*

Ψηφοφορία

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

προαπαιτούμενο η επιτυχία στον ΑΣΕΠ για όλους τους πίνακες διορισμών
55 (44.4%)
διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ
69 (55.6%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 124

Αποστολέας Θέμα: Ψηφοφορία υπέρ της αξιοκρατίας  (Αναγνώστηκε 22850 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ψηφοφορία υπέρ της αξιοκρατίας
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 02, 2009, 02:11:01 pm »
Μακάρι να το συνειδητοποιήσουν όλοι κ να έχουμε επιτέλους ένα αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης κ ας κουραστούμε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:28:40 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 02, 2009, 02:13:37 pm »
bikini, και γω και ολοι μας πιστευουμε οτι αξιζει το κοπο. και αυτο θα γινει ακομα πιο φανερο και αξιοκρατικο και δικαιο οταν υπαρξει το 100% μεσω ΑΣΕΠ.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 02, 2009, 02:22:38 pm »
bikini, και γω και ολοι μας πιστευουμε οτι αξιζει το κοπο. και αυτο θα γινει ακομα πιο φανερο και αξιοκρατικο και δικαιο οταν υπαρξει το 100% μεσω ΑΣΕΠ.

Επειδή ακούστηκε και η άποψη ότι δεν αξίζει κτλ κτλ.  ;)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος cchatz

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ07
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 02, 2009, 02:53:32 pm »
Αν και ψήφισα 100% ΑΣΕΠ πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνει... για τον απλούστατο λόγο ότι δε θα πήγαινε κανείς να δουλέψει ως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής χωρίς την ελπίδα διορισμού για αντάλλαγμα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:28:40 »

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 02, 2009, 10:33:51 pm »
Έχω ψηφίσει την επιτυχία ΑΣΕΠ ως προαπαιτούμενο για κάθε διορισμό, ώστε να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για τον αποκλεισμό εισβολέων με προϋπηρεσίες εκ παραθύρων...
Ωστόσο θα συμφωνήσω με τη Ν.Π. σε όσα είπε... την ίδια ως "υποψήφια" μαμά την πείσατε, εμένα ούσα μαμά δύο παιδιών δεν μπορεί κανείς να με πείσει να γίνω φανατική οπαδός του... σπορ ΑΣΕΠ! Κατέβηκα δύο φορές στην αρένα του, έχασα για ένα μόριο διορισμό την προηγούμενη φορά, τώρα ελπίζω σε αναπλήρωση και διορισμό μέσω 24μήνου. Για να το κάνω όμως αυτό, από τη μια έκανα υπέρβαση δυνάμεων και από την άλλη πλήρωσα και θα πληρώνω πάντα τίμημα (με τύψεις) το οποίο καμμία μητέρα δε θα πει ότι αξίζει: να έχεις χάσει στάδια των παιδιών σου, να μην ήσουν συνέχεια δίπλα τους, να σου ζητούν λίγο χρόνο να μοιραστείς μια δραστηριότητα μαζί τους και να τους λες ότι δεν μπορείς γιατί διαβάζεις! Φοβάμαι ότι έχω καταντήσει πρότυπο αποφυγής για τα παιδιά μου αντί για πρότυπο μίμησης! Επομένως δεν μπορεί κανείς υπό αυτές τις συνθήκες να κάνει τον ΑΣΕΠ τρόπο ζωής, όπως έχει ειπωθεί... άντε να το κάνει μία ή δύο φορές... η γνώμη μου είναι λοιπόν να υπάρχει η δυνατότητα διορισμού και συνδυαστικά (επιτυχία ασέπ και προϋπηρεσία) και όχι μόνο μέσω του διαγωνισμού.
Όσοι είστε ελεύθεροι οικογενειακών υποχρεώσεων (και εννοώ να μην έχετε παιδιά) θεωρώ ότι το βλέπετε πιο απόλυτα το θέμα, όσοι είναι γονείς και κυρίως οι μητέρες (που επωμίζονται τα περισσότερα βάρη εξάλλου) θα καταλάβουν καλύτερα το πνεύμα των λόγων μου...
Δε θέλω να πείσω κανέναν ούτε να επικρίνω τις διαφορετικές απόψεις σας, απλά καταθέτω τη δική μου άποψη, έτσι όπως έχω βιώσει το θέμα ΑΣΕΠ!  ;)
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 02, 2009, 10:52:04 pm »
Κι εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα είμαι: έχασα το διορισμό για 1 μονάδα και έδωσα 3 Ασεπ.
Όπως μου απάντησαν, όμως, αν δεν υπήρχαν οι κάθε λογής "αλεξιπτωτιστές" να ξεπηδούν στους πίνακες από το πουθενά, τότε θα είχαμε περισσότερες θέσεις στον Ασεπ και, επομένως, τώρα, θα ήμαστε διορισμένες.  ::)

