*

Αποστολέας Θέμα: Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια  (Αναγνώστηκε 231773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
« Απάντηση #308 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 11:33:53 pm »

Ε βέβαια, αμα μας βολεύει ειδικά αυτό που λέει ο άλλος... εκεί να δεις λογικά και σωστά που μιλάει..

Όσο για τις εξελίξεις τις ξέρουμε ήδη.. Θα πέσουν όλοι οι κλάδοι πάνω στον Γιωργάκη, θα πιέσουν, και θα γίνει το ολοήμερο αρτζι μπούτζι και λουλάς.. Αρκει να γίνει.. έχει ο θεός μετά.. Και σιγά αμα λειτουργήσει μούφα μην το καταργήσουνε.. Να πέφτει ο μισθός και να περνάει η ώρα να πάμε σπίτια μας (ή στα ιδιαίτερα..)

Μεχρι μια μέρα (σύντομη) που θα υπάρξουν κι άλλοι πολλοί αδιόριστοι και θα βρεθούν διάφορες και διάφοροι (amaly , marion κλπ κλπ) να ισχυριστούν πως σαφώς χρειάζεται να θεσπιστεί το ..ολονύχτιο σχολείο γιατι πχ το βράδι μαθαίνουν καλύτερα τα παιδιά, ή γιατί όχι με υπνοδιδασκαλία, μόνο και μόνο γιατί κάπως πρέπει "να λυθεί το πρόβλημα του κλάδου μας"....

Για σκεφτείτε ποια θα είναι η γνώμη σας για την υπόθεση του ολοήμερου, αν μια ειδική επιτροπη πέρα από κομματικούς μηχανισμούς, ευρωπαϊκή ή κάτι άλλο, αποφασίσει πως δε θα μπούνε οι ειδικότητές σας στο ολοήμερο γιατί δεν είναι παιδαγωγικά σωστό.. Δε θα βγείτε στους δρόμους να τους βγάλετε τρελλούς;;... Θα τους θεωρήσετε αυθεντίες και θα σεβαστείτε την γνώμη τους ή τσαρλατάνους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα;.. Θα δεχτείτε αξιοπρεπέστατα τις έρευνες και το ορθό ή θα ξεσηκώσετε ιερό πόλεμο μέχρι "αποκαταστάσεως";

Αυτά θα κάνετε και το ξέρετε...

Για να καταλάβουμε το σκεπτικό πολλών από δω μέσα...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2009, 12:04:30 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 07:54:04 am »
Ντανιέλ,μιλάς έχοντας μία ειδικότητα που στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού,αν ήσουν μαθηματικός και έβλεπες παιδιά β λυκείου να μη ξέρουν προπαίδεια,ή φιλόλογος και έβλεπες παιδιά να είναι μέσα σε όλα να μην τους λείπει τίποτα και να μη μπορούν να μιλήσουν,θα έλεγες τα ίδια?

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 09:58:06 am »
Ντανιέλ,μιλάς έχοντας μία ειδικότητα που στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού,αν ήσουν μαθηματικός και έβλεπες παιδιά β λυκείου να μη ξέρουν προπαίδεια,ή φιλόλογος και έβλεπες παιδιά να είναι μέσα σε όλα να μην τους λείπει τίποτα και να μη μπορούν να μιλήσουν,θα έλεγες τα ίδια?
TEM, ίσως άλλο να εννούσες αλλά...έχεις ιδέα πόσο απαξιωτικό ακούγεται αυτό που μόλις είπες? :-\ ::) Και ποιος φταίει που αυτή η ώρα "θεωρείται" και "αντιμετωπίζεται" ως "η ώρα του παιδιού"? Μήπως όλοι μας (για να μην πω συγκεκριμένες ειδικότητες που θεωρούν την επιστήμη τους την κορυφαία όλων...) που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ξέρουν τα παιδιά μας προπαίδεια κι όλα τ' άλλα είναι "ψιλά γράμματα"? Και τελικά καταλήγουμε να φτιάχνουμε ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ανθρώπους!!!!!!! ::)
Δεν έχω κανένα προσωπικό ή μη συμφέρον για το θέμα...Μιλάω όμως σαν γονιός που σε λίγα χρόνια θα έχω παιδιά σε αυτή την ηλικία. Η καλλιτεχνική μόρφωση (που έχει τεράστιο εύρος) είναι εξίσου σημαντική και με την εμμονή μας να δίνουμε σημασία σε ένα μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης του παιδιού, το παραδίδουμε στην κοινωνία "λειψό". :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 10:45:59 am »

