*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1003515 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #3780 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 07:58:23 pm »
Διοσριμένη 6 χρόνια με παιδί και επίδομα παραμεθορίου 970 από 1340...! Τέλεια! Όσο για τους παλιούς συναδέλφους, ας μην τους αδικούμε. γιατί είμαστε ο μόνος κλάδος που διαχρονικά διοριζόταν με αδιάβλητα κριτήρια. Ας μην υπερβάλλουμε.... Δεν μας βοηθάει...
Καλύτερα να μην αναλύσουμε τα αδιάβλητα κριτήρια με τα οποία διορίζονταν διαχρονικά οι εκπαιδευτικοί. 3 λέξεις θα πω μόνο για τη συλλογή "αδιάβλητων" προϋπηρεσιών που οδηγούσαν σε "αδιάβλητους διορισμούς": Ειδική αγωγή, ΠΔΣ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Υπάρχουν και άλλες βέβαια....

Δεν συζητάμε εδώ σε αυτό το thread ποιοί μπήκαν αδιάβλητα και ποιοί όχι.

Συζητάμε για το νέο μισθολόγιο, και την γενιά του ογδόντα, που διορίστηκε στο δημόσιο επι πασοκ, και που φρόντισε σε τόσο δύσκολές στιγμές για την χώρα να σώσει για μια ακόμα φορά το τομάρι της, μειώνοντας τον εαυτό της κατά 15% όταν οι υπόλοιποι μειώθηκαν μέχρι και 40%.

Είναι κατάπτιστοι, και αυτόν τον νόμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!

ΜΑΣ ΚΛΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:22 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3781 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 08:00:17 pm »
Διοσριμένη 6 χρόνια με παιδί και επίδομα παραμεθορίου 970 από 1340...! Τέλεια! Όσο για τους παλιούς συναδέλφους, ας μην τους αδικούμε. γιατί είμαστε ο μόνος κλάδος που διαχρονικά διοριζόταν με αδιάβλητα κριτήρια. Ας μην υπερβάλλουμε.... Δεν μας βοηθάει...
Καλύτερα να μην αναλύσουμε τα αδιάβλητα κριτήρια με τα οποία διορίζονταν διαχρονικά οι εκπαιδευτικοί. 3 λέξεις θα πω μόνο για τη συλλογή "αδιάβλητων" προϋπηρεσιών που οδηγούσαν σε "αδιάβλητους διορισμούς": Ειδική αγωγή, ΠΔΣ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Υπάρχουν και άλλες βέβαια....
Και αυτοί, συνάδελφε, έκαναν κάτι που τους έδινε ο νόμος το δικαίωμα να το κάνουν. Δεν έκαναν κάτι παράνομο. Μεροκάματο έβγαζαν. Διορίστηκα με ΑΣΕΠ χωρίς ούτε μια ώρα αναπλήρωσης, αλλά δεν θα μισήσω και όλον τον κόσμο που διορίστηκε αλλιώς... Και στην τελική δεν είχαν τα προσόντα διορισμού; Τα είχαν... Επομένως δεν τους έκαναν και χάρη που τους προσελάμβαναν στον ΟΑΕΔ κλπ
Με συγχωρείς πολύ αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος δεν έλεγε "πιάσε και παρακαλά τον διευθυντής της ΕΠΑΣ, που είναι και γνωστός σου, για να σου δώσει ώρες από το παράθυρο" ή "βάλε μέσο στη διεύθυνση για να πάρεις ώρες ΠΔΣ" ή "πίεσε για να σε πάρουν στο ειδικό ενώ δεν έχεις τα μόρια, τότε που ακόμα οι πίνακες ειδικής ήταν ανά νομό". Μην συγχέουμε τον νόμο με την έλλειψη ελέγχου στην εφαρμογή του, την ασυδοσία των κρατικών λειτουργών και την απουσία επιβολής αυστηρών ποινών στους επίορκους.  Και μην βαφτίζουμε νόμιμη πρακτική την λαμογιά συμπολιτών μας.

Συνάδελφε, για άλλη μια φορά παίρνεις το ελάχιστο και το ακραίο για να κατακρίνεις το σύνολο.
Δεν ήταν ούτε ελάχιστο, ούτε ακραίο. Υπήρχαν τομείς στη δομή της εκπαίδευσης που γινόταν το έλα να δεις από παρεμβάσεις και εξυπηρετήσεις. Στη Σιβιτανίδειο για παράδειγμα η εξαίρεση ήταν το να δουλεύεις εκεί χωρίς να έχεις βύσμα. Τα έχουμε ζήσει για χρόνια ολόκληρα συνάδελφε.