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 03, 2009, 08:45:03 am »
Ακριβώς !
Όλοι όσοι χάσατε το διορισμό για λίγο θα είχατε διοριστεί. Και αυτό σε βάθος χρόνου λειτουργεί προσθετικά. Αυτό με τη σειρά του έχει σαν συνέπεια την πτώση της βάσης διορισμού και πάει λέγοντας ...
Τώρα θα μου πεις αν το ψήφιζαν φέτος ( μπαααα...) τότε κάποιοι που είναι κοντά στο διορισμό μέσω πινάκων.... ?  γι αυτό λέω να το ψηφίσουν σήμερα και να ισχύσει από το 2015...

για τις θέσεις διορισμών μέσω ΑΣΕΠ
Να σε ενημερώσω ότι αυτές μειώθηκαν επειδή οι εκτός ΑΣΕΠ αυξήθηκαν ...
Συνεπώς αν θες αύξηση θέσεων μπορείς να ψηφίσεις το 100% ΑΣΕΠ που λειτουργεί σαφέστατα προς αυτή την κατεύθυνση....
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.210
μην το σκέφτεσαι καθόλου....
επίσης , οδηγεί και σε μείωση της βάσης διορισμού με μαθηματική ακρίβεια ...   ;)

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 03, 2009, 09:30:23 am »
Tonik, δεν έχω πειστεί και ούτε θα πειστώ ποτέ για την "αναγκαιότητα" του ασέπ.. :-\ Αυτά ακριβώς που ζείς εσύ τα έχω σκεφτεί κι εγώ και γι'αυτό ανησυχώ..Από τη μία, σπουδάσαμε και θέλουμε να εργαστούμε πάνω στο αντικείμενό μας και από την άλλη υπάρχει μία οικογένεια πίσω που εμείς επιλέγουμε να τη δημιουργήσουμε.. :-\ Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων βέβαια είναι προσωπική υπόθεση..Για εμένα πάνω από όλα είναι η οικογένεια. Το παιδάκι που έρχεται στον κόσμο, επειδή εμείς επιλέγουμε να το φέρουμε στη ζωή, δεν φταίει σε τίποτα όταν μένει μόνο του τις περισσότερες ώρες της μέρας ή περνάει τις ώρες του με τη γιαγιά..Σίγουρα τα οφέλη όταν θα έρθει ο διορισμός είναι πολλά, αλλά τα παιδιά μας τότε ίσως δεν θα μας έχουν ανάγκη πιά..... :( :( Εκείνος που είναι επιτυχημένος σε έναν τομέα, σίγουρα υστερεί σε κάποιον άλλο..Δυστυχώς, δεν συνδυάζονται αρμονικά όλα..Ξέφυγα λίγο από το θέμα  :-[, αλλά ήθελα να τοποθετηθώ στην άποψη της Tonik..

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 03, 2009, 10:22:54 am »
Πραγματι, ειναι δυσκολο και ο αγωνας σκληρος οταν εχεις παιδια.  Για ποια αξιοκρατια μιλαμε ομως? εδω ειπαν να διοριστουν οι 3τκνοι και πεσαμε να τους φαμε. βαζω και τον εαυτο μου μεσα. το ξερω δεν ειναι δικιο αλλα το συστημα μας εχει κανει "κανιβαλους" και ο καθενας απο μας κοιταζει πως θα βολευτει.

