*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001781 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 09:52:19 am »
Τα ολοήμερα Γυμνάσια ακούγονται εδώ και χρόνια.

27-11-03
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/11/2003_85414

Tαυτόχρονα, σχεδιάζουμε από το 2004-2005 τα πρώτα 700 πιλοτικά ολοήμερα Γυμνάσια με τη δομή του σχολείου ελεύθερης επιλογής, καθώς από τον Iούνιο ο μαθητής θα δηλώνει τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στα οποία επιθυμεί να συμμετάσχει. Tο ολοήμερο Γυμνάσιο είναι το σχολείο της ελεύθερης επιλογής» δήλωσε χθες, μιλώντας στην «K», ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Eυθυμίου.

Για φέτος θα ξεκινήσουν πιλοτικά 140 Ολοήμερα Γυμνάσια.
http://www.ypepth.gr/docs/neo_sxoleio_brochure_100305.pdf

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:10:44 »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 10:25:54 am »
Λοιπόν, οι μισθοί των "νέων" θα αυξηθούν επειδή θα εξισωθεί το μισθολόγιο. Θα κοπούν δηλαδή τα επιδόματα αλλά θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός (βλέπε και διαφορές για τους προ και μετά το '93) και θα αλλάξει και η σχέση εισαγωγικού/καταληκτικό μισθό. Επιπλέον τα κλιμάκια θα μειωθούν και θα γίνουν 10 (ανά τριετία).
Το επιπλέον ωράριο 2-3.30 θα αφιερώνεται στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας ώστε να μένει η τσάντα στο σχολείο και άρα θα είναι ώρα διδασκαλίας δασκάλου και όχι ειδικοτητων. Τέλος θα υπάρχει και προαιρετική ζώνη ως τις 4.30. Και μη βαράτε επειδή μεταφέρω τις πληροφορίες μου. Η πηγή μου πάντως λέει ότι είναι αποφασισμένα.

Αυτό που λέει η πηγή σου δεν στέκει με τίποτα...αν αφαιρεθούν τα επιδόματα αξίας 370 ευρώ πχ από το δικό μου μισθό,  πρέπει ο μισθός που θα μείνει να παρει αύξηση...35% για να παίρνω στο χέρι τα ίδια που παίρνω τώρα - πρόσεξε: για να παίρνω τα ίδια, όχι για ν'αυξηθεί κιόλας!!!! Αν πρέπει και ν'αυξηθει, μιλάμε για μια ονομαστική αύξηση περ. 45% - όπως καταλαβαίνεις, τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτα!!!

Ξανα λοιπόν: επιβεβαίωσε εάν μιλάμε για αύξηση των ονομαστικών μισθών μόνο και όχι των αποδοχών (αυτών που καταλήγουν στην τσέπη μας κάθε μήνα).
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:19:24 am »
Μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο θα περάσουν μερικοί μήνες. Σίγουρα στα υπουργεία θα επεξεργάζονται διάφορα σχέδια και σενάρια. Το τι τελικά θα συμβεί θα το δούμε με στο σχέδιο νόμου και στον νόμο που θα ψηφιστεί. 

Επειδή μας κυβερνούν ακόμη οι ανεπαρκείς που μας χρεοκόπησαν,  είμαι σίγουρος πως δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξ' αρχής. Παίρνουν κομμάτια από τις μεταφράσεις νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες (βλ. Γερμανία) και τα διαρρέουν για να μετρήσουν αντιδράσεις ή για να καθυσηχάσουν τον κόσμο των εκπαιδευτικών. Μετά με τη γνωστή μέθοδο της "κοπτοραπτικής" θα μας παρουσιάσουν το τελικό σχέδιο...

Και κάτι που δεν έχουμε καταλάβει εμείς:

Οι ενεργοί εκπαιδευτικοί είναι πάνω από 160000. Αυτοί που είναι αδιόριστοι και ελπίζουν  -δίκαια ή άδικα- κάποια στιγμή διορισμό είναι άλλοι τόσοι. Αν συμπεριλάβουμε και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που σε κάποια κινητοποίηση θα μπορούσαν να είναι αλληλέγγυοι, μπορούν οι εκπαιδευτικοί και μόνο να αναπτύξουν μια τέτοια δυναμική έτσι ώστε  να θέτουν αυτοί τους όρους του παιχνιδιού!

Σκεφτείτε... Είμαστε  ένα τεράστιο εκλογικό σώμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ως εκ' τούτου έχουμε και μεγάλη επιρροή και στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα... Τα λόμπι των δικηγόρων και γιατρών που μας κυβερνούν αποτελούν μικρές μειοψηφίες μπροστά μας...