TEM, πέρα από όσα είπε μόλις η sophie και με κάλυψε όσον αφορα την ώρα του παιδιού κλπ κλπ (σκέψου μόνο πως αντιμετωπίζεται η εικαστική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία στα σχολεία από "ολοκληρωμένους" -ημιμαθέστατους εως και αμόρφωτους λέω εγώ- "συναδέλφους"... Πες μου πως θα φαινόσουνα στους μαθητές σου αν παρέδιδες και δεν είχες ούτε εσύ ούτε αυτοί ..βιβλια.. Γιατί αυτό γίνεται με μας. Καλούμαστε να διδάξουμε ένα μάθημα-κουζίνα, ένα μάθημα βιωματικό, δημιουργικό, εργαστηριακό χωρίς εργαστήρι και υλικά..), λες να αγνοώ την κατάσταση στα σχολεία; Tο επίπεδο των μσθητών; Αλλού είμαι εγώ; Δεν είμαι σε σχολείο;..

Λες να μην ξέρω πως μπαίνουν οι βαθμοί; Ότι ένας λόγος που στέλνουν κάποιοι τους γόνους τους σε ιδιωτικά δεν είναι η καλύτερη παιδεία που καυχώνται, αλλά απλά να ..περνάνε στην επόμενη τάξη και να παίρνουν μαϊμού τίτλους σπουδών (ο πελάτης που έχει πάντα δίκιο και πρέπει να μένει ικανοποιημένος), όσο κι αν δεν το πιστεύεις!!..

Από τα μεχρι τώρα γραφόμενά μου τι συμπεραίνεις; Πως αν είχα άλλη ειδικότητα θα έλεγα άλλα;.. Τι να πω..  :-\

Για σκέψου.. Παιδιά με όλα τους τα καλά να μην μπορουν να μιλήσουν ή να κάνουν απλές πράξεις; Τι φταίει; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως "υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;"...

Μήπως αυτά τα παιδιά δεν προέρχονται από ολοήμερα δημοτικά;

Γίνεται η δουλειά που πρέπει εκει;; Και έρχονται αγράμματα στο γυμνάσιο-Λύκειο; Και φταίνε μόνο οι δάσκαλοι και οι ..ολοήμεροι;

Τις πταίει λοιπόν;; Η παραπάνω μελέτη και τα μαθήματα και τα φροντιστήρια, και οι προπαρασκευές; Ή η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς παιδιών; Η η έλλειψη ισορροπίας είδους μαθηματων στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί τα παιδιά στη βαρεμάρα;
Το να είναι το σχολείο κάτι παραπάνω και να αναπτύσει και άλλου τύπου δεξιότητες από αυτές που μέχρι τώρα αναπτύσει (γνωστικές);..

