιδιά, προχωρούν σε 4ο και διορίζονται ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό ως πολύτεκνοι.

Οι δε επιτυχόντες και τεχνητά μη διοριστέοι του διαγωνισμού (λόγω των ποσοστώσεων στους διορισμούς και λόγω των προσαυξήσεων στη βαθμολογία του διαγωνισμού) ευνουχίζονται συστηματικά.

Κάποιοι, λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να ξαναδίνουν εξετάσεις και να μετέχουν σε αυτή την ψυχοφθόρα και αβέβαιη διαδικασία, ενώ κάποιοι άλλοι (και αφήνω έξω αυτούς που προσλήφθηκαν αναπληρωτές με βάση τη σειρά τους από την επετηρίδα) έχουν μπει στο κανάλι που οδηγεί στο σίγουρο διορισμό.

Συνάδελφοι έχετε σκεφτεί ότι αν το σύνολο των διορισμών, το 100%, γίνονταν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τότε αρκετοί από εσάς να ήσασταν ήδη διορισμένοι και δεν θα αναγκαζόσασταν να υποστείτε την ταλαιπωρία της ωρομισθίας, έχοντας απλά ελπίδα στο μέλλον να κληθείτε για αναπλήρωση, με προοπτική στη συνέχεια να διοριστείτε;
Έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι που έχουν χρησιμοποιήσει τα «παράθυρα» που αναφέρθηκαν παραπάνω, κατέχουν αυτή τη στιγμή θέση μονίμου στην οποία θα έπρεπε να βρισκόσασταν εσείς;

Είστε διατεθειμένοι, συνάδελφοι, να ανεχτείτε κι άλλο τέτοιες καταστάσεις;


Τέλος, γιατί αλήθεια να γίνονται μόνο οι μόνιμοι διορισμοί σε ποσοστό (που λέει ο λόγος) 60%-40%, και όχι και αυτοί των αναπληρωτών;

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 259
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:41:56 μμ »
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι αν εγώ έχω γράψει σε αυτόν τον ΑΣΕΠ 75 και εχω και άλλα 10 μόρια από τον προηγούμενο(75+10=85) με αυτό το 85 (ή ίσως και 95,ένα πάράδειγμα εφέρα) δεν μπορώ να διοριστώ μόνιμη με το 60%!Έτσι δεν είναι?Μετράει μόνο ο βαθμός αυτού του ΑΣΕΠ για να διοριστώ με το 60% και όχι και ο προηγόυμενος!Έτσι είναι?

Αποσυνδεδεμένος aeee

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1305
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:53:37 μμ »
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?


1ο βήμα: περνάς στη σχολή
2ο βήμα: Παντρεύεσαι
3ο βήμα: αρχίζεις να κάνεις παιδιά
4ο βήμα: κάνεις το 4ο παιδί
5ο βήμα: πάιρνεις πτυχίο
6ο βήμα:  διορίζεσαι κατευθειαν μόνιμη δίπλα στο σπίτι σου


εαν δεν έχεις άνδρα να κάνεις τα παιδιά , (like me)
δίνεις, δίνεις, δίνεις, δίνεις , δίνεις, δίνεις, δίνεις ΑΣΕΠ
και έάν διορισθείς πάς και εγώ δεν ξέρω που...

Συμπέρασμα: οι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι είναι πιο αποδοτικοί ως καθηγητές


Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:37:10 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3028
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:56:57 μμ »
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5717
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:01:17 μμ »
Τα μισά μόρια του προηγούμενου διαγωνισμού, όπως και τα επιπλέον (διπλά) μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων μετράνε μόνο για τον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών.

Για να διοριστείς μόνιμη με το 60% μετράνε τα συνολικά μόρια που θα συγκεντρώσεις στο διαγωνισμό (δηλαδή η βαθμολογία σου στις ενότητες μαζί με τις προσαυξήσεις λόγω βαθμού πτυχίου, μεταπτυχιακού, προϋπηρεσίας:  0,5 μόρια για κάθε 6 μήνες προϋπηρεσίας). Αν συγκεντρώσεις π.χ 75, σ' αυτό το νούμερο θα περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω.