Αν καταφέρναμε να βρούμε μαι ενιαία έκφραση όλοι μας, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι Α' -θμιας και  δάσκαλοι
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:24:02 am από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:33:03 am »
να σαι καλα βρε panos 2
ενα τετοιο μηνυμα να διαβαζω καθε πρωι να μου αναπτερωνεις το αγωνιστικο μου δυναμικο!

ΝΑΙ ,ναι ! και μην το γελας καθολου...
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:10:44 »

Αποσυνδεδεμένος panos-21

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:51:12 am »
Το πρωτοσέλιδο της Νικης στις 20 του περασμένου Οκτωβρίου...
http://www.epi3.gr/niki/protoselido.html
και το σημερινό...
http://news247.gr/newspapers/Sunday_Papers/i_nikin/h_nikh.776815.html?dtmDate=2011-02-13

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα Προκρούστη, απο εμάς θα βρείς τον Θησέα σου... >:(

http://www.hellenica.de/Griechenland/Mythos/GR/Prokroustis.html

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 12:13:58 pm »
Μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο θα περάσουν μερικοί μήνες. Σίγουρα στα υπουργεία θα επεξεργάζονται διάφορα σχέδια και σενάρια. Το τι τελικά θα συμβεί θα το δούμε με στο σχέδιο νόμου και στον νόμο που θα ψηφιστεί. 

Επειδή μας κυβερνούν ακόμη οι ανεπαρκείς που μας χρεοκόπησαν,  είμαι σίγουρος πως δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξ' αρχής. Παίρνουν κομμάτια από τις μεταφράσεις νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες (βλ. Γερμανία) και τα διαρρέουν για να μετρήσουν αντιδράσεις ή για να καθυσηχάσουν τον κόσμο των εκπαιδευτικών. Μετά με τη γνωστή μέθοδο της "κοπτοραπτικής" θα μας παρουσιάσουν το τελικό σχέδιο...

Οι ενεργοί εκπαιδευτικοί είναι πάνω από 160000. Αυτοί που είναι αδιόριστοι και ελπίζουν  -δίκαια ή άδικα- κάποια στιγμή διορισμό είναι άλλοι τόσοι. Αν συμπεριλάβουμε και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που σε κάποια κινητοποίηση θα μπορούσαν να είναι αλληλέγγυοι, μπορούν οι εκπαιδευτικοί και μόνο να αναπτύξουν μια τέτοια δυναμική έτσι ώστε  να θέτουν αυτοί τους όρους του παιχνιδιού!

Σκεφτείτε... Είμαστε  ένα τεράστιο εκλογικό σώμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ως εκ' τούτου έχουμε και μεγάλη επιρροή και στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα... Τα λόμπι των δικηγόρων και γιατρών που μας κυβερνούν αποτελούν μικρές μειοψηφίες μπροστά μας...

Αν καταφέρναμε να βρούμε μαι ενιαία έκφραση όλοι μας, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι Α' -θμιας και  δάσκαλοι
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος effieapi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Συνταγές για παγωτά
« Απάντηση #230 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 01:15:48 pm »
Με ειδικότητες όπως ΠΕ60, τι γίνεται;

Νομίζω πως οι ΠΕ60-ΠΕ70 έχουν ήδη αρκετές ώρες, τι στο καλό θα τις αυξήσουν και σε αυτούς;;;

Εμάς τους καθηγητές μας βλέπω να παίρνουμε επιπλέον 5-6 ώρες την εβδομάδα...
Συνταγές για παγωτά
http://icecream.turborecipes.com

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:32:23 pm »

Δημόσιο πάνω σε γερμανικά πρότυπα

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ

Μειώνονται σε έξι τα κλιμάκια, πριμ αντί για επιδόματα, σύνδεση μισθού και εξέλιξης των εργαζομένων στο Δημόσιο με την αποδοτικότητά τους: Ολα τα αντιγράφει η κυβέρνηση από τη Γερμανία, εκτός βέβαια από το ύψος των μισθών.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=248593

http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7850:2011-02-12-12-42-42&catid=72:-bloggers-&Itemid=102

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pm »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 06:00:33 pm »
Συμφωνώ για τους φιλολόγους. Είναι σχεδόν οι μόνοι που δικαιούνται πραγματικά επίδομα για την δουλειά τους στο σπίτι. Δεν θα έλεγα το ίδιο όμως για έναν θεολόγο ή γυμναστή.
Η συζήτηση δεν έχει πλέον νόημα. Δεν είναι θέμα διαφορετικών ειδικοτήτων, είναι θέμα μιας γελοίας κατάστασης επιδομάτων

::) ::) ::) ??? ??? ???
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 06:17:04 pm »
Λοιπόν, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η συζήτηση με τους αισιόδοξους και τους απηυδισμένους, αντί για οποιοδήποτε σχόλιο θα δανειστώ τα λόγια άλλων.

