0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jak13 στις Μαρτίου 27, 2011, 06:08:03 pmΠαράθεση από: knkn στις Μαρτίου 27, 2011, 11:22:23 amΠαράθεση από: vsk στις Μαρτίου 26, 2011, 02:38:51 pmΗ αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο σε 40 από 37,5 που ισχύει σήμερα.... Οι δικές μας 21 ώρες στο σχολείο με τι θα ισοδυναμούν; 37,5 4021 22,4Το σημαντικότερο βέβαια δεν είναι η εύρεση ενός αριθμού με την απλή μέθοδο των τριών αλλά το πώς μεταφράζεται αυτό το 0,4. Δε νομίζω να αντιστοιχεί σε 18 λεπτά! Η ...μπακαλική μέθοδος δεν είναι δυνατό να εφαρμόζεται και στις ώρες διδασκαλίας στο σχολείο. Ας μην εκφυλίζουμε από μόνοι μας οι εκπαιδευτικοί και τις τελευταίες δίκαιες πέρα για πέρα κατακτήσεις μας .
Παράθεση από: knkn στις Μαρτίου 27, 2011, 11:22:23 amΠαράθεση από: vsk στις Μαρτίου 26, 2011, 02:38:51 pmΗ αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο σε 40 από 37,5 που ισχύει σήμερα.... Οι δικές μας 21 ώρες στο σχολείο με τι θα ισοδυναμούν; 37,5 4021 22,4Το σημαντικότερο βέβαια δεν είναι η εύρεση ενός αριθμού με την απλή μέθοδο των τριών αλλά το πώς μεταφράζεται αυτό το 0,4. Δε νομίζω να αντιστοιχεί σε 18 λεπτά!
Παράθεση από: vsk στις Μαρτίου 26, 2011, 02:38:51 pmΗ αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο σε 40 από 37,5 που ισχύει σήμερα.... Οι δικές μας 21 ώρες στο σχολείο με τι θα ισοδυναμούν; 37,5 4021 22,4
Η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο σε 40 από 37,5 που ισχύει σήμερα.... Οι δικές μας 21 ώρες στο σχολείο με τι θα ισοδυναμούν;
Μισθολογικές ψευδαισθήσεις: Όταν κάποιοι σπεύδουν να βαφτίσουν «Αυξήσεις» τις Μειώσειςhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=27506ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ 1. Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα τα οποία στηριζόμενα στην πρόταση της ΕΝΑΠ υποστηρίζουν ότι αυξάνονται οι αμοιβές των νεοδιόριστων (και όχι μόνον) εκπαιδευτικών στο Δημόσιο κατά +17,22% Αντιθέτως οι καθαρές αποδοχές, δηλαδή τα χρήματα που θα καταλήγουν στο χέρι του νεοδιόριστου, και όχι μόνον, συνάδελφου εκπαιδευτικού, μειώνονται. 2. Η πρόταση της ΕΝΑΠ, υπό τη δική μας οπτική γωνία, δεν δικαιώνει τον τίτλο της ως πρόταση ενός συστήματος «αμοιβών-παρακίνησης». 3. Αν αυτά συμβαίνουν στις αμοιβές που προβλέπει η πρόταση για το Υπουργείο Παιδείας (τις οποίες κάποιοι μάλλον βιάστηκαν να τις βαφτίσουν «αυξήσεις»), τότε που φθάνουν άραγε οι πραγματικές μειώσεις στα άλλα Υπουργεία;;; 4. Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε ότι η πρόταση της ΕΝΑΠ είναι απλώς μία πρόταση προς τους Φορείς Οικονομικής Πολιτικής και όχι κάποιου είδους τελική απόφαση για τα μισθολογικά του κλάδου. Το άρθρο αυτό απλώς επισημαίνει ότι η πρόταση, όσον αφορά τη δική μας οπτική των πραγμάτων, δεν συνεκτιμά δεδομένα τα οποία τελικώς οδηγούν στο να επηρεάζονται αρνητικά οι καθαρές αποδοχές (τουλάχιστον σε ορισμένες, προφανώς, περιπτώσεις). 5. Όσο υπάρχει το διαδίκτυο ως πλαίσιο ελεύθερου κοινωνικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντός τους και των συμφερόντων τους. 6. Στους υπόλοιπους, απλώς τους υπενθυμίζουμε ότι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα….ότι δεν πρέπει να λησμονούν ότι γνωρίζουμε….ότι υποψιαζόμαστε….και ότι πλέον είναι πιο δύσκολο να μας κοροϊδέψουν…Αργύριος Δ. ΚολοκοντέςΑντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Φλώρινας
H OΛMΕ και οι ΕΛΜΕ τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια;;;;
απλά διαδίδονται διάφορα συγκεχυμένα πράγματα προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση και να θολώσουν το τοπίο ... να φαίνεται ότι θα πάρουμε και αυξήσεις
Παράθεση από: clandestino στις Μαρτίου 28, 2011, 09:04:54 amαπλά διαδίδονται διάφορα συγκεχυμένα πράγματα προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση και να θολώσουν το τοπίο ... να φαίνεται ότι θα πάρουμε και αυξήσειςΔηλαδή αν από Ιούλιο ( ή όποτε τέλος πάντων γίνει η έναρξη του νέου μισθολογίου ) δω διαφορετικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μου , δεν θα καταλάβω αν έχω αύξηση ή μείωση ( και το ποσοστό της μεταβολής ) ?
