*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001253 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #672 στις: Αυγούστου 09, 2011, 10:55:56 am »
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα κάνει πιο ξεκάθαρη τη διαφορά τόσο μισθολογικά, όσο και σε θέματα ανέλιξης στην  ιεραρχία, μεταξύ ενός ΔΕ και ενός ΠΕ. Τώρα αν στην Αστυνομία θέλουν να παίρνουν σχεδόν τα ίδια ένας Ειδικός Φρουρός που έβγαλε μόνο ένα Λύκειο με κάποιο Αξιωματικό που μπορεί να έχει και ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο, κακό δικό τους.

Το προτιμούν αν εμείς φτάσουμε να παίρνουμε το ίδιο με τον απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αστυνομία.  ;)
Ας έκαναν κάτι και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έβλεπαν τις περικοπές να έρχονται η μία μετά την άλλη και κάθονταν και κοιτάγαν απαθέστατα  με το επιχείρημα "ε, τουλάχιστον έχω σταθερή δουλειά". Τώρα φοβάμαι ότι είναι αργά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:50:24 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #673 στις: Αυγούστου 09, 2011, 11:15:29 am »
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα κάνει πιο ξεκάθαρη τη διαφορά τόσο μισθολογικά, όσο και σε θέματα ανέλιξης στην  ιεραρχία, μεταξύ ενός ΔΕ και ενός ΠΕ. Τώρα αν στην Αστυνομία θέλουν να παίρνουν σχεδόν τα ίδια ένας Ειδικός Φρουρός που έβγαλε μόνο ένα Λύκειο με κάποιο Αξιωματικό που μπορεί να έχει και ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο, κακό δικό τους.

Το προτιμούν αν εμείς φτάσουμε να παίρνουμε το ίδιο με τον απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αστυνομία.  ;)
Ας έκαναν κάτι και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έβλεπαν τις περικοπές να έρχονται η μία μετά την άλλη και κάθονταν και κοιτάγαν απαθέστατα  με το επιχείρημα "ε, τουλάχιστον έχω σταθερή δουλειά". Τώρα φοβάμαι ότι είναι αργά.
[/quote/]

Επειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #674 στις: Αυγούστου 09, 2011, 11:40:12 am »
Παράθεση
Επειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!
Δεν είναι μόνο θέμα διάρκειας της κινητοποίησης, είναι και θέμα κλάδου. Είμαστε βολεμένος και απαθής κλάδος. Ειδικά στους δασκάλους που ήταν ανέκαθεν εύκολη η απορρόφηση και δεν ζορίστηκαν ποτέ.
Είμαι πολύ περίεργος να  δω τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει από Σεπτέμβρη η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Πιστεύεις πραγματικά ότι  και αν ακόμα εξαγγελθεί απεργία διαρκείας θα δεχθούν οι εκπαιδευτικοί να χάσουν ολόκληρα μηνιάτικα; Δεν το νομίζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2011, 11:44:09 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος paprika

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #675 στις: Αυγούστου 09, 2011, 11:48:38 am »
Διαβάζω, διαβάζω και όσο περισσότερο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι....  :-[
Έχω μπροστά μου το σημείωμα αποδοχών για το μήνα Αύγουστο και αναρωτιέμαι ποιες αποδοχές θα αποχαιρετήσω σύντομα.

*
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2011, 11:50:28 am από paprika »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:50:24 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #676 στις: Αυγούστου 09, 2011, 12:25:56 pm »
Παράθεση
Δεν είναι μόνο θέμα διάρκειας της κινητοποίησης, είναι και θέμα κλάδου. Είμαστε βολεμένος και απαθής κλάδος. Ειδικά στους δασκάλους που ήταν ανέκαθεν εύκολη η απορρόφηση και δεν ζορίστηκαν ποτέ.
Είμαι πολύ περίεργος να  δω τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει από Σεπτέμβρη η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Πιστεύεις πραγματικά ότι  και αν ακόμα εξαγγελθεί απεργία διαρκείας θα δεχθούν οι εκπαιδευτικοί να χάσουν ολόκληρα μηνιάτικα; Δεν το νομίζω.