Μήπως κάτι κάνουμε λάθος γενικότερα στο πως βλέπουμε την παιδεία;...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2009, 02:27:28 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 02:30:30 pm »
     Συνάδελφοι,διαφωνούμε μεταξύ μας τη στιγμή που όλοι μας συμφωνούμε σε ένα πράγμα:την "απαίδευτη" παιδεία στα ελληνικά σχολεία.Η κατάσταση είναι τραγική και θα αλλάξει μόνο αν αλλάξει η νοοτροπία του έλληνα.Ο έλληνας είναι βολεψάκιας,αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι καλά ο ίδιος και ας καίγεται ο διπλανός του.Στο εξωτερικό που δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία(τουλάχιστον όχι στο δικό μας βαθμό),υπάρχουν ολοήμερα σχολεία,ΔΕΝ υπάρχουν φροντιστήρια(ούτε αντίστοιχη λέξη στο λεξιλογιό τους) και ΔΕΝ υπάρχουν αδιόριστοι καθηγητές.Υπάρχει οργάνωση και πραγματική μέριμνα για ένα τομέα νευραλγικό που είναι ο χώρος της παιδείας.Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ακριβώς έτσι και εμείς,από τον απλό πολίτη αυτής εδώ της χώρας μέχρι τον εκάστοτε Πρωθυπουργό,τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική σταδιακή αλλαγή στην παιδεία.Τότε  θα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ μας,αλλά συνεργασία.
   Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να αλλάξει η σημερινή κατάσταση,γιατί όλα θα ήταν προς όφελος δικό μας και των παιδιών μας.Θέλω να γίνουν ολοήμερα γυμνάσια,ποιοτικά όμως που θα αποδεσμεύσουν τους μαθητές από τα φροντιστήρια κ.α.Φυσικά,αν γίνουν θα υπάρξει απορρόφηση σε κάποιους κλάδους(σίγουρα σε αυτά-βάσει λογικής- θα διδάσκονται οι μαθητές τη γλώσσα και τα καλλιτεχνικής φύσεως μαθήματα).Και δεν υπάρχει κανείς που θα έλεγε ότι δεν θα ήθελε να γίνουν τα ολοήμερα γι΄αυτό(για να απορροφηθεί),γιατί τότε θα ψεύδεται ασυστόλως!!Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας και το παίζουμε υπεράνω!Όλοι μας θέλουμε να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε(εκτός αν κάποιοι μπήκαν τυχαία και όχι γιατί ήταν επιθυμία τους).
   Είναι καιρός να σταματήσει στο κράτος μας το ρουσφετολόι και τα καραμπινάτα βύσματα.Αυτό δε μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη,αλλά σταδιακά.Το αν θα γίνει εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και από τους πολιτικούς...

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 04:15:09 pm »

Ε βέβαια, αμα μας βολεύει ειδικά αυτό που λέει ο άλλος... εκεί να δεις λογικά και σωστά που μιλάει..

Όσο για τις εξελίξεις τις ξέρουμε ήδη.. Θα πέσουν όλοι οι κλάδοι πάνω στον Γιωργάκη, θα πιέσουν, και θα γίνει το ολοήμερο αρτζι μπούτζι και λουλάς.. Αρκει να γίνει.. έχει ο θεός μετά.. Και σιγά αμα λειτουργήσει μούφα μην το καταργήσουνε.. Να πέφτει ο μισθός και να περνάει η ώρα να πάμε σπίτια μας (ή στα ιδιαίτερα..)

Μεχρι μια μέρα (σύντομη) που θα υπάρξουν κι άλλοι πολλοί αδιόριστοι και θα βρεθούν διάφορες και διάφοροι (amaly , marion κλπ κλπ) να ισχυριστούν πως σαφώς χρειάζεται να θεσπιστεί το ..ολονύχτιο σχολείο γιατι πχ το βράδι μαθαίνουν καλύτερα τα παιδιά, ή γιατί όχι με υπνοδιδασκαλία, μόνο και μόνο γιατί κάπως πρέπει "να λυθεί το πρόβλημα του κλάδου μας"....

