*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1005537 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4536 στις: Απριλίου 05, 2012, 01:17:32 pm »
kofia, δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση ότι έχεις πρόθεση να διαφημίσεις το συγκεκριμένο κόμμα. Κι εμένα μου κίνησε το ενδιαφέρον ακριβώς επειδή είναι ένα κόμμα χωρίς πολιτικά πρόσωπα, αλλά με απογοήτευσαν οι θέσεις του. Όχι όλες αλλά αρκετές, όπως αυτές που εξέθεσα παραπάνω. Όσο για τους μισθούς, φυσικά και δεν έχω αυταπάτες ότι κάποιο κόμμα θα μας δώσει έστω και την παραμικρή αύξηση. Αλλά βλέποντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει εμείς και οι περισσότεροι από τους γύρω μας, αδυνατώ να υποστηρίξω ένα πολιτικό κόμμα που ευαγγελίζεται ότι "το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο μας", ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες αγνές προθέσεις των προσώπων που το απαρτίζουν. Κι εγώ πληροφοριακά αναφέρθηκα σε κάποιες θέσεις του, ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο σχετικό site ή στο group στο facebook αν επιθυμεί να διαμορφώσει ιδία άποψη.
Όντως το σκανδιναβικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος το οποίο βεβαίως χρηματοδοτείται από την υψηλή φορολόγηση των πολιτών (με τη Σουηδία και τη Δανία να κρατάει τα σκήπτρα στην αναλογία φόρων/ΑΕΠ), όπου φυσικά η ακολουθούμενη πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα του οικονομικού φιλελευθερισμού που ανέφερα παραπάνω. Σίγουρα το νόμισμα έχει 2 πλευρές, και η άποψη μας για το τι θεωρείται προτιμότερο είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές μας επιλογές (πολιτικές, όχι κομματικές, εξάλλου κι εγώ το θέμα της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές το αντιμετωπίζω ακόμα με μεγάλο σκεπτικισμό).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:29:30 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4537 στις: Απριλίου 05, 2012, 01:41:06 pm »
Μετά και την τοποθέτηση της marinadim η καθαρά κομματική  συζήτηση πρέπει να σταματήσει καπου εδώ.
Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και ελπιζουμε στην ανταπόκριση σας.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #4538 στις: Απριλίου 05, 2012, 03:14:50 pm »
.... η ψηφος ειναι πραγματικά αυστηρά προσωπικη υπόθεση... Απο τα 12 χρόνια που δικαιούμαι να ψηφιζω, έχω ψηφισει ως τωρα μια μονο φορά. Και ενώ καθόλου δεν με τιμά αυτό, δεν θελω απο την αλλη να ψηφιζω ενα κομμα που δεν με εκφραζει. Και μεχρι τωρα κανενα δεν με εκφραζει. Η αναφορα σε αυτο το νεο κομμα ηταν καθαρα πληροφοριακης φυσης,  δεν επιθυμω να διαφημισω κανενα κομμα. Απλα ειναι ενα κομμα χωρις πολιτικους και αυτο μου εκανε θετικη εντυπωση. Οσον αφορα στις θεσεις του καθε κομματος, ολες κατα την αποψη μου μπαζουν νερά απο παντου.. δυστυχως για μενα (παλι δεν με βλεπω να ψηφιζω). Πάντως ένα είναι σίγουρο (προσωπικη εκτιμηση), κανενα κομμα δεν θα μπορεσει να επιστρεψει τους μισθους μας στα επιπεδα προ διετιας, δυστυχως...

Όχι στην αποχή .

Ακούω συχνά να λένε κάποιοι ότι οι 300 της βουλής είναι άχρηστοι. Δεν συμφωνώ με αυτή την ισοπέδωση. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι ίδιοι. Αλλά σε κάθε περίπτωση ποιος φταίει που μπήκαν στη βουλή αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι; Όχι δεν φταίνε μόνο αυτοί που τους ψήφισαν. Φταίνε και αυτοί που έριξαν το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό και άφησαν τους υπόλοιπους να επιλέξουν. Φταίνε κι αυτοί που απέχουν.