Για να διοριστείς μόνιμη με το 40%, τους 24μηνίτες και τους 30μηνίτες, μετράει μόνο η προϋπηρεσία σε δημόσιο σχολείο, δηλαδή 1 μόριο ανά μήνα.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 259
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:06:54 μμ »
Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος mata87

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 8
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 06, 2009, 11:12:51 πμ »
Πω...είναι τρομερό μπλέξιμο....Εγώ λοιπόν που τώρα τελειώνω τη σχολή θα μπω στον πίνακα Γ. Πώς γίνεται αυτό; Ανακοινώνονται κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες; Και αντε και μπήκα στον πάνακα αυτό. Πρακτικά, υπάρχει πιθανότητα να πάω ωρομίσθια ή αναπληρώτρια με αυτόν τον τρόπο ή είναι τυπικό το ζήτημα;

Αποσυνδεδεμένος knkn

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2349
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
Απ: Πώς διορίζεσαι μονιμος?
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 06, 2009, 11:35:59 πμ »
Για να μην ξεχνούν οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
μπράβο xb   ;)
καλή ψήφο υπέρ της αξιοκρατίας στα

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.msg168155#msg168155

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=12025.60

Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%)
και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (Β και Γ).

Προσοχή υπάρχουν τρεις πίνακες:
Ο ενιαίος πίνακας διορισμών και οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών (Β και Γ).

Τους οποίους μπορεί κάποιος να βρει στο σύνδεσμο: http://e-aitisi.sch.gr

Χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις που προκύπτουν από το Άρθρο 6 του Ν.3255/2004 (νομοθετικό έκτρωμα της πρώην υπουργού παιδείας και πρώην βουλευτίνας Μ. Γιαννάκου και του πρώην υφυπουργού παιδείας και πρώην βουλευτή Γ. Καλού)
και τις παραγράφους του καθώς και από το (πρόσφατο) Άρθρο 5 του Ν.3687/2008 (νομοθετικό τερατούργημα του πρώην υπουργού παιδείας και ακόμη βουλευτή Ε. Στυλιανίδη και του νυν υφυπουργού παιδείας και - για πόσο ακόμη; - βουλευτή Α. Λυκουρέντζου).


Οι μόνιμοι διορισμοί γίνονται ανά έτος με τους εξής έξι (6) τρόπους:

1) το 60% των θέσεων από τους διοριστέους του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. (Ν.3255/2004)

2) και το υπόλοιπο 40% από τον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών. (Ν.3255/2004)

Επιπλέον των παραπάνω διορισμών:
3) όσοι συμπληρώνουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. (το λεγόμενο 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π. στην αργκό), διορίζονται από το σχολ. έτος 2008-2009 και εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, και με σειρά που εξαρτάται από τη θέση τους στον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών (Ν.3687/2008)

4) όσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι την 30/6/2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών (τους λεγόμενους 30μηνίτες στην αργκό) διορίζονται από το σχολ. έτος 2008-2009 μέχρι και το σχολ. έτος 2012-2013, σε αναλογία που ορίζεται στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών και με σειρά που εξαρτάται από τη θέση τους στον ενιαίο πίνακα των μόνιμων διορισμών (Ν.3687/2008)

5) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (τους λεγόμενους Ι.Δ.Α.Χ. στην αργκό) των οποίων τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους (δηλ. έκλεισε το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο δούλευαν), εγγράφονται σε σειρά που αντιστοιχεί στο σύνολο της προϋπηρεσίας τους στα ιδιωτικά σχολεία, και μετά την πάροδο δύο ετών αναπλήρωσης στα δημόσια σχολεία διορίζονται ως μόνιμοι.

6) οι πολύτεκνοι, δηλ. οι έχοντες τουλάχιστον 4 τέκνα, διορίζονται άμεσα (ανεξαρτήτως επιτυχίας στον ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας) και μάλιστα σε σχολική μονάδα που επιλέγουν οι ίδιοι με αίτησή τους.


