0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακούγεται εδώ και τόσα χρόνια,όμως ποτέ κάτι συγκεκριμένο.Τώρα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση πιλοτικής εφαρμογής, κάτι που δεν υπήρχε ως τώρα.Πιστεύω θα είναι η αρχή για κάτι καλό που θα βοηθήσει τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Γιατί δηλαδή μόνο οι δάσκαλοι να έχουν το προνόμιο;
Ξέρει κανείς αν στο ολοήμερο Γυμνάσιο θα συμπεριληφθούν και δραστηριότητες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού;και αν ναι απο ποιοι θα είναι αυτοί που θα τις στλεχώσουν.Απο τα ΚΕ.ΣΥ.Π. ή άνεργοι σαν και εμένα;
εμένα πάντως αυτό που με χάλασε στο άρθρο,ήταν ότι:σταδιακά θα μοιραστούν φορητοί υπολογιστές στους μαθητές Α' Γυμνασίου!καλά και αν γίνει ποτέ αυτό στην Ελλάδα,εγώ θα πάω στο διάστημα!
Εγώ πάλι λέω το σχολείο να λειτουργεί όλη μέρα μέχρι το βράδι..Τα παιδιά να είναι εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτά, γιατί όχι και εσώκλειστα...Έτσι, θα διοριστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί από όλες τις ειδικότητες (αφού πιέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα), ακόμα και από ειδικότητες που δεν έχουν υπάρξει ακόμα αλλά θα κριθούν αναγκαίες (γιατί κάποιες κόρες βουλευτάδων κλπ θα το έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα πρέπει να έχουν δουλειά γυρνώντας πίσω..), πχ κινέζικα μανδαρίνικα της επαρχίας Σουα Χι Φο, ή ανατομία του πτεροδάκτυλου και των πτεροσαύριων της μεσοζωικής περιόδου...Αυτό θα έχει ως συνέπεια να λυθεί αυτόματα το εργασιακό πρόβλημα του επιστημονικού προλεταριάτου της χώρας, θα μειωθούν οι δεικτες ανεργίας, ενώ παράλληλα οι γονείς που εγκλωβίζονται από την ενοχλητική παρουσία των παιδιών θα είναι ελεύθεροι επιτέλους να εργάζονται ανεμπόδιστα και να παράγουν εως αργά το βράδι.. Έτσι θα ανέβουν οι δείκτες παραγωγικότητας και τα έσοδα του κράτους ώστε να ανταπεξέλθει στους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων νεοπροσληφθέντων ειδικοτήτων στα ολοήμερα-ολονύχτια σχολεία..
Εγώ πάλι λέω το σχολείο να λειτουργεί όλη μέρα μέχρι το βράδι..Τα παιδιά να είναι εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτά, γιατί όχι και εσώκλειστα...Έτσι, θα διοριστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί από όλες τις ειδικότητες (αφού πιέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα), ακόμα και από ειδικότητες που δεν έχουν υπάρξει ακόμα αλλά θα κριθούν αναγκαίες (γιατί κάποιες κόρες βουλευτάδων κλπ θα έχουν σπουδάσει τα συγκεκριμένα αντικείμενα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα πρέπει να έχουν δουλειά γυρνώντας πίσω..), με μαθήματα όπως "το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) στην περιοχή Anhui της Κεντροανατολικής Κίνας και πως αυτό παρουσιάζεται στον κινέζικο-μανδαρίνικo τύπο: προπαγάνδα ή πραγματικότητα;", ή "η ανατομία του μυοσκελετικού συστήματος των πτεροδάκτυλων και πτεροσαύριων της πρώιμης ιουρασικής περιόδου της μεσοζωικής εποχής", για τα οποία και θα γραφτούν σχολικά εγχειρίδια (καταλάβατε από ποιές..., στην αγορά δε, θα διαθέσουν -οι ίδιες πάντα- και τα βοηθήματα τα οποία θα είναι απαραίτητα γιατί θα έχουν φροντίσει τα σχολικά εγχειρίδια να μη ..διαβάζονται ούτε από τους καθηγητές τους στο Λονδίνο...Τα ίδια και τρισχειρότερα γίνονται και στα πανεπιστήμια άλλωστε)...Αυτό θα έχει ως συνέπεια να λυθεί αυτόματα το εργασιακό πρόβλημα του επιστημονικού προλεταριάτου της χώρας, θα μειωθούν οι δεικτες ανεργίας, ενώ παράλληλα οι γονείς που εγκλωβίζονται από την ενοχλητική παρουσία των παιδιών θα είναι ελεύθεροι επιτέλους να εργάζονται ανεμπόδιστα και να παράγουν εως αργά το βράδι.. Έτσι θα ανέβουν οι δείκτες παραγωγικότητας και τα έσοδα του κράτους ώστε να ανταπεξέλθει στους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων νεοπροσληφθέντων ειδικοτήτων στα ολοήμερα-ολονύχτια σχολεία..
Ναι,αλλά και πάλι για να γράφουμε ώρες εμείς θα την πληρώνουν τα παιδιά?