Το έχω ξαναγράψει και αλλού ότι απεργία διαρκείας δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν αντέχουμε οικονομικά. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο κινητοποιήσεων, σε συντονισμό με μαθητές και γονείς. Επίσης, ναι νομίζω ότι θα ευαισθητοποιηθούν όλοι, πλέον, γιατί δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός και δεν μπορούν να ζήσουν. Όσο για την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ δε θα μπορέσει να αντέξει στην πίεση του αναβρασμού. Το πιστεύω αυτό.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #677 στις: Αυγούστου 09, 2011, 12:30:27 pm »
Παράθεση

Το έχω ξαναγράψει και αλλού ότι απεργία διαρκείας δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν αντέχουμε οικονομικά. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο κινητοποιήσεων, σε συντονισμό με μαθητές και γονείς. Επίσης, ναι νομίζω ότι θα ευαισθητοποιηθούν όλοι, πλέον, γιατί δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός και δεν μπορούν να ζήσουν. Όσο για την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ δε θα μπορέσει να αντέξει στην πίεση του αναβρασμού. Το πιστεύω αυτό.
Δηλαδή τι κινητοποιήσεις αν όχι απεργία διαρκείας?

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #678 στις: Αυγούστου 09, 2011, 12:46:43 pm »
Άρνηση παράδοσης βαθμολογίας π.χ. Απειλή απεργίας πάνω στις πανελλαδικές. Άρνηση διόρθωσης γραπτών. Συλλαλητήρια και καθιστικές διαμαρτυρίες. Κατάληψη των σχολείων και μετατροπή τους σε χώρο ενημέρωσης για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (και αυτό πρέπει να γίνει από όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς). Συμβολική κατάληψη υπουργείου. Οργάνωση συναυλιών στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή καλλιτεχνών που θα είχαμε ζητήσει τη συνδρομή τους. Συμβολικές κινήσεις, ώστε να έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας, όπως έκαναν οι ταξιτζήδες (άνοιγμα διοδίων, άνοιγμα ταμείων μουσείων). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά αυτοί είναι κάποιοι.

ΥΓ: φυσικά και η απεργία διαρκείας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αλλά δεν μπορούμε στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες να αντέξουμε. Όλοι έχουμε στεγαστικά δάνεια, παιδιά που είναι άνεργα στο σπίτι. Δε θα αντέξουμε και το υπουργείο το ξέρει.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2011, 12:48:55 pm από LK »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #679 στις: Αυγούστου 09, 2011, 12:56:05 pm »
Άρνηση παράδοσης βαθμολογίας π.χ. Απειλή απεργίας πάνω στις πανελλαδικές. Άρνηση διόρθωσης γραπτών. Συλλαλητήρια και καθιστικές διαμαρτυρίες. Κατάληψη των σχολείων και μετατροπή τους σε χώρο ενημέρωσης για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (και αυτό πρέπει να γίνει από όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς). Συμβολική κατάληψη υπουργείου. Οργάνωση συναυλιών στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή καλλιτεχνών που θα είχαμε ζητήσει τη συνδρομή τους. Συμβολικές κινήσεις, ώστε να έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας, όπως έκαναν οι ταξιτζήδες (άνοιγμα διοδίων, άνοιγμα ταμείων μουσείων). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά αυτοί είναι κάποιοι.

