0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν, οι μισθοί των "νέων" θα αυξηθούν επειδή θα εξισωθεί το μισθολόγιο. Θα κοπούν δηλαδή τα επιδόματα αλλά θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός (βλέπε και διαφορές για τους προ και μετά το '93) και θα αλλάξει και η σχέση εισαγωγικού/καταληκτικό μισθό. Επιπλέον τα κλιμάκια θα μειωθούν και θα γίνουν 10 (ανά τριετία). Το επιπλέον ωράριο 2-3.30 θα αφιερώνεται στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας ώστε να μένει η τσάντα στο σχολείο και άρα θα είναι ώρα διδασκαλίας δασκάλου και όχι ειδικοτητων. Τέλος θα υπάρχει και προαιρετική ζώνη ως τις 4.30. Και μη βαράτε επειδή μεταφέρω τις πληροφορίες μου. Η πηγή μου πάντως λέει ότι είναι αποφασισμένα.
Μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο θα περάσουν μερικοί μήνες. Σίγουρα στα υπουργεία θα επεξεργάζονται διάφορα σχέδια και σενάρια. Το τι τελικά θα συμβεί θα το δούμε με στο σχέδιο νόμου και στον νόμο που θα ψηφιστεί. Επειδή μας κυβερνούν ακόμη οι ανεπαρκείς που μας χρεοκόπησαν, είμαι σίγουρος πως δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξ' αρχής. Παίρνουν κομμάτια από τις μεταφράσεις νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες (βλ. Γερμανία) και τα διαρρέουν για να μετρήσουν αντιδράσεις ή για να καθυσηχάσουν τον κόσμο των εκπαιδευτικών. Μετά με τη γνωστή μέθοδο της "κοπτοραπτικής" θα μας παρουσιάσουν το τελικό σχέδιο... Και κάτι που δεν έχουμε καταλάβει εμείς:Οι ενεργοί εκπαιδευτικοί είναι πάνω από 160000. Αυτοί που είναι αδιόριστοι και ελπίζουν -δίκαια ή άδικα- κάποια στιγμή διορισμό είναι άλλοι τόσοι. Αν συμπεριλάβουμε και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που σε κάποια κινητοποίηση θα μπορούσαν να είναι αλληλέγγυοι, μπορούν οι εκπαιδευτικοί και μόνο να αναπτύξουν μια τέτοια δυναμική έτσι ώστε να θέτουν αυτοί τους όρους του παιχνιδιού!Σκεφτείτε... Είμαστε ένα τεράστιο εκλογικό σώμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ως εκ' τούτου έχουμε και μεγάλη επιρροή και στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα... Τα λόμπι των δικηγόρων και γιατρών που μας κυβερνούν αποτελούν μικρές μειοψηφίες μπροστά μας...Αν καταφέρναμε να βρούμε μαι ενιαία έκφραση όλοι μας, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι Α' -θμιας και δάσκαλοι
Με ειδικότητες όπως ΠΕ60, τι γίνεται;
Δημόσιο πάνω σε γερμανικά πρότυπαΤου ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ Μειώνονται σε έξι τα κλιμάκια, πριμ αντί για επιδόματα, σύνδεση μισθού και εξέλιξης των εργαζομένων στο Δημόσιο με την αποδοτικότητά τους: Ολα τα αντιγράφει η κυβέρνηση από τη Γερμανία, εκτός βέβαια από το ύψος των μισθών. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=248593
Συμφωνώ για τους φιλολόγους. Είναι σχεδόν οι μόνοι που δικαιούνται πραγματικά επίδομα για την δουλειά τους στο σπίτι. Δεν θα έλεγα το ίδιο όμως για έναν θεολόγο ή γυμναστή.
Η συζήτηση δεν έχει πλέον νόημα. Δεν είναι θέμα διαφορετικών ειδικοτήτων, είναι θέμα μιας γελοίας κατάστασης επιδομάτων
Η μάχη μας πρέπει να είναι καθημερινή! Πρέπει να απευθυνόμαστε στους ίδιους μας τους συναδέλφους, των οποίων το ηθικό και η παραπληροφόρηση που συντελείται ... τους κάνει να μένουν αδρανείς , να φωνάζουμε και να τους εμψυχώνουμε καθημερινά!
Παράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΗ μάχη μας πρέπει να είναι καθημερινή! Πρέπει να απευθυνόμαστε στους ίδιους μας τους συναδέλφους, των οποίων το ηθικό και η παραπληροφόρηση που συντελείται ... τους κάνει να μένουν αδρανείς , να φωνάζουμε και να τους εμψυχώνουμε καθημερινά!Χαιρετίζω την αγωνιστικότητα και την όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά .Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο ( με πάρα πολύ καλή διάθεση ).Μην υποτιμάς τους συναδέλφους που έχουν διαφορετική στάση - άποψη από σένα . Σκέψου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι θύματα παραπληροφόρησης , αλλά αντίθετα μετά από μελέτη των δεδομένων ( που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο ) να έχουν διαφορετική άποψη από σένα . Αντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .
Παράθεση από: knkn στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 07:19:58 pmΠαράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΠρέπει [...] να φωνάζουμεΑντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .[...]Τις απόψεις μου για τις συγχωνεύσεις μπορείς να τις δεις εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=22369.45 Θεωρείς ότι το υπουργείο είναι αξιόπιστο στο θέμα των συγχωνεύσεων; Ποιά παιδαγωγικά κριτήρια κατέγραψε επιστημονικά τεκμηριωμένα στο θέμα αυτό ; Είδες κανένα ; Εγώ, όχι! Παρεμπιπτόντως, ρωτώντας φίλο μου πανεπιστημιακό σε παιδαγωγικό τμήμα, μου είπε ότι δεν υπάρχουν... [...] Σίγουρα δεν φώναζα δυνατά... Και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότεροι και δυνατότερα φωνάξουμε, έεε δεν μπορεί, η φωνή μας θα ακουστεί ! Στο θέμα της αναξιοπιστίας, έχω να κάνω δύο τρεις αναφορές. Για πολλά χρόνια ακούμε για αύξηση των χρημάτων που θα δινόταν στην Παιδεία για 5% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω να δόθηκαν ποτέ και μάλιστα το τελευταίο καιρό περιορίστηκαν και από τα χάλια επίπεδα των προηγούμενων... Αυτό είναι επίσης σημαντικό δείγμα αναξιοπιστίας...
Παράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΠρέπει [...] να φωνάζουμεΑντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .
Πρέπει [...] να φωνάζουμε