θαυμαζω (και με την εννοια της αποριας η λεξη) τους γονεις που δεν το βαζουν κατω. αποτελουν παραδειγμα προς μιμηση για ολους εμας τους υπολοιπους.

αν επρεπε να στηθει ενα αγαλμα αυτο θα ηταν το αγαλμα της μητερας ασεπιτισας   και θα επρεπε να καθιερωθει μια μερα αυτη της μανας-ασεπιτισσας

διαβαστε και την υπογραφη μου. πλακα δεν εχει?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 03, 2009, 10:25:42 am από Μarkos »

Αποσυνδεδεμένος walse

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 03, 2009, 10:35:22 am »
Ε, ναι.......γυρισα!!!!!
it takes two to tango

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 03, 2009, 10:37:29 am »
Ν.Π. και Τονικ επειδή και εγώ αναμένω παιδάκι ( η γυναίκα μου είναι έγκυος ) έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στις μαμάδες όπως καταλαβαίνετε .  Θα ήθελα να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα όμως .
1) Μακάρι οι διορισμοί της δευτεροβάθμιας να ήταν ανάλογοι με των δασκάλων και να μην είχατε ανάγκη τον ΑΣΕΠ . Μέχρι να γίνει αυτό όμως ( αν γίνει ποτέ ) θα πρέπει να υπάρχει δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών.
2) Δεν είναι κρίμα να διαβάζετε τόσο ( με τις έξτρα δυσκολίες που έχει μια μαμά ) και οι διάφοροι παραθυράκηδες να μειώνουν τις πιθανότητές σας αφού καταλαμβάνουν κάποιες από τις υπάρχουσες θέσεις διορισμών ?
3) Εγώ λέω τις απόψεις μου γιατί έχω τις ευαισθησίες μου ως προς την καθιέρωση της αξιοκρατίας . Πραγματικά όμως αναρωτιέμαι γιατί όλοι εσείς που δεν έχετε μέσον δεν συμφωνείτε με αυτές , την στιγμή που εκτός από δίκαιες απόψεις είναι και συμφέρουσες για εσάς .
4) Και εγώ πρώτη προτεραιότητα την οικογένεια έχω . ( και ας είχα μείνει για πάντα στο φροντιστήριο που δούλευα πριν διοριστώ )
Να είστε καλά . Σας εύχομαι ότι καλύτερο .

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 03, 2009, 10:55:24 am »
Ν.Π. και Τονικ επειδή και εγώ αναμένω παιδάκι ( η γυναίκα μου είναι έγκυος ) έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στις μαμάδες όπως καταλαβαίνετε .  Θα ήθελα να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα όμως .
1) Μακάρι οι διορισμοί της δευτεροβάθμιας να ήταν ανάλογοι με των δασκάλων και να μην είχατε ανάγκη τον ΑΣΕΠ . Μέχρι να γίνει αυτό όμως ( αν γίνει ποτέ ) θα πρέπει να υπάρχει δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών.
2) Δεν είναι κρίμα να διαβάζετε τόσο ( με τις έξτρα δυσκολίες που έχει μια μαμά ) και οι διάφοροι παραθυράκηδες να μειώνουν τις πιθανότητές σας αφού καταλαμβάνουν κάποιες από τις υπάρχουσες θέσεις διορισμών ?
3) Εγώ λέω τις απόψεις μου γιατί έχω τις ευαισθησίες μου ως προς την καθιέρωση της αξιοκρατίας . Πραγματικά όμως αναρωτιέμαι γιατί όλοι εσείς που δεν έχετε μέσον δεν συμφωνείτε με αυτές , την στιγμή που εκτός από δίκαιες απόψεις είναι και συμφέρουσες για εσάς .
4) Και εγώ πρώτη προτεραιότητα την οικογένεια έχω . ( και ας είχα μείνει για πάντα στο φροντιστήριο που δούλευα πριν διοριστώ )
Να είστε καλά . Σας εύχομαι ότι καλύτερο .

++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος knkn