PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
37
38
39
40
41
...
98
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια (Αναγνώστηκε 232677 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
grooog
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #532 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 08:21:55 pm »
Tweet
συμφωνω για το χρόνο, πρέπει να σταλέι το συντομότερο!!!
Αλλά για το facebook δεν είμαι σύμφωνη.Εγώ δεν έχω !!και ίσως και άλλοι, και όχι από αμέλεια αλλά από επιλογή.Και η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να αποκτήσω. Το ζήτημα ξεκίνησε από αυτό το forum που φημίζεται για τη συμμετοχή ατόμων που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για θέματα εκπαίδευσης. Θα μου πείτε "
ναι αλλά ίσως το facebook βοηθήσει στη μεγαλύτερη συμμετοχή και τον εμπλουρισμό απόψεων ,συμφωνιών αλλά και διαφωνιών, από τη στιγμή μάλιστα που ξέρουμε όλοι την απήχηση των νέων σε αυτό..."
. Ναι αλλά σκεφτείτε πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι περισσότερο η
ποιοτική συμμετοχή
και όχι τόσο η ποσοτική. Όποιος ενδιαφέρεται για τέτοια ζητήματα το ψάχνει και βρίσκει τα αντίστοιχα forum, δεν περιμένει να το δει σαν "πρόσκληση" στο facebook (ή όπως αλλιώς το λένε
) .Δε νομίζω πως είναι θεμιτό να στηριχτούμε στη λογική του "
όλο και κάποιος παραπάνω θα το δεί για να συμμετέχει
".
Σαν εναλλακτικές