*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001541 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4816 στις: Ιουλίου 27, 2012, 01:23:43 pm »
εμεις οι παλιοι εχουμε διαμαρτυρηθει πολλες φορες ακομα απο την καταργηση της επετηριδας, η ελλαδα ομως δυστυχως ειναι γεματοι απο εφιαλτες που στευουν οτι μπορουν να χωθουν καπου οταν καπιοι αλλοι κανουν αγωνα, ειναι διχονοια η ρουφιανια και ο φθονος στοιχεια της φυλης μας >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:52 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #4817 στις: Ιουλίου 27, 2012, 02:15:04 pm »
Διάβασα πριν από λίγο ατην αρχική σελίδα της in.gr ότι πάνε να κόψουν τελείως τους ήδη ψαλιδισμένους 13ο και 14ο μισθό
Ναι, το άκουσα και γω στις ειδήσεις.Όπως επίσης και την 13η και 14η σύνταξη-τα επιδόματα δηλ Χριστουγένων, Πάσχα και αδείας. :(

Απ΄την άλλη τηρείται σιγή ιχθύος για τα ειδικά μισθολόγια. ???  ::)
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4818 στις: Ιουλίου 27, 2012, 02:25:27 pm »
Νομίζω ότι η τακτική τους είναι δεδομένη και γνωστή! Αν τελικά δεν κόψουν και αυτά τα 1000 ευρώ από εμάς τους εκπαιδευτικούς θα αυξήσουν τις ώρες. Οπότε θα πούμε όλοι : Ουφ, ευτυχώς... καλύτερα μια δύο ώρες παραπάνω την εβδομάδα παρά τα 1000.... Και όλα μέλι γάλα... κοιμόμαστεεεεεεε πάλι...

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4819 στις: Ιουλίου 27, 2012, 02:36:23 pm »
"Ευρώ πάση θυσία".
Αυτό διάλεξε η πλειοψηφία.
Πάση θυσία...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:52 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4820 στις: Ιουλίου 27, 2012, 02:38:28 pm »
ναι, ευρω καλα, αλλα σε 5-6 μηνεςτο πολυ μια παλια γνωστη θα ξαναρθει, μια φιλη απο τα παλια που εφυγε πριν 10 χρονια ;)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4821 στις: Ιουλίου 27, 2012, 02:48:08 pm »
Απ΄την άλλη τηρείται σιγή ιχθύος για τα ειδικά μισθολόγια.
Καθόλου σιγή και ουχί ιχθύος. Χτες άκουσα από κρατικό κανάλι ότι γίνεται προσπάθεια να μη θιγούν τα ειδικά μισθολόγια!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4822 στις: Ιουλίου 27, 2012, 03:06:23 pm »
Γιατί, το 1500 το χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι τραγικό;

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #4823 στις: Ιουλίου 27, 2012, 03:47:35 pm »
Καθόλου σιγή και ουχί ιχθύος. Χτες άκουσα από κρατικό κανάλι ότι γίνεται προσπάθεια να μη θιγούν τα ειδικά μισθολόγια!

Όσο γι'αυτό δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ.ΔΑΣ.

• Πλήρες μέλος
  • ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.... ΠΕ70.ΕΑΕ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4824 στις: Ιουλίου 27, 2012, 04:47:31 pm »
Λυπαμαι που το λεω αλλα ο λαος αποφασισε στις εκλογες να συνεχιστει η ιδια απαραδεκτη πολιτικη η οποια δεν εχει να κανει με κομματα.... Δεν πρεπει λοιπον να βαρυγκομαμε να λεμε και ευχαριστω για τη ζητιανια που μας δινουν, αυτο λεω εγω.... Ντροπη σε ολους μας, σε μας τους ιδιους που οτι και να μας κανουν συμβιβαζομαστε, στους συνδικαλιστες που κοιμουνται ορθιοι,σ εαυτους που ψηφισαμε και βγηκανε. ειναι ολα σαπια!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4825 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:38:31 pm »
Λυπαμαι που το λεω αλλα ο λαος αποφασισε στις εκλογες να συνεχιστει η ιδια απαραδεκτη πολιτικη η οποια δεν εχει να κανει με κομματα.... Δεν πρεπει λοιπον να βαρυγκομαμε να λεμε και ευχαριστω για τη ζητιανια που μας δινουν, αυτο λεω εγω.... Ντροπη σε ολους μας, σε μας τους ιδιους που οτι και να μας κανουν συμβιβαζομαστε, στους συνδικαλιστες που κοιμουνται ορθιοι,σ εαυτους που ψηφισαμε και βγηκανε. ειναι ολα σαπια!!!!!!!!!!!!!!!