Προσοχή υπάρχουν τρεις πίνακες:
Ο ενιαίος πίνακας διορισμών και οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών (Β και Γ).

__Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών από προϋπηρεσία.__

Οι μόνιμοι διορισμοί, από τους έχοντες προϋπηρεσία, γίνονται από τον ενιαίο πίνακα μονίμων διορισμών, για να καλύψουν:
το 40% των θέσεων ανά έτος – τους 30μηνίτες – τους έχοντες 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π. και τέλος τους Ι.Δ.Α.Χ..

Η σειρά των υποψηφίων στον πίνακα μονίμων διορισμών καθορίζεται ΜΟΝΟΝ με την προσμέτρηση των μορίων προϋπηρεσίας τους ως εξής: 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.

Στον ενιαίο πίνακα μόνιμων διορισμών (του 40% - του 30μηνου - του 24μηνο + επιτυχία Α.Σ.Ε.Π και των ΙΔΑΧ ) ΔΕΝ μετρούν καθόλου τα μόρια από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!!

Αυτός είναι και ο πίνακας μονίμων διορισμών, αφού σύμφωνα με αυτόν θα γίνουν οι προσλήψεις τού (ας πούμε) 40%.

Παλιές αμαρτίες...
Η προϋπηρεσία που παρασχέθηκε έως και 30/06/05, όπου και αν παρασχέθηκε, σε οιονδήποτε κλάδο, μεταφέρθηκε στον κλάδο που δήλωσε ο κάθε υποψήφιος. Με αυτόν τον τρόπο γέμισαν οι πίνακες, αφού πάρα πολλοί ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ02, ΠΕ01 κ.ά. μετέφεραν προϋπηρεσία που απέκτησαν από πληροφορική, κομμωτική, αισθητική σε αυτήν του βασικού τους πτυχίου (ας όψεται ο Ευθυμίου).

__Οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρώσεων (Β και Γ).__

Οι πίνακες των υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών χαρακτηρίζονται ως Β και Γ (προηγούνται οι εγγεγραμμένοι του πίνακα Β), στους οποίους:

Στον πίνακα Β κατατάσσονται ύστερα από αίτησή τους όσοι:
- έχουν προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου, με 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας
- είναι επιτυχόντες του τελευταίου Α.Σ.Ε.Π., με 1 μόριο για κάθε μονάδα πάνω από την βαθμολογική βάση
- είναι επιτυχόντες του προτελευταίου Α.Σ.Ε.Π., με 0,5 μόριο για κάθε μονάδα πάνω από την βαθμολογική βάση

Σε αυτόν τον πίνακα:
- Τα μόρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μετράνε για μια διετία και έπειτα γίνονται μισά για την επόμενη διετία. Μετά εξαφανίζονται!!
- Τα μόρια που προκύπτουν από την προϋπηρεσία σε μέρη που θεωρούνται δυσπρόσιτα, μετράνε διπλά.
- Επίσης, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί των οποίων τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους, εγγράφονται σε σειρά που αντιστοιχεί στο σύνολο της προϋπηρεσίας τους στα ιδιωτικά σχολεία, και μετά την πάροδο δύο ετών αναπλήρωσης στα δημόσια σχολεία διορίζονται ως μόνιμοι.

Αδιόριστοι ξυπνήστε
Αλήθεια γιατί τα μόρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να μετράνε για μια διετία και έπειτα γίνονται μισά για την επόμενη διετία και τέλος να εξαφανίζονται και να μην παραμένουν ακέραια εσαεί στο ενιαίο πίνακα αναπλήρωσης;
Πως είναι δυνατό η επιτυχία δύο ή και τρεις συνεχόμενες φορές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να θεωρείται αμελητέα ποσότητα (με τα αντίστοιχα «μόρια» να υπολογίζονται μόνον για τον ενιαίο πίνακα και μάλιστα μόνον για μια διετία στο ακέραιό τους, ενώ να μηδενίζονται μετά την παρέλευση μιας τετραετίας) σε σύγκριση με τα μόρια από προϋπηρεσία που απέκτησε κάποιος π.χ. στην Π.Δ.Σ. (τα οποία και «κατοχυρώνονται» εσαεί);

Στον πίνακα Γ κατατάσσονται ύστερα από αίτησή τους όλοι οι πτυχιούχοι που δεν έχουν προϋπηρεσία ή επιτυχία στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους.

