*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΠΑΙΤΕ??? προαιρετικό τελικά ή οχι;;  (Αναγνώστηκε 8175 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΑΣΠΑΙΤΕ??? προαιρετικό τελικά ή οχι;;
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:37:00 pm »
 Οτι υπαρχει το "μεσον" σε πολλους τομεις, υπαρχει.
 Εαν νιωθεις αδικημενος απο αυτο σε καταλαβαινω, και εγω ετσι νιωθω.
Μονο μην τα ισοπεδωνεις ολα!!!
Στο μεταπτυχιακο μου μπηκα γιατι εβγαλα τα ματια μου στο διαβασμα και στην ΑΣΠΑΙΤΕ γιατι ειχα τα μορια, οπως και οι αλλοι που μπηκανε.
Ετσι εχουν τα πραγματα.
Ρωτα ή προσπαθησε και ο ιδιος και θα μαθεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:55:47 »

Αποσυνδεδεμένος ergotelis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
    • ERGOTELIS
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:40:32 pm »
τι να προσπαθησω αφου σου ειπα οτι εχω παιδαγωγικη καταρτιση
για την ακριβεια εχω πτυχιο Χημειας και ΗΜΜΥ...

Ολη η συζητηση ξεκινησε απο το αν ειναι δικαιο να εχουμε εμεις απειρο προβαδισμα σε σχεση
με τους αλλους...και εγω πιστευω οτι ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ....

μονη σου ειπες...εστω και αν δεν με συμφερει...οτι τον παιδαγωγο δεν τον κανει η παιδαγωγικη καταρτιση...ειδικα της μορφης ΑΣΠΑΙΤΕ καθηγητικων σχολων κτλ

Τουλαχιστον να δινοταν σε ΟΛΟΥΣ η δυνατοτητα να φοιτουσαν στην σχολη

τοτε ναι...θα ηταν δικαιο
Θελεις δεν θελεις θα γινεις.. Εργοτελης !

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:46:05 pm »
Πως να μπουνε ολοι? Που να μπουνε ολοι?
Υπαρχουν θεσεις για να απορροφηθουν?
Σε καποιες ειδικοτητες ειδικα ειναι χαλια τα πραγματα.
Οποιος θελει μπορει να μπει αρκει να προσπαθησει να εχει τα προσοντα.
 Φαντασου να ειχαν ολοι το πτυχιο σου...
Πως θα εβρισκες δουλεια?

Αποσυνδεδεμένος ergotelis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
    • ERGOTELIS
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:52:19 pm »
Επαναλαμβανω οταν εκει που κραυγαλεα οφελουμαστε αδικα δεν το παραδεχομαστε
δεν προκειται ουτε εκει που οι αλλες ομαδες οφελουνται αδικα εις βαρος μας να το αποδεκτουν και ο φαυλος κυκλος του μεσου ,του βουλετη μας,των αδικιων
,των παραθυρων μεγαλωνει...

Για να φτιαξουμε τον κοσμο πρεπει να ξεκινησουμε απο εμας....

ΕΙναι θεμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και στην Ελλαδα δυστυχως ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ και
Θελεις δεν θελεις θα γινεις.. Εργοτελης !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:55:47 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 04, 2009, 09:12:00 pm »

Ακομα και απο αυτο να ξεκινησουμε παλι στο ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ

Πως γινεσαι δεκτος για μεταπτυχιακα στα περισσοτερα Ελληνικα πανεπιστημια ? ?? ΜΕ ΜΕΣΟ !!

συγγνώμη που χώνομαι στα χωράφια σας αλλά ήθελα να αναφέρω πως όπως η προσωπική σου εμπειρία έχει αποδείξει οτι για να μπεις σε κάποιο μεταπτυχιακό με μέσο ετσι και η δική μου και κοντινών μου ανθρώπων εχει δείξει το αντίθετο.
ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και μην απογοητεύουμε και κάποιους που θέλουν να προσπαθήσουν.

