0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η λογική μου λεει ότι τα 5ωρα τελειώνουν περίπου 12 και κάτι...Το δίωρο εξωσχολικών δραστηριοτήτων βαριά θα το πήγαινε μέχρι τις 2.Άρα μέχρι τις 4 μένει άλλο ένα 2ωρο.Αυτό κάπως πρέπει να καλυφθεί!Το θέμα είναι πώς;
Ζώνες πολιτισμού: Κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ωρών με αντικείμενο τη μουσική, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τον αθλητισμό κ.ά. Ο μαθητής θα μπορεί να επιλέξει αντικείμενο, όμως οι ώρες αυτές θα είναι υποχρεωτικές και όχι ως «χόμπι», όπως συμβαίνει τώρα στο πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης
Παιδιά και εγώ απ' ότι διάβασα τώρα σε όλες τις εφημερίδες για το θέμα το λέει ξεκάθαραΤα γυμνάσια θα γίνουν ολοήμερα μέχρι τις 4.00τα μαθήματα θα είναι 5 ώρες δε λέει μόνο στο λύκειο άρα λογικά και στο γυμνάσιο θα είναι 5ωρο το κανονικό πρόγραμμα....Εγώ πιστευώ ότι θα υπάρχει ένα 2ωρο στο γυμνάσιο που θα είναι μαθηματικά και φιλολογικά ενισχυτικά μαθήματα και μετά ένα 2ώρο με δραστηριότητες.....
Εγώ προτείνω κάτι που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί.Κάθε παιδί,νηπιαγωγείου να κάνει τα τσετ του ιατροπαιδαγωγικού για να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή διαταραχή.Η πορεία του παιδιού θα καθορίζεται από τα αποτελέσματα των τεστ.Ίσως ακούγεται σκληρό,ίσως κάποιοι να πουν ότι θα περιθωριοποιηθούν πολλοί μαθητές,ίσως να ξεσηκωθούν γονείςεγώ όμως δε βλέπω άλλον τρόπο ώστε τα παιδιά που μπορούν να προωθηθούν περισσότερο,από τη μια,ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν,να βοηθηθούν περισσότερο στην καθημερινότητά τους.Για υλοποιηθεί αυτό φυσικά απαιτώνται ΛΕΦΤΑ για να προσληφθούν οι κατάλληλοι επαγγελματίες.
Παιδιά και εγώ απ' ότι διάβασα τώρα σε όλες τις εφημερίδες για το θέμα το λέει ξεκάθαραΤα γυμνάσια θα γίνουν ολοήμερα μέχρι τις 4.00τα μαθήματα θα είναι 5 ώρες δε λέει μόνο στο λύκειο άρα λογικά και στο γυμνάσιο θα είναι 5ωρο το κανονικό πρόγραμμα....Εγώ πιστευώ ότι θα υπάρχει ένα 2ωρο στο γυμνάσιο που θα είναι μαθηματικά και φιλολογικά ενισχυτικά μαθήματα και μετά ένα 2ώρο με δραστηριότητες.....κάπως έτσι έχει το πράγμαστο λύκειο θα έχουν 5 ώρες μάθημα και 2 ώρες δραστηριότητες