PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ13 Πολιτικών και Νομικών Επιστημών
Θέματα ΑΣΕΠ-Κατηγορία ΠΕ 13
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Θέματα ΑΣΕΠ-Κατηγορία ΠΕ 13 (Αναγνώστηκε 8004 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
virna
Νέο μέλος
Θέματα ΑΣΕΠ-Κατηγορία ΠΕ 13
«
στις:
Μαρτίου 30, 2009, 12:09:29 pm »
Tweet
Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω τους υποψηφίους του κλάδου μας πώς σας φάνηκαν τα θέματα των εξετάσεων και πόσο περίπου πρέπει να έχεις γράψει για να έχεις ελπίδες για διορισμό.Έδωσα πρώτη φορά βλέπετε...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Θέματα ΑΣΕΠ-Κατηγορία ΠΕ 13
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:18:37 »
donna
Νέο μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Απριλίου 04, 2009, 10:20:58 am »
Εξαρτάται. Για τους υποψήφιους χωρίς κατάρτιση παιδαγωγική η βαθμολογία υπολογίζω ότι θα πρέπει να είναι πολύ υψηλή, για να έχουν ελπίδες.
Για τους υποψήφιους με κατάρτιση κατά την άποψή μου η βάση θα κυμανθεί γύρω στο 75 χωρίς τις προσαυξήσεις, γιατί (1) στη Γενική Διδακτική
οι βαθμολογίες θα είναι αρκετά υψηλές (μέσος όρος πάνω από 75 - εύκολα θέματα) και (2) στο Γνωστικό γύρω στο 75 επίσης, γιατί βρίσκω ότι τα θέματα ήταν σαφώς πιο εύκολα από το διαγωνισμό του ΄07 [...με εξαίρεση βέβαια τα ερωτήματα στις Γενικές Αρχές].
Τώρα, στην Ειδική Διδακτική προσωπικά δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση. Αλλά, παραδοσιακά όσοι έχουν παιδαγωγική κατάρτιση γράφουν πάνω από 65. Συνεπώς, με αυτές τις εκτιμήσεις υπολογίζω τη βάση από 70 ως 75 περίπου χωρίς τις προσαυξήσεις.
Πάντως, μία βάση που θα προσέγγιζε το 77, χωρίς τις προσαυξήσεις επαναλαμβάνω, δε θα με εξέπληττε.
Καταγράφηκε
ooo
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Απριλίου 04, 2009, 12:22:57 pm »
Δεν νομίζω πως θα φθάσει τόσο ψηλά η βάση, μέχρι το 71 κατά τη γνώμη μου, κι αυτό αν υπάρχουν μεγάλοι βαθμοί στην ειδική διδακτική.
Καταγράφηκε
donna
Νέο μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Απριλίου 04, 2009, 01:04:00 pm »
ooo, πιο συγκεκριμένα ποιά είναι η δική σου εκτίμηση για Γενική Διδακτική και Γνωστικό;
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:18:37 »
ooo
Νέο μέλος
«
Απάντηση #4 στις:
Απριλίου 04, 2009, 01:47:59 pm »
Η ΓΔ θεωρώ ότι ήταν εύκολη, όσο για το Γνωστικό ας πάρουμε υπόψη το γεγονός κατ' αρχήν πως διαγωνίζονται υποψήφιοι δύο διαφορετικών πτυχίων που κατέχουν εκ των προτέρων καλά τα 2 από τα 4 αντικείμενα της εξέτασης. Γι' αυτό και οι βαθμολογίες, παραδοσιακά, στο Γνωστικό δεν είναι ψηλές στον κλάδο μας. Τώρα αν θεωρήσουμε πως οι των Πολιτικών Επιστημών γράφουν καλά σε θέματα ΕΕ και Πολ. Επιστήμης και οι της Νομικής στα άλλα δύο, η βάση προσδιορίζεται από την απόδοση στα υπόλοιπα μαθήματα. Σε γενικές γραμμές υπήρχαν φέτος αρκετά θέματα παγίδες σε όλα τα μαθήματα. Η Πολ. Επιστήμη δεν ήταν εύκολη για τους απόφοιτους της Νομικής, όπως και οι Γενικές Αρχές για τους πτυχιούχους Πολ. Επιστημών. Παραδοσιακά δε (φαίνεται και από τους βαθμούς πτυχίων, που πάνω από 8,00 είναι λίγοι στον κλάδο μας), υπάρχει δυσκολία συγκομιδής υψηλών βαθμολογιών. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι των βάσεων θα κριθεί από τους κατέχοντες παιδαγωγική επάρκεια, οπότε αυτό κάνει την τελική πρόβλεψη λίγο παρακινδυνευμένη. Αυτούς τους υπολογίζω μάξιμουμ 130 άτομα. Άρα η αναλογία είναι 1:3 στην χειρότερη περίπτωση.
Καταγράφηκε
ΣΑΝΤΥ-ΠΕ13
Νέο μέλος
«
Απάντηση #5 στις:
Οκτωβρίου 03, 2009, 06:09:52 pm »
παιδιά, γειά σας.
είμαι νέα στον κλάδο και θα ήθελα να λάβω μερος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Μήπως μπορείται να μου πείται μερικά πράγματα ?
αξίζει να το προσπαθήσω? δυστυχώς δεν γνωρίζω άτομα του κλαδου μου απ'οπου θα μπορούσα να ενημερωθώ. Κάθε βοήθεια θα ειναι πολύτιμη.
σας ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
stergiosGR
Νέο μέλος
«
Απάντηση #6 στις:
Οκτωβρίου 16, 2009, 04:17:41 pm »
ΣΑΝΤΥ γειά σου.
Τώρα είδα την ερώτησή σου κ δεν ξέρω αν βρήκες ήδη απαντήσεις ..να σου πώ ίσως κι εγώ 1-2 πράγματα.
Το βασικότερο είναι ότι αν δεν έχεις παιδαγωγική κατάρτιση ( πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ ή καθηγητικής σχολής) δεν έχεο νόημα η συμμετοχή σου στον ΑΣΕΠ μιά που προηγούνται πάντα οι έχοντεσ κατάρτιση, ΑΚΟΜΑ κι αν έχουν γράψει πολύ χαμηλότερα απο κάποιον που βγήκε πχ πρώτος αλλά δεν έχει καταρτιση.
Οι θέσεις γενικά είναι λίγε. Τελευταία φορά ήταν 30 και μάλιστα αρχικά είχαν πει ότι δεν θα διορίσουν ΠΕ13. Τελικά μετά από πιέσεις κ διαμαρτυρίες προκήρυξαν τις 30 θέσεις.
Γενικά τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά, ειδικά τώρα που έχουμε κυρερνητική αλλαγή.
Θα σε συμβούλευα πάντως να αποκτήσεις πρώτα παιδ.κατάρτιση κ μετά να προγραμματίσεις συμμετοχή σου σε ΑΣΕΠ. Σημειωτέον η κατάρτιση θα σε βοηθήσει ακόμα κι αν θες να πας απλά για αναπληρώτρια--κι όχι για μόνιμο διορισμό.
Καταγράφηκε
christos84
Νέο μέλος
«
Απάντηση #7 στις:
Οκτωβρίου 17, 2009, 11:44:18 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι.Μια ερωτησούλα θέλω να κάνω.Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και μεταπτυχιακός φοιτητής ενός Τμήματος και παράλληλα προπτυχιακός ενός άλλου Τμήματος διαφορετικής σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου,έτσι;Και αυτό που μας απασχολεί εδώ, γράφτηκα και σκοπεύω να τελειώσω το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών για την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης.Καλό μου κουράγιο,λόγω απόστασης από το Πανεπιστήμιο και ορισμένα υποχρεωτικά μαθηματάκια.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ13 Πολιτικών και Νομικών Επιστημών