0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να δεις προηγούμενα θέματα http://stellad.pde.sch.gr/allowindex/TRAPEZA_THEMATON/Themata_2008/Gymnasio/τελευταία στιγμή και με παιδιά που δυσκολεύονται ακόμα και να καταλάβουν τι λέει ένα κείμενο, νομίζω ότι πρέπει να επιμείνεις στα πολύ βασικά.καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Οlgalia μου , καταλαβαίνω ότι θέλεις να βοηθήσεις.Όμως μήπως μ' αυτό τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους ασυνείδητους γονείς και τους αδιάφορους μαθητές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο της τελευταίας στιγμής; Και μήπως και εμεις συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη δημιουργία ατόμων ανεύθυνων;Και εμενα στο παρελθον μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν το ανέλαβα, γιατι σέβομαι τον εαυτό μου και γνωρίζω ότι δεν είμαι Θεος και θαύματα δεν μπορώ να κάνω!!!
Έτσι είναι, κι εγώ από τη μια μεριά γκρινιάζω κι από την άλλη τα λυπάμαι, τα καταλαβαίνω, και τους κάνω τη χάρη.Το μάθημα τελικά πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα! Η μαθήτρια κρατούσε σημειώσεις από την καθηγήτρια κι έτσι είχαμε αρκετό υλικό. Επίσης συμμετείχε στο μάθημα, είχε όρεξη και φάνηκε ότι τα κατάλαβε. Αύριο θα ξέρουμε τι ψάρια πιάσαμε.Α! Για μεθαύριο προετοιμάζομαι να της κάνω... βιολογία! Άτιμο μεροκάματο... τι να πει κανείς, πάλι καλά που δεν είμαι στη θέση του...
Παράθεση από: soul στις Μαΐου 20, 2009, 08:09:11 pmΟlgalia μου , καταλαβαίνω ότι θέλεις να βοηθήσεις.Όμως μήπως μ' αυτό τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους ασυνείδητους γονείς και τους αδιάφορους μαθητές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο της τελευταίας στιγμής; Και μήπως και εμεις συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη δημιουργία ατόμων ανεύθυνων;Και εμενα στο παρελθον μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν το ανέλαβα, γιατι σέβομαι τον εαυτό μου και γνωρίζω ότι δεν είμαι Θεος και θαύματα δεν μπορώ να κάνω!!!θα διαφωνησω. υπαρχουν ορισμενοι μαθητες που απλα ενδιαφερονται να περασουν την ταξη. ισως απλα να "μην το εχουν". οι γονεις τους πολυ απλα μπορει να μην ενδιαφερονται για κατι παραπανω κ μπορει να μην εχουν οικονομικη δυνατοτητα να κανουν μαθηματα στο παιδι τους.αν καποιος τελευταια στιγμη μπορει να τους πει πεντε βασικα πραγματα βοηθεια θα τους προσφερει. σιγουρα δεν θα γραψουν καλα ομως τουλαχιστον εχουν πολλες πιθανοτητες να περασουν την ταξη, δλδ στην προκειμενη να πετυχουν το στοχο τους. στο μαθητη που εκανα α γυμνασιου, ιστορια δεν καναμε. ειχε 8 κ 9 στα τριμηνα. χρειαζοταν λοιπον να γραψει 11 για να περασει. δεν ηξερε καν την υλη κ τον εβαλα εγω να παρει ενα φιλο του να του την πει. κ επειδη αυτο το παιδι το αγαπουσα πολυ, τρεις μερες πριν δωσει ιστορια αρχισαμε τα μαθηματα. ο,τι καναμε την ωρα του μαθηματος. μονος του δεν διαβαζε τιποτα. κ ομως περασε. σιγουρα αυτες οι καταστασεις δεν ειναι ωραιες αλλα δε μπορουμε να αφησουμε κ αυτα τα παιδια. ολοι εχουν δικαιωμα...