*

Αποστολέας Θέμα: Καθηγητής Λυκείου συνελήφθη για κατοχή και χρήση ηρωίνης  (Αναγνώστηκε 3761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Καθηγητής Λυκείου συνελήφθη για κατοχή και χρήση ηρωίνης
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:52:56 pm »
Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει το Half Νelson,είναι ταινία σχετική μαυτό το θέμα που συζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 23, 2009, 01:18:01 pm »
Α, Σοφάκι, εμένα με ρώτησαν αν κάνω χρήση ουσιών, τους είπα όχι και λήξη. Ούτε καν με κοίταγε η ψ. Η δε νευρολόγος δεν είδε καν εμένα, μια νοσηλεύτρια της πήγε το χαρτί και το υπέγραψε, δε με άφησαν να μπω καν στο ιατρείο. Γιαυτό λέω, ότι το σύστημα χωλαίνει.

Green ice όντως είναι ωραία ταινία.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 23, 2009, 01:25:46 pm »
Α, Σοφάκι, εμένα με ρώτησαν αν κάνω χρήση ουσιών, τους είπα όχι και λήξη. Ούτε καν με κοίταγε η ψ. Η δε νευρολόγος δεν είδε καν εμένα, μια νοσηλεύτρια της πήγε το χαρτί και το υπέγραψε, δε με άφησαν να μπω καν στο ιατρείο. Γιαυτό λέω, ότι το σύστημα χωλαίνει.

Green ice όντως είναι ωραία ταινία.

Αα  τυχερούλα σε "εξέτασε" και νευρολόγος???? ;D ??? :P

Εμένα μόνο ψυχολόγος!!!!!!!!
Να διαμαρτυρηθώ??? ;D ;D ;D
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 23, 2009, 01:30:32 pm »
Α εγώ πήγα σε  ψυχίατρο αλλά μάλλον αυτός ήθελε ψυχίατρο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 23, 2009, 02:08:07 pm »
εξεφρασα με καθε επιφυλαξη τη γνωμη μου γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε :
αν και κατα ποσο εκανε καλα τη δουλεια του,
σε ποιο βαθμο εξαρτησης ειναι,
 αν δημιουργουσε προβλημα στη ταξη, σε συναδελφους στο σχολειο γενικοτερα,
 πως συμπεριφεροταν στο κοινωνικο του περιβαλλον,
 τι λενε ανθρωποι του περιβαλλοντος του κλπ κλπ κλπ

πως κρινουμε ρε παιδια ετσι?

σαν να ακουω τωρα τα παιδια της ταξης του στην τηλεοραση:" ηταν πολυ καλος,δεν δημιουργουσε προβλημα, απορουμε πως ....κλπ κλπ"
σαν να ακου τους γειτονες της πολυκατοικιας οπου εμενε :" ηταν πολυ ησυχος ανθρωπος, δε φαινοταν οτι εκενε χρηση κλπ κλπ "
ανω πασης υποψιας!

μα τι θελετε να το γραφουν και στο κουτελο?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 23, 2009, 02:18:00 pm »
όχι βέβαια! Να προστατευθούν κι εκείνοι που έχουν το πρόβλημα και όλοι οι υπόλοιποι, εκεί είναι η ουσία. Γιατί πράγματι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να ήταν μια χαρά (στο βαθμό που θα μπορούσε), αλλά ο επόμενος ή ο προηγούμενος που αντιμετώπιζε αντίστοιχο πρόβλημα;

Κι αν ισχύει αυτό που κατάλαβα για την περιοχή που ζούσε και μόνο το σούσουρο από τους "καλοπροαίρετους" του χωριού θα ήταν αρκετό για να γίνεται ο άνθρωπος κουρέλι διαρκώς.

Το κάθετί έχει τη δική του αξία και καλό θα ήταν να μην παραγνωρίζουμε καμιά από αυτές προς χάριν της μιας μόνο. Να μη χάσει τη δουλειά του ο άνθρωπος, αλλά να του παρασχεθεί βοήθεια και υποστήριξη για όσο τη χρειάζεται. Από την άλλη πόσο ασφαλής νιώθεις γνωρίζοντας ότι στο σχολείο του παιδιού σου διδάσκει ένα χρήστης ή ένας άνθρωπος που πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη ή ένας παιδόφιλος ή τελοσπάντων ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τα οποία δεν έχει ανταπόκριση και υποστήριξη από κανέναν. Με λίγα λόγια πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες δομές υποστήριξης, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίζεται και η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2009, 03:07:03 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 23, 2009, 03:03:13 pm »
    επιπλέον το να καυτηριάζεις το σύστημα δεν σημαίνει οτι τα βάζεις και με τον συνάδερφο. Θα μπορούσε ή θα μπορεί να εργάζεται απο μια θέση μή οργανική.

