0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
......Πάντως η ιδέα να κάνουν οι μαθητές μαθήματα στο ολοήμερο με τους μόνιμους καθηγητές, δηλαδή τα ίδια πρόσωπα από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να σκεφτούν.Δεν μπορεί να έχει επιστημονική βάση κάτι τέτοιο.
και εγω εχω τις εξης αποριες α) ξεχασαμε το ολοημερο γυμνασιο και πηγαμε στο ολοημερο λυκειο; β) πως θα εφαρμοστει πιλοτικα ; δηλαδη σε ενα λυκειο ενος νομου οι μαθητες θα προετοιμαζονται για τις πανελλαδικες στηριγμενοι μονο στο ολοημερο λυκειο χωρις να τους δινεται η δυνατοτητα να πηγαινουν απογευματινο φροντιστηριο και σε ολα τα γειτονικα λυκεια οι μαθητες θα πηγαινουν φροντιστηρια και ιδιαιτερα; ειναι ισοτητα ευκαιριων αυτη;ποιος γονιος θα το δεχθει αυτο βρε παιδια; για κοροιδα ψαχνουν ;....παντως η αξιοπιστια του αρθρου ελεγχεται καθως ενα απο τα θεματα του η καταργηση της βασης του 10 εχει προσφατα διαψευσθει με ανακοινωση του υπουργειου....
πρεπει να ειμαστε πραγματιστες: το ολοημερο γυμνασιο ειναι ουτοπικο υπο τις παρουσες συνθηκες αφηστε που δε νομιζω οτι εξαγγελθηκε ως τετοιο ποτε. Το ολοημερο λυκειο βολευει απο 3 αποψεις:1) ειναι ανεξοδο,διοτι θα λειτουργει οπως η ενισχυτικη,απογευματινες ωρες,δηλ.μεταλυκειακα αλλα οσο ακομη λειτουργει το σχολειο και χωρις αναγκη προβλεψης α φαγητο,δραστηριοτητες κτλ.2)θα προσληφθουν εκπαιδευτικοι απο ειδικοτητες με ζητηση,αρα θα φανει πως χτυπα την ανεργια.3)θα φανει οτι πολεμα την παραπαιδειαΠιλοτικα σημαινει πειραματικα σε περιοχες με μεγαλυτερη αναγκη βασει κριτηριων κοινωνικο-οικονομικων. Δεδομενου οτι εκει δεν πηγαινουν ολοι στο φροντιστηριο θα υπαρξει ζητηση. Και ναι,αυτο ειναι ισοτητα ευκαιριων στο γενικο σχολειο,οχι η δυνατοτητα ευρεσης καλου φροντιστηριου στη γειτονια. Οσοι πηγαινουν φροντιστηρια θα εξακολουθησουν να το κανουν,πιστεψτε με. Σκοπος ειναι να μην ειναι μονοδρομος στο μελλον η συμπληρωση της υλης επι πληρωμη
Παράθεση από: rorygr στις Νοεμβρίου 01, 2009, 09:38:04 amκαι εγω εχω τις εξης αποριες α) ξεχασαμε το ολοημερο γυμνασιο και πηγαμε στο ολοημερο λυκειο; β) πως θα εφαρμοστει πιλοτικα ; δηλαδη σε ενα λυκειο ενος νομου οι μαθητες θα προετοιμαζονται για τις πανελλαδικες στηριγμενοι μονο στο ολοημερο λυκειο χωρις να τους δινεται η δυνατοτητα να πηγαινουν απογευματινο φροντιστηριο και σε ολα τα γειτονικα λυκεια οι μαθητες θα πηγαινουν φροντιστηρια και ιδιαιτερα; ειναι ισοτητα ευκαιριων αυτη;ποιος γονιος θα το δεχθει αυτο βρε παιδια; για κοροιδα ψαχνουν ;....παντως η αξιοπιστια του αρθρου ελεγχεται καθως ενα απο τα θεματα του η καταργηση της βασης του 10 εχει προσφατα διαψευσθει με ανακοινωση του υπουργειου.... Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν κάποιοι ήδη.. εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι
Καταρχας αν γινουν τα ολοημερα λυκεια και ο μαθητης ειναι ικανοποιημενος δεν βρισκω το λογο να πηγαινει σε φροντιστηριο..