Για σκεφτείτε ποια θα είναι η γνώμη σας για την υπόθεση του ολοήμερου, αν μια ειδική επιτροπη πέρα από κομματικούς μηχανισμούς, ευρωπαϊκή ή κάτι άλλο, αποφασίσει πως δε θα μπούνε οι ειδικότητές σας στο ολοήμερο γιατί δεν είναι παιδαγωγικά σωστό.. Δε θα βγείτε στους δρόμους να τους βγάλετε τρελλούς;;... Θα τους θεωρήσετε αυθεντίες και θα σεβαστείτε την γνώμη τους ή τσαρλατάνους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα;.. Θα δεχτείτε αξιοπρεπέστατα τις έρευνες και το ορθό ή θα ξεσηκώσετε ιερό πόλεμο μέχρι "αποκαταστάσεως";

Αυτά θα κάνετε και το ξέρετε...

Για να καταλάβουμε το σκεπτικό πολλών από δω μέσα...

Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για λογαριασμό άλλων, και να ισχυρίζεσαι ό,τι θες. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους, οι οποίοι τυχαίνει να μην συμμερίζονται τη δική σου άποψη. Ποιος μίλησε για ολονύχτιο σχολείο, υπνοδιδασκαλεία, πραγματικά που τα βρήκες όλα αυτά; Δηλ. βάσει των λεγόμενών μου, εσύ αυτά κατάλαβες; Το να είμαστε αρνητικοί σε ο,τιδήποτε, πριν καν λειτουργήσει, δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Δηλ. a priori ακυρώνεις κάτι που δεν ξέρεις και ούτε ξέρω, αλλά να είσαι βέβαιος ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά είμαι έτοιμη να προσπαθήσω για το καλύτερο, γιατί ενδιαφέρομαι και δεν επιτρέπω σε κανέναν που δε με γνωρίζει, να με ακυρώνει και να μιλά υποτιμητικά κάνοντας λόγο για ηλικία, εμπειρίες κτλ...
Σ' ένα διάλογο, αντί να προσπαθήσουμε να το παίζουμε έξυπνοι και να διεκδικούμε κάποιοι το προνόμιο του μόνου που ενδιαφέρεται αληθινά για την παιδεία, καλό θα ήταν πρώτα να μάθουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητάς μας.
Να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο μόνος που πονά την παιδεία και θέλει να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του για τη βελτίωση και περαιτέρω εξέλιξή της. Αυτό το προνόμιο ανήκει και σε άλλους. Το στυλ, απαξίωση, αφορισμός, ακύρωση των υπολοίπων είναι αν μη τι άλλο, γελοίο απ' την μια, και απαράδεκτο απ' την άλλη.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 04:43:35 pm »
πως κανεις ετσι βρε daniel? εσυ οχι απλα δεν θελεις την δημιουργια ολοημερων γυμνασιων αλλα θα αυτοκτονησεις αν τα κανουν κιολλας..ειπαμε ...γιατι τοση αντιδραση?
τι να κανουμε ...υπαρχουν ειδικοτητες  που χρειαζονται περισσοτερο στο ολοημερο.μην στενοχωριεσαι.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 12:39:15 am »

amaly αντιγράφω από προηγούμενο μήνυμά μου για να δεις τη θέση μου γιατί δεν την κατάλαβες καλά μάλλον (αν είμαι υπέρ ή κατά):
Παράθεση
(Υ.Γ: Σημειωτέον, δεν είμαι αρνητικός στην ενδεχόμενη δημιουργία ολοήμερου γυμνασίου..
Υπό προϋποθέσεις και συνθήκες όμως.. Μόνο τότε. Και επειδή δεν το βλέπω να γίνεται έτσι και το μάρμαρο θα το πληρώσουν τα παιδιά..

Κι αν για τα δημοτικά το άλλοθι "πάρκιν μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς από τη δουλειά" πιάνει, στα γυμνάσια μας δε παίζει.. Το παραμύθι δεν έχει δράκο..
Τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να φροντίσουν τους εαυτούς του μόνα τους.. και την κρίση (άρα και απαίτηση) να τους προσφέρεται ποιοτικός χρόνος..
Άρα το πρώτο μέλημα είναι η μόρφωση, η ψυχαγωγία, η μάθηση και ο δημιουργικός χρόνος κύριοι.. Αλλιώς ασ'το καλύτερα...)

