*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 336350 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενσταση κατα ΟΑΕΔιτων
« Απάντηση #294 στις: Ιουνίου 25, 2009, 09:09:56 pm »
Συνάδελφοι,για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη,χθες μέλη της πρωτοβουλίας μας που είναi και μέλη της ΠΕΑ,απέστειλαν το παρακάτω ερώτημα στην ιστοσελίδα της.

Αθήνα,25.06.2009
Προς:
Πανελλήνια Ένωση
Αναπληρωτών

ΘΕΜΑ:Ερώτηση σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις σχολές του ΟΑΕΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

- Επειδή στις 24 -04-2009 αναρτήθηκε στο εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita από την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Καθηγητών Γενικής Παιδείας  ΤΕΕ και ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ απάντηση  προς προηγούμενο δικό σας ψήφισμα με τίτλο
 « Τα σχολεία του ΥΠΕΠΘ δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Πολύ δε περισσότερο της Π.Ε.Α – που κατάντησε το σωματείο της αίγλης και των αγώνων σε σωματείο της ντροπής και των προσωπικών συμφερόντων του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου»,στην οποία και καταγγέλλονται τα κάτωθι:
¨Πότε επιτέλους θα βγείτε και θα πείτε την αλήθεια στους συναδέλφους ωρομίσθιους που χρόνια τώρα τους χρησιμοποιείτε «ως κερασάκι στην τούρτα» για να έχετε  σύλλογο για να προωθείτε αποκλειστικά και μόνο τα  προσωπικά συμφέροντα  των διοικήσεών σας;.... Πότε θα πείτε πως μας πλησιάσατε για να μας βάλετε σε διαδικασίες ηθικού διλήμματος ενάντια στους συναδέλφους μας της εκπαιδευτικής κοινότητας;... Μήπως θίγονται τα συμφέροντα του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου σας, ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, γιατί όλα τα χρόνια που εργάζεται η προϋπηρεσία του διπλασιάζεται και όλη, μα όλη του η προϋπηρεσία τονίζεται πάντα στην απόχρωση του γκρι πλαισίου;.. Παρακολουθώντας τη συνδικαλιστική σας δράση όλα αυτά τα χρόνια, όταν σας βλέπουμε να ανήκετε στην κατηγορία  των «βολεψάκηδων» συνδικαλιστών  και των παρασκηνιακών συναντήσεων, θεωρούμε τη στάση σας απογοητευτική απέναντι σε συναδέλφους σας στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μήπως πάλι θα χρησιμοποιήσετε το πρόβλημα των συναδέλφων σας στην εκπαιδευτική κοινότητα ως εφαλτήριο για τη προώθηση προσωπικών σας συμφερόντων; Νομίζετε πως με ένα κουτί λουκούμια στο γραφείο κάποιου υπεύθυνου που έπαιζε χρόνια τώρα με τη ζωή των παιδιών μας θα σταματήσετε την εφαρμογή των νόμων;¨,

-Επειδή τον τελευταίο καιρό αφήνονται σε φόρουμ εκπαιδευτικών διάφορες υπόνοιες για ύποπτες συναλλαγές με αφορμή την περσινή ρύθμιση για τους 30μηνίτες και 24μηνίτες από την πρόεδρο και άλλα μέλη της προαναφερθείσας ένωσης με δηλώσεις, όπως ¨Η ΠΕΑ έχει κάνει τις δικές της συμφωνίες¨,
 - Επειδή σε όλα αυτά δεν υπήρξε απάντηση του δικού μας προεδρείου,
 - Επειδή πραγματικά η ΠΕΑ είναι η μόνη οργάνωση εκπαιδευτικών που αντέδρασε έστω και στοιχειωδώς στην βάναυση ανακατάταξη των πινάκων αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας της ως άνω κατηγορίας εκπαιδευτικών,
- Επειδή είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της ΟΛΜΕ να επιδιώξει ¨ένα ενιαίο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση όλων των Υπουργείων και οι διορισμοί να γίνονται με βάση τη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση¨,χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ,
 - Επειδή χιλιάδες εκπαιδευτικών έχουμε κατοχυρώσει αναφαίρετα δικαιώματα συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ,τα οποία με την γνωστή τελευταία νομοθετική ρύθμιση απειλούνται σοβαρά,
 - Επειδή επίσης χιλιάδες εκπαιδευτικών, που αποτελούν το νέο εκπαιδευτικό προσωπικό αυτής της χώρας, περιμένουν με αγωνία αυτές τις ημέρες τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ,της ανεξάρτητης αρχής που το Σύνταγμα προβλέπει ότι πρέπει να προΐσταται του ελέγχου των διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση και αισθάνονται ότι οι κόποι τους χλευάζονται,

Σας απευθύνουμε τις εξής ερωτήσεις:
Α)Τί προτίθεται να απαντήσει η ένωσή μας στις παραπάνω καταγγελίες;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 25, 2009, 09:13:48 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:03:18 »