Ακούω πολλούς σκεπτόμενους Έλληνες να λένε πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα εκφράσουν έτσι λένε την απογοήτευσή τους. Διαφωνώ μαζί τους. Γιατί αν οι σκεπτόμενοι απέχουν , τότε τους 300 ποιος θα τους επιλέξει; Δεν είναι συνεπές κατά τη γνώμη μου , από τη μια να απέχεις και από την άλλη να αγανακτείς με τους 300 της βουλής. Γι αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς ,ανεξάρτητα ποιο ψηφοδέλτιο επιλέξει , είναι να ψάξει σε ποιόν θα βάλει σταυρό.

Ακούω κάποιους να λένε πως απέχουν γιατί δεν τους εκφράζουν αυτά τα κόμματα. Τους ακούω να λένε πως δεν βρίσκουν κάποιο καλό. Ε , να επιλέξουν το λιγότερο κακό.

Δεν ξέρω ποιο ψηφοδέλτιο θα επιλέξω στις επόμενες εκλογές. Είμαι αναποφάσιστος. Αλλά ταυτόχρονα είμαι και αποφασισμένος. Αποφασισμένος πως δεν θα απέχω. Θα ψάξω το λιγότερο κακό ψηφοδέλτιο ( κατά τη γνώμη μου )  και στη συνέχεια τον λιγότερο κακό υποψήφιο σε αυτό. Θα στείλω μήνυμα μέσω της συμμετοχής και όχι μέσω της αποχής. Το ίδιο καλώ να κάνετε κι εσείς. Δεξιοί , αριστεροί , κεντρώοι , ανένταχτοι , σκεπτόμενοι , αγανακτισμένοι. Ψάξτε σε ποιόν θα βάλετε σταυρό.

Υ.Γ.  ελπίζω να μην θεωρηθεί κομματική ( και διαγραφεί ) η τοποθετησή μου ...   ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2012, 03:24:21 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος newseditor

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4539 στις: Απριλίου 05, 2012, 03:22:33 pm »
Παρακαλώ η συζήτηση για τους πολιτικούς συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές και την πρόθεση ψήφου να γίνει σε άλλα fora.
π.χ. Πρόθεση ψήφου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:29:30 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4540 στις: Απριλίου 05, 2012, 03:34:46 pm »
Kάθε μήνυμα που αναφέρεται σε πρόθεση ψήφου θα διαγράφεται.
Ευχαριστούμε για την τήρηση των όρων χρήσης και ζητάμε την κατανόηση σας.

Για θέματα όπως πρόθεση ψήφου, σχολιασμός πολιτικών καταστάσεων, αποφάσεων ή ενεργειών, παρακαλούμε εδώ:
  http://www.galop.gr/index.php?topic=1415.0[/color]
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4541 στις: Απριλίου 07, 2012, 10:33:37 am »
Από 1/11/11 με κατέταξαν στον Ε0 με πλεονάζοντα χρόνο 1 χρόνο και 9 μήνες περίπου. Αυτό σημαίνει ότι από Φεβρουάριο του '12 είμαι Ε1, αφού απέσυραν εκείνη τη διάταξη για τον πλεονάζοντα χρόνο. Στις μισθολογικές καταστάσεις όμως είμαι ακόμα Ε0. Η ερώτησή μου είναι αν το ζήτημα είναι τυπικό και θα διορθωθεί ή είναι πιο σύνθετο και συνδέεται με αξιολογήσεις ή δεν ξέρω τι;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4542 στις: Απριλίου 07, 2012, 11:27:03 am »
Είναι τυπικό το θέμα. Η εξέλιξη στα Μ.Κ. του ίδιου βαθμού γίνεται αυτοδίκαια κάθε 2 έτη (στο βαθμό

