*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτές από Κυκλάδες!  (Αναγνώστηκε 6526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Erofilaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Αναπληρωτές από Κυκλάδες!
« στις: Απριλίου 26, 2009, 04:27:02 pm »
Όσοι είστε Π.Ε70 αναπληρωτές στις Κυκλάδες και μπορείτε,
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2009, 03:13:39 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Anaplirotes stis KYKLADES!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:08:21 »

Αποσυνδεδεμένος marina21

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ν'αγαπάς την ευθύνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2009, 03:06:38 pm »
Εμένα πέρσι που με πήραν Κυκλάδες δεν παρουσιάστηκα στη Σύρο..Κανείς μας δηλαδή...Μας πήραν τηλ. μας είπαν τα κενά (σχολεία με λειτουργικά κενά) και την ίδια μέρα τους  στείλαμε με φαξ τα σχολεία με τη σειρά προτίμησής μας...Μετά από κάποιο διάστημα ( δε θυμάμαι πόσο) μας τηλ. πάλι και μας είπαν σε ποιο σχολείο να παρουσιαστούμε.
Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Αναπληρωτές από Κυκλάδες!
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2009, 04:43:21 pm »
Και μιας και σε βρήκα να ρωτήσω και κάτι άλλο:

τα λειτουργικά κενά που καλύπτουν οι αναπληρωτές της α φάσης είναι , λένε, συνήθως τα απομακρυσμένα νησιά (βλ.Ανάφη). Με βάση την εμπειρία σου, ισχύει κάτι τέτοιο; Τοποθετήθηκε κανένας από α φάση σε μεγάλα νησιά π.χ: Τήνο, Πάρο, Νάξο, Σύρο....; Εσύ πού ήσουν; ???
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος euginia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
αιτηση για μονιμοποιήσεις αναπληρωτών
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 29, 2009, 06:44:54 pm »
χρονια πολλά και χριστός ανέστη.μήπως ξερει κανείς να μου πει πότε γίνονται οι αιτήσεις για μονιμοποίηση?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:08:21 »

Αποσυνδεδεμένος marina21

• Πλήρες μέλος
  • Ν'αγαπάς την ευθύνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 30, 2009, 02:41:38 pm »
Και μιας και σε βρήκα να ρωτήσω και κάτι άλλο:

τα λειτουργικά κενά που καλύπτουν οι αναπληρωτές της α φάσης είναι , λένε, συνήθως τα απομακρυσμένα νησιά (βλ.Ανάφη). Με βάση την εμπειρία σου, ισχύει κάτι τέτοιο; Τοποθετήθηκε κανένας από α φάση σε μεγάλα νησιά π.χ: Τήνο, Πάρο, Νάξο, Σύρο....; Εσύ πού ήσουν; ???
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Δε με πήραν α' φάση πέρσι και έτσι δεν ξέρω τι να σου πω...
Με πήραν γ' φάση χωρίς προϋπηρεσία.Τα κενά που μας έδωσαν τότε αφορούσε και μεγάλα και μικρά νησιά...Πού το άκουσες ότι καλύπτουν τα μικρά νησιά οι αναπληρωτές της πρώτης φάσης? Με ποια λογική ισχύει αυτό?
Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 30, 2009, 03:42:37 pm »
Από συζητήσεις συναδέλφων...ανοίγουν ,λένε, πρώτα τα μικρά νησιά για να λειτουργήσουν τα μονοθέσια και στη β -γ  φάση ανοίγουν και τα άλλα.Έτσι είναι πιο πιθανό  να πας στα μεγάλα από β ή γ φάση παρά από α....Το ξαναλέω: ΔΕΝ είναι έγκυρη πληροφορία και δεν ξέρω αν ισχύει γι'αυτο ρωτάω κάποιους που ήτανε ήδη εκεί. Λογικό ή όχι...αυτό θέλω να επιβεβαιώσω!

Αποσυνδεδεμένος xryssa!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 16, 2009, 11:46:07 pm »
καλησπερα.ειμαι ηδη ενα χρονο αναπληρωτρια και σκεφτομαι του χρονου να δηλωσω καποιο νησι..καθαρα για την εμπειρια.λεει?να το τολμησω?παλευονται τα νησια το χειμωνα?

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 17, 2009, 12:06:45 pm »
Εξαρτάται το χαρακτήρα σου, τους λόγους που θα το κάνεις και το νησί που θα επιλέξεις!