Ναι συνάδελφε, πόσοι διορίστηκαν από τη Σιβιτανίδειο ή πόσοι διορίστηκαν από τον ΟΑΕΔ για να μπορούμε να μιλάμε για διαβλητά κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών; 
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3782 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 08:08:52 pm »
Και αυτοί, συνάδελφε, έκαναν κάτι που τους έδινε ο νόμος το δικαίωμα να το κάνουν. Δεν έκαναν κάτι παράνομο. Μεροκάματο έβγαζαν. Διορίστηκα με ΑΣΕΠ χωρίς ούτε μια ώρα αναπλήρωσης, αλλά δεν θα μισήσω και όλον τον κόσμο που διορίστηκε αλλιώς... Και στην τελική δεν είχαν τα προσόντα διορισμού; Τα είχαν... Επομένως δεν τους έκαναν και χάρη που τους προσελάμβαναν στον ΟΑΕΔ κλπ
Με συγχωρείς πολύ αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος δεν έλεγε "πιάσε και παρακαλά τον διευθυντής της ΕΠΑΣ, που είναι και γνωστός σου, για να σου δώσει ώρες από το παράθυρο" ή "βάλε μέσο στη διεύθυνση για να πάρεις ώρες ΠΔΣ" ή "πίεσε για να σε πάρουν στο ειδικό ενώ δεν έχεις τα μόρια, τότε που ακόμα οι πίνακες ειδικής ήταν ανά νομό". Μην συγχέουμε τον νόμο με την έλλειψη ελέγχου στην εφαρμογή του, την ασυδοσία των κρατικών λειτουργών και την απουσία επιβολής αυστηρών ποινών στους επίορκους.  Και μην βαφτίζουμε νόμιμη πρακτική την λαμογιά συμπολιτών μας.

Συνάδελφε, για άλλη μια φορά παίρνεις το ελάχιστο και το ακραίο για να κατακρίνεις το σύνολο.
Δεν ήταν ούτε ελάχιστο, ούτε ακραίο. Υπήρχαν τομείς στη δομή της εκπαίδευσης που γινόταν το έλα να δεις από παρεμβάσεις και εξυπηρετήσεις. Στη Σιβιτανίδειο για παράδειγμα η εξαίρεση ήταν το να δουλεύεις εκεί χωρίς να έχεις βύσμα. Τα έχουμε ζήσει για χρόνια ολόκληρα συνάδελφε.

Ναι συνάδελφε, πόσοι διορίστηκαν από τη Σιβιτανίδειο ή πόσοι διορίστηκαν από τον ΟΑΕΔ για να μπορούμε να μιλάμε για διαβλητά κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών;
Εξαρτάται συνάδελφε. Στη δική μου ειδικότητα που έχουν γίνει 13 διορισμοί μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, 3 να ήταν με πλασματικές προϋπηρεσίες από Σιβιτανίδειο, 4 από ειδική αγωγή και κανα δύο από ΠΔΣ, έφεραν σε όλο τον πίνακα διορισμών τα πάνω κάτω. Διόρισαν και καθ'υπέρβαση και 12 πολύτεκνους με μηδενικά κριτήρια, και αποτελείωσε η κατάσταση. Και εξάλλου ξεχνάς τι έγινε και στον πίνακα διορισμών των φιλολόγων με την ξαφνική είσοδο ΟΑΕΔιτών σε ένα βράδυ;
Τέλος πάντων, η συζήτηση δεν είναι όντως για τον τρόπο διορισμού, αλλά δεν μπορώ και να ακούω ότι στους εκπαιδευτικούς δεν υπήρχαν ρουσφέτια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:20:48 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3783 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 09:31:50 pm »
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν διορίστηκαν ως καθαρίστριες για να πάνε μετά στα γραφεία όπως στο υπόλοιπο δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί διορίζονταν πάντα για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά και να διδάξουν το αντικείμενο που είχαν σπουδάσει. Και διαφωνώ με τις γενικεύσεις του τύπου "πασοκολαμόγια" κλπ. Δεν είναι όλοι οι διορισθέντες του 80 καθάρματα... Και δεν πρόκειται να κατηγορήσω τον άνεργο επιστήμονα που μπορεί να είχε μεταπτυχιακά και διδακτορικά και πήγε να δουλέψει ωρομίσθιος στον ΟΑΕΔ, σιγά το προνόμιο, δηλαδή, μην τρελαθούμε...  Τέλος πάντως, θα συμφωνήσω ότι την πληρώνουμε οι με τη μικρότερη προϋπηρεσία. Η μεγαλύτερη αδικία είναι ότι όσοι διορίζονται τώρα θέλουν 6 χρόνια για να μπουν στον Δ και εμείς οι ήδη υπηρετούντες 9. Αυτό ή δεν το έχουν πάρει είδηση ή δεν τους νοιάζει τους συνδικαλιστές μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:22 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3784 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 10:03:00 pm »
Τέλος πάντως, θα συμφωνήσω ότι την πληρώνουμε οι με τη μικρότερη προϋπηρεσία. Η μεγαλύτερη αδικία είναι ότι όσοι διορίζονται τώρα θέλουν 6 χρόνια για να μπουν στον Δ και εμείς οι ήδη υπηρετούντες 9. Αυτό ή δεν το έχουν πάρει είδηση ή δεν τους νοιάζει τους συνδικαλιστές μας.