Στο Μοσχάτο υπάρχει καθηγήτρια σε Λύκειο η οποία έχει χάσει σε τροχαίο τον σύζυγό της και το παιδί της. Η ίδια γλύτωσε απο θαύμα. Η γυναίκα όπως καταλαβαίνετε είναι χάλια ψυχολογικά τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά που την έχουν λένε οτι υπάρχουν στιγμές που δεν επικοινωνεί μαζί τους ή οτι αυτά που τους λέει είναι εντελώς "τρελά και ψυχωπλακωτικά!!" Η γυναίκα βλέπει τα παιδιά και βάζει τα κλάμματα εν ώρα μαθήματος. Δεν θα μπορούσε η συγκεκριμένη συνάδελφος να εργάζεται σε κάποιο γραφείο στην Δευτεροβάθμια ή έστω κάπου σχετικά με την εκπ/ση αλλά οχι στην τάξη, έως ότου ξεπεράσει - αν μπορεί βέβαια να ξεπεράσει κανείς κάτι τέτοιο;;; Τελικά μήπως η άκαμπτη μορφή της εκπαίδευσης έχει δυο όψεις;;

Αποσυνδεδεμένος συννεφούλα

• Πλήρες μέλος
  • φωτο: σύννεφα στο
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 23, 2009, 05:12:01 pm »
Από την άλλη πόσο ασφαλής νιώθεις γνωρίζοντας ότι στο σχολείο του παιδιού σου διδάσκει ένα χρήστης ή ένας άνθρωπος που πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη ή ένας παιδόφιλος ή τελοσπάντων ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τα οποία δεν έχει ανταπόκριση και υποστήριξη από κανέναν. Με λίγα λόγια πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες δομές υποστήριξης, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίζεται και η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας.

Για την περίπτωση του παιδόφιλου εντός του σχολείου, τι να πω; Δεν έχει καμμία θέση στο σχολείο, σε οποιουδήποτε είδους σχολείο! Μπορεί να χρειάζεται κάποια αγωγή, υποστήριξη, θεραπεία, δεν ξέρω τι άλλο (γιατί σίγουρα είναι άρρωστος), αλλά θέση σε σχολείο δεν έχει! Για τις άλλες περιπτώσεις δεν μπορώ να πω τίποτα κ συμφωνώ μαζί σου, για τον παιδόφιλο όμως και μόνο που ακόυω γίνομαι...τούρκος!
H ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, Φ.Ντοστογιέφσκι

"Καθένας μας κρύβει μέσα του μιαν αναπάντεχη άνοιξη" Α.Κ.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 23, 2009, 08:47:38 pm »
Έχω γνωρίσει αρκετούς που είχαν π΄ροβλημα με ναρκωτικά και ειδικά με ηρωίνη, είχα μάλιστα και καθηγήτρια στο σχολείο η οποία ήταν από πρόγραμμα της Ιθάκης (αυτό το μάθαμε μετά) "υποτίθεται" ότι είχε απεξαρτηθεί (μετά από 2 χρόνια μάθαμε ότι πέθανε απο υπερβολική δόση, γι' αυτό τα εισαγωγικά). Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, η συμπεριφορά του ανθρώπου που έπαιρνε ναρκωτικά φαινόταν από μακριά. Δεν μπορούσε να σταθεί σε μια παρέα, πόσω μάλλον μέσα στο στρεσογόνο περιβάλλον της τάξης. Άρα, αυτά τα δεν ξέραμε και δεν φαινόταν και έκανε πολύ καλά τη δουλειά του εγώ τα ακούω βερεσέ!!!!!!
Πιστεύω, ότι άνθρωποι με προβλήματα δεν πρέπει σε καμία επρίπτωση να είναι κοντά σε παιδιά και αν η υπηρεσία είναι τόσο κοντόφθαλμη που δεν μπορεί να δει το πρόβλημα, τότε είναι αυθύνη των ανθρωπων που είναι δίπλα τους και γνωρίζουν το πρόβλημα. Φυσικά και δεν πρέπει να απολύονται, όμως, αλλά να τοποθετούνται σε άλλες διοικητικές θέσεις, μόλις ξεπεράσουν το πρόβλημα τους και ποτέ πιο νωρίς, γιατί δεν θα αντέξουν στην πίεση του σχολείου.
Φυσικά, ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ένας τομέας του οποίου οι υπάλληλοι θα έπρεπε να εξετάζονται πολύ συχνά από ψυχίατρο (και μιλάω για σοβαρή εξέταση, όχι απλά να παίρνουμε το χαρτί) αλλά και από άλλες ειδικότητες (π.χ. για να διοριστώ ΄περεπε να έχω βεβαίωσγ ότι δεν έχω ενεργή πνευμονκή νόσο. Αυτό 6 χ΄ρόνια πριν. Μέχρι τώρα μπορεί να να έχω αποκ΄τησει και να κινδυνέυουν τα παιδιά [λέμε τώρα]).

Ξέρω ότι οι απόψεις μου μπορεί να θεωρηθούν ακραίες, αλλά όπως είπα έχω γνωρίσει ναρκωμανείς και έχω συχρωτιστεί μαζί τους πολλές φορές, οπότε έχω πολύ στέρεα δομημένη γνώμη επί του θέματος.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704