*

Αποστολέας Θέμα: Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια  (Αναγνώστηκε 233070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
« Απάντηση #210 στις: Ιουλίου 02, 2009, 10:38:53 pm »
Εγώ το να εργαστείς σε αυτό που σπούδασες σε βάρος των μαθητών σου,ναι,το θεωρώ βόλεμα.
Εσύ δεν υποστήριζες ότι πρέπει να μπουν φιλόλογοι στα δημοτικά ή κάνω λάθος?

το να λαχταρας να εργαστεις στην εκπαιδευση οχι.

στην εκπαιδευση γενικα; οχι...ομως  ολοι λαχταρουν συγκεκριμενα την δημοσια εκπαιδευση..μην ξεχναμε και την ιδιωτικη εκπαιδευση,την φροντιστηριακη εκπαιδευση κτλ.ποσοι εχουν τα κοτσια για εκει;

βεβαια αυτη τη στιγμη η δημοσια εκπαιδευση παρουσιαζει πολλα πλεονεκτηματα...για δειτε ομως την συμβαινει τον τελευταιο καιρο..παγωμα μισθων για 1-2χρονια , εχουν κοπει καμια 100αρια εξετασεις ιατρικες απο τα ταμεια των δημοσιων υπαλληλων ,φαρμακα αμφιβαλλω αν θα δινουν τα φαρμακεια για καιρο ακομα με τα φεσια των ταμειων,πιεσεις απο την ευρωπαικη ενωση για μειωσεις συνταξεων και αυξησεις των οριων ηλικιας στο δημοσιο ,με την  μεταρρυθμιση Μπαμπινιωτη ερχεται βαρβατη αξιολογηση κτλ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)

συμφωνω μαζι σου... δεν βγαζουμε εξω την ιδιωτικη εκπαιδευση....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:00:36 »

Αποσυνδεδεμένος Πατρινος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιουλίου 02, 2009, 10:41:25 pm »
λετε για το διαβασμα στο σπιτι.........στην Αμερικη ΔΕΝ υπαρχει διαβασμα στο σπιτι........εργασιες υπαρχουν,οπου ασχολειται ο μαθητης,για αυτο και λεγεται homework.........αλλιως θα λεγοταν study,reading η οτιδηποτε αλλο

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιουλίου 03, 2009, 08:59:31 am »
KASSIANOS...τι λες? εγω προσωπικα υποστηριζω ολοπλευρη...και δεν μιλησα για δασκαλους σε συνολο ουτε για μουσικους σε συνολο αλλα για μεμονωμενες περιπτωσεις...οπως εχω να σου πω κ για φιλολογους που δεν ηξεραν την τυφλα τους οπως και μαθηματικους........ειναι θεμα ανθρωπου και συνειδησης....................

και επιμενω πρεπει η μαλλον θα ηταν ιδανικο να αναμορφθει το γυμνασιο και να περιλαμβανει τα παντα , και γλωσσα και μαθηματικα και τεχνες.......αλλα με αλλον τροπο διδασκαλιας!!!! και στο ολοημερο τα ιδια.....η νοοτροπια πρεπει να αλλαξει κατα βαση....

και Αγαπη....ναι τις σνομπαραμε τοτε τις παιδαγωγικες.....και αν ρωτησεις....οσο και αν μας ποναει που δεν μπορουμε να διοριστουμε..παλι θα τις σνομπαρουμε.....για διαφορους λογους....
και οταν εισαι 18 και συμπληρωνεις το μηχανογραφικο το θεωρω αδιανοητο να το βλεπεις καθαρα βιοποριστικα και επαγγελματικα.....ψυχρα.....χωρις καθολου "ρομαντικη"  οπτικη του πραγματος.....

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιουλίου 03, 2009, 09:19:31 am »
Είχα συμμαθήτριες που όταν την 1η φορά μπήκαν σε παιδαγωγικό έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ και ξεκινούσαν διάβασμα για την επόμενη χρονιά.
Εννοείται ότι γράφτηκαν,αλλά με τα 1000 ζόρια και με τους γονείς να λένε "καλά μαθήτρια του 19 να γίνει δασκαλίτσα? για το γόητρό της πρέπει να ξαναδώσει".
Που να ήξεραν......
Καλώς ή κακώς μπήκαμε σε κάποιες σχολές.
Ή μας αρέσει και μένουμε στο επάγγελμα,ή αλλάζουμε ρότα.
Πράγματι το να προσπαθείς να δουλέψεις σε αυτό που σπούδασες είναι όνειρο για πολλούς.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι για να διοριστούν οι φιλόλογοι θα πρέπει να πρέπει να μπουν και στα νηπιαγωγεία.
Στο κάτω-κάτω,αν τόσο πολύ ήθελαν να μπουν στο δημοτικό να διδάξουν,ειδικά όσοι είναι από την ηλικία μου και πάνω,ας έμπαιναν στα παιδαγωγικά.
Και οι φυσικοί είναι στο δρόμο.
Δε λύσαξαν να μπουν στα δημοτικά όμως.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:00:36 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Ιουλίου 03, 2009, 09:27:48 am »
Αγαπη.........δεν σε καταλαβαινω.....ποιος λυσαξε να μπει στα δημοτικα?