Όσο για το αν αυτοκτονήσω αν γίνουν ολοήμερα;; Μπα, το πιθανότερο είναι να διδάξω κιόλας!!..  ;D ;D

marion:
Παράθεση
Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για λογαριασμό άλλων, και να ισχυρίζεσαι ό,τι θες. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους, οι οποίοι τυχαίνει να μην συμμερίζονται τη δική σου άποψη. Ποιος μίλησε για ολονύχτιο σχολείο, υπνοδιδασκαλεία, πραγματικά που τα βρήκες όλα αυτά; Δηλ. βάσει των λεγόμενών μου, εσύ αυτά κατάλαβες; Το να είμαστε αρνητικοί σε ο,τιδήποτε, πριν καν λειτουργήσει, δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Δηλ. a priori ακυρώνεις κάτι που δεν ξέρεις και ούτε ξέρω, αλλά να είσαι βέβαιος ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά είμαι έτοιμη να προσπαθήσω για το καλύτερο, γιατί ενδιαφέρομαι και δεν επιτρέπω σε κανέναν που δε με γνωρίζει, να με ακυρώνει και να μιλά υποτιμητικά κάνοντας λόγο για ηλικία, εμπειρίες κτλ...
Σ' ένα διάλογο, αντί να προσπαθήσουμε να το παίζουμε έξυπνοι και να διεκδικούμε κάποιοι το προνόμιο του μόνου που ενδιαφέρεται αληθινά για την παιδεία, καλό θα ήταν πρώτα να μάθουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητάς μας.
Να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο μόνος που πονά την παιδεία και θέλει να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του για τη βελτίωση και περαιτέρω εξέλιξή της. Αυτό το προνόμιο ανήκει και σε άλλους. Το στυλ, απαξίωση, αφορισμός, ακύρωση των υπολοίπων είναι αν μη τι άλλο, γελοίο απ' την μια, και απαράδεκτο απ' την άλλη.
Εστάλη στις: Οκτώβριος 05, 2009, 02:30:3

Αυτά marion τα είδες εσύ.. Ούτε η γλώσσα μου ήταν υποτιμητική και προσβλητική, λάθως εννόησες και μάλλον θίγεσαι εύκολα ή για λόγους εντυπώσεων, επειδή δε μπορείς να μου προσάψεις τίποτα άλλο και επί της ουσίας δεν έχεις θέση να υποστηρίξεις, με βγάζεις κακό συνομιλητή.. Το ύφος μου ήταν πέρα για πέρα κόσμιο και ξαναδιάβασε με για να το καταλάβεις..

Εγώ ούτε απαξίωσα κανέναν, ούτε τιμητής και υπερασπιστής της παιδείας το παίζω, ούτε συμφέροντα εχω σε αντίθεση με πολλούς από δω μέσα, ούτε αφοριστικά (που σα λέξη την έχεις κάνει πιπίλα) μιλάω , παρά μόνο για εκείνους που νοιάζονται να γίνει ένα ολοήμερο για να γίνει... Για να..σωθουν εργασιακά, ασχέτως του τι αντικείμενο και παιδεία θα παρέχεται..

Είσαι σ' αυτούς; Εσύ διαλέγεις που είσαι και αν προσβάλλεσαι..

Υ.Γ:

1.
Παράθεση

Σ' αυτό για παράδειγμα, και επί της ουσίας δεν παίρνει θέση καμία σας για να καταλάβουμε το σκεπτικό σας και για ποιο λόγο θέλετε να υπάρξει ολοήμερο.. Αν και χωριό που φαίνεται...