Οι έχοντες μικρές προυπηρεσίες έχουν συνηθίσει στις ταλαιπωρίες γιατί ο διορισμός τους επήλθε μέσω της μεγάλης προσπάθειας στον διαγωνισμό ή μέσω πολύχρονων και πολυδάπανων φθηνών ωρομισθιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω του συνδυασμού: ΑΣΕΠ +ελαστική - φθηνή εργασία...
'Ολοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μαθημένοι στα δύσκολα και ξέρουν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι..., δεν θα αντιμετωπίσουν και ιδιαίτερο πρόβλημα...  ::)

Οι παλαιότεροι με τις μεγάλες προυπηρεσίες που διορίστηκαν αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου δεν αντέχουν σε κακουχίες. Έχουν και αυξημένες υποχρεώσεις, όπως την συντήρηση άνεργων παιδιών ή την συντήρηση παιδιών  με μισθό 600 ευρώ...  Θα είχαμε και αύξηση του αριθμού των εγκεφαλικών, αν δέχονταν μεγάλες μειώσεις...  :o

ΥΓ. Γιατι έχω την υποψία  πως συντελείται τελευταία  ένας "βιασμός" μιας γενιάς προς την επόμενη και νεότερη γενιά...  Και εγώ που θα έπρεπε να είμαι από την μεριά των "βιαστών" πως την πάτησα έτσι...

Αποσυνδεδεμένος 0401

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3785 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 10:32:05 pm »
Τέλος πάντως, θα συμφωνήσω ότι την πληρώνουμε οι με τη μικρότερη προϋπηρεσία. Η μεγαλύτερη αδικία είναι ότι όσοι διορίζονται τώρα θέλουν 6 χρόνια για να μπουν στον Δ και εμείς οι ήδη υπηρετούντες 9. Αυτό ή δεν το έχουν πάρει είδηση ή δεν τους νοιάζει τους συνδικαλιστές μας.

Οι έχοντες μικρές προυπηρεσίες έχουν συνηθίσει στις ταλαιπωρίες γιατί ο διορισμός τους επήλθε μέσω της μεγάλης προσπάθειας στον διαγωνισμό ή μέσω πολύχρονων και πολυδάπανων φθηνών ωρομισθιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω του συνδυασμού: ΑΣΕΠ +ελαστική - φθηνή εργασία...
'Ολοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μαθημένοι στα δύσκολα και ξέρουν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι..., δεν θα αντιμετωπίσουν και ιδιαίτερο πρόβλημα...  ::)

Οι παλαιότεροι με τις μεγάλες προυπηρεσίες που διορίστηκαν αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου δεν αντέχουν σε κακουχίες. Έχουν και αυξημένες υποχρεώσεις, όπως την συντήρηση άνεργων παιδιών ή την συντήρηση παιδιών  με μισθό 600 ευρώ...  Θα είχαμε και αύξηση του αριθμού των εγκεφαλικών, αν δέχονταν μεγάλες μειώσεις...  :o

ΥΓ. Γιατι έχω την υποψία  πως συντελείται τελευταία  ένας "βιασμός" μιας γενιάς προς την επόμενη και νεότερη γενιά...  Και εγώ που θα έπρεπε να είμαι από την μεριά των "βιαστών" πως την πάτησα έτσι...

Νομίζω ότι ο βιασμός είναι κατ’ εξακολούθηση... εδώ και 35 χρόνια.