Αποσυνδεδεμένος panmak

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4543 στις: Απριλίου 21, 2012, 05:08:57 pm »
Σύμφωνα  με  τη  νέα  διάταξη   για  τον  πλεονάζοντα  χρόνο  όπως   αναφέρεται  αλλάζει  το  ΜΚ  εντός  του  ίδιου  βαθμού.  Για  αυτούς   που  συμπληρώνουν  τον  πλεονάζοντα  χρόνο  και  πρέπει  να  αλλάξουν  βαθμό  τι  γίνεται;  πχ  για  10  μέρες   έχασα  τον  Ε   και  με  κατέταξαν  στο   ΣΤ.  Δεν  θα  πρέπει  να έχω  αλλάξει βαθμό  απο  Δεκέμβριο  του  '11?  Έχει  και   διαφορά  καμμια  100στη  ευρώ που  στις   μέρες  μας  είναι  ποσόν. Ξέρει  κανείς  κάτι;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4544 στις: Απριλίου 21, 2012, 05:14:58 pm »
Θα περιμένεις την προαγωγή για να αλλάξεις βαθμό (και αποδοχές). Υποθέτω (δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής) ότι ο χρόνος που πλεονάζει θα μεταφέρεται στον επόμενο βαθμό. Το ξαναλέω, υποθέτω ότι θα γίνει έτσι. Το σίγουρο είναι ότι για να αλλάξεις βαθμό θα περιμένεις τις προαγωγές.

Αποσυνδεδεμένος panmak

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4545 στις: Απριλίου 21, 2012, 05:56:05 pm »
Mackis,  ευχαριστώ  για  την  απάντηση.  Δεν  είναι  άδικο  αυτό  το  πράγμα,  εντώς  του  ίδιου  βαθμού  να  αλλάζει  και  άλλος  που  χάνει  για  ένα  μήνα  το  βαθμό  να  μένει  καθηλωμένος   οικονομικά.  Να  τολμήσω   να  ρωτήσω  αν  θα  πάρουμε  τουλάχιστο  αναδρομικααααά?

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #4546 στις: Απριλίου 21, 2012, 06:29:52 pm »
Mackis,  ευχαριστώ  για  την  απάντηση.  Δεν  είναι  άδικο  αυτό  το  πράγμα,  εντώς  του  ίδιου  βαθμού  να  αλλάζει  και  άλλος  που  χάνει  για  ένα  μήνα  το  βαθμό  να  μένει  καθηλωμένος   οικονομικά.  Να  τολμήσω   να  ρωτήσω  αν  θα  πάρουμε  τουλάχιστο  αναδρομικααααά?
Να πάρουμε αναδρομικά; Αν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάτι άλλο θα πάρουμε σε συσκευασία δώρου :o...

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #4547 στις: Απριλίου 22, 2012, 01:00:07 am »
Κρεμάστηκε 45χρόνος εκπαιδευτικός στη Σταυρούπολη Ξάνθης

Δραματικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 45χρόνος εκπαιδευτικός από τη Σταυρούπολη, ο οποίος κρεμάστηκε με σκοινί στην αποθήκη του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το ThrakiToday.

Ο 45χρόνος εκπαιδευτικός πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, Σάββας Μετ., διορισμένος στην Αθήνα, είχε επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του για τις εορτές του Πάσχα. Στα τρία πολυσέλιδα σημείωματα που άφησε πίσω του εξηγεί του λόγους της πράξης του, αποδίδοντάς την στο Μνημόνιο και στην οικονομική του κατάσταση.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στις τρεις αυτοκτονίες που συγκλόνισαν πριν από μια εβδομάδα τη Θράκη, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των αυτοκτονιών στην περιοχή την τελευταία διετία.

http://gr.news.yahoo.com/45-210006771.html

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4548 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:14:14 pm »

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4549 στις: Απριλίου 23, 2012, 01:56:52 pm »
http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_3697.html