0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που μπορούν να γκρινιάζουν για τις περικοπές των μισθών. Όταν ένας ολόκληρος κλάδος φοροδιαφεύγει επί δεκαετίες με αδήλωτα ιδιαίτερα, τολμά να αναρωτιέται γιατί έπεσε έξω το κράτος και γιατί φτάσαμε στο σημερινό χάλι των περικοπών; Σας παρακαλώ, λίγη ειλικρίνεια επιτέλους. Καλή η καραμελίτσα για τους φαύλους πολιτικούς, αλλά τα πρώτα φάσκελα ας πέσουν στα μούτρα μας.
Λέω ότι για την κατάρρευση έχει ευθύνη και ο λαός με τις πολιτικές του επιλογές επί δεκαετίες και την προθυμία του να διαπλακεί με την εξουσία σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάποια στιγμή η φούσκα θα έσκαζε.
Έχεις γράψει άπειρες φορές τα ίδια και τα ίδια και έχεις πάρει τις απαντήσεις. Ξεχνάς (ή θέλεις να ξεχνάς) ακόμα μια φορά ότι την ευθύνη για την τήρηση των νόμων την έχει το κράτος!
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 13, 2012, 11:29:20 pmΝομίζω ότι όσοι είναι εκπαιδευτικοί θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά!Προφανώς θα πρέπει να ξέρουν να διαβάζουν. Διαβάζεις κάπου να λέω ότι οι εκπαιδευτικοί κατέστρεψαν τη χώρα; Μήπως μιλάω για την δική τους ευθύνη όσον αφορά τη συμμετοχή στην γενικότερη διαπλοκή που κατάστρεψε τη χώρα, και για την ανάγκη ανάληψης της κάποια στιγμή;
Νομίζω ότι όσοι είναι εκπαιδευτικοί θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά!
Τελικά αν και είμαι 28, ίσως τοοοόσα χρόνια έκανα ιδιαίτερα, φοροδιέφευγα, είχα εμπλακεί με την εξουσία και ψήφιζα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ χωρίς να το ξέρω! Θα πάθω κρίση ταυτότητας νυχτιάτικα! Τωρα λοιπόν που ξεκαθάρισα τη θέση μου, μου δίνεις πίσω mrGreen το δικαίωμά μου να 'γκρινιάζω' για το ότι δε μπορώ να επιβιώσω; όπως και εκατοντάδες συνάδελφοι μου που δεν ανήκουμε στη σάπια μερίδα των εκπαιδευτικών, την οποία φαίνεται να γνωρίζεις καλά.
Παράθεση από: Green στις Μαΐου 13, 2012, 11:36:29 pmΠαράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 13, 2012, 11:29:20 pmΝομίζω ότι όσοι είναι εκπαιδευτικοί θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά!Προφανώς θα πρέπει να ξέρουν να διαβάζουν. Διαβάζεις κάπου να λέω ότι οι εκπαιδευτικοί κατέστρεψαν τη χώρα; Μήπως μιλάω για την δική τους ευθύνη όσον αφορά τη συμμετοχή στην γενικότερη διαπλοκή που κατάστρεψε τη χώρα, και για την ανάγκη ανάληψης της κάποια στιγμή;Το γράφεις στο μήνυμα σου που παρέθεσα και το παρέλειψες:Παράθεση από: Green στις Μαΐου 13, 2012, 10:46:37 pmΟι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που μπορούν να γκρινιάζουν για τις περικοπές των μισθών. Όταν ένας ολόκληρος κλάδος φοροδιαφεύγει επί δεκαετίες με αδήλωτα ιδιαίτερα, τολμά να αναρωτιέται γιατί έπεσε έξω το κράτος και γιατί φτάσαμε στο σημερινό χάλι των περικοπών; Σας παρακαλώ, λίγη ειλικρίνεια επιτέλους. Καλή η καραμελίτσα για τους φαύλους πολιτικούς, αλλά τα πρώτα φάσκελα ας πέσουν στα μούτρα μας.Εδώ μιλάς για συμμετοχές;
δε βλέπω να βγάζουμε άκρη, άλλωστε τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά...ελπίζω μόνο να μην κατηγορούμε τους άλλους κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια... το θέμα είναι ότι το ενιαίο μας έχει γονατίσει... και καληνύχτα!
Παράθεση από: eidafws στις Μαΐου 13, 2012, 11:45:57 pmΤελικά αν και είμαι 28, ίσως τοοοόσα χρόνια έκανα ιδιαίτερα, φοροδιέφευγα, είχα εμπλακεί με την εξουσία και ψήφιζα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ χωρίς να το ξέρω! Θα πάθω κρίση ταυτότητας νυχτιάτικα! Τωρα λοιπόν που ξεκαθάρισα τη θέση μου, μου δίνεις πίσω mrGreen το δικαίωμά μου να 'γκρινιάζω' για το ότι δε μπορώ να επιβιώσω; όπως και εκατοντάδες συνάδελφοι μου που δεν ανήκουμε στη σάπια μερίδα των εκπαιδευτικών, την οποία φαίνεται να γνωρίζεις καλά. Δεν νομίζω ότι απαγόρευσα σε κανένα να γκρινιάζει, από ποια θέση και με ποια ιδιότητα να το κάνω εξάλλου; Για την αιτία του προβλήματος μίλησα, αλλά μάλλον αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα.
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 13, 2012, 11:37:39 pmΈχεις γράψει άπειρες φορές τα ίδια και τα ίδια και έχεις πάρει τις απαντήσεις. Ξεχνάς (ή θέλεις να ξεχνάς) ακόμα μια φορά ότι την ευθύνη για την τήρηση των νόμων την έχει το κράτος!Και θα τα γράψω και άλλες τόσες. Το κράτος δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενο, ούτε λειτούργει με αυτόματο πιλότο. Εγώ ξέρω ότι στις Δημοκρατίες ο λαός βγάζει κυβερνήσεις που καθορίζουν τον πλαίσιο του ελέγχου και της εφαρμογής των νομών. Και όσο και αν φυσικά ο άρχων έχει την πρώτιστη ευθύνη για το ξεχαρβάλωμα, επέτρεψε μου να πιστεύω ότι υπάρχει και η υποκειμενική, η ατομική ευθύνη του πολίτη. Δεν μπορεί το μπαλάκι να πέφτει συνεχώς στον από πάνω που δεν με έλεγξε. Γιατί αυτή ακριβώς ήταν και η επιχειρηματολογία της υπαλλήλου του ΙΚΑ Καλλιθέας που έβγαζε τα πλαστά επιδόματα, «δεν φταίω εγώ, δεν υπήρχε έλεγχος». Είσαι ηθικός όχι γιατί φοβάσαι να είσαι ανήθικος, αλλά γιατί είναι συνειδητή επιλογή σου.
Green αρκετά για απόψε. Μάλλον δε ξέρεις τι γράφεις, καλά σου ειπανε πριν.
Το να γράφεις συνέχεια τα ίδια και να θεωρείς ότι όλοι που σου απαντάνε έχουν άδικο και εσύ έχεις δίκιο, αυτό είναι ακριβώς η γραφικότητα και αυτό συμβαίνει κατά καιρούς. Εγώ δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει ευθύνη ο ανήθικος, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για το κράτος, πώς να το κάνουμε; Το κράτος έχει την ευθύνη να αναπτύξει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διαφύλαξη των νόμων γιατί οι ανήθικοι πάντα θα υπάρχουν και μάλιστα θα πληθαίνουν δυστυχώς όταν δεν έχουν να φάνε.Σκέψου να είσαι υπεύθυνος σε ένα τμήμα εταιρείας ή του δημοσίου και να εμφανίζονται συνεχώς υπεξαιρέσεις. Θα νιώθεις καλά;