Πρώτα-πρώτα, για τους υπεραισιόδοξους της παρέας, θα αφιέρωνα το παρακάτω ποίημα του Καφάβη.

Σοφοί δε προσιόντων

("Θεοί μεν γαρ μελλόντων, άνθρωποι δε γιγνομένων, σοφοί δε προσιόντων αισθάνονται."
                                                           Φιλόστρατος, Τα ες τον Τυανέα Aπολλώνιον, VΙΙΙ, 7)

Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων.
Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
αντιλαμβάνονται
. Η ακοή

αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
ταράττεται. Η μυστική βοή
τούς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν
έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί.

(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

Για δε τους απαισιόδοξους θα πρότεινα να διαβάσουν το αλληγορικό άρθρο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου (μαζί και το πρώτο σχόλιο αναγνώστη που ακολουθεί στην πρώτη σελίδα των σχολίων):
Κόκκινα σακάκια για στρατιωτάκια
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=250580

Όπως έλεγε και μια καθηγήτριά μας στη Φιλοσοφική: "Μην σας πείσουν ποτέ ότι κάτι είναι δεδομένο".
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2011, 06:28:57 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 07:19:58 pm »
Η μάχη μας πρέπει να είναι καθημερινή!  Πρέπει να απευθυνόμαστε στους ίδιους μας τους συναδέλφους, των οποίων το ηθικό και η παραπληροφόρηση που συντελείται ... τους κάνει να μένουν αδρανείς ,  να φωνάζουμε και να τους εμψυχώνουμε καθημερινά!

Χαιρετίζω την αγωνιστικότητα και την όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά .
Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο ( με πάρα πολύ καλή διάθεση ).
Μην υποτιμάς τους συναδέλφους που έχουν διαφορετική στάση - άποψη από σένα .  Σκέψου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι θύματα παραπληροφόρησης , αλλά αντίθετα μετά από μελέτη των δεδομένων ( που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο ) να έχουν διαφορετική άποψη από σένα .  Αντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 08:24:10 pm »
Η μάχη μας πρέπει να είναι καθημερινή!  Πρέπει να απευθυνόμαστε στους ίδιους μας τους συναδέλφους, των οποίων το ηθικό και η παραπληροφόρηση που συντελείται ... τους κάνει να μένουν αδρανείς ,  να φωνάζουμε και να τους εμψυχώνουμε καθημερινά!

Χαιρετίζω την αγωνιστικότητα και την όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά .
Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο ( με πάρα πολύ καλή διάθεση ).
Μην υποτιμάς τους συναδέλφους που έχουν διαφορετική στάση - άποψη από σένα .  Σκέψου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι θύματα παραπληροφόρησης , αλλά αντίθετα μετά από μελέτη των δεδομένων ( που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο ) να έχουν διαφορετική άποψη από σένα .  Αντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .

Δεν υποτιμώ τους συναδέλφους. Φυσικά και δεν σε κατηγορώ για κακή διάθεση...
Είναι το τελευταίο που θα είχα την ανοησία να κάνω, όταν ακούω την άποψη ενός συναδέλφου.

Τις απόψεις μου για τις συγχωνεύσεις μπορείς να τις δεις εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=22369.45
Θεωρείς ότι το υπουργείο είναι αξιόπιστο στο θέμα των συγχωνεύσεων; Ποιά παιδαγωγικά κριτήρια κατέγραψε επιστημονικά τεκμηριωμένα στο θέμα αυτό ; Είδες κανένα ; Εγώ, όχι! Παρεμπιπτόντως, ρωτώντας φίλο μου πανεπιστημιακό σε παιδαγωγικό τμήμα, μου είπε ότι δεν υπάρχουν...

Στο θέμα της αναξιοπιστίας, έχω να κάνω δύο τρεις αναφορές.
Για πολλά χρόνια ακούμε για αύξηση των χρημάτων που θα δινόταν στην Παιδεία για 5% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω να δόθηκαν ποτέ και μάλιστα το τελευταίο καιρό περιορίστηκαν και από τα χάλια επίπεδα των προηγούμενων...
Αυτό είναι επίσης σημαντικό δείγμα αναξιοπιστίας...

