0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ arois!Άρα, αν κατάλαβα σωστά δεν υπάρχει σχετικό υλικό (βιβλίο ή σημειώσεις) που σου δίνουν στα ΙΕΚ;;
Γειά σας! Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που μπορώ να βρω σχετικές σημειώσεις για το μάθημα των ΙΕΚ "Δομές δεδομένων και Διαχείριση αρχείων";;;
Παιχνίδι1η ημέρα Θεωρία: Ατομικό παιδαγωγικό παιχνίδιΕργαστήριο: Κατασκευές2η ημέρα Θεωρία: Ομαδικό παιδαγωγικό παιχνίδιΕργαστήριο: Κατασκευές3η ημέρα Θεωρία: Παραδοσιακό παιχνίδιΕργαστήριο: Αναπαράσταση4η και 5ημέραΔραστηριότητες σχετικές με το θέμα του σεμιναρίου σε εργασιακό χώροΠεριβαλλοντική αγωγή1η ημέρα Θεωρία: Εισαγωγή σε βασικές οικολογικές έννοιεςΕργαστήριο: Ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου2η ημέραΘεωρία: Περιβαλλοντική αγωγή/εκπαίδευσηΕργαστήριο: Γνωριμία του κόσμου γύρω μας (στη γειτονιά, πόλη, κοινότητα)3η ημέραΘεωρία: Φυσιογνωστικές δραστηριότητεςΕργαστήριο: Δραστηριότητες (απλά πειράματα) γύρω από τα φαινόμενα (αέρας, βροχή, αστραπή, χιόνι, πάγος)Συλλογή διαφορετικών αντικειμένων ν από το φυσικό περιβάλλον4η και 5ημέραΔραστηριότητες σχετικές με το θέμα του σεμιναρίου σε εργασιακό χώρο-Δηλαδή πολύ παιχνίδι και κατασκευές…. Άντε τυχερούλα και θα παίζεις και θα σε πληρώνουν!!!
Πάντως δε μπορώ να καταλάβω, για ποιο λόγο στα ΙΕΚ, σε συγκεκριμένες ειδικότητες/μαθήματα, συχνά δεν υπάρχει συγκεκριμένο βιβλίο ή σημειώσεις το οποίο θα μπορεί να συμβουλεύεται ο εκάστοτε εκπαιδευτής, ώστε να μπορεί να κάνει τη διδασκαλία πιο εύκολη και για εκείνον και για τους καταρτιζόμενους.Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχω καταλάβει ότι το θέμα των σημειώσεων ή είναι ταμπού ή απλά ο αντίστοιχος φορέας αδιαφορεί. Ο ορισμός του άρπα-κόλα, όπως οι περισσότεροι τομείς σε οποιαδήποτε βαθμίδα του ταλαίπωρου εκπαιδευτικού μας συστήματος άλλωστε.Προσωπικά έχω φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρώ ότι το άγιο δισκοπότηρο αυτού που θέλει το σύστημα, και μοιραία και οι καταρτιζόμενοι, είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις πιστοποίησης. Φτιάχνω λοιπόν τις όποιες σημειώσεις μου ως ένα μωσαϊκό απαντήσεων στις ερωτήσεις πιστοποίησης, όταν βρίσκω φυσικά, μετά από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο.