*

Αποστολέας Θέμα: Σπουδές - Επάγγελμα Φιλόλογος  (Αναγνώστηκε 6341 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Σπουδές - Επάγγελμα Φιλόλογος
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 15, 2009, 06:16:22 pm »
αλήθεια; και δε το ρωτάω ειρωνικά...αλήθεια ρωτάω αν αληθεύει! επειδή αυτό που εισπράτω είναι μια απαξίωση προς το επάγγελμα του φιλολόγου (διορισμένου ή μη)...απαξίωση η οποία φυσικά ξεκινα από τα υπαρξιακά ερωτήματα της ωφελιμιστικής και ωχαδελφιστικής κοινωνίας του τύπου ποια η χρησιμότητα των αρχαίων, της λογοτεχνίας, της ιστορίας στη σημερινή εποχή;
εννοείται πως δε τα συμμερίζομαι,αυτονόητοι οι λόγοι...τα ακούω πολλάκις όμως και λυπάμαι...

Αχ! εδώ και εγώ τα ακούω καθημερινά...από συναδέλφους μου...φυσικούς, μαθηματικούς κτλ. που χαρακτηρίζουν τους φιλολόγους ως φλύαρους, πολυλογάδες που αναλύουμε τόοσο πολύ τα πάντα και άκουσον, άκουσον που...βγάζουμε τις περισσότερες φωτοτυπίες στο φροντιστήριο (και τους βάζουμε "μέσα" τους κακόμοιρους φροντιστηριούχους). Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι η φύση των μαθημάτων αλλά και στη φύση του φιλολόγου το ψάξιμο;

Εγώ αντιδρώ με 2 τρόπους στα παραπάνω:
ή μόνη μου λέω σε συνάδελφο δυνατά (ώστε να με ακούνε όλοι  ;) ) "πω πω, το καταχρέωσα το δημόσιο σήμερα με τόσες φωτοτυπίες!  ;D
ή όταν "με μαλώνουν" που βγάζω πολλές φωτοτυπίες, τους απαντώ "δίνουμε τις περισσότερες φωτοτυπίες, αλλά έχουμε και το περισσότερο διόρθωμα".  :(

Υ.Γ: Όλοι αυτοί ας γίνονταν μία μέρα φιλόλογοι!  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:17:17 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 15, 2009, 07:15:55 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι, συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Ισως αν ξεκινούσα ξανά ν απέφευγα τη φιλοσοφική, έχει κορεστει τόσο πολύ, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς η ειδικότητα του φιλολόγου στα σχολέια ,διατηρεί ακόμα μια αιγλη. Μπορεί να τρώμε την περισσότερη δουλειά, αλλά μέχρι ενός σημείου μας το αναγνωρίζουν..
αλήθεια; και δε το ρωτάω ειρωνικά...αλήθεια ρωτάω αν αληθεύει! επειδή αυτό που εισπράτω είναι μια απαξίωση προς το επάγγελμα του φιλολόγου (διορισμένου ή μη)...απαξίωση η οποία φυσικά ξεκινα από τα υπαρξιακά ερωτήματα της ωφελιμιστικής και ωχαδελφιστικής κοινωνίας του τύπου ποια η χρησιμότητα των αρχαίων, της λογοτεχνίας, της ιστορίας στη σημερινή εποχή;
εννοείται πως δε τα συμμερίζομαι,αυτονόητοι οι λόγοι...τα ακούω πολλάκις όμως και λυπάμαι...

εγώ πάλι γιατί βλέπω τελευταία μια απαξίωση προς τους καθηγητές γενικώς (οποιασδήποτε ειδικότητας)
μας θεωρούν λίγο μίζερους... ::)  αυτό που λέμε "καθηγητάκος" (όπως δασκαλίτσα στις ταινίες της

Αποσυνδεδεμένος eli eli

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:15:19 am »
[
Καλησπέρα συνάδελφοι, συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Ισως αν ξεκινούσα ξανά ν απέφευγα τη φιλοσοφική, έχει κορεστει τόσο πολύ, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς η ειδικότητα του φιλολόγου στα σχολέια ,διατηρεί ακόμα μια αιγλη. Μπορεί να τρώμε την περισσότερη δουλειά, αλλά μέχρι ενός σημείου μας το αναγνωρίζουν..

Απαξίωση, τεράστια απαξίωση υπάρχει γενικότερα για το σχολείο. Απλώς εγώ προσωπικά, σαν φιλόλογος, θεωρώ ότι εισπράττω μια σχετική αναγνώριση, σε σχέση με άλλες ειδικότητες πάντα , λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας που έχουμε. Και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να θίξω συναδέλφους. Ίσως να είναι και η ιδέα μου...μια άποψη εξέθεσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2009, 12:25:08 am από jin »
ΠΕ 02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686