Προσοχή:
Το 20% του συνολικού αριθμού των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται είναι τρίτεκνοι σύμφωνα με το Νόμο 3454/2006 (Άρθρο 2, παράγραφος 4) «Ενίσχυση της οικογένειας και άλλες διατάξεις»:
4. α. Στην παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄) προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής:

« γ) Από την έναρξη του σχολικού έτους 2006 – 2007 και εφεξής, κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον πίνακα που συντάσσεται με βάση την περίπτωση α΄ της παρούσας παραγράφου, ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κατά κλάδο και ειδικότητα επί των εκάστοτε προσλαμβανόμενων αναπληρωτών, προσλαμβάνεται από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα εκπαιδευτικούς που έχουν τρία τέκνα. Οι υπαγόμενοι στις ρυθμίσεις της παρούσας περίπτωσης, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΣΕΛΕΤΕ κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 8 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), προσλαμβάνονται εφόσον κατέχουν το πτυχίο αυτό ή πτυχίο ισοδύναμο προς αυτό.

Η πρόσληψη γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής στον ανωτέρω πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι προσλήψεις. Αν οι εγγεγραμμένοι στον ανωτέρω πίνακα δεν επαρκούν, τότε για τη συμπλήρωση του ποσοστού προσλαμβάνονται υποψήφιοι χωρίς προϋπηρεσία από συμπληρωματικό πίνακα στον οποίο κατατάσσονται οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής με το βαθμό του πτυχίου τους. Κατά τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη.»

-------------------------------------------------------------------
Παλιές αμαρτίες – πώς διορίστηκαν αρκετοί απ’ το παράθυρο

Περί της «μεταφοράς προϋπηρεσίας» από ειδικότητα σε ειδικότητα

Ο νόμος που επέτρεψε αυτή την κατάσταση, δηλαδή ότι πτυχιούχοι διορίστηκαν εκμεταλλευόμενοι προϋπηρεσία διαφορετικής ειδικότητας από το πτυχίο τους ή απέκτησαν προβάδισμα στον ενιαίο πίνακα εξ αιτίας αυτής της μεταφοράς, ήταν του Ευθυμίου, προφανώς μετά από πιέσεις της ΠΕΑ.
Η νέα κυβέρνηση και η Μ. Γιαννάκου κράτησε τον ίδιο νόμο μέχρι και το σχ. έτος 2004-05 και με νόμο του 2005 η παρασχόμενη προϋπηρεσία από το έτος 2005-06 και εφεξής λογίζεται μόνο στον κλάδο που παρασχέθηκε. Οι πίνακες, όμως, γέμισαν με αυτό τον τρόπο και όχι μόνο.

Εκτός αυτού γίνονταν και άλλα κόλπα.
Μπορούσε π.χ. κάποιος να προσληφθεί ως ωρομίσθιος, για τους οποίους, για το μεν πρωινό πρόγραμμα το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ωρών είναι 11 εβδομαδιαίως, για αυτούς της Π.Δ.Σ. δε, είναι 10, και να του ανατεθούν περισσότερες ώρες. Π.χ. ωρομίσθιος σε Σ.Δ.Ε να έχει ωράριο 19 ωρών, ωρομίσθιος σε Π.Δ.Σ. να έχει 17 ώρες. Οι ώρες αυτές και μέχρι τις 21 εβδομαδιαίως (όσες του νεοδιόριστου) μετρούσαν κανονικά στην παροχή μορίων και στην καταγραφή τους στους πίνακες.