σόρρυ για το off topic

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 04, 2009, 09:19:41 pm »

Αποσυνδεδεμένος mariakibr

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:22:06 pm »
 Λοιπον,
το πρόβλημα είναι κατά πόσο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ για να εγγραφείς στους πίνακες των αναπληρωτώνκαι των ωρομίσθιων!!!Και απο ότι βλέπω ΕΙΝΑΙ!!! δυστυχώς....
Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδω....ωραία, χρειάζεται ΑΣΠΑΙΤΕ;.....ας πάμε για ένα χρόνο εκεί....ΑΜ ΔΕ!!!! παίρνουν 1-2 Χημ.Μηχανικούς Ή μεταλλειολόγους τον χρόνο....με  "και καλά μόρια" (βαθμός πτυχίου, διδακτορικό, ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά κλπ)....σε λίγο θα μας ζητήσουν....μη πώ!! Είμαι χημ.μηχανικός, τελείωσα με άριστα,είμαι τρίτεκνη, εργάζομαι (προσπαθώ!!) σαν εκπαιδευτικός εδω και 4 χρόνια στον ιδ. τομέα,κάνω διδακτορικό και μεταπτυχιακό....και ακόμα στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έχω τα μόρια!~!!!!!!!! ημαρτον!!! Πόσα χρόνια πρέπει να σπουδάζω για να με δεχθούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ??
Αν ζητάνε υποχρεωτικά σε ορισμένες σχολές ΑΣΠΑΙΤΕ, ας αφήνουν τους πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν. Οχι εμ στο ζητάω, αλλά δεν σε αφήνω να πάς να φοιτησεις. Διακιοσύνη σου λένε μετα!!!!

Και μεταξύ μας τελείως....¨)...δεν κάνουν τα χαρτιά τον παιδαγωγό!! Τότε θα έπρεπε ΟΛΟΙ, εκπαιδευτικοί , γονείς(!!!)και πάντες να έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ για να αποκτήσουν παιδιά!!! Και το σπίτι ίσως το μεγαλύτερο σχολείο είναι!!

Τέλοσπάντων, από οτι κατάλαβα...είναι υποχρεωτικό

Σας ευχαριστώ όλους

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 05, 2009, 01:04:11 pm »
mariakibr
εφοσων κανεις μεταπτυχιακο συντομα θα εχεις τα μορια και θα εισαι μεσα στην ΑΣΠΑΙΤΕ και οπου αλλου εσυ επιθυμεις!
Οτι παιρνουν  τοσο λιγα ατομα στην σχολη απο την ειδικοτητα σου εχει να κανει με οτι δεν υπαρχουν πολλες θεσεις για να απορροφηθειτε.
Σε αλλες ειδικοτητες παιρνουν αρκετα ατομα (βλεπε οικονομολογους και πληροφορικους).
Τωρα για το οτι "το μεγαλυτερο σχολειο για τα παιδια ειναι το σπιτι" φυσικα και ο ρολος της οικογενειας ειναι ανεκτιμητος για την πολυπλευρη αναπτυξη των παιδιων!
Ωστοσο ενας παιδαγωγος/εκπαιδευτικος, οπως θες πες το, εχει πολυ σημαντικο ρολο επισης, για την αγωγη και την εκπαιδευση των παιδιων.
Στο σχολειο δεν εχεις 1-2 ή 3 παιδια να εκπαιδευσεις! Πρεπει να γνωριζεις ψυχολογια, διδακτικη, παιδαγωγικα και ενα σωρο αλλα πραγματα.
Δεν υποστηριζω οτι ποιος ειναι μεσα στην ταξη γνωριζει ολα τα παραπανω και τα εφαρμοζει...Αν μη τι αλλο, στην χειροτερη περιπτωση, εχει μια ιδεα  και στην καλυτερη τα εφαρμοζει και η ταξη του ειναι υποδειγματικη. Παντως δεν αρκει να ειναι καποιος γονιος για να διδαξει! Αν ειναι να τα καταργησουμε ολα και να βαλουμε στους πινακες διορισμων, αναπληρωτων και ωρομισθιων αυτους που εχουν τη μεγαλυτερη "προυπηρεσια" ως γονεις!
Σου ευχομαι το καλυτερο!

