0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 10:28:52 amΤο μόνο σίγουρο είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα κάνει πιο ξεκάθαρη τη διαφορά τόσο μισθολογικά, όσο και σε θέματα ανέλιξης στην ιεραρχία, μεταξύ ενός ΔΕ και ενός ΠΕ. Τώρα αν στην Αστυνομία θέλουν να παίρνουν σχεδόν τα ίδια ένας Ειδικός Φρουρός που έβγαλε μόνο ένα Λύκειο με κάποιο Αξιωματικό που μπορεί να έχει και ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο, κακό δικό τους.Το προτιμούν αν εμείς φτάσουμε να παίρνουμε το ίδιο με τον απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αστυνομία.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα κάνει πιο ξεκάθαρη τη διαφορά τόσο μισθολογικά, όσο και σε θέματα ανέλιξης στην ιεραρχία, μεταξύ ενός ΔΕ και ενός ΠΕ. Τώρα αν στην Αστυνομία θέλουν να παίρνουν σχεδόν τα ίδια ένας Ειδικός Φρουρός που έβγαλε μόνο ένα Λύκειο με κάποιο Αξιωματικό που μπορεί να έχει και ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο, κακό δικό τους.
Παράθεση από: LK στις Αυγούστου 09, 2011, 10:40:30 amΠαράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 10:28:52 amΤο μόνο σίγουρο είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα κάνει πιο ξεκάθαρη τη διαφορά τόσο μισθολογικά, όσο και σε θέματα ανέλιξης στην ιεραρχία, μεταξύ ενός ΔΕ και ενός ΠΕ. Τώρα αν στην Αστυνομία θέλουν να παίρνουν σχεδόν τα ίδια ένας Ειδικός Φρουρός που έβγαλε μόνο ένα Λύκειο με κάποιο Αξιωματικό που μπορεί να έχει και ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο, κακό δικό τους.Το προτιμούν αν εμείς φτάσουμε να παίρνουμε το ίδιο με τον απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αστυνομία. Ας έκαναν κάτι και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έβλεπαν τις περικοπές να έρχονται η μία μετά την άλλη και κάθονταν και κοιτάγαν απαθέστατα με το επιχείρημα "ε, τουλάχιστον έχω σταθερή δουλειά". Τώρα φοβάμαι ότι είναι αργά.[/quote/]Επειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!
Επειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!
ΠαράθεσηΕπειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!Δεν είναι μόνο θέμα διάρκειας της κινητοποίησης, είναι και θέμα κλάδου. Είμαστε βολεμένος και απαθής κλάδος. Ειδικά στους δασκάλους που ήταν ανέκαθεν εύκολη η απορρόφηση και δεν ζορίστηκαν ποτέ. Είμαι πολύ περίεργος να δω τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει από Σεπτέμβρη η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Πιστεύεις πραγματικά ότι και αν ακόμα εξαγγελθεί απεργία διαρκείας θα δεχθούν οι εκπαιδευτικοί να χάσουν ολόκληρα μηνιάτικα; Δεν το νομίζω.
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 11:40:12 amΠαράθεσηΕπειδή ακούω αυτή την καραμέλα (συγχώρεσέ μου την έκφραση) ότι οι μόνιμοι δεν αντιδρούν, θα σου πω το εξής: εγώ θέλω να αντιδράσω. Πώς μπορώ να αντιδράσω όταν δεν προκηρύσσεται αγώνας διαρκείας με διάφορες μορφές. Να πάω να δεθώ στα κάγκελα του σχολείου μου; Τι να κάνω; Όσο η ΟΛΜΕ εκτοξεύει πυροτεχνήματα, 48 και 24 απεργίες κανένας δε θα πεισθεί. Αν προσέξεις, οι μόνιμοι σνομπάρουν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ενώ, αντιθέτως, συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις γενικές απεργίες. Αυτό κάτι λέει!Δεν είναι μόνο θέμα διάρκειας της κινητοποίησης, είναι και θέμα κλάδου. Είμαστε βολεμένος και απαθής κλάδος. Ειδικά στους δασκάλους που ήταν ανέκαθεν εύκολη η απορρόφηση και δεν ζορίστηκαν ποτέ. Είμαι πολύ περίεργος να δω τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει από Σεπτέμβρη η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Πιστεύεις πραγματικά ότι και αν ακόμα εξαγγελθεί απεργία διαρκείας θα δεχθούν οι εκπαιδευτικοί να χάσουν ολόκληρα μηνιάτικα; Δεν το νομίζω.Το έχω ξαναγράψει και αλλού ότι απεργία διαρκείας δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν αντέχουμε οικονομικά. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο κινητοποιήσεων, σε συντονισμό με μαθητές και γονείς. Επίσης, ναι νομίζω ότι θα ευαισθητοποιηθούν όλοι, πλέον, γιατί δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός και δεν μπορούν να ζήσουν. Όσο για την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ δε θα μπορέσει να αντέξει στην πίεση του αναβρασμού. Το πιστεύω αυτό.
Άρνηση παράδοσης βαθμολογίας π.χ. Απειλή απεργίας πάνω στις πανελλαδικές. Άρνηση διόρθωσης γραπτών. Συλλαλητήρια και καθιστικές διαμαρτυρίες. Κατάληψη των σχολείων και μετατροπή τους σε χώρο ενημέρωσης για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (και αυτό πρέπει να γίνει από όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς). Συμβολική κατάληψη υπουργείου. Οργάνωση συναυλιών στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή καλλιτεχνών που θα είχαμε ζητήσει τη συνδρομή τους. Συμβολικές κινήσεις, ώστε να έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας, όπως έκαναν οι ταξιτζήδες (άνοιγμα διοδίων, άνοιγμα ταμείων μουσείων). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά αυτοί είναι κάποιοι. ΥΓ: φυσικά και η απεργία διαρκείας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αλλά δεν μπορούμε στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες να αντέξουμε. Όλοι έχουμε στεγαστικά δάνεια, παιδιά που είναι άνεργα στο σπίτι. Δε θα αντέξουμε και το υπουργείο το ξέρει.
Παράθεση από: LK στις Αυγούστου 09, 2011, 12:46:43 pmΆρνηση παράδοσης βαθμολογίας π.χ. Απειλή απεργίας πάνω στις πανελλαδικές. Άρνηση διόρθωσης γραπτών. Συλλαλητήρια και καθιστικές διαμαρτυρίες. Κατάληψη των σχολείων και μετατροπή τους σε χώρο ενημέρωσης για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (και αυτό πρέπει να γίνει από όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς). Συμβολική κατάληψη υπουργείου. Οργάνωση συναυλιών στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή καλλιτεχνών που θα είχαμε ζητήσει τη συνδρομή τους. Συμβολικές κινήσεις, ώστε να έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας, όπως έκαναν οι ταξιτζήδες (άνοιγμα διοδίων, άνοιγμα ταμείων μουσείων). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά αυτοί είναι κάποιοι. ΥΓ: φυσικά και η απεργία διαρκείας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αλλά δεν μπορούμε στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες να αντέξουμε. Όλοι έχουμε στεγαστικά δάνεια, παιδιά που είναι άνεργα στο σπίτι. Δε θα αντέξουμε και το υπουργείο το ξέρει.Τα μισά από αυτα είναι λευκή απεργία και ηδη η κυβέρνηση έχει διατυπώσει τις απειλές της γι'αυτό.