Άλλο που γινόταν είναι κάποιοι να μπορούν να καταγράφουν μόρια και από πρωινή ωρομισθία και από Π.Δ.Σ. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν κενά και καλούνται ωρομίσθιοι και σε άλλες όχι. Άλλο, είναι το δικαίωμα που δίνεται σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, που τα τμήματα που δίδασκαν σταμάτησαν τη λειτουργία τους, να καταγράφονται στους πίνακες μεταφέροντας την προϋπηρεσία τους και μετά από 2 χρόνια αναπλήρωσης να διορίζονται.
---------------------------------------------------------


Η «απόκτηση» προϋπηρεσίας σήμερα

Αυτή τη στιγμή οι νόμοι 3255/2004 και Ν.3687/2008 αποτελούν σαφή παραβίαση του Συντάγματος, αφού για την ίδια θέση στη δημόσια εκπαίδευση υπάρχουν έξι διαφορετικοί τρόποι διορισμού!!!
Που είναι λοιπόν η ισονομία και η ισοπολιτεία που επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας;

Επιπροσθέτως δεν έκλεισαν τα παράθυρα καταγραφής μορίων προϋπηρεσίας από άτομα εκτός σειράς των πινάκων που συντάσσει το υπουργείο.
Δηλαδή, μπορεί κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος στους πίνακες, ή είναι εγγεγραμμένος σε χαμηλή σειρά και χωρίς επιτυχία σε Α.Σ.Ε.Π., να καταγράψει μόρια από:

1 ) τη Σιβιτανίδειο,
2 ) Εκκλησιαστικά Σχολεία,
3 ) Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.),
4 ) Σχολεία Φυλακών/ Σωφρονιστικών καταστημάτων,
5 ) Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.),
6 ) Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.,
7 ) Προϋπηρεσία από σχολείο χώρας της… Ευρωπαϊκής Ένωσης,
8 ) «Προϋπηρεσία» από… ιδιωτικό σχολείο,
9 ) Π.Δ.Σ. κ.α.
10) Προϋπηρεσία ΟΑΕΔ???
και σε 1-2-3 χρόνια να διοριστεί.

Όλα αυτά δείχνουν πόσο διαβλητοί είναι οι πίνακες και πως παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας.

Άλλοι, με τρία παιδιά, προχωρούν σε 4ο και διορίζονται ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό ως πολύτεκνοι.

Οι δε επιτυχόντες και τεχνητά μη διοριστέοι του διαγωνισμού (λόγω των ποσοστώσεων στους διορισμούς και λόγω των προσαυξήσεων στη βαθμολογία του διαγωνισμού) ευνουχίζονται συστηματικά.

Κάποιοι, λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να ξαναδίνουν εξετάσεις και να μετέχουν σε αυτή την ψυχοφθόρα και αβέβαιη διαδικασία, ενώ κάποιοι άλλοι (και αφήνω έξω αυτούς που προσλήφθηκαν αναπληρωτές με βάση τη σειρά τους από την επετηρίδα) έχουν μπει στο κανάλι που οδηγεί στο σίγουρο διορισμό.

Συνάδελφοι έχετε σκεφτεί ότι αν το σύνολο των διορισμών, το 100%, γίνονταν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τότε αρκετοί από εσάς να ήσασταν ήδη διορισμένοι και δεν θα αναγκαζόσασταν να υποστείτε την ταλαιπωρία της ωρομισθίας, έχοντας απλά ελπίδα στο μέλλον να κληθείτε για αναπλήρωση, με προοπτική στη συνέχεια να διοριστείτε;
Έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι που έχουν χρησιμοποιήσει τα «παράθυρα» που αναφέρθηκαν παραπάνω, κατέχουν αυτή τη στιγμή θέση μονίμου στην οποία θα έπρεπε να βρισκόσασταν εσείς;

Είστε διατεθειμένοι, συνάδελφοι, να ανεχτείτε κι άλλο τέτοιες καταστάσεις;


Τέλος, γιατί αλήθεια να γίνονται μόνο οι μόνιμοι διορισμοί σε ποσοστό (που λέει ο λόγος) 60%-40%, και όχι και αυτοί των αναπληρωτών;

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32309
  • Τελευταία: emnik
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160928
  • Σύνολο θεμάτων: 19225
  • Σε σύνδεση σήμερα: 872
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 710
Σύνολο: 726

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.096 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.