Για μένα η χρονιά που ήμουν στην Άνδρο ήταν η καλύτερη της ζωής μου μέχρι σήμερα. Πέρασα τέλεια, το σχολείο ήταν άψογο, οι άνθρωποι φιλικοί, οι συνάδελφοι (νέοι και ντόπιοι) απίθανοι, έκανα μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, είχε λέσχη κινηματογράφου, πήρα μέρος σε όλα τα πολιτιστικά και λαογραφικά έθιμα, γύρισα όλο το νησί και από Μάη μήνα ήμουν στις παραλίες. Δοκίμασα συνταγές από παντού, ήπια καφεδάκι με την καλύτερη θέα, έβρισκα στην αγορά ότιδήποτε χρειαζόμουν, μέχρι και ημερήσια εκδρομή στην Τήνο έκανα!

Οι Κυκλάδες ήταν η πρώτη μου επιλογή από το 98, που πέρασα στο Παιδαγωγικό. Μέχρι να πάρω πτυχίο κάθε καλοκαίρι, όπου και αν πήγαινα διακοπές τσέκαρα τα σχολεία του νησιού. Η Άνδρος προέκυψε από ανάγκη, δυο ώρες από την Αθήνα γιατί αλλιώς το ετερό μου ήμισυ θα παραπιονόταν "ότι δεν το έχω σε εκτίμηση" όπως λεει και ο Τερζής.

Την ίδια χρονιά που εγώ περνούσα τέλεια, άλλοι συνάδελφοι υποφέραν. Τους την έσπαγε το υγρό κλίμα, τα τρία απαγορευτικά, ο πολύ τυπικός προϊστάμενος, το γεγονός ότι δεν μπορούσες να αγοράσεις μόνο στήθος κοτόπουλο αλλά έπρεπε να πάρεις όλη την κότα, οι στροφές στους δρόμους, οι αργίες της 25/3 και 28/10 που δεν ήταν αργίες γιατί έπρεπε να συνοδεύσουμε τα παιδιά στην παρέλαση, που δεν είχε ένα μπαράκι της "προκοπής", που οι ταινίες στο σινεμά ήταν περασμένης χρονιάς.

Αν είσαι θετικός άνθρωπος και θέλεις να ζήσεις εμπειρίες, να το τολμήσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 17, 2009, 05:06:00 pm »
Εξαρτάται το χαρακτήρα σου, τους λόγους που θα το κάνεις και το νησί που θα επιλέξεις!

Για μένα η χρονιά που ήμουν στην Άνδρο ήταν η καλύτερη της ζωής μου μέχρι σήμερα. Πέρασα τέλεια, το σχολείο ήταν άψογο, οι άνθρωποι φιλικοί, οι συνάδελφοι (νέοι και ντόπιοι) απίθανοι, έκανα μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, είχε λέσχη κινηματογράφου, πήρα μέρος σε όλα τα πολιτιστικά και λαογραφικά έθιμα, γύρισα όλο το νησί και από Μάη μήνα ήμουν στις παραλίες. Δοκίμασα συνταγές από παντού, ήπια καφεδάκι με την καλύτερη θέα, έβρισκα στην αγορά ότιδήποτε χρειαζόμουν, μέχρι και ημερήσια εκδρομή στην Τήνο έκανα!

Οι Κυκλάδες ήταν η πρώτη μου επιλογή από το 98, που πέρασα στο Παιδαγωγικό. Μέχρι να πάρω πτυχίο κάθε καλοκαίρι, όπου και αν πήγαινα διακοπές τσέκαρα τα σχολεία του νησιού. Η Άνδρος προέκυψε από ανάγκη, δυο ώρες από την Αθήνα γιατί αλλιώς το ετερό μου ήμισυ θα παραπιονόταν "ότι δεν το έχω σε εκτίμηση" όπως λεει και ο Τερζής.

Την ίδια χρονιά που εγώ περνούσα τέλεια, άλλοι συνάδελφοι υποφέραν. Τους την έσπαγε το υγρό κλίμα, τα τρία απαγορευτικά, ο πολύ τυπικός προϊστάμενος, το γεγονός ότι δεν μπορούσες να αγοράσεις μόνο στήθος κοτόπουλο αλλά έπρεπε να πάρεις όλη την κότα, οι στροφές στους δρόμους, οι αργίες της 25/3 και 28/10 που δεν ήταν αργίες γιατί έπρεπε να συνοδεύσουμε τα παιδιά στην παρέλαση, που δεν είχε ένα μπαράκι της "προκοπής", που οι ταινίες στο σινεμά ήταν περασμένης χρονιάς.