2. kastanaki μια χαρά τα λες.. Σωστή.. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 06, 2009, 01:02:32 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 01:00:45 pm »
Όταν λες ότι θα βρεθούν αργότερα πολλοί άλλοι, του τύπου marion, almaly κ.ο.κ. που θα ζητούν μόνο και μόνο να βολευτούν με οποιοδήποτε κόστος, ουσιαστικά δεν είναι σαν να αναφέρεσαι σε κοπάδι και όχι σε ανθρωπους; Δε θεωρείς ότι μιλάς υποτιμητικά; Για ποιο λόγο στοχοποιείς; Προσωπικά, με γνωρίζεις; Ξέρεις τι πρεσβεύω; Κατ' εσέ, όποιος υποστηρίζει την λειτουργία του θεσμού και το τονίζω υπό προϋποθέσεις είναι "χαμένο κορμί", που θέλει απλά να βολευτεί, αδιαφορώντας για τους μαθητές;

Όσο για την ερώτηση που θέτεις, δεν αποφεύγω ν' απαντήσω. Νομίζω ότι είναι πασιφανές βάσει των λεγομένων μου, ότι,  εάν οιαδήποτε αρμόδια επιτροπή που σαφώς γνωρίζει καλύτερα, αποφαινόταν ότι η δική μου ειδικότητα (ΠΕ02) δε θα μπορούσε να προσφέρει στο θεσμό, να είσαι βέβαιος ότι δε θα αντιδρούσα, επειδή ακρβώς δεν το παίζω αρμόδια και θεωρώ ότι υπάρχουν ειδικοί, που γνωρίζουν καλύτερα από 'μένα τι πρέπει να γίνει. Να σημειωθεί ότι δε συμβιβάζομαι εύκολα, κι έχω μάλιστα παραιτηθεί από τη δουλειά μου, όταν θεώρησα ότι έπρεπε να το κάνω. Άρα, το βόλεμα με κάθε κόστος, μακριά από 'μενα. Πρώτα και πάνω απ' όλα μπαίνει το όφελος των παιδιών. Αυτό σαφώς είναι και πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Τώρα, εάν εσύ εξακολουθείς να διακατέχεσαι από αρνητισμό ως προς ο,τιδήποτε και ως προς οποιονδήποτε είναι δικό σου θέμα. Οι απόψεις σου είναι για 'μενα σεβαστές, απ' τη στιγμή που δε θίγεις ανθρώπους, που επαναλαμβάνω δε γνωρίζεις. Επίσης, θα μπορούσες να καταθέτεις προτάσεις για το πώς πιστεύεις ότι θα λειτουργούσε σωστά ο θεσμός, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών, αντί να αρέσκεσαι σ' αυτόν τον έντονο αρνητισμό και στην πρόσαψη εύκολων χαρακτηρισμών προς τους υπολοίπους.

Δε θα συνεχίσω πραγματικά το διάλογο μαζί σου, ό,τι κι αν απαντήσεις, γιατί τελικά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να κουράζω τους άλλους με προσωπικές αντεγκλίσεις. Στο κάτω κάτω, όλοι στην τελική, κρινόμεθα, όχι μόνο από τα λόγια, αλλά και από τις πράξεις μας.

" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 07:09:24 pm »
κανενα παιδι δεν θα κατσει για την ψυχαγωγια σε ολοημερο ...αλλος ειναι ο σκοπος ...να βοηθησει τα παιδια στα "δυσκολα μαθηματα" για να μην κανουν φροντιστηρια ...τα παιδια σημερα απο τις 2 που σχολανε μεχρι το βραδυ εχουν συνεχως μαθηματα ,φροντιστηρια,ξενες γλωσσες ... αυτο δεν μας πειραζει? με το ολοημερο θα 'ξεμπερδευουν ' κατα καποιο τροπο.Η ψυχαγωγια θα  χρειαστει για μια αναπαυλα και ξεκουραση...