Παράθεση από: knkn στις Μαρτίου 28, 2011, 02:52:44 pmΠαράθεση από: clandestino στις Μαρτίου 28, 2011, 09:04:54 amαπλά διαδίδονται διάφορα συγκεχυμένα πράγματα προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση και να θολώσουν το τοπίο ... να φαίνεται ότι θα πάρουμε και αυξήσειςΔηλαδή αν από Ιούλιο ( ή όποτε τέλος πάντων γίνει η έναρξη του νέου μισθολογίου ) δω διαφορετικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μου , δεν θα καταλάβω αν έχω αύξηση ή μείωση ( και το ποσοστό της μεταβολής ) ? Οι εκπαιδευτικοί, που θα δουν τη μεταβολή στο ποσό που τους κατατίθεται στο λογαριασμό τους κάθε μήνα, θα καταλάβουν αν έγινε αύξηση ή μείωση στις αποδοχές τους τελικά. Το θέμα είναι ότι η κοινή γνώμη θα έχει πειστεί ότι πήραμε αύξηση 17,22%. Άντε να τους εξηγήσεις μετά ότι τα μικτά ανέβηκαν, αλλά τα καθαρά μειώθηκαν! Μπάχαλο...
Παράθεση από: xaan στις Μαρτίου 27, 2011, 10:30:56 pm H OΛMΕ και οι ΕΛΜΕ τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια;;;;τσατσιλίκι στον εκάστοτε υπουργό...Πάντως συνδικαλισμό ΔΕΝ έκαναν!!!
ΥΓ. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει συντριπτικά τις περισσότερες απεργίες από σχεδόν όλους τους κλάδους του δημοσίου/ΔΕΚΟ. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει 2 πράγματα1. Την πλήρη ανικανότητα κοτσιδοφόρων ΟΛΜΕδων να σταθούν επάξια ως εκπρόσωποι εκπαιδευτικών2. Την κατάρρευση του μύθου περί.."αγώνων" και "απεργιών με αποτελέσματα"
Παράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 08:24:10 pmΠαράθεση από: knkn στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 07:19:58 pmΠαράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΠρέπει [...] να φωνάζουμεΑντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .[...]Τις απόψεις μου για τις συγχωνεύσεις μπορείς να τις δεις εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=22369.45 Θεωρείς ότι το υπουργείο είναι αξιόπιστο στο θέμα των συγχωνεύσεων; Ποιά παιδαγωγικά κριτήρια κατέγραψε επιστημονικά τεκμηριωμένα στο θέμα αυτό ; Είδες κανένα ; Εγώ, όχι! Παρεμπιπτόντως, ρωτώντας φίλο μου πανεπιστημιακό σε παιδαγωγικό τμήμα, μου είπε ότι δεν υπάρχουν... [...] Σίγουρα δεν φώναζα δυνατά... Και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότεροι και δυνατότερα φωνάξουμε, έεε δεν μπορεί, η φωνή μας θα ακουστεί ! Στο θέμα της αναξιοπιστίας, έχω να κάνω δύο τρεις αναφορές. Για πολλά χρόνια ακούμε για αύξηση των χρημάτων που θα δινόταν στην Παιδεία για 5% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω να δόθηκαν ποτέ και μάλιστα το τελευταίο καιρό περιορίστηκαν και από τα χάλια επίπεδα των προηγούμενων... Αυτό είναι επίσης σημαντικό δείγμα αναξιοπιστίας...