*

Αποστολέας Θέμα: Καθηγητής Λυκείου συνελήφθη για κατοχή και χρήση ηρωίνης  (Αναγνώστηκε 3759 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ

23 Απριλίου 2009, 08:52

Καθηγητής Λυκείου συνελήφθη για κατοχή και χρήση ηρωίνης

Ένας 30χρονος καθηγητής Λυκείου στη Ρόδο συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αρχαγγέλου Ρόδου, γιατί μετά από σωματικό έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε 1,7 γραμμάρια ηρωίνη.   

Ο καθηγητής ομολόγησε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και δήλωσε… μετανιωμένος. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Εκτός του 30χρονου, συνελήφθη και ο συνομήλικος ξάδελφός του, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες. Οι δυο τους, μάλιστα, συνεργάστηκαν με την αστυνομία προκειμένου να παγιδεύσουν τον προμηθευτή τους. Στο ραντεβού που κανόνισαν με τον 30χρονο οικοδόμο, που θα τους πουλούσε την ηρωίνη, πήγαν αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή του.

Δεν είναι να τραβάς τα μαλλιά σου????

Πώς δίδασκε αυτός ο άνθρωπος ? Ποια ήταν η συμπεριφορά του μέσα στην τάξη και απέναντι στα παιδιά? Στους γονείς?

Ποια είναι τα συναισθήματα σας?
Εμένα μου προξενεί όλο αυτό και έκπληξη ,θυμό και θλίψη όμως γιά αυτόν τον άνθρωπο........
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2009, 09:28:55 am από Sophaki »
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Καθηγητής Λυκείου συνελήφθη για κατοχή και χρήση ηρωίνης
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 23, 2009, 09:58:21 am »
ομως για αυτον τον ανθρωπο,.....(αρχιζω με την τελευταια φραση σου Sophaki)  ανθρωπος ειναι. ετσι ακριβως. γιατι να μας ξενιζει και να μενουμε εκπληκτοι?
που ζουμε δηλ? σε κοινωνια αγγελων?

εγω εστιαζω στην ανθρωπινη πλευρα του θεματος. τι οδηγησε τον ανθρωπο αυτο στην εξαρτηση?
ωραια ειναι καθηγητης, αλλα πανω απο ολα ειναι ανθρωπος. θελει την αμεριστη συμπαρασταση ολων μας.

θα αισθανομουν ησυχος αν του εδιναν αδεια μεχρι να απεξαρτηθει,χωρις να χασει τη δουλεια του γιατι απο αυτη ζει. δεν ξερω αν εχει και οικογενεια, γιατι γιαυτην το δραμα θα ειναι μεγαλυτερο.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 23, 2009, 10:25:28 am »
Δίκιο έχεις Μάρκο, συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

Μάκάρι να ήταν έτσι εύκολα τα πράγματα.
 Φαντάσου όμως το στίγμα που έχει πια αυτός ο άνθρωπος.

Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να είμασταν συνάδελφοι σε κάποιο σχολείο ,τα παιδιά μου να τον είχαν Καθηγητή και μέσα από την Ιστορία του και τη ζωή του να τους δίδασκε πιό είναι το σωστό και πιό όχι.(Γιατί πιστεύω πως κάποιος που έχει ζήσει κάποιες καταστάσεις και έχει μάθει από αυτές μπορεί πιο έύκολα να μεταδόσει τα ΄πλεονέκτήματα ή μειονεκτήματα αυτών.

Πόσοι όμως θα είναι αυτοί σαν εσένα και σαν εμένα?

Πόσοι γονείς δε θα είχαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο Καθηγητή? (Πόσο μάλλον σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι  ειδικά τα χωριά της Ρόδου (Στη Ρόδο ζω και γνωρίζω ) και κάθε χωριό της Ελλάδας .

Πόσοι συνάδελφοι δε θα είχαν πρόβλημα και θα έβλεπαν το γεγονός αυτό από την 'ανθρώπινη πλευρά" ?

Να μην το μάθουν ποτέ να αποσιωπηθεί? Κάποτε θα μαθευτεί και αυτό είναι χειρότερο...

Δε ξέρω τί να πω .... ???

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 23, 2009, 10:47:39 am »

Πόσοι γονείς δε θα είχαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο Καθηγητή?