ΥΓ: φυσικά και η απεργία διαρκείας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αλλά δεν μπορούμε στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες να αντέξουμε. Όλοι έχουμε στεγαστικά δάνεια, παιδιά που είναι άνεργα στο σπίτι. Δε θα αντέξουμε και το υπουργείο το ξέρει.
Τα μισά από αυτα είναι λευκή απεργία και ηδη η κυβέρνηση έχει διατυπώσει τις απειλές της γι'αυτό.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #680 στις: Αυγούστου 09, 2011, 01:00:28 pm »
Εντάξει τότε, να περιμένουμε 2-3 χρονάκια ακόμη να φτάσουμε όλοι μαζί στον πάτο οι εργαζόμενοι (με μείωση αποδοχών 50%) και τότε ίσως καταφέρουμε να αντιληφθούμε ότι με αυτή τη μαλθακή στάση θα γίνουμε επάιτες και θα δουλεύουμε για το απόλυτο τίποτε!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #681 στις: Αυγούστου 09, 2011, 01:07:52 pm »

Τα μισά από αυτα είναι λευκή απεργία και ηδη η κυβέρνηση έχει διατυπώσει τις απειλές της γι'αυτό.

Μόνο το πρώτο είναι λευκή απεργία. Όσο για τις απειλές της κυβέρνησης, να θυμόμαστε ότι σε απολύουν οι προϊστάμενοί σου, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, θα πρέπει να μου πείτε πώς θα αντέξουν όλοι σε μια απεργία διαρκείας. Εγώ θα συμμετέχω σε μια απεργία διαρκείας και ας είναι να ζητήσω δανεικά από τους γονείς μου για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.  Μια απεργία διαρκείας, όμως, που θα συμμετέχει το 10% των εκπαιδευτικών θα μας οδηγήσει στην ήττα. Ακούω και τις δικές σας προτάσεις. Προφανώς, εσείς γνωρίζετε περισσότερα.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #682 στις: Αυγούστου 09, 2011, 01:17:42 pm »
Για να βγάλω κάποιους από την αμηχανία, η  μόνη περίπτωση που υπάρχει για να πετύχει μια απεργία διαρκείας είναι να ζητήσει τη συμπαράταξη και άλλων εργαζομένων, π.χ. ταξιτζήδων, ναυτικών, εργαζομένων στους δήμους κτλ. Ο καθένας με τα δικά του αιτήματα και συμπαραστεκόμενος στον άλλο. Παράλληλα, μπορείς να κάνεις εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλύπτονται εν μέρει οι ανάγκες των απεργών. Αυτά τα λέω εγώ, όμως. Οι συνδικαλιστέ μας δεν έχουν την ίδια άποψη. Οπότε;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #683 στις: Αυγούστου 09, 2011, 01:49:23 pm »
Δε βλέπω, δυστυχώς, καμία άλλη πρόταση και αυτό με προβληματίζει. Είναι ωραίο από την οθόνη του υπολογιστή μας να κηρύσουμε την επανάσταση. Στον πραγματικό κόσμο τι γίνεται, όμως; Ο κλάδος μας, ενώ ήξερε ότι έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο, ότι έκλειναν σχολεία, ότι θα περιοριστούν οι διορισμοί, δεν είχε την τόλμη να πάει να ψηφίσει στις συνδικαλιστικές του εκλογές. Ήταν ελκυστικότερη η ιδέα να πάει γρηγορότερα στο σπιτάκι του, παρά να ξοδέψει λίγο χρόνο και να πάει να ανατρέψει αυτό το σάπιο συνδικαλισμό. Κρύφτηκε πίσω από τη μάσκα του "όλοι είναι ίδιοι". Τώρα, τι ζητάτε, μου λέτε; Ηρωϊκή αυτοκτονία, μάλλον. Μη φοβάστε, οι συνδικαλιστές μας δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν.  :(

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος dreaming

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #684 στις: Αυγούστου 09, 2011, 03:43:07 pm »
Να ρωτησω κατι;Ο μισθος σας σημερα σε σχεση με το μισθο του Ιανουαριου 2010 εχει διαφορα;

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #685 στις: Αυγούστου 09, 2011, 04:03:41 pm »
Από τον Ιανουάριο του 2010, έχει αφού είχαμε περικοπές 12% αρχικά και μετά 8% και ακολουθούν και άλλες. (κίνητρο απόδοσης κτλ)
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182668
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144