Μάλλον στον ενθουσιασμό σας να φωνάξετε, δεν προσέξατε ούτε το θέμα της συζήτησης ούτε την ουσία της επισήμανσης που σας έγινε. Αλλιώς δε θα αναπτύσσατε το λογύδριο περί συγχωνεύσεων σε μια συζήτηση σχετική με το μισθολόγιο, ούτε θα θεωρούσατε ότι η αναξιοπιστία του υπουργείου καθιστά εσάς αυτοδικαίως αξιόπιστο. Επίσης, με προβληματίζει το κριτήριο της χρηματοδότησης που θέσατε: αν κατηγορείτε το υπουργείο για αναξιοπιστία επειδή δε σας δίνει όσα χρήματα θα θέλατε, εννοείτε μήπως πως η αξιοπιστία του εκάστοτε συνομιλητή σας είναι συνάρτηση του πόσο καλά σας πληρώνουν;Τέλος πάντων, δεν αποτελούσε σκοπό μου να σας ψέξω για την ευήθειά σας, ούτε είναι πρόβλημά μου αν η συνείδησή σας είναι εξαγοράσιμη. Θα σταθώ όμως στο θέμα των παιδαγωγικών κριτηρίων αφού κρίνατε σκόπιμο να το αναφέρετε: θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο πανεπιστημιακό ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα τα οφέλη των συγχωνεύσεων, πράγμα λογικό επειδή αυτές δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Η επιστημονική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων έπεται της εφαρμογής: εικάζω πως αυτό προσπαθούσε να σας εξηγήσει ο φίλος σας, και αν ακούγατε με περισσότερη προσοχή θα το καταλαβαίνατε. Το ότι τα οφέλη των συγχωνεύσεων δεν έχουν αποδειχθεί δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν προσδοκώμενα οφέλη, ούτε πως θα ήταν λάθος να γίνουν αλλαγές με γνώμονα τα οφέλη αυτά. Πάνω στο θέμα αυτό θα μπορούσε να αναπτυχθεί ίσως διάλογος, αν φυσικά δεν είχατε αυτή την εμμονή να ακούγεται δυνατά μόνο η δική σας φωνή.
Παράθεση από: knkn στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 07:19:58 pmΠαράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΠρέπει [...] να φωνάζουμεΑντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .[...]Τις απόψεις μου για τις συγχωνεύσεις μπορείς να τις δεις εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=22369.45 Θεωρείς ότι το υπουργείο είναι αξιόπιστο στο θέμα των συγχωνεύσεων; Ποιά παιδαγωγικά κριτήρια κατέγραψε επιστημονικά τεκμηριωμένα στο θέμα αυτό ; Είδες κανένα ; Εγώ, όχι! Παρεμπιπτόντως, ρωτώντας φίλο μου πανεπιστημιακό σε παιδαγωγικό τμήμα, μου είπε ότι δεν υπάρχουν... [...] Σίγουρα δεν φώναζα δυνατά... Και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότεροι και δυνατότερα φωνάξουμε, έεε δεν μπορεί, η φωνή μας θα ακουστεί ! Στο θέμα της αναξιοπιστίας, έχω να κάνω δύο τρεις αναφορές. Για πολλά χρόνια ακούμε για αύξηση των χρημάτων που θα δινόταν στην Παιδεία για 5% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω να δόθηκαν ποτέ και μάλιστα το τελευταίο καιρό περιορίστηκαν και από τα χάλια επίπεδα των προηγούμενων... Αυτό είναι επίσης σημαντικό δείγμα αναξιοπιστίας...
Παράθεση από: parapara στις Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:51:55 pmΠρέπει [...] να φωνάζουμεΑντί λοιπόν να φωνάζεις , ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τους πεις τις απόψεις σου , με την ελπίδα να πείσουν τα επιχειρήματά σου .
Πρέπει [...] να φωνάζουμε
Δηλαδή αν από Ιούλιο ( ή όποτε τέλος πάντων γίνει η έναρξη του νέου μισθολογίου ) δω διαφορετικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μου , δεν θα καταλάβω αν έχω αύξηση ή μείωση ( και το ποσοστό της μεταβολής ) ?
Εσύ μια χαρά θα το καταλάβεις. Με τους άλλους τι γίνεται, που θα τους έχουν πείσει ότι και αυξήσεις πήρες και προνομιούχος είσαι; Οι μέθοδοι είναι πολύ γνωστές.