Πόσοι συνάδελφοι δε θα είχαν πρόβλημα και θα έβλεπαν το γεγονός αυτό από την 'ανθρώπινη πλευρά" ?

Να μην το μάθουν ποτέ να αποσιωπηθεί? Κάποτε θα μαθευτεί και αυτό είναι χειρότερο...

Δε ξέρω τί να πω .... ???

συμφωνω με οσα ειπες. ετσι πραγματι ειναι, εγω απλα προσθεσα κατι παραπανω.

ομως καποτε αυτα πρεπει να διδαχτουν στα παιδια ωστε ο κοσμος μας να γινει στο μελλον καλυτερος απο τον δικο μας. Να τους μαθουμε να σεβονται τους ανθρωπους και να μη κρινουν τιποτα και κανεναν.

δεν ειπα να αποσιωπηθει. αλλα να το δουμε ολοι μας στη σωστη διασταση. και οσο για εμας στο φορουμ σιγουρα ετσι θα το δουμε, πολυ φοβαμαι παλι αυτους τους ημιμαθεις-αμαθεις-αμορφωτους-αγραμματους δημοσιογραφισκους που τα παιρνουν χοντρα μοστραροντας τη μαπα τους στο γυαλι....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 23, 2009, 10:53:56 am »
 και οσο για εμας στο φορουμ σιγουρα ετσι θα το δουμε, πολυ φοβαμαι παλι αυτους τους ημιμαθεις-αμαθεις-αμορφωτους-αγραμματους δημοσιογραφισκους που τα παιρνουν χοντρα μοστραροντας τη μαπα τους στο γυαλι....

[/quote]

Πόσο συμφωνώ μαζί σου δε ξέρεις....... :)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2009, 10:56:05 am από Sophaki »

Αποσυνδεδεμένος jella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 23, 2009, 11:38:34 am »
θεωρώ ότι τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρεπε να τον κοιτάξουμε με βάση την ιδιότητα τοθ όπως αναφέρατε αλλά ως έναν άνθρωπο ποθ πραγματικά χρειάζεται την βοήθεια και την υποστήριξη μας. στην θέση του καθηγητή θα μπορούσε να βρίσκεται ένα άλλο επάγγελμα πχ  γιατρός ή περιπτεράς. το πρόβλημα δεν πιστεύω ότι είναι αυτό καθώς δεν είναι λίγα τα σημερινά πρότυπα των παιδιών που είναι χρήστες και τους βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας πχ ηθοποιοί ή τραγουδιστές που παραληρούν κυριολεκτικά για χάρη τους τόσα παιδιά. αυτό και αν είναι πρότυπο. άλλωστε σήμερα ο χρήστης είναι πλέον ένα ατόμο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα μας όπως ένας γείτονας, ο αδερφός μας .η το παιδί μας ακομά. σημασία σε αυτή τη περίπτωση έχει η συμπεριφορά του μέσα στην τάξη και στα παιδιά, η θέληση που έχει για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. άλλωστε  η προσωπική ζωή του καθενός είναι προσωπική ζωή του φτάνει να μην επηρεάζει και κυρίως αρνητικά το γύρω περιβάλλον του. ας μην κρίνουμε και ας μην καταδικάσουμε αυτόν τον άνθρωπο αλλά ας τον βοηθήσουμε να θεραπευτεί.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:17:56 pm »
Εδώ που τα λέμε, όμως ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός τάξης. Θα έπρεπε να παίρνει όλη την υποστήριξη και τη θεραπεία που έχει ανάγκη, αλλά όπως και ο κάθε άρρωστος άνθρωπος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του θα έπρεπε να απέχει από αυτά. Αν ο γιατρός σου είναι χρήστης, τον εμπιστεύεσαι να σε χειρουργήσει ή να σε θεραπεύσει; Για τους δημοσιοκάφρους δε θα το πιάσω κάν... μη λερωθούμε και μέρες που είναι.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:22:06 pm »
Ακριβώς, μεν πέσουμε τόσο χαμηλά....
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος elum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:35:14 pm »
Για γέλια είναι και αυτό. Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να θεωρηθείς ανίκανος να παριστάνεις τον "εκπαιδευτικό"; Να σκοτώσεις μερικούς μαθητές πρώτα; Και πάλι θα βρεθούν ορισμένοι να πούνε ότι "κάποιο πρόβλημα θα είχε και το έκανε, ας μη χάσει τη δουλειά του ο άνθρωπος"...