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 08:41:56 pm »
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ: 

Δωρεάν παιδεία, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα και ίσως όχι το πιο εύκολο. Όταν αναφέρθηκα στις πολλές ομάδες των συντρόφων και των φίλων που δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα, δεν αναφέρθηκα και στους φροντιστές, οι οποίοι ήρθαν πολλές φορές και μας είδαν. Οι σύλλογοι φροντιστών, όλες αυτές οι χιλιάδες εκπαιδευτικών που δουλεύουν σε αυτό που ονομάζουμε παραπαιδεία και που ουσιαστικά με ευθύνη πολλών χρόνων τώρα της πολιτικής, είναι ένα συστατικό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το πρόβλημά μας καθόλου δεν είναι αυτή η εκπαιδευτική. Το πρόβλημά μας είναι πώς το δημόσιο σχολείο θα ενσωματώσει όλες τις δυνάμεις της παιδείας και θα παρέχει εκείνο το επίπεδο των υπηρεσιών που να μη χρειάζεται κανένας να πληρώνει τίποτε. Αυτό θα ξεκινήσει με μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ο στόχος μας είναι σε μια 4ετία να υπάρχει ολοήμερο σχολείο παντού. Ολοήμερο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα χωρίς ωρομίσθιους δασκάλους. Αυτό το έχουμε αναλύσει με την πρωτοβάθμια και αυτό είναι μια δέσμευση και ένας μεγάλος στόχος. Σκεφτείτε εάν τέσσερα χρόνια μετά σε κάθε σημείο της χώρας υπάρχει ολοήμερο σχολείο, που δουλεύει όπως το φανταζόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 11:31:34 pm »

marion με όσα είπες και με την απάντηση που έδωσες στην ερώτησή μου με κάλυψες..  :)

Ζητώ συγγνώμη στην περίπτωση που κάποιοι θιχτήκατε από όσα είπα, τα οποία ισχύουν για όσους ζητάνε διορισμούς με όποιο κόστος (να γίνουν μόνο και μόνο για να γίνουν, ασχέτως ουσίας και παιδαγωγικής ορθότητας...). Είναι πολλοί (και δεν το παραδέχονται κιόλας)..

Το ξαναείπα και πιο πάνω, ο πρώτος που φταίει δεν είναι αυτοί οι οποίοι άλλωστε είναι απελπισμένοι και προσπαθουν να πιαστουν από τα μαλλιά, αλλά οι αδικίες και η αναξιοκρατία του κράτους στο καθεστώς των διορισμών και η "ράβε-ξήλωνε" πολιτική για την παιδεία. Τους πολιτευτές και ρουσφετολόγους τους βολεύει αυτή η μπαχαλο-πολιτική...

Αυτό το νόημα άλλωστε είχε η φράση μου:
Παράθεση
Είσαι σ' αυτούς; Εσύ διαλέγεις που είσαι και αν προσβάλλεσαι..

Οπότε με την απάντηση που δίνεις δε νομίζω πως σε προσβάλω, αφού δεν είσαι σ' αυτούς για τους οποίους αναφέρομαι.. Αν πάλι το ένιωσες, συμπάθα με, δεν ήταν στις προθέσεις μου...

Επίσης, να επισημάνω εδώ πως δεν ήμουν εκείνος που πρώτος αμφέβαλε για τις προθέσεις του άλλου, ούτε πρώτος χαρακτήρισα κάποιον:
marion:
Παράθεση
Τόση πια απαξίωση για κάτι που ακόμη δεν ισχύει και δεν το έχουμε δει να λειτουργεί στην πράξη? Για να μην παρεξηγούμαι, εννοώ στη βαθμίδα του γυμνασίου.
Ελπίζω επίσης, πραγματικά Daniel, όσα λες, να είναι πραγματικά από καλή πρόθεση και αληθινό ενδιαφέρον για την παιδεία, και όχι να μιλάς εκ του ασφαλούς.

