0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:40:00 pmΓια το "Θεώρημα του παπαγάλου" θα απαντήσω.. δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις μαθηματικών. Ανήκει στην κατηγορία "μαθηματικών μυθιστορημάτων" (όπως και το "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ" του Απόστολου Δοξιάδη, που επίσης συνιστώ) και διαβάζεται αρκετά εύκολα και πολύ ευχάριστα.Το ''Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ'' το έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ, οπότε αν κρίνω από αυτό θα είναι καλό!
Για το "Θεώρημα του παπαγάλου" θα απαντήσω.. δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις μαθηματικών. Ανήκει στην κατηγορία "μαθηματικών μυθιστορημάτων" (όπως και το "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ" του Απόστολου Δοξιάδη, που επίσης συνιστώ) και διαβάζεται αρκετά εύκολα και πολύ ευχάριστα.
Σαν σήμερα, 3 Ιανουαρίου του 1911, έφυγε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, αυτή η μεγάλη μορφή των ελληνικών γραμμάτων. 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατό του.Το διήγημά του "Έρωτας στα χιόνια", χειμωνιάτικο και άρα επίκιαιρο, από τη φωνή της μοναδικής Σαπφούς Νοταρά."Kαρδιά του χειμώνος. Xριστούγεννα, Άις-Bασίλης, Φώτα. Kαι αυτός εσηκώνετο το πρωί, έρριπτεν εις τους ώμους την παλιάν πατατούκαν του, το μόνον ρούχον οπού εσώζετο ακόμη από τους προ της ευτυχίας του χρόνους, και κατήρχετο εις την παραθαλάσσιον αγοράν, μορμυρίζων, ενώ κατέβαινεν από το παλαιόν μισογκρεμισμένον σπίτι, με τρόπον ώστε να τον ακούη η γειτόνισσα: ― Σεβτάς είν αυτός, δεν είναι τσορβάς...· έρωντας είναι, δεν είναι γέρωντας..."http://www.youtube.com/watch?v=6XykJfpruQU (1ο μέρος)http://www.youtube.com/watch?v=GhKhP2XkiDU&feature=related (2ο μέρος)
Παράθεση από: maklin στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:52:48 pmΠαράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:40:00 pmΓια το "Θεώρημα του παπαγάλου" θα απαντήσω.. δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις μαθηματικών. Ανήκει στην κατηγορία "μαθηματικών μυθιστορημάτων" (όπως και το "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ" του Απόστολου Δοξιάδη, που επίσης συνιστώ) και διαβάζεται αρκετά εύκολα και πολύ ευχάριστα.Το ''Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ'' το έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ, οπότε αν κρίνω από αυτό θα είναι καλό!Τον θείο Πέτρο τον συστήνω..ανεπιφύλακτα...βιβλίο σταθμός..στη Μαθηματική Λογοτεχνία....
Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής