*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 335052 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών
« Απάντηση #1148 στις: Αυγούστου 24, 2009, 09:55:04 am »
Για να συνοψίσουμε, σήμερα θα γίνει η συνάντηση της Θεσσαλονίκης, για να συζητήσουμε τις κινήσεις μας από δω και πέρα. Όσοι δεν έρθουν θα μπορούν να ενημερωθούν από το δικτυακό μας τόπο, τον οποίο ήδη γνωρίζετε. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

ημουν στη συναντηση της θεσσαλονικης...........ποιός ειναι ο δικτυακος τοπος που λες ? τελικά σε ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα της ενστασης?
αναμένω απάντηση . ευχαριστώ
hasta la victoria siempre

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:32 »

Αποσυνδεδεμένος ister

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1149 στις: Αυγούστου 24, 2009, 10:00:29 am »
Για να συνοψίσουμε, σήμερα θα γίνει η συνάντηση της Θεσσαλονίκης, για να συζητήσουμε τις κινήσεις μας από δω και πέρα. Όσοι δεν έρθουν θα μπορούν να ενημερωθούν από το δικτυακό μας τόπο, τον οποίο ήδη γνωρίζετε. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

ημουν στη συναντηση της θεσσαλονικης...........ποιός ειναι ο δικτυακος τοπος που λες ? τελικά σε ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα της ενστασης?

http://www.teachers.anastasiadesigns.gr
Ὠς χαρίεν ἔστʹ ἄνθρωπος, ὅτ' ἄνθρωπος ᾗ.
Μένανδρος

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1150 στις: Αυγούστου 24, 2009, 10:28:18 am »

http://www.teachers.anastasiadesigns.gr

ευχαριστω  ister
hasta la victoria siempre

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1151 στις: Αυγούστου 24, 2009, 01:01:19 pm »
Είδα ότι αναρτήσατε στα δελτία τύπου του pde, ανακοίνωση για πρόσληση προσφυγής 8)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:32 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1152 στις: Αυγούστου 24, 2009, 08:35:23 pm »
Να μου επιτρέψετε συνάδελφοι, να επανέλθω σε θέματα που θίχτηκαν σε προηγούμενες απαντήσεις και λόγω χρόνου δεν μπόρεσα πιο έγκαιρα να επισημάνω.
Συμφωνώ με τους συνάδελφους rublev, possessed, ΤΕΜ και τους υπόλοιπους στο ότι η οικονομική αποζημίωση δεν είναι το το πρώτιστο. Για να μείνουμε στην ουσία του προβλήματος, αυτό που ζητάμε είναι η ισονομία. Η πολιτεία, παράνομα κατά την γνώμη μου, με τις παρεμβάσεις της μέσω των τροπολογιών έχει καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου και ίσων ευκαιριών απέναντι στους πολίτες. Με την κατάργηση της επετηρίδας θεσπίστηκε ο νόμος που προβλέπει την επιλογή των εκπαιδευτικών μέσω του ΑΣΕΠ. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε με σχετική επιτυχία και στην δημόσια παιδεία προσελήφθηκαν αρκετοί νέοι ταλαντούχοι, ή αρκετοί έμπειροι του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί. Χωρίς να θίγω το μεγάλο ποσοστό των μόνιμων παλιών έμπειρων και ευσυνείδητων εκπαιδευτικών, αυτή η προσθήκη με το νέο νόμο φάνηκε να βελτιώνει κάπως την εικόνα του δημόσιου εκπαιδευτικού, άλλωστε ο παλιός τρόπος περιήλθε σε τέλμα. Η πολιτεία είτε λόγω ανικανότητας (ας μην γελιόμαστε η επιλογή άξιων στελεχών συνδέεται και εδώ με την αξιοκρατία), είτε λόγω πολιτικών επιλογών (του ρουσφετιού και των περισσοτέρων ψήφων), προχωρεί προς κατάργηση με μαθηματική ακρίβεια του νόμου, που όπως προανέφερα αντικατέστησε την επετηρίδα. Όχι δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον τέλειο τρόπο επιλογής εκπαιδευτικών αυτόν του ΑΣΕΠ. Εύχομαι να βελτιωθεί. Είμαι όμως από αυτούς που συμφωνούν η επιλογή να γίνεται οπωσδήποτε από κάποιο ΑΣΕΠ!
Σήμερα εμείς εδώ προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!
Προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα!
Για μένα η θέση του καθένα σε τούτο εδώ το θέμα είναι στάσης ζωής.
Τι κοινωνία θέλουμε; Τι παιδεία θέλουμε; Ποιος ποια κατεύθυνση να κινηθούμε; Πίσω στην αναξιοκρατία και στα ρουσφέτια του παρελθόντος στο δημόσιο τομέα ή να κάνουμε ένα βήμα μπρος προς την κοινωνική δικαιοσύνη και στην αξιοκρατία και μία καλύτερη παιδεία;
Απουσιάζω στο εξωτερικό κάμποσα χρόνια και εδώ και δύο μήνες που ασχολούμαι με εκπαιδευτικά θέματα μέσω των εκπαιδευτικών forum δεν έπαψα να τρίβω τα μάτια με αυτά που διαβάζω.  Στον 21ο αιώνα ασχολούμαστε εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί με πράγματα που σε άλλες χώρες της Ε.Ε. θεωρούνται αυτονόητα εδώ και αρκετές δεκαετίες!