Πφφφ... η γενιά του χρηματιστηρίου...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3786 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:01:11 am »
Εξαρτάται συνάδελφε. Στη δική μου ειδικότητα που έχουν γίνει 13 διορισμοί μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, 3 να ήταν με πλασματικές προϋπηρεσίες από Σιβιτανίδειο, 4 από ειδική αγωγή και κανα δύο από ΠΔΣ, έφεραν σε όλο τον πίνακα διορισμών τα πάνω κάτω. Διόρισαν και καθ'υπέρβαση και 12 πολύτεκνους με μηδενικά κριτήρια, και αποτελείωσε η κατάσταση. Και εξάλλου ξεχνάς τι έγινε και στον πίνακα διορισμών των φιλολόγων με την ξαφνική είσοδο ΟΑΕΔιτών σε ένα βράδυ;
Τέλος πάντων, η συζήτηση δεν είναι όντως για τον τρόπο διορισμού, αλλά δεν μπορώ και να ακούω ότι στους εκπαιδευτικούς υπήρχαν ρουσφέτια.

Συνάδελφε, δε θέλω να αμφισβητήσω τους αριθμούς που μου γράφεις, έστω και αν δεν ξέρω την ειδικότητά σου, ούτε ξεχνάω τίποτα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρχαν διαβλητά κριτήρια, έστω και αν στηριζόντουσαν σε νόμους, ανεξάρτητα αν διαφωνούσαμε οι περισσότεροι από εμάς με αυτούς, η διαφωνία μου ήταν εξ`αρχής για την γενίκευση που έκανες.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3787 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:32:11 am »
Τέλος πάντων, η συζήτηση δεν είναι όντως για τον τρόπο διορισμού, αλλά δεν μπορώ και να ακούω ότι στους εκπαιδευτικούς υπήρχαν ρουσφέτια.
Συνάδελφε, δε θέλω να αμφισβητήσω τους αριθμούς που μου γράφεις, έστω και αν δεν ξέρω την ειδικότητά σου, ούτε ξεχνάω τίποτα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρχαν διαβλητά κριτήρια, έστω και αν στηριζόντουσαν σε νόμους, ανεξάρτητα αν διαφωνούσαμε οι περισσότεροι από εμάς με αυτούς, η διαφωνία μου ήταν εξ`αρχής για την γενίκευση που έκανες.
Η γενίκευση μου δεν είχε να κάνει με ποσοστά επί του συνόλου τον διορισθέντων, δεν μπορώ να έχω εξάλλου τέτοια στοιχεία, αλλά ότι σε όλες τις δομές και τις ειδικότητες υπήρχαν τέτοια κρούσματα διαφθοράς. Και ακριβώς επειδή όλοι λίγο πολύ τα έβλεπαν δίπλα τους, ήταν εγκληματική η μακροχρόνια ανοχή σε αυτά. 

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3788 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:51:38 am »

Ο Μαρξ έλεγε ότι όλα όσα συμβαίνουν εξηγούνται με βάση την πάλη των τάξεων. Λάθος! Δεν τα υπολόγισε σωστά, υπάρχει μια ακόμα πάλη, που θα εξηγεί απο εδώ και πέρα όσα συμβαίνουν.

Είναι η πάλη των γενιών!

:P ;D ::) :D

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3789 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:03:21 am »

Ο Μαρξ έλεγε ότι όλα όσα συμβαίνουν εξηγούνται με βάση την πάλη των τάξεων. Λάθος! Δεν τα υπολόγισε σωστά, υπάρχει μια ακόμα πάλη, που θα εξηγεί απο εδώ και πέρα όσα συμβαίνουν.

Είναι η πάλη των γενιών!

:P ;D ::) :D

Ποιος μίλησε για πάλη; Για βιασμό γράψαμε...

ΥΓ. Ο Μαρξ θα ήταν σίγουρα καταλληλότερος  να μιλήσει για την πάλη των "γενιών"...  ::) :P :)

