0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πώς κρίνετε / σχολιάζετε τη μετανάστευση Ελλήνων για χάρη των σπουδών;
χωρίς να με αγχώνουν τα φροντιστήρια εδώ και ο χρόνος των σπουδών τους. Άλλωστε θα μου έρθει πολύ πιο φτηνά.
ξέρει κανείς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας μαθητης που μόλις τελείωσε τώρα το Λύκειο, για σπουδές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αγγλία; αναφέρομαι για προπτυχιακό. ποιά είναι η διαδικασία; κάτι έχω ακούσει για προπαρασκευαστικά (foundation) καλοκαιρινά τμήματα ή διάρκειας ενός έτους. Αρκεί το απολυτήριο Λυκείου και ένα πτυχίο στα Αγγλικά;Μπορεί κανείς να κατατοπίσει; έστω και σε γενικές γραμμές. Ρωτάνε πολλοί μαθητές μιας και είναι η εποχή τώρα...Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη.
το σκέφτηκα και εγώ, απλά για έναν μαθητή στην επαρχία δεν είναι τόσο εύκολο να απευθυνθεί εκεί.... Γιαυτό είπα οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά την διαδικασία βασικά, θα ήταν χρήσιμη. Αυτά τα foundation ξέρει κανείς τι είναι; τα κάνουν όλοι υποχρεωτικά που θέλουν να πάνε Αγγλία; ή μπορεί ένας απόφοιτος Λυκείου απλά να στείλει ένα mail σε ένα
Μιας και ξεκινάνε οι αιτήσεις των μαθητών για τις πανελλήνιες, επαναφέρω το θέμα.Ακούω από μαθητές τελευταία να λένε "εγώ δεν θα δώσω πανελλήνιες γιατί θα πάω Αγγλία"!. Μήπως θα φάνε τα μούτρα τους;Μήπως τα