Αν είσαι θετικός άνθρωπος και θέλεις να ζήσεις εμπειρίες, να το τολμήσεις.

Μ' αρέσει ο τρόπος σκέψης σου!! :) Μακάρι να 'μαι και γω του χρόνου σε μία τέτοια θέση!

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 17, 2009, 08:01:28 pm »
Παιδιά εγώ δεν είμαι στις Κυκλάδες, αλλά στην Ευρυτανία (έναν δύσκολο νομό από άποψη δρόμων, καιρικών συνθηκών και λοιπά). Από αυτά που βλέπω όμως το πως θα γίνουν οι τοποθετήσεις εξαρτάται από το πλήθος των αναπληρωτών που θα έρθουν. Για παράδειγμα εμείς έχουμε μόνο στο Καρπενήσι πολυθέσια και τα υπόλοιπα σχολεία στα χωριά είναι μονοθέσια ή διθέσια. Όταν λοιπόν έρχονται οι αναπληρωτές, πρώτα θα καλυφθούν οι θέσεις στο Καρπενήσι για δασκάλους που θα έχουν τάξη (προσέξτε όμως: ΟΧΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ) μετά τα μονοθέσια, διθέσια και μετά αν περισσέψουν από την πρώτη φουρνιά θα τοποθετηθούν στα ολοήμερα (πρώτα εντός πολης) και μετά εκτός.

ΠΧ. Εμένα πέρυσι με κάλεσαν πρώτη χρονιά αναπληρώτρια στα μέσα Οκτώβρη (Ευρυτανία πάλι) αλλά είχα ζητήσει οικειοθελώς χωριό για τα μόρια. Τότε υπήρχαν θέσεις σε μονοθέσια και στα ολοήμερα της πόλης και εκτός νομίζω.

Υποθέτω λοιπόν πως πρώτα καλύπτουν τα σχολεία με τα πολλά παιδιά (ένα σχολείο με 150 παιδιά δεν μπορεί να μείνει χωρίς δάσκαλο σε κάποια τάξη μέχρι τον Οκτώβρη) και μετά τα μονοθέσια. Στα μονοθέσια (ειδικά της Ευρυτανίας που έχουν σχετικά λίγα παιδιά) η ύλη βγαίνει άνετα.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Να σου τονίσω πάλι όμως, πως όσα ανέφερα είναι δικές μου απόψεις και μόνο!

Την ίδια χρονιά που εγώ περνούσα τέλεια, άλλοι συνάδελφοι υποφέραν. Τους την έσπαγε το υγρό κλίμα, τα τρία απαγορευτικά, ο πολύ τυπικός προϊστάμενος,

Καλύτερα τυπικός προϊστάμενος παρά μη τυπικός. Έτσι δε νιώθεις αγανάκτηση kyra daskala. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις να γίνονται κατάφορες αδικίες και να μη μπορείς να πεις κάτι γιατί θα πέσουν να σε φάνε??? Αστα... Η χαλαρότητα βλάπτει σοβαρά τα πάντα. Δεν πρέπει να περιμένουμε οι νόμοι και οι θεσμοί να προσαρμοστούν στα μέτρα μας, αλλά αντίθετα να προσαρμοζόμαστε εμείς σε αυτούς. Ειδάλλως τι τους φτιάξαμε??? Ευτυχώς κι εμάς ο προϊστάμενος είναι τυπικός, οπότε ξέρω πως ότι κι αν γίνει είναι με το δίκαιο...
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος marina21

• Πλήρες μέλος
  • Ν'αγαπάς την ευθύνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 18, 2009, 03:48:14 pm »
Τελικά είναι τι θα σου τύχει..Μπορεί 2 άτομα να έχουν πάει την ίδια χρονιά σε νησί και να έχουν άκρως αντίθετη άποψη...
Σίγουρα σε ένα νησί το χειμώνα δεν είναι ονειρικά, αλλά αν βρεις καλή παρέα και έχεις διάθεση νομίζω πως όχι μόνο θα περάσεις καλά, αλλά θα είναι και εμπειρία ζωής...  ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182754
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)