0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και γω που είμαι περισσότερα χρόνια στο χώρο Αντιγόνη δε μπορώ να καταλάβω/κατανοήσω/χαρακτηρίσω αυτή τη στάση των γονιών. Μας λένε συνέχεια(κάποιοι) ότι δε μπορούν ν'ανταποκριθούν οικονομικά, ότι αναγκάζονται ή θ' αναγκαστούν να περικόψουν ώρες από τα μαθήματα των παιδιών τους ή και να τα σταματήσουν εντελώς αλλά οι βόλτες, οι εκδρομές, το shopping είναι όχι μόνο εβδομαδιαίο αλλά και καθημερινό σε κάποιους. Προφανώς είναι άλλες οι προτεραιότητες τους. Έχω ακούσει γονείς να θεωρούν πεταμένα λεφτά, τα χρήματα που δίνουν στα φροντιστήρια των παιδιών ενώ αυτά που σπαταλούν στη διασκέδαση "ζωτικής σημασίας".
Δε μπαινω στη διαδικασία να κρινω τους γονεις ή να τους αλλάξω νοοτροπία. Ετσι θελουν, κι αν με συμφερει. Οσο για το "καλό" των παιδιων τους αν αυτους δεν τους πολυ-ενδιαφερει πόσο μαλλον εμένα. Εξαλλου οπως λεει και η παροιμία "ο,τι σπειρεις θα θερίσεις"
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουάριος 17, 2013, 03:19:28 μμΔε μπαινω στη διαδικασία να κρινω τους γονεις ή να τους αλλάξω νοοτροπία. Ετσι θελουν, κι αν με συμφερει. Οσο για το "καλό" των παιδιων τους αν αυτους δεν τους πολυ-ενδιαφερει πόσο μαλλον εμένα. Εξαλλου οπως λεει και η παροιμία "ο,τι σπειρεις θα θερίσεις"Ναι, αλλά είναι εκνευριστικό να μη σε αφήνουν να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.. και εάν στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά έχουν μείνει πίσω σε κάποια δεξιότητα ή στην ύλη.. ποιος θα φταίει φυσικά; Εγώ! Ποιον θα κατηγορήσουν; Τον καθηγητή πάντα.
θα τους εξηγήσω απο την αρχη πως "πολλά" να μην περιμένουν και πως ευθύνη δεν γινεται να εχω, ωστοσο ο,τι ειναι δυνατον θα κανω.Διαφορετικά δεν θα αναλάβω το μαθημα.
μαθητές να σου λένε "που κάναμε τις 3 ώρες που μου λες!" (ενώ φυσικά και έχουν διδαχθεί)