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Ιουνίου 25, 2009, 09:32:55 pm »
Ναι, η απάντηση ήταν αναμενόμενη, ως προς το θέμα του 30μηνου (να μην μπει δηλ. προϋπόθεση επιτυχίας ασέπ), αφού ως γνωστόν η ρύθμιση αυτή αφορούσε κυρίως μέλη Δ.Σ. της ΠΕΑ... ήταν αναμενόμενη και για όλα τα άλλα;
Ε, τότε να θεωρεί και η ΠΕΑ αναμενόμενο ότι ΔΕΝ εκπροσωπεί και τους ωρομίσθιους, όπως θέλει να προβάλλει, εφόσον οι ωρομίσθιοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από αυτόν τον ρημαδοασέπ! Το αίτημα της κατάργησης του ασέπ είναι υπαρκτό για την ΠΕΑ, υπαρκτά όμως είναι και τα προβλήματα που παρουσιάζονται τώρα, καθώς άλλοι αναγκάζονται να δίνουν και να ξαναδίνουν ασέπ και άλλοι (ο νοών νοείτω...) τον σνομπάρουν... και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων ασεπιτών... Και εγώ θέλω να καταργηθεί ο ασέπ και να γίνουν μαζικοί διορισμοί και να μη μείνει αδιόριστος κανείς! Ε, γραφική δε γίνομαι;;;
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Ιουνίου 25, 2009, 09:43:00 pm »
Ουσιαστικά μας λένε:
Μην τυχόν και δώσετε ξανά ΑΣΕΠ,γιατί εμείς θα σας διορίσουμε όλους (π.χ.20.000 φιλολόγους,4.000 θεολόγους κ.ο.κ.)
Μέχρι τότε ποιοι και πώς θα δουλεύουν;

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Ιουνίου 25, 2009, 09:46:00 pm »
Άρα, δεν μπορουμε να υπολογίζουμε σε πιέσεις/βοήθεια της ΠΕΑ.
Επόμένως, ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:03:18 »

Αποσυνδεδεμένος dlaf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Ιουνίου 26, 2009, 10:05:54 am »
Θα ήθελα να προτείνω κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο στέκει. Πιθανότατα να μην είναι εφικτό. Θα πρότεινα να ρωτήσουμε τον δικηγόρο με τον οποίο επικοινωνείτε, εάν μέσω ασφαλιστικών μέτρων ή κάποιας άλλης νομικής οδού μπορούμε να ζητήσουμε τον μη διορισμό τους, έως ότου βγει κάποια δικαστική απόφαση, για να μην θιχτούν συνάδελφοι τουλάχιστον φέτος, ελπίζοντας και για μετέπειτα 

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Ιουνίου 26, 2009, 04:04:55 pm »
Θέλω να πιστεύω οτι αυτό που προτείνει ο/h dlaf είναι μέσα στα δικονομικά όπλα των νομικών οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Ιουνίου 26, 2009, 06:30:40 pm »
mathstavros τί εννοείς ???
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος new

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:41:18 pm »
Να ρίξω και εγώ μια πρόταση με τη σειρά μου ? Μήπως να κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης θιγόμενων συναδέλφων,μέσω των διαφόρων forums ( pde ,alfavita ,edra ,ή όποιο άλλο γνωρίζει ο καθένας) .
Εννοώ , μπαίνουμε σε οποιοδήποτε θέμα διαβάζουν αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, επιτυχόντες και λοιποί και
 " κρούουμε κώδωνα κινδύνου ". Όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα. ;)
ΠΕ04.01

Αποσυνδεδεμένος new

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Ιουλίου 02, 2009, 04:47:48 pm »
Τι γίνεται παιδιά? Είμαστε όλοι διοριστέοι και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα? ??? ???
ΠΕ04.01

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Ιουλίου 02, 2009, 11:52:54 pm »
και εγώ είμαι μέσα για ένσταση.....αλλά τι ελπίδες έχουμε????

Αποσυνδεδεμένος possessed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Ιουλίου 03, 2009, 12:01:47 am »
Στειλε προσωπικό μήνυμα στον rublev με τα στοιχεία σου

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Ιουλίου 03, 2009, 12:03:54 am »
Επειδή έχω χάσει επεισόδια,για ρίχτε μου κι εμένα μία ενημέρωση σε πμ παρακαλώ.

Ευχαριστώ.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Ιουλίου 03, 2009, 06:07:47 pm »
Μετά τη σφαγή στους μαθηματικούς και τον χαμό που γίνεται με τους αναπληρωτές στους φιλολόγους,είναι ώρα πολλοί να αναρωτηθούν αν θέλουν οι κόποι τους να εξαρτώνται από άλλους....
Καλώ όλους τους συμμετέχοντες να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα περιθώρια διεκδικήσεως των δικαιωμάτων τους.
Η δήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται.Προχωράμε κανονικά.
Παρακαλούνται όλοι να ενημερώσουν για την ημέρα που μπορούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με πμ.

Αποσυνδεδεμένος Dimeos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Ιουλίου 03, 2009, 08:52:51 pm »
παρακαλώ πολύ στείλτε μου ενα πμ για ενημέρωση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182788
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)