0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: sharon στις Μαΐου 25, 2009, 12:41:58 amΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 25, 2009, 12:15:00 amΠαράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 24, 2009, 11:53:25 pmθα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨. θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη...1ον φταιει και το συστημα που θελει τα παιδια να παπαγαλιζουν κανονες χωρις να τους καταστα ικανα να τους εφαρμοσουν και 2ον και σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου...τι ειδους μορφωση προσδοκουμε να παρεχουμε στους μαθητες μας?θελουμε τα παιδια να ξερουν γραμματικη για να λυνουν ασκησεις ή να μαθουν να χρησιμοποιουν τη γλωσσα ως εργαλειο για να εκφρασουν τα συναισθηματα τους, τις σκεψεις τους και τις κλισεις τους?τι ειναι το δημοτικο,προθαλαμος του γυμνασιου?''θέλει τα παιδιά να παπαγαλίζουν κανόνες χωρίς να τους καταστά ικανά να...'' δασκάλα είσαι?? γιατί εκτός από τη γραμματική βλέπω ότι υπάρχει προβληματάκι και στο συντακτικό!!!!!!!!!!!!!ή μήπως δεν τρέχει τίποτα και σχετικά μ' αυτό??? ειλικρινα λυπαμαι οταν συζητουμε για θεματα τοσο ουσιαστικα και εσεις μενετε σε τετοιου ειδους λαθη...
Παράθεση από: tmina στις Μαΐου 25, 2009, 12:15:00 amΠαράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 24, 2009, 11:53:25 pmθα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨. θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη...1ον φταιει και το συστημα που θελει τα παιδια να παπαγαλιζουν κανονες χωρις να τους καταστα ικανα να τους εφαρμοσουν και 2ον και σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου...τι ειδους μορφωση προσδοκουμε να παρεχουμε στους μαθητες μας?θελουμε τα παιδια να ξερουν γραμματικη για να λυνουν ασκησεις ή να μαθουν να χρησιμοποιουν τη γλωσσα ως εργαλειο για να εκφρασουν τα συναισθηματα τους, τις σκεψεις τους και τις κλισεις τους?τι ειναι το δημοτικο,προθαλαμος του γυμνασιου?''θέλει τα παιδιά να παπαγαλίζουν κανόνες χωρίς να τους καταστά ικανά να...'' δασκάλα είσαι?? γιατί εκτός από τη γραμματική βλέπω ότι υπάρχει προβληματάκι και στο συντακτικό!!!!!!!!!!!!!ή μήπως δεν τρέχει τίποτα και σχετικά μ' αυτό???
Παράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 24, 2009, 11:53:25 pmθα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨. θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη...1ον φταιει και το συστημα που θελει τα παιδια να παπαγαλιζουν κανονες χωρις να τους καταστα ικανα να τους εφαρμοσουν και 2ον και σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου...τι ειδους μορφωση προσδοκουμε να παρεχουμε στους μαθητες μας?θελουμε τα παιδια να ξερουν γραμματικη για να λυνουν ασκησεις ή να μαθουν να χρησιμοποιουν τη γλωσσα ως εργαλειο για να εκφρασουν τα συναισθηματα τους, τις σκεψεις τους και τις κλισεις τους?τι ειναι το δημοτικο,προθαλαμος του γυμνασιου?
θα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨.
syrrahm εχω απαντησει σε προηγουμενο postσε αυτο που ρωτας...θες να σπασεις κανενα ρεκορ δημοσιευσεων και ποσταρεις ετσι ασκοπα?....
Παράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 25, 2009, 12:52:12 amνα μάθουν τα παιδιά ορθογραφία. όλα τα άλλα που λέτε είναι παιδαγωγικές θεωρίες του γραφείοιυ. αυτό πρέπει να κάνουν οι δάσκαλοι. αν είμαι λάθος ας με κρίνει η υπόλοιπη κοινότητα του pde.εχεις δικιο...ειναι θεωριες που διδαχθηκα στο πανεπιστημιο ενω εσυ οχι και ειναι θεωριες που εφαρμοζω απο το γραφειο της ταξης μου η οποια ειναι 2*3 και βρισκεται σε ενα χωριο στο οποιο το λεωφορειο ερχεται μονο καθε τεταρτη.
να μάθουν τα παιδιά ορθογραφία. όλα τα άλλα που λέτε είναι παιδαγωγικές θεωρίες του γραφείοιυ. αυτό πρέπει να κάνουν οι δάσκαλοι. αν είμαι λάθος ας με κρίνει η υπόλοιπη κοινότητα του pde.
syrrahm την απαντηση μου, την εχεις κανει και εσυ παραθεσηστο τελος της δευτερης σελιδας..οταν διοριζουν αναπληρωτη για να γλιτωσουν λεφταενω χρειαζεται μονιμος, τοτε ειναι αυτονοητο οτι ο αναπληρωτηςθα διεκδικησει και θα απαιτησει την μονιμοποιηση του, ειτε ειναι δασκαλος,ειτε χημικος, ειτε καθηγητης σεξολογιας, ειτε 22 χρονων, ειτε 102!!ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος και να μη χρειαστει να επανελθω...
Παράθεση από: L.a. στις Μαΐου 25, 2009, 01:07:54 amsyrrahm την απαντηση μου, την εχεις κανει και εσυ παραθεσηστο τελος της δευτερης σελιδας..οταν διοριζουν αναπληρωτη για να γλιτωσουν λεφταενω χρειαζεται μονιμος, τοτε ειναι αυτονοητο οτι ο αναπληρωτηςθα διεκδικησει και θα απαιτησει την μονιμοποιηση του, ειτε ειναι δασκαλος,ειτε χημικος, ειτε καθηγητης σεξολογιας, ειτε 22 χρονων, ειτε 102!!ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος και να μη χρειαστει να επανελθω...Για την ιστορία, το πρώτο μήνυμα της bikini στο topic ήταν αυτό: " Είναι απαραδεκτο το υπουργείο παιδείας να μας παίρνει ως αναπληρωτές δασκάλους και να μην μας διορίζει μόνιμους αμέσως, όπως γίνεται στην Κύπρο!!!!!! Επίσης είναι απαράδεκτο να κάνουμε 24 ώρες, ενώ οι καθηγητές 16 και να πληρωνόμαστε το ίδιο."Καληνύχτα!
φιλε δάσκαλε. οταν εγώ πέρασα φιλοσοφική με 19 οι επιτυχόντες στην ακαδημία έκλαιγαν. μην ισοπεδώνεις τα πάντα. και τώρα που σου μιλάω ίδιοι είμαστε. στα δημόσια σχολεία. και ούτε θα καταδεχόμουν να γίνω δάσκαλος αν έτσι το θέλεις.
πραγματικα ειναι τραγικο να συγκρουονται συναδερφοι για το ποιος θα παρει τα περισσοτερα και για το ποιος επιτελει καλυτερα το ρολο του ως εκπαιδευτικος. θεωρω οτι αυτος ο χωρος υπαρχει για να αναδεικνυονται προβληματα , κοινα αποδεκτες λυσεις και διεκδικησεις. και πανω απο ολα πριν βιαστουμε να κρινουμε τους αλλους για το ποσο καλα κανουν τη δουλεια τους ας δουμε ποσο καλα κανει ο καθενας απο μας τη δικη του τη δουλεια.κριμα που πολλοι απο εμας δε γνωριζουμε τι σημαινει αφτωακσηωλωγεισοι και ανατρωφοδωτεισι.