0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ντανιέλ,μιλάς έχοντας μία ειδικότητα που στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού,αν ήσουν μαθηματικός και έβλεπες παιδιά β λυκείου να μη ξέρουν προπαίδεια,ή φιλόλογος και έβλεπες παιδιά να είναι μέσα σε όλα να μην τους λείπει τίποτα και να μη μπορούν να μιλήσουν,θα έλεγες τα ίδια?
Ε βέβαια, αμα μας βολεύει ειδικά αυτό που λέει ο άλλος... εκεί να δεις λογικά και σωστά που μιλάει..Όσο για τις εξελίξεις τις ξέρουμε ήδη.. Θα πέσουν όλοι οι κλάδοι πάνω στον Γιωργάκη, θα πιέσουν, και θα γίνει το ολοήμερο αρτζι μπούτζι και λουλάς.. Αρκει να γίνει.. έχει ο θεός μετά.. Και σιγά αμα λειτουργήσει μούφα μην το καταργήσουνε.. Να πέφτει ο μισθός και να περνάει η ώρα να πάμε σπίτια μας (ή στα ιδιαίτερα..)Μεχρι μια μέρα (σύντομη) που θα υπάρξουν κι άλλοι πολλοί αδιόριστοι και θα βρεθούν διάφορες και διάφοροι (amaly , marion κλπ κλπ) να ισχυριστούν πως σαφώς χρειάζεται να θεσπιστεί το ..ολονύχτιο σχολείο γιατι πχ το βράδι μαθαίνουν καλύτερα τα παιδιά, ή γιατί όχι με υπνοδιδασκαλία, μόνο και μόνο γιατί κάπως πρέπει "να λυθεί το πρόβλημα του κλάδου μας".... Για σκεφτείτε ποια θα είναι η γνώμη σας για την υπόθεση του ολοήμερου, αν μια ειδική επιτροπη πέρα από κομματικούς μηχανισμούς, ευρωπαϊκή ή κάτι άλλο, αποφασίσει πως δε θα μπούνε οι ειδικότητές σας στο ολοήμερο γιατί δεν είναι παιδαγωγικά σωστό.. Δε θα βγείτε στους δρόμους να τους βγάλετε τρελλούς;;... Θα τους θεωρήσετε αυθεντίες και θα σεβαστείτε την γνώμη τους ή τσαρλατάνους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα;.. Θα δεχτείτε αξιοπρεπέστατα τις έρευνες και το ορθό ή θα ξεσηκώσετε ιερό πόλεμο μέχρι "αποκαταστάσεως";Αυτά θα κάνετε και το ξέρετε...Για να καταλάβουμε το σκεπτικό πολλών από δω μέσα...
(Υ.Γ: Σημειωτέον, δεν είμαι αρνητικός στην ενδεχόμενη δημιουργία ολοήμερου γυμνασίου..Υπό προϋποθέσεις και συνθήκες όμως.. Μόνο τότε. Και επειδή δεν το βλέπω να γίνεται έτσι και το μάρμαρο θα το πληρώσουν τα παιδιά..Κι αν για τα δημοτικά το άλλοθι "πάρκιν μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς από τη δουλειά" πιάνει, στα γυμνάσια μας δε παίζει.. Το παραμύθι δεν έχει δράκο..Τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να φροντίσουν τους εαυτούς του μόνα τους.. και την κρίση (άρα και απαίτηση) να τους προσφέρεται ποιοτικός χρόνος..Άρα το πρώτο μέλημα είναι η μόρφωση, η ψυχαγωγία, η μάθηση και ο δημιουργικός χρόνος κύριοι.. Αλλιώς ασ'το καλύτερα...)
Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για λογαριασμό άλλων, και να ισχυρίζεσαι ό,τι θες. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους, οι οποίοι τυχαίνει να μην συμμερίζονται τη δική σου άποψη. Ποιος μίλησε για ολονύχτιο σχολείο, υπνοδιδασκαλεία, πραγματικά που τα βρήκες όλα αυτά; Δηλ. βάσει των λεγόμενών μου, εσύ αυτά κατάλαβες; Το να είμαστε αρνητικοί σε ο,τιδήποτε, πριν καν λειτουργήσει, δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Δηλ. a priori ακυρώνεις κάτι που δεν ξέρεις και ούτε ξέρω, αλλά να είσαι βέβαιος ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά είμαι έτοιμη να προσπαθήσω για το καλύτερο, γιατί ενδιαφέρομαι και δεν επιτρέπω σε κανέναν που δε με γνωρίζει, να με ακυρώνει και να μιλά υποτιμητικά κάνοντας λόγο για ηλικία, εμπειρίες κτλ...Σ' ένα διάλογο, αντί να προσπαθήσουμε να το παίζουμε έξυπνοι και να διεκδικούμε κάποιοι το προνόμιο του μόνου που ενδιαφέρεται αληθινά για την παιδεία, καλό θα ήταν πρώτα να μάθουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητάς μας.Να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο μόνος που πονά την παιδεία και θέλει να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του για τη βελτίωση και περαιτέρω εξέλιξή της. Αυτό το προνόμιο ανήκει και σε άλλους. Το στυλ, απαξίωση, αφορισμός, ακύρωση των υπολοίπων είναι αν μη τι άλλο, γελοίο απ' την μια, και απαράδεκτο απ' την άλλη.Εστάλη στις: Οκτώβριος 05, 2009, 02:30:3
Για σκεφτείτε ποια θα είναι η γνώμη σας για την υπόθεση του ολοήμερου, αν μια ειδική επιτροπη πέρα από κομματικούς μηχανισμούς, ευρωπαϊκή ή κάτι άλλο, αποφασίσει πως δε θα μπούνε οι ειδικότητές σας στο ολοήμερο γιατί δεν είναι παιδαγωγικά σωστό.. Δε θα βγείτε στους δρόμους να τους βγάλετε τρελλούς;;... Θα τους θεωρήσετε αυθεντίες και θα σεβαστείτε την γνώμη τους ή τσαρλατάνους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα;.. Θα δεχτείτε αξιοπρεπέστατα τις έρευνες και το ορθό ή θα ξεσηκώσετε ιερό πόλεμο μέχρι "αποκαταστάσεως";
Είσαι σ' αυτούς; Εσύ διαλέγεις που είσαι και αν προσβάλλεσαι..
Τόση πια απαξίωση για κάτι που ακόμη δεν ισχύει και δεν το έχουμε δει να λειτουργεί στην πράξη? Για να μην παρεξηγούμαι, εννοώ στη βαθμίδα του γυμνασίου.Ελπίζω επίσης, πραγματικά Daniel, όσα λες, να είναι πραγματικά από καλή πρόθεση και αληθινό ενδιαφέρον για την παιδεία, και όχι να μιλάς εκ του ασφαλούς.
ΠαράθεσηΕξάλλου, δε νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δε βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους μαθητές και τη σωστή και ολοκληρωμενη παιδεία που θα πρέπει να τους παρέχεται. Οι αγωνίες όλων μας για το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι μας ενώνουν.Υπάρχει ,υπάρχει, υπάρχουν, υπάρχουμε...
Εξάλλου, δε νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δε βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους μαθητές και τη σωστή και ολοκληρωμενη παιδεία που θα πρέπει να τους παρέχεται. Οι αγωνίες όλων μας για το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι μας ενώνουν.