+++++++
Θεωρώ ότι ό,τι τραβάμε, το τραβάμε κυρίως λόγω βλακείας. Ενώ είχε υπάρξει από παντού επαρκής ενημέρωση για τα βίτσια του εκλογικού νόμου, πήγαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με κανόνες κρίκετ. Και χάσαμε. Και τώρα κλαίμε. Ας προσέχαμε!... Και, αν μη τι άλλο, την επόμενη φορά ας προσέξουμε!
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #4826 στις: Ιουλίου 29, 2012, 12:12:59 am »
υπαρχει πολιτικος που θα μας σωσει? λυπαμαι που θα σας απογοητευσω αλλα δεν υπαρχει και εφοσον δεν υπαρχουν χρηματα σε μια χωρα που βολευει τους παλιους δημοσιους υπαλληλους με εκατο ευρω μειωση και εξουθενωνει τον νεοπροσλαβανομενο με εξακοσια ευρω τι αλλο να περιμενει κανεις. Εχουμε βιομηχανια? δουλευουν οι γεωργοι που τοσα χρονια στην περιοχη της θεσσαλιας ζουσαν με επιδοτησεις και παρακαλουσαν να πεσει βροχη για να βγαλουν ψευτικες ζημιες και να παρουν αποζημιωση?  :Dολα γινονται για να κρατουν καποιοι τις θεσεις τους και να βολευονται.Εγω που εχω πατησει τα σαραντα και εχω ζησει τπη λαμογια και τη δοξα των βολεμενων και των κομματικων στελεχων που επαιρναν ωρομισθιους απο τον πινακα αδιαφορωντας για την σειρα και εχω δει και τα σεμιναρια που εκαναν στην πληροφορικη ολες οι ειδικοτητες και διοριστηκαν σαν καθηγητες πληροφορικης, και την εκκλησιαστικη εκπαιδευση που ειχαν αλλο πινακα και διοριστηκαν με οργανικες σε μεγαλες πολεις,ειναι και αλλα που θα επρεπε να γραψω σελιδες. Το θεμα ειναι οτι αυτοι βολευτικαν και αποτελουν το κινουμενο 30% που θα ψηφιζει αναλογα μετο ποιος θα τους υποσχεθει οτι δεν θα τους απολυσει. Οσο αυτο το μετακινουμενο 30% τωνδημοσιων υπαλληλων που παει στο συριζα και στη νεα δημοκρατια και στις επομενες εκλογες θα κινηθει για να ξαναβγαλει κυβερνηση που δεν θα θιγει με την αξιολογηση τις θεσεις τους, μην περιμενετε να αλλαξει τιποτα

