0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν δε κόβεις αποδείξεις δυστυχώς μπορεί να το γυρίσει και να σου πει ''θέλω απόδειξη για να σε πληρώσω''.. Έχει τύχει σε συνάδελφο στο τέλος της σχολικής χρονιάς να της λέει ότι θέλω απόδειξη και μετά θα σε πληρώσω ενώ ήξερε από την αρχή τους όρους συνεργασίας τους. Ειλικρινά το απεύχομαι να πέσεις σε τέτοια περίπτωση γιατί θα έχετε φασαρίες..
Φέτος την πάτησα... Έχω μια οφειλή μεγάλη από ένα ιδιαίτερο και πλέον η μητέρα του παιδιού δε μου σηκώνει καν το τηλέφωνο. Είχαμε συμφωνήσει την πληρωμή ανά μήνα γιατί τότε πληρώνεται από τη δουλειά της. Είχα πάει και συστημένη μέσω συναδέλφου που συνεργαζόταν μαζί της 2 χρόνια και είχα την ''εγγύηση'' ότι ήταν τυπική στις πληρωμές της, έστω και με λίγη καθυστέρηση. Ήταν σχετικά τυπική μέχρι τον Απρίλη και το Μάιο με παρακάλεσε να μου τα δώσει όλα τον Ιούνιο γιατί είχαν πέσει μαζί τα ιδιαίτερα λόγω Πανελληνίων και δυσκολευόταν. Δε με πήρε ποτέ, κάποια στιγμή κατάφερα να τη βρω και μου είπε ότι θα μου έδινε τα μισά την άλλη εβδομάδα αλλά τίποτα. Δε μπορώ να τη βρω στα τηλέφωνα και δεν ξέρω πια τι μπορώ να κάνω.Να τα θεωρήσω χαμένη υπόθεση; Πώς μπορώ να την πιέσω;
Γιατί δεν επισκέπτεσαι το σπίτι της;;
Εφόσον είχες "εγγύηση", αυτό σημαίνει πως κάτι δραματικό της συνέβη. Προφανώς δε θα μπορεί να πληρώσει κι ίσως της ήρθαν τα πάνω κάτω (από το να έχασε τη δουλειά της έως το να μην πληρώθηκε ή να απέλυσαν σύζυγο κοκ). Θα έλεγα να έρθεις στη θέση της, δεν ξέρεις τι μπορεί να της συνέβη. Βέβαια όφειλε να σου εξηγήσει, δεν το συζητώ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αυτή η κρίση πραγματικά έχει αποσυντονίσει τους πάντες. Η μητέρα μου πχ κυριολεκτικά από το άγχος της έχασε τα λογικά της (προσπαθούμε να την πείσουμε να πάμε για εξετάσεις άνοιας/αλτσχάιμερ...).Θα έλεγα να μην την ξαναενοχλήσεις, καθώς, όπως φάνηκε, δεν ανταποκρίνεται. Αν η "εγγύηση" που σου δόθηκε έχει βάση, τότε μόνη της θα σε ψάξει να σε πληρώσει. Οι υπεύθυνοι άνθρωποι σε βρίσκουν μόνοι τους, δεν τους κυνηγάς.
Χμμμ κι ο άντρας μου κάτι ανάλογο μου προτείνει....Λέτε δηλαδή να σταματήσω ακόμα και τα τηλέφωνα και να το αφήσω πάνω της; Να περιμένω μήπως κάποια στιγμή επικοινωνήσει εκείνη μαζί μου;
Εγώ προτείνω για αρχή να σταματήσεις τα τηλέφωνα αλλά να βάλεις κάποιο όριο.. Δε μπορεί πχ να περάσουν μήνες και να μην αντιδράς.. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την οικονομική κατάσταση των γονέων αλλά και εμείς ανάγκες έχουμε.. Μπορείς για παράδειγμα να της ξανα τηλεφωνήσεις κατά τον Οκτώβρη αν δεν πάρει εκείνη που είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πιστεύω..
Προτείνω να της τηλεφωνήσεις άλλη μία φορά και να της πεις να στα δίνει σε δόσεις αν δε μπορεί όλα μαζί.Αλλά όχι να το αφήσεις εντελώς...κρίμα να δουλεύεις για το τίποτα.Αν δεν το σηκώνει στείλε μήνυμα με την πρότασή σου.