Αποσυνδεδεμένος mariakibr

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 07, 2009, 11:11:33 am »
  Μην ταράζεστε, δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα!!! Χιουμορ έκανα! ΄)
Φαντάζομαι οτι θα συμφωνήσετε μαζί μου, από τα 12 χρόνια σχολείου είναι ζήτημα να θυμάστε 1-2 καλούς καθηγητές,που να σας έμειναν και να μάθατε κάτι απο αυτούς .....Δεν ξέρω αν είχαν ΑΣΠΑΙΤΕ ή όχι, αλλά από προσωπική εμπειρία αυτός που μου έκανε φυσική και χημεία τότε και με έβαλε στο Πολυτεχνείο ήταν Ναυπηγός Μηχανικός του ιδιωτικού τομέα.
Τέλοςπάντων,.....επειδή ο χρόνος είναι χρήμα είναι πολύ άδικο να χρειάζεται να κάνεις μεταπτυχιακό για να έχεις την δυνατότητα να σε πάρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ.Το θέμα δεν είναι πόσους να πάρουν για να μπορέσουν να απορροφηθούν γιατί με την ίδια λογική κάθε χρόνο βγαίνουν άπειροι από καθηγητικές σχολές.....που απορροφώνται αυτοί;; και μην μου πείτε ότι επειδή υπάρχουν χ μαθήματα παιδαγωγικών στις καθηγητικές σχολές, έγιναν όλοι παιδαγωγοί;;; Είναι καθαρά τυπικό το θέμα !!
 Επίσης θα συμφωνήσω εν μέρει με τον ergotelis οτι στα περισσότερα μεταπτυχιακά (αυτά που αξίζουν αρκετά) χρειάζεται μέσον! δεν είμαι απόλυτη, ούτε όλοι έχουν μπεί έτσι, αλλά το θέμα αυτό υπάρχει έντονα στο προσκήνιο.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 03, 2009, 11:10:18 am »
Θα ήθελα να πώ ότι:
Καταρχήν στον ΑΣΕΠ εξεταζόμαστε, ώς έναν βαθμό έστω, στα παιδαγωγικά και τη διδακτική.
Επίσης άν ο ΑΣΕΠ θεωρείται ικανοποιητική αξιολόγηση για τον διορισμό εκπαιδευτικών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την είσοδο στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Εναλλακτικά μπορεί να λαμβάνεται υπόψιν μόνο η βαθμολογία στο γνωστικό, αφού η παιδαγωγική κατάρτηση θα έρθει αργότερα, ή να γίνονται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως πχ. για τις υποτροφίες του ΙΚΥ νομίζω. Το να μοριοδοτείται κανείς με 2 ξένες γλώσσες για να διδάξει Ηλεκτρικά κυκλώματα δέν έχει λογική. Απλά η παρούσα κατάσταση, να δίνουμε 50 ευρώ για να κάνουνε μια πρόσθεση μορίων είναι ευκολότερη για αυτούς.
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 03, 2009, 11:27:02 am »
Δεν ξέρω αν είχαν ΑΣΠΑΙΤΕ ή όχι, αλλά από προσωπική εμπειρία αυτός που μου έκανε φυσική και χημεία τότε και με έβαλε στο Πολυτεχνείο ήταν Ναυπηγός Μηχανικός του ιδιωτικού τομέα.

Όταν πρωτοδιάβασα παιδαγωγικά και διδακτική για τον ΑΣΕΠ είδα ότι πολλές απο τις σύγχρονες μεθόδους τις εφάρμοζα ήδη χωρίς να τις έχω δεί κάπου. Το θεωρώ φυσικό όμως κάποιος που μελέτησε πρώτα τη θεωρία να του έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όποιος δέν τα διαβάσει δέν θα εφαρμόζει τίποτε απο όλα αυτά.
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182706
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)