αλλο το αν συζηταμε λυσεις μπας και αποσυμφορηθουν καποιοι κλαδοι κ αλλο τα ολοημερα γυμνασια....
δυο διαφορετικα πραγματα...

και αν καποιοι το λενε για φιλολογους και μαθηματικους στα δημοτικα ειναι επειδη θα ηταν πιθανη λυση αποσυμφορησης...ετσι νομιζω εγω δλδ....και οχι επειδη το θελουν....και δεν ειναι μονο θεμα γοητρου παντα....ουτε σε ολους....ισως καποιοι το βλεπουν ετσι μα οχι αλλοι ...ειναι αλλοι παραγοντες που συντελουν σε αυτη την επιλογη....εσυ λ.χ γιατι επελεξες το μαθηματικο? (καλα θυμαμαι?) και οχι τα παιδαγωγικα? το ιδιο ισχυεικαι για μας...

εδω και ο αρχιεπισκοπος βγηεκε και ειπε να πανε θεολογοι στο δημοτικο για τα θρησκευτικα......αυτο σου μοιαζει λογικο?

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιουλίου 03, 2009, 09:36:24 am »
Με την amaly παλιότερα είχα μία κουβεντούλα για τους φιλόλογους στα δημοτικά και τώρα μου τη θύμισε.
Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα θα καταλάβεις.
Το λες και μόνη σου.
Λύσεις για να αποσυμφορηθούν κάποιοι κλάδοι.......
Δηλαδή αυτό μας καίει?
Η αποσυμφόρηση τωμ κλάδων?
Το αν είμαστε ικανοί να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας δε μας ενδιαφέρει?
Το αν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του δημοτικού δε μας ενδιαφέρει?
Το αν η διδασκαλία του μαθήματός μας θα κάνει καλό στους μαθητές μας δε μας ενδιαφέρει?
Μόνο η αποσυμφόρηση?
Εγώ μπήκα στο φυσικό του Ηρακλείου γιατί αυτό ακριβώς ήταν το όνειρό μου.
Και επειδή μπήκα εκεί που ήθελα,μου έκατσε και καλά το κλίμα της Κρήτης,δε μιζέριασα ούτε μια στιγμή για την πόλη ή τη σχολή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2009, 09:52:33 am από Αγάπη »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Ιουλίου 03, 2009, 09:59:25 am »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιουλίου 03, 2009, 10:12:35 am »
Δε βλέπω να διαφωνούμε. ;)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιουλίου 03, 2009, 10:15:44 am »
Το ξερω βρε...αυτο προσπαθω να σου πω τοση ωρα....οτι συμφωνουμε.... ;)

Αποσυνδεδεμένος KASIANOS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιουλίου 04, 2009, 12:17:18 am »
ola kala paidia!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιουλίου 06, 2009, 07:36:08 pm »
απο συνεντ.υπ.παιδειας 6_7_2009

- Σημείο εκκίνησης αποτελεί, υποθέτω, το ότι καταφέρατε σε περίοδο δύσκολη να ξεκινήσετε με επιτυχία έναν δημόσιο διάλογο για την Παιδεία. Κόμματα, ομοσπονδίες, κοινωνικοί φορείς επέστρεψαν σε ένα τραπέζι διαλόγου από το οποίο είχαν αποχωρήσει. Τι περιμένετε από τον διάλογο;

«.......... Εξι μήνες οι εργασίες του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την προεδρία του καθηγητή Μπαμπινιώτη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς ακολουθώντας την πολιτική του συγκεκριμένου. Σήμερα, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα σώμα συναινετικών προτάσεων, ικανών να σηματοδοτήσουν τις επικείμενες αλλαγές για τη ριζική μεταρρύθμιση όλων των βαθμίδων. Ασφαλώς η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί. Εχουν μπει όμως οι βάσεις για να προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι να έχουμε ως το φθινόπωρο καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα για να προχωρήσουμε στον νόμο». :-\

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 10, 2009, 09:49:18 pm από amaly »