Επίσης σε όσους παρακολουθούν τα των εκπαιδευτικών πολλά χρόνια θα γνωρίζουν για την διαδικασία του "διαίρει και βασίλευε" από τις τόσες λίστες εκπαιδευτικών που ήλπιζαν σε διορισμό και για το οποίο φυσικά πρωτεργάτες ήταν οι κυβερνώντες (σημερινοί-προηγούμενοι και ΟΛΟΙ οι υπουργοί Παιδείας).

Επίσης συνάδελφε, (με όλη την καλή διάθεση) φωνάζω τώρα γιατί αισθάνομαι ότι δεν φώναζα μέχρι τώρα.
Σίγουρα δεν φώναζα δυνατά...
Και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότεροι και δυνατότερα φωνάξουμε, έεε δεν μπορεί, η φωνή μας θα ακουστεί !

Αποσυνδεδεμένος surviving innovation

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:50:37 pm »
Πρέπει [...]  να φωνάζουμε

Αντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .

[...]Τις απόψεις μου για τις συγχωνεύσεις μπορείς να τις δεις εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=22369.45
Θεωρείς ότι το υπουργείο είναι αξιόπιστο στο θέμα των συγχωνεύσεων; Ποιά παιδαγωγικά κριτήρια κατέγραψε επιστημονικά τεκμηριωμένα στο θέμα αυτό ; Είδες κανένα ; Εγώ, όχι! Παρεμπιπτόντως, ρωτώντας φίλο μου πανεπιστημιακό σε παιδαγωγικό τμήμα, μου είπε ότι δεν υπάρχουν... [...] Σίγουρα δεν φώναζα δυνατά... Και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότεροι και δυνατότερα φωνάξουμε, έεε δεν μπορεί, η φωνή μας θα ακουστεί !

Στο θέμα της αναξιοπιστίας, έχω να κάνω δύο τρεις αναφορές. Για πολλά χρόνια ακούμε για αύξηση των χρημάτων που θα δινόταν στην Παιδεία για 5% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω να δόθηκαν ποτέ και μάλιστα το τελευταίο καιρό περιορίστηκαν και από τα χάλια επίπεδα των προηγούμενων... Αυτό είναι επίσης σημαντικό δείγμα αναξιοπιστίας...

Μάλλον στον ενθουσιασμό σας να φωνάξετε, δεν προσέξατε ούτε το θέμα της συζήτησης ούτε την ουσία της επισήμανσης που σας έγινε. Αλλιώς δε θα αναπτύσσατε το λογύδριο περί συγχωνεύσεων σε μια συζήτηση σχετική με το μισθολόγιο, ούτε θα θεωρούσατε ότι η αναξιοπιστία του υπουργείου καθιστά εσάς αυτοδικαίως αξιόπιστο. Επίσης, με προβληματίζει το κριτήριο της χρηματοδότησης που θέσατε: αν κατηγορείτε το υπουργείο για αναξιοπιστία επειδή δε σας δίνει όσα χρήματα θα θέλατε, εννοείτε μήπως πως η αξιοπιστία του εκάστοτε συνομιλητή σας είναι συνάρτηση του πόσο καλά σας πληρώνουν;

Τέλος πάντων, δεν αποτελούσε σκοπό μου να σας ψέξω για την ευήθειά σας, ούτε είναι πρόβλημά μου αν η συνείδησή σας είναι εξαγοράσιμη. Θα σταθώ όμως στο θέμα των παιδαγωγικών κριτηρίων αφού κρίνατε σκόπιμο να το αναφέρετε: θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο πανεπιστημιακό ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα τα οφέλη των συγχωνεύσεων, πράγμα λογικό επειδή αυτές δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Η επιστημονική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων έπεται της εφαρμογής: εικάζω πως αυτό προσπαθούσε να σας εξηγήσει ο φίλος σας, και αν ακούγατε με περισσότερη προσοχή θα το καταλαβαίνατε. Το ότι τα οφέλη των συγχωνεύσεων δεν έχουν αποδειχθεί δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν προσδοκώμενα οφέλη, ούτε πως θα ήταν λάθος να γίνουν αλλαγές με γνώμονα τα οφέλη αυτά. Πάνω στο θέμα αυτό θα μπορούσε να αναπτυχθεί ίσως διάλογος, αν φυσικά δεν είχατε αυτή την εμμονή να ακούγεται δυνατά μόνο η δική σας φωνή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 692
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)