Μόνο στο Ελλαδιστάν...

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:37:15 pm »
Τελικά θα μας πεις τι ειδικότητα έχεις;
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος elum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:40:34 pm »
Μόλις φτάσει σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο το στοίχημα.

Αποσυνδεδεμένος jella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:43:23 pm »
δεν είπα ότι αυτός ο άνθρωπος καλά κάνει και διδάσκει. μάλιστα αν το πιάσουμε ηθικά το θέμα μάλλον θα έπρεπε και ο ίδιος να ζητήσει άδεια αναφέροντας το προβλημά του. απλά πιστεύω ότι η καταδίκη σε αυτή τη περίπτωση είναι καταστροφική για αυτούς τους ανθρώπους. νηπιαγωγός είμαι αλλά δεν νομίζω ότ ιαυτό έχει σημασία.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:48:22 pm »
Ποιο στοίχημα; ??? ??? ???

Jella συμφωνώ, όμως δεν υπάρχει μόνο μια διάσταση στο ζήτημα, αλλά πολλές. Είναι απαράδεκτη η μέριμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα (και γενικά δηλαδή για όσους αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα), αλλά είναι εξίσου απαράδεκτο ένας άνθρωπος που αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του να παραμένει στη θέση του σαν να μην τρέχει τίποτα. όχι μόνο για το πρότυπο που παρέχει στα παιδιά, αλλά και για την ποιότητα της δουλειάς του. Δεν τον καταδικάζω, αλλά με ενοχλεί πολύ αυτή η προσωπική απόδοση ευθύνης. Μόνο εκείνος φταίει γιατί είναι "πρεζάκιας" (= κακός λύκος). Η υπηρεσία που τον αφήνει να βασανίζεται και να δημιουργεί  και διάφορα θέματα δεν έχει καμιά ευθύνη; Πώς λέγαμε για την ψυχιατρική αξιολόγηση των αστυνομικών; Έ, ένα τέτοιο πράγμα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:52:02 pm »
Για γέλια είναι και αυτό. Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να θεωρηθείς ανίκανος να παριστάνεις τον "εκπαιδευτικό"; Να σκοτώσεις μερικούς μαθητές πρώτα; Και πάλι θα βρεθούν ορισμένοι να πούνε ότι "κάποιο πρόβλημα θα είχε και το έκανε, ας μη χάσει τη δουλειά του ο άνθρωπος"...

Μόνο στο Ελλαδιστάν...

Δε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα ,άσχετα αν είναι εκπαιδευτικοί ή όχι θα πρέπει να αποκλείονται από το κοινωνικό σύνολο?
Από τη δουλειά τους ,από τους φίλους από τους συγγενείς ?

Δε νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους και κατά συνεπεια και εμάς!!!

Φυσικά και δε θα έπρεπε να διδάσκει  ή να χειρουργεί ή να είναι ταμίας σε κάποια τράπεζα ή να καθαρίζει ή ...ή...ή.. υπό την επήρεια ουσιών.
Αλλά στερωντας τους και τα παραπάνω  τελείωσαν.....

Κλείσε τους και στη Φυλακή λοιπόν  .........

Υ.Γ. Δε μιλάω για τις περιπτώση να σκοτώσεις Μαθητή....
Αν και εκεί νομίζω πως και πάλι η κοινωνία φταίει ....

Και εδώ ανοίγει και ένα άλλο θέμα...
όταν διοριστήκατε είτε αναπληρωτές είτε μόνιμοι περάσατε από ψυχολόγο έτσι δεν είναι?

Προσωπικά με ρώτησε από πού είμαι ,αν έχω οικογένεια και με πόσα παιδιά...
Από αυτό κατάλαβε ότι έχω "σώας τας φρένας".
και ρωτάω εγώ τώρα αν ήμουν κανένας "ψυχάκιας"????? Και μή μου πείτε ότι το κατάλαβε από τον τρόπο που της απάντησα για το πόσα παιδιά έχω!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2009, 12:58:04 pm από Sophaki »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182831
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)