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιουλίου 06, 2009, 08:06:17 pm »
απο συνεντ.υπ.παιδειας 6_7_2009

- Σημείο εκκίνησης αποτελεί, υποθέτω, το ότι καταφέρατε σε περίοδο δύσκολη να ξεκινήσετε με επιτυχία έναν δημόσιο διάλογο για την Παιδεία. Κόμματα, ομοσπονδίες, κοινωνικοί φορείς επέστρεψαν σε ένα τραπέζι διαλόγου από το οποίο είχαν αποχωρήσει. Τι περιμένετε από τον διάλογο;

«.......... Εξι μήνες οι εργασίες του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την προεδρία του καθηγητή Μπαμπινιώτη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς ακολουθώντας την πολιτική του συγκεκριμένου. Σήμερα, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα σώμα συναινετικών προτάσεων, ικανών να σηματοδοτήσουν τις επικείμενες αλλαγές για τη ριζική μεταρρύθμιση όλων των βαθμίδων. Ασφαλώς η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί. Εχουν μπει όμως οι βάσεις για να προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι να έχουμε ως το φθινόπωρο καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα για να προχωρήσουμε στον νόμο». :-\

Άντε,μακάρι να δούμε και κάτι καλό να γίνεται σε αυτόν τον τόπο!

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιουλίου 14, 2009, 02:08:14 pm »
Μείωση του διδακτικού χρόνου από τις 7 ώρες ημερησίως στις 5 ώρες, με παράλληλη εισαγωγή δίωρων εξωσχολικών δραστηριοτήτων στη διδακτική διαδικασία (πολιτισμός, αθλητισμός, κ.ά.) προτείνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διεξάγει τον διάλογο για την Παιδεία. Χθες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γ. Μπαμπινιώτης υποσχέθηκε ότι οι ολοκληρωμένες προτάσεις και τα πορίσματα του Συμβουλίου θα έχουν κατατεθεί ως το φθινόπωρο και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του διαλόγου τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που προΐσταται της διαδικασίας. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου και του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής συγκλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ενώ δεν έλειψαν οι γκρίνιες μεταξύ των μελών της. Η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μάλιστα κατήγγειλε ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μιχ. Χαλκίτης δεν συμμετέχει ποτέ στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δήλωσε δηκτικά ότι ο υπουργός Παιδείας υιοθετεί «ό,τι κολυμπάει και πετάει».

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του επανέλαβε ότι στόχος του διαλόγου είναι η ριζική μεταρρύθμιση όσον αφορά το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως και οι συνακόλουθες αλλαγές στο Γυμνάσιο και στο σύστημα Τεχνικής Εκπαίδευσης. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη συντονισμένης δράσης του πολιτικού κόσμου της χώρας. «Επιτρέψτε μου να σημειώσω εδώ πως αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο του γνήσιου πατριωτισμού, που πολλοί συνηθίζουν να τον επικαλούνται κατά το δοκούν ή κατά τους μικροκομματικούς τους σχεδιασμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Χρειάζονται αλλαγές, οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν την αίσθηση των συγκρούσεων με κατεστημένες νοοτροπίες και λογικές» κατέληξε. «Μακάρι όλα να πήγαιναν στην Ελλάδα τόσο καλά όσο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις προτάσεις που θα καταθέσει το φθινόπωρο το Συμβούλιο θα συμπεριλαμβάνονται η υποχρεωτική διετής φοίτηση στο Νηπιαγωγείο (προνήπια και νήπια) και η δημιουργία «ολοήμερου» Γυμνασίου, το οποίο θα λειτουργεί ως τις 16.00. Μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, οι μαθητές ως και την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου θα μπορούν να παραμένουν στα σχολεία τους και να ασχολούνται με άλλες δεξιότητες ανάλογα με το ενδιαφέρον τους (συμβουλευτική, αθλητικές δραστηριότητες, ζώνες πολιτισμού, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.ά.). Το Συμβούλιο συνεδριάζει ξανά την Παρασκευή.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΙΛΟΛΟ-ΜΑΘΗΜΑΤ ΚΤΛ?   ΕΔΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2009, 02:13:41 pm από amaly »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιουλίου 14, 2009, 02:23:46 pm »
Η λογική μου λεει ότι τα 5ωρα τελειώνουν περίπου 12 και κάτι...Το δίωρο εξωσχολικών δραστηριοτήτων βαριά θα το πήγαινε μέχρι τις 2.Άρα μέχρι τις 4 μένει άλλο ένα 2ωρο.Αυτό κάπως πρέπει να καλυφθεί!Το θέμα είναι πώς;
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182796
  • Σύνολο θεμάτων: 19474
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144