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα θα τρίβουμε τα μάτια μας όλοι μαζί στους επόμενους μήνες..
Μερικοί από μας σκέφτονται μπόρα είναι.. θα περάσει!
Εγώ λέω το εξής. Αν αυτή η τροπολογία δεν προσβληθεί απλά  ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.

Σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο και διαβάσατε τις απόψεις μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2009, 08:41:51 pm από sikat »

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1153 στις: Αυγούστου 24, 2009, 08:49:19 pm »
μαζι σου sikat!!!!κάποτε πρέπει να τελειώνει η αναξιοκρατία!!!ένα ξεκάθαρο και αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων χωρίς έξτρα ξεκάρφωτες τροπολογίες που να υπνομεύουν τον εκπαιδευτικό που με αγώνα προσπαθεί να βρεθεί στη σχολική τάξη!!!!ένα ενιαίο και αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων τώρα!καραδοκουν πολλοι από πολλά ΤΕΕ και δεν ξερω και γω τι για να αναγνωριστουν......

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1154 στις: Αυγούστου 24, 2009, 11:16:51 pm »
Kοιτάξτε τί βρήκα  8) Το αναρτήσαν και στο esos ,εκτός από το pde 8)

http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2116&Itemid=79

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1155 στις: Αυγούστου 24, 2009, 11:40:06 pm »
πότε κ που η συνάντηση στην Αθήνα;;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1156 στις: Αυγούστου 24, 2009, 11:47:27 pm »
Δεν ξέρω εγώ! 8)

Αν ξέρει κανείς να μας ενημερώσει   :D
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2009, 11:49:51 pm από CynnemAprod »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1157 στις: Αυγούστου 25, 2009, 12:12:21 am »
Παιδιά έχει βγει ανακοίνωση με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διεύθυνσή μας.Όταν οριστικοποιηθεί το μέρος και η ώρα,θα ανακοινωθεί αμέσως κι εδώ.

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1158 στις: Αυγούστου 25, 2009, 12:19:07 am »
Σε μια ρόγα από σταφύλι
έπεσαν οκτώ σπουργίτες...

Ας παρακολουθήσουμε τις προσωπικές ιστορίες τριών από αυτούς.

Ιστορία πρώτη (και μεγαλύτερη γιατί αυτός ο σπουργίτης, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, είναι ο πιο παλιός κι ο πιο ριγμένος. Ποιός σας είπε άλλωσε ότι οι συγγραφείς δεν μεροληπτούν; Απλώς οι πιο ειλικρινείς απ΄αυτούς το δηλώνουν κιόλας.)