Και δεν καταλαβαίνω τέλος πως στο καλό είναι δυνατόν να προσβάλει τους άλλους κάποιος, όταν στο "κοπάδι" (δεν χρησιμοποίησα εγώ τη λέξη, ούτε εννόησα ποτέ κάτι τέτοιο - άλλος τη χρησιμοποίησε), βάζει και τον ..εαυτό του μέσα (θεωρώντας ότι λίγο ως πολύ όλοι είμαστε ικανοί -και κάνουμε- αναξιοπρέπειες κατά περιπτώση..):

Παράθεση
Εξάλλου, δε νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δε βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους μαθητές και τη σωστή και ολοκληρωμενη παιδεία που θα πρέπει να τους παρέχεται. Οι αγωνίες όλων μας για το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι μας ενώνουν.

Υπάρχει ,υπάρχει, υπάρχουν, υπάρχουμε...  :'(    

Εγώ έγραψα κάτι γενικό για την -λάθος κατά τη γνώμη μου- πολιτική που στήνονται θεσμοί όπως τα ολοήμερα (στη σελ. 20) μόνο και μόνο για να στηλιτεύσω τον τρόπο που γίνονται όλα και με ποιους σκοπούς (να δημιουργηθούν καινούριοι "όμηροι")..

Στις διάφορες συζητήσεις άλλωστε που μπαίνουμε όλοι βλέπουμε τι λέγεται και γράφεται.. Όπως και τις προθέσεις που έχει ο καθένας που ζητά διορισμούς εδώ, πρόσθετες εκεί, ολοήμερα παραπέρα...

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα θέματα με τις ερωτήσεις για διεκδικήσεις δικαιωμάτων, απολαβών, επαπειλούμενων, αδειών, κλπ κλπ, είναι περισσότερα από τα θέματα με προτάσεις για καλύτερη παιδεία, με τις υποχρεώσεις μας στα σχολεία, στους συναδέλφους και στους μαθητές μας... Θέλουμε να ξέρουμε με λίγα λόγια τι δικαιούμαστε και σ' αυτά είμαστε μανούλες, αλλά όχι τι υποχρεώσεις και απέναντι σε ποιούς έχουμε- εκεί γίνεται χαμός... (Ποιος συμπληρώνει πχ 30 ώρες παρουσίας στο σχολείο του;.. Σε πόσα σχολεία αναλαμβάνουν και άλλοι συνάδελφοι πλην φιλολόγων, γιορτές-θεατρικά κλπ;..και άλλα πολλά...)  

Συνάδελφοι, το να ζητούμε περισσότερες ώρες και περισσότερο σχολείο δεν είναι λύση.. Δεν ξέρω για μας, για τα παιδιά σίγουρα όχι... Εξάλλου η μέρα 24 ώρες έχει.. Κάποτε θα τελειώσουν οι περισσότερες και περισσότερες ώρες που ζητούμε ή θα ..ψοφήσουν τα παιδιά..

Το να ζητούμε ποιοτικότερες ώρες και ποιοτικότερο σχολείο, καλύτερο, με καταρτισμένους συναδέλφους, λιγότερους μαθητές στην τάξη, τμήματα αρχάριων - προχωρημένων, εξοπλισμένες αίθουσες, εργαστήρια, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, αυλές, κοινόχρηστους χώρους, βιωματικά αντικείμενα και επιλογές σε μαθήματα, διαφορετικού τύπου σχολεία κλπ, αυτό ναι, είναι μια κάποια λύση..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2009, 11:45:17 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:53:43 pm »
εδω δεν εχουνε λεφτα για την πδς... για ολοημερα θα δωσουνε?! :-\

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 12:31:45 am »

Αν εννοείς το πάγωμα στις διαδικασίες προσληψης για Π.Δ.Σ. δε νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων.. Κάτι άλλο μυρίζομαι..
Ίσως άλλο τρόπο επιλογής από τον γνωστό "αν έχεις φίλο-γνωστό διευθυντή ή άκρη με τη διεύθυνση της γειτονιάς σου.."
Ίδωμεν..

Όσο για τα ολοήμερα γυμνάσια θα γίνει αργά ή γρήγορα... Το θέμα είναι να γίνει όσο πιο καλά και οργανωμένα μπορεί..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)