0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ για τη Σκωτία, εκεί υπάρχουν πολύ καλά Πανεπιστήμια που δε χρεώνουν δίδακτρα.Στην αγγλία, τα δίδακτρα είναι υποχρεωτικά αλλά μπορεί κάποιος να τα αποφύγει με το φοιτητικό δάνειο http://studiesinuk.net/el/fititiko-danio-agglia/.
μιας και μιλάμε για τον οικονομικό παράγοντα, να πω και τούτο: Στην χώρα μας υπάρχουν πάρα πολύ καλά πανεπιστήμια και με καλη θέση παγκοσμίως. Δεν θα μπορούσαμε και μεις να "υποδεχόμαστε" ξένους φοιτητές οι οποίοι να αφήνουν το δικό τους χρήμα στην πατρίδα μας; Μιλάμε όλοι για "ανάπτυξη" (μόνη της θα ρθεί;!) Η εκπαίδευση/παιδεια, οπως για παράδειγμα και ο τουρισμος, η ναυτιλία κλπ, αν λειτουργήσουν κάποτε σωστά, μπορουν να φερουν χρήμα και θεσεις εργασίας...Αλλά, δυστυχώς, τα συμφέροντα δεν αφήνουν περιθωρια για τέτοιες κινήσεις...(να, γιατί έχουμε ανάγκη μια ζωή τους ξένους και μας "παίζουν") * off topic - απλως μια παράμετρος σχετική με το θέμα στον αντίποδα του
Προφανώς δεν είσαι ενήμερος. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια (θυμάμαι από τότε που ήμουν φοιτητής, αλλά φαντάζομαι θα ίσχυε και παλιότερα) έρχονται ξένοι φοιτητές (εκτός ΕΕ) σε ελληνικά ΑΕΙ, και μάλιστα πληρώνουν δίδακτρα, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθεσία.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια (θυμάμαι από τότε που ήμουν φοιτητής, αλλά φαντάζομαι θα ίσχυε και παλιότερα) έρχονται ξένοι φοιτητές (εκτός ΕΕ) σε ελληνικά ΑΕΙ, και μάλιστα πληρώνουν δίδακτρα, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθεσία.
Ισχύει το παρακάτω; :Τα προπτυχιακά στην Αγγλία είναι 3 χρόνια και για να αναγνωριστεί στην Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις και master. Το οποίο αφου το κανεις αναγνωρίζεται και σαν μεταπτυχιακό στην Ελλάδα; δηλαδή με 4 χρόνια συνολικά Αγγλία (3 προπτυχιακό και 1 μαστερ) στην Ελλάδα είσαι ισότιμος με έναν που τελείωσε προπτυχιακό στην Ελλάδα (4 χρόνια) και έκανε και μεταπτυχιακό στην ελλαδα (2 χρόνια). Δηλαδή με 4 χρόνια συνολικά στην Αγγλία είσαι ισότιμος με έναν που έκανε 6 χρόνια συνολικά στην Ελλάδα; Καλά τα λέω;Εχω φίλο μου που τελείωσε εδώ και χρόνια στην Αγγλία πολιτικός μηχανικός. 3 χρόνια φοίτηση και 1 μαστερ. Του εχει αναγνωριστεί και το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό δηλαδή είναι ισότιμος με έναν που τελείωσε πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα (5 χρόνια) και έκανε και μεταπτυχικό (2 χρόνια). Δηλαδή 4 χρόνια Αγγλία = 7 χρόνια Ελλάδα!Ισχύουν και τώρα τα παραπάνω;