Περίμενα δέκα χρόνια τη σειρά μου στην επετηρίδα.Την κατάργησαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
Δεν έδωσα στον πρώτο ασεπ, όπως οι περισσότεροι, γιατί το θεωρούσα ανήθικο και αντισυναδελφικό. Γιατί θεωρούσα ότι έτσι απαξιώνουν το πτυχίο μου. Γιατί δεν πίστευα ότι αυτός ο τρόπος της εξέτασης θα μπορούσε να πιστοποιήσει οποιαδήποτε ικανότητά μου και επάρκειά μου στην διδασκαλία. Στο κάτω κάτω της γραφής βρε αδελφέ, άν τα παιδαγωγικά και η διδακτική είναι επιστήμη και όχι χόμπι που μπορείς να το καλύψεις με...αυτομόρφωση ή παραμόρφωση στα διάφορα ευαγή πανεπιστημιακά φροντιστήρια, ας μας τα μάθαιναν στο Πανεπιστήμιο. Ας μας αξιολογούσαν και στην πράξη πριν μας δώσουν το πτυχίο. Ας μας επιμόρφωναν πριν μας διορίσουν ( Αχ καημένα ΠΕΚ).
Όσο για το γνωστικό ε, αν δεν τους έφταναν 35 Πανεπιστημιακά μαθήματα που πέρασα, τι να πω... Νύχτα μου το έδωσαν; Σε όλους μας;
Έκανα την ανάγκη φιλότιμο όμως κι έδωσα στον δεύτερο ΑΣΕΠ, κόπηκα απ΄την αγωνία μου.
Έδωσα στον τρίτο, αφού διάβασα όλα τα βιβλία καθηγητή και έμαθα τι λένε οι παιδαγωγικές θεωρίες. Δεν τους άρεσε η άσκηση επί χάρτου που έκανα (σχέδιο μαθήματος το λένε) πέρασα οριακά τη βάση. Επιτυχών μη διοριστέος.
Ταυτόχρονα περί το 2001,θυμάστε τότε που ήταν της μόδας η ενισχυτική με φώναξαν για λίγες ώρες (Ενιχυτική όχι πρόσθετη, προσοχή.) Στον τέταρτο  διαγωνισμό πήγα καλύτερα αλλά ήταν και η αρνητική βαθμολογία, κατάφερα να πάρω λίγα μοριάκια, πήγα ωρομίσθιος.
Έκτοτε σε κάθε Ασεπ, παίρνω τα...μοριάκια μου και τρέχω.
Έλπιζα φέτος στην αναπλήρωση. Με τα περσινά δεδομένα ήμουν σε απόσταση αναπνοής. Κι ύστερα... Ποιός με έπιανε. 24 μηνο και Ασεπ. Ε, άλλοι παίρνουν σύνταξη στην ηλικία μου, ειδικά αν υπηρετούν την πατρίδα, δεν βαριέσαι όμως. Αν θέλω ας κάνω κι αλλιώς, όσο μεγαλώνει κανείς τόσο περισσότερα προβλήματα έχει στον ιδιωτικό τομέα.
Και, φίλε μου, κατέφτασαν εκτός από όσους μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τα παραθυράκια της ΠΔΣ και οι του ΟΑΕΔ.
Με τις προυπηρεσιάρες τους.
Και μούλεγε ένας γνωστός παλιότερα. Στέλεχος. Ας τον ονομάσουμε Μήτρο. ¨Δε πας ρε φιλαράκι να πάρεις καμιά ωρίτσα στον ΟΑΕΔ; Θα βάλω κι εγώ το χεράκι μου... Κάτι μπορεί να γίνει¨.  Σιχαινόμουν... Κι έλεγα μέσα μου. ¨Σιγά την εκδούλευση ρε Μήτρο, αν είναι να χάσω την παρθενιά μου δεν θα την χάσω έναντι πινακίου φακής.¨
Την πρώτη χρονιά δέν έκανα αίτηση.
Τη δεύτερη έκανα, χωρίς το Μήτρο. Τι χάνω είπα, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να με πάρουν. Δεν μετράει πουθενά σαν προυπηρεσία, αλλά δουλειά θέλω. Ήδη όμως για να σε πάρουν έπρεπε να ανήκεις στο κλάμπ των εργαζομένων εκεί . Μοριοδότηση το είπανε. Εγώ δεν ανήκα, και ξαναγύρισα στο φροντιστήριο και στην ωρομισθία του ΥΠΕΠΘ.
Ώσπου μου έκοψαν και το φροντιστήριο, θα έμπαινα φυλακή λέει αν προσπαθούσα να βγάλω ψωμί από φροντιστήριο, κι ας μου το στερούσαν το ψωμί με το ψευτοωρομίσθιο...
Και τώρα μου λέτε να συμφωνήσω να χάσω την αναπλήρωση φέτος και το διορισμό του χρόνου...Να συμφωνήσω να μπουν κι άλλοι μπροστά μου από άλλα Υπουργεία γιατί λέει κι αυτοί συνάδελφοι είναι και κατήργησαν τις θέσεις τους. Να περιμένω... Με ρωτάτε αν έχω άλλο χρόνο, για να κανω το χατήρι στους φίλους του Μήτρου; Ε, άει χάσου...

Ιστορία δεύτερη (μικρότερη γιατί ο συγγραφέας ναι είναι μεροληπτικός και δεν το κρύβει. Επιπλέον έχει δημοσιευθεί πληρέστερη και πιο δακρύβρεχη εκδοχή της ιστορίας εδώ και σε άλλα φόρα...)

Κι εγώ συνάδελφε είμαι της ίδιας κατηγορίας. Επετηρίδα κλπ. Δεν έδωσα ΑΣΕΠ από πεποίθηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2009, 12:38:52 am από gekal »

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1159 στις: Αυγούστου 25, 2009, 12:25:01 am »
Και σε σένα ZST

Αποσυνδεδεμένος possessed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1160 στις: Αυγούστου 25, 2009, 12:42:09 am »
ουφ..!Τα πες και ξελάφρωσα!Να 'σαι καλά gekal!

Αποσυνδεδεμένος eleniCH06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1161 στις: Αυγούστου 25, 2009, 12:49:51 am »
Κουραγιο συναδελφοι... εχουμε κουραστει ολοι να ακουμε λογια λογια λογια... Δεν κοιμαμαι τα βραδια πια.. σκεφτομαι: να παω παλι στο φροντιστηριο? , να παρακαλεσω για ΠΔΣ, να παω στα δυσπροσ. αν με ξανακαλεσουνε οπως περισι η να αρνηθω οπως εκανα γιατι δεν μπορουσα να αφησω ξεκρεμαστα τα παιδια απο το φροντιστηριο...... χανομαι στις σκεψεις μου και με πιανουν τα κλαματα καμια φορα οπως τωρα γιατι ειμαι 27 και μενω με τους διικους μου.. πως να νοικιασω σπιτι, με τι? πως θα κανω αυριο οικογενεια? δεν θα κανω μαλλον, ποτε θα ερθει η στιγμη να γραφω και να πηγαινουν ολα καλα?
δευτερη ζωη δεν εχει

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144