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4827 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:14:58 pm »
mpesg συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρεις στο παραπάνω μήνυμά σου.
Είμαι κι εγώ 40 ετών, και τα έχω ζήσει όλα αυτά.
Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ότι πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ( φοβούμαι η πλειοψηφία) υποστήριξε και υποστηρίζει τις ρουσφετολογικές διαδικασίες ( παλαιότερα το έκαναν απροκάλυπτα. Τώρα, συνεχίζουν να το κάνουν αλλά συγκεκαλυμμένα).
Αυτή η κυβέρνηση φυσικά, κάνει ότι και η προηγούμενη: Προκειμένου να μην απολύσει "κομματόσκυλα" ( όλων των αποχρώσεων), μειώνει οριζοντίως τις αποδοχές ( κυρίως όσων έχουμε προϋπηρεσία κάτω των 15 ετών. Και μέσα σε αυτή την ομάδα, βρισκόμαστε ΟΛΟΙ όσοι διοριστήκαμε με ΑΣΕΠ - και αναφέρομαι τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στο υπόλοιπο Δημόσιο).
Δυστυχώς, είναι μια νοοτροπία που επικράτησε εντός της κοινωνίας διότι -προφανώς- ταίριαζε και ταιριάζει με τον αξιακό κώδικα ( δηλαδή τις απόψεις περί "σωστού" και "λάθους") της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι η εν λόγω "συνταγή διάσωσης των κομματόσκυλων" ΔΕΝ πρόκειται να οδηγήσει σε ισορροπία τα Δημοσιοοικονομικά. Τελικά δηλαδή, οι "τύποι" που κυβερνούν ( με την υποστήριξη σημαντικής μερίδας του πληθυσμού), θα υποστούν μεγάλο "πατατράκ", και ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ.
Απλά, θα συμπαρασύρουν στην πτώση τους τους τους πάντες ( δηλαδή ολόκληρη τη χώρα).
Μάλλον μας αξίζει, δεδομένου ότι ανήκουμε σε μία κοινωνία η οποία κατά πλειοψηφία υποστήριξε και υποστηρίζει το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία ( επινοόντας κάθε φορά απίθανες δικαιολογίες και σοφίσματα).

Υ.Γ. Σε τελική ανάλυση, εκτιμώ ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στη χώρα μας σε βάθος χρόνου.
Απλά, θα επέλθει καταστροφή πρώτα. Και γι' αυτό, φταίμε εμείς οι ίδιοι ( υπό την έννοια του αξιακού κώδικα των πολλών που προανέφερα).
Οι ίδιοι άθλιοι πολιτικάντιδες που κυβερνούν ( εδώ και δεκαετίες μάλιστα, εκφράζοντας τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τις απόψεις της πλειοψηφίας), γνωρίζουν καλά ότι "ρουσφέτι διορισμού που έχει γίνει, ΔΕΝ βοηθά ιδιαίτερα στην συλλογή ψήφων" ( αντίθετα: ρουσφέτι διορισμού που ΘΑ γίνει, βοηθά πολύ στην συλλογή ψήφων). Και αυτό, γιατί έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.
Αυτό, "θα τους φάει".
Διότι με αυτά που κάνουν, ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ( το αντίθετο μάλιστα).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 29, 2012, 01:24:38 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4828 στις: Ιουλίου 30, 2012, 12:50:58 am »
υπαρχει πολιτικος που θα μας σωσει?

Δε νομίζω ότι το ζητούμενο είναι ένας «νέος εθνοσωτήρας» Μπαρμπαστρούμφ που θα σώσει το Στρουμφοχωριό. Απλά θεωρώ ότι όπως παίζεται παιχνίδι μέσα στη
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #4829 στις: Αυγούστου 03, 2012, 04:33:34 pm »
Δεν επιθυμώ μείωση μισθού για κανένα εργαζόμενο. Ωστόσο, μου προκαλεί κατάπληξη η επιμονή της κυβέρνησης να διασώσει τα ειδικά μισθολόγια, την ίδια ώρα που συζητά την πλήρη κατάργηση του περικομένου επιδόματος εορτών και αδείας. Οι ίδιοι που έστειλαν μέσα σε μια νύχτα (και μάλιστα αναδρομικά) τον μισθό του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στα 650 ευρώ ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν "ισοδύναμα" για όσους παίρνουν 1.500-5.000 ευρώ το μήνα! Αν το ενιαίο μισθολόγιο είχε καθυστερήσει μέχρι σήμερα, όπως γίνεται με τα ειδικά μισθολόγια, είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από εμάς θα κατατάσσονταν σε μεγαλύτερο βαθμό και θα είχαμε κάπως πιο αξιοπρεπείς αποδοχές.
Η δίκαιη και προοδευτική λύση θα ήταν να υπάρχει ένα πραγματικά ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημόσιους λειτουργούς με βασικούς μισθούς και συντελεστές προσαύξησης για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (από τον ανειδίκευτο εργάτη υποχρεωτικής εκπαίδευσης μέχρι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου). Έτσι θα υπήρχε δικαιοσύνη και τυχόν αυξήσεις ή μειώσεις θα αφορούσαν τους πάντες...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)