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3790 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 02:04:16 am »
Οι έχοντες μικρές προυπηρεσίες έχουν συνηθίσει στις ταλαιπωρίες γιατί ο διορισμός τους επήλθε μέσω της μεγάλης προσπάθειας στον διαγωνισμό ή μέσω πολύχρονων και πολυδάπανων φθηνών ωρομισθιών. 'Ολοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μαθημένοι στα δύσκολα και ξέρουν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι..., δεν θα αντιμετωπίσουν και ιδιαίτερο πρόβλημα...  ::). Οι παλαιότεροι με τις μεγάλες προυπηρεσίες που διορίστηκαν αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου δεν αντέχουν σε κακουχίες. Έχουν και αυξημένες υποχρεώσεις, όπως την συντήρηση άνεργων παιδιών ή την συντήρηση παιδιών  με μισθό 600 ευρώ...  Θα είχαμε και αύξηση του αριθμού των εγκεφαλικών, αν δέχονταν μεγάλες μειώσεις...  :o
Νομίζω ότι ο βιασμός είναι κατ’ εξακολούθηση... εδώ και 35 χρόνια.  Πφφφ... η γενιά του χρηματιστηρίου...
Ο Μαρξ έλεγε ότι όλα όσα συμβαίνουν εξηγούνται με βάση την πάλη των τάξεων. Λάθος! Δεν τα υπολόγισε σωστά, υπάρχει μια ακόμα πάλη, που θα εξηγεί απο εδώ και πέρα όσα συμβαίνουν.Είναι η πάλη των γενιών!   :P ;D ::) :D
Ποιος μίλησε για πάλη; Για βιασμό γράψαμε...
Αναλογιστείτε το μέγεθος της υποκρισίας της γενιάς των πασοκων του 80. Όταν ήρθε στην εξουσία το πασοκ, η αναλογία μισθού νέου δημόσιου υπάλληλου προς παλιό ήταν 1 προς 2. Απαίτησε λοιπόν, και πέτυχε η γενιά του 80, για τον εαυτο της πάντα, να γίνει η αναλογία 1 προς 1,6.  Και  τώρα που η γενιά του 80 έγινε η ίδια παλιά, επαναφέρει το παλιό καθεστώς. Διπλά κερδισμένη δηλαδή η πασοκική αυτή γενιά!  >:(

Σε πρώτη φάση λοιπόν, ναι, μας βιάσανε οι πασόκοι του 80. Στην δεύτερη φάση όμως θα ξεκινήσει η πάλη των γενιών. Θα αντιδράσουν όλες οι γενιές μαζί ενάντια στα κομματόσκυλα της γενιάς του 80, και θα τους τον κόψουμε! Για τον μισθό λέω, δεν φαντάζομαι να πήγε πουθενά αλλού το μυαλό σας! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2012, 02:53:53 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3791 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 02:44:23 am »
Η γενίκευση μου δεν είχε να κάνει με ποσοστά επί του συνόλου τον διορισθέντων, δεν μπορώ να έχω εξάλλου τέτοια στοιχεία, αλλά ότι σε όλες τις δομές και τις ειδικότητες υπήρχαν τέτοια κρούσματα διαφθοράς. Και ακριβώς επειδή όλοι λίγο πολύ τα έβλεπαν δίπλα τους, ήταν εγκληματική η μακροχρόνια ανοχή σε αυτά.

Είναι χρήσιμη η διευκρίνιση σου για τη γενίκευση, γιατί όταν γράφεις  "καλύτερα να μην αναλύσουμε τα αδιάβλητα κριτήρια με τα οποία διορίζονταν διαχρονικά οι εκπαιδευτικοί" αυτό δε φαίνεται.
Αλλά ποιος φταίει, αυτός που δεν μπόρεσε να τα βάλει με το νόμο, (δεν ήταν λίγοι αυτοί μάλιστα που προσπάθησαν) ή αυτοί που έφτιαχναν διαχρονικά τους νόμους που κάλυπταν τα κρούσματα "διαφθοράς", όπως τα αποκαλείς;

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3792 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 12:31:57 am »
Αναλογιστείτε το μέγεθος της υποκρισίας της γενιάς των πασοκων του 80. Όταν ήρθε στην εξουσία το πασοκ, η αναλογία μισθού νέου δημόσιου υπάλληλου προς παλιό ήταν 1 προς 2. Απαίτησε λοιπόν, και πέτυχε η γενιά του 80, για τον εαυτο της πάντα, να γίνει η αναλογία 1 προς 1,6.  Και  τώρα που η γενιά του 80 έγινε η ίδια παλιά, επαναφέρει το παλιό καθεστώς. Διπλά κερδισμένη δηλαδή η πασοκική αυτή γενιά!  >:(

Και ενώ από την μία οι πασόκοι μειώνουν με 40% τους φτωχούς δημόσιους υπαλλήλους και μόνο 15% τους πλούσιους, έρχεται τώρα ο Σύλλογος Ελλήνων
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2012, 01:10:34 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3793 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 02:06:48 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 11:03:08 pm από glory3 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη