Σύνολο ψηφοφόρων: 92
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mac190604 στις Απριλίου 01, 2009, 02:33:04 pmΤο πρόβλημα μου με τις απεργίες είναι ότι δεν συμπεριφέρονται πολιτισμένα, όταν σου απαιτούν να ακολουθήσεις και να υποσκελίσεις την ιδεολογία σου τα πιστεύω σου και να γίνεις ένας με αυτούς… όταν σου απαιτούν να τους ακούσεις και δεν κάνουν το ίδιο και αυτοί… Αντιφάσκεις Η συμπεριφορά των συναδέλφων σου δεν έχει σχέση με την διαδικασία ή την αναγκαιότητα της απεργίας. Το "πρόβλημά" σου με τις απεργίες είναι προφανώς η ιδεολογία σου. Εκτός κι αν τα πιστεύω σου αλλάζουν ανάλογα με την ένταση της φωνής των συνομιλητών σου (που πολύ αμφιβάλω να συμβαίνει κάτι τέτοιο).Εν τέλει, δεν απεργείς επειδή η συνείδησή σου (δηλαδή η ιδεολογία σου) σου λέει να μην απεργήσεις. Όχι επειδή οι απεργοί συνάδελφοί σου δεν μπορούν να συζητήσουν ήρεμα. Η απόφασή σου "βαραίνει" εσένα και μόνον εσένα και κανέναν άλλο.
Το πρόβλημα μου με τις απεργίες είναι ότι δεν συμπεριφέρονται πολιτισμένα, όταν σου απαιτούν να ακολουθήσεις και να υποσκελίσεις την ιδεολογία σου τα πιστεύω σου και να γίνεις ένας με αυτούς… όταν σου απαιτούν να τους ακούσεις και δεν κάνουν το ίδιο και αυτοί…
Ένα είναι σίγουρο, ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό... δεν απεργώ ή απεργώ δεν καθορίζεται από ποια κυβέρνηση είναι επάνω... τώρα από αυτά που ακούγονται για μείωση επιδομάτων, μισθών και τα σχετικά είμαι δύσπιστος... κάτσε να ειπωθούν τα παραπάνω από επίσημα χείλη και να πάει να ψηφιστεί κάτι τέτοιο και τότε να δείτε κινητοποιήσεις... Γιατί αυτό είναι κεκτημένο, γι αυτό έκανα τόσες προσπάθειες να μπω στο δημόσιο, γιατί ήξερα ότι έχει αυτόν τον μισθό και θα δουλεύω τόσες ώρες, είχα κάνει τα κουμάντα μου… δεν μπορούν ξαφνικά να τα αλλάζουν με μιας… Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο, δεν μπορείς να είσαι νεοδιόριστος και να παραπονιέσαι για τους μισθούς και να θέλεις 1400 ευρώ βασικό όταν ξέρεις από την αρχή τι μισθοί παίζουν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αυτή η καραμέλα "να σεβόμαστε τη γνώμη του άλλου"...Φυσικά και σέβομαι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να την κρίνω. Μπορώ να επιχειρηματολογήσω πάνω σ' αυτή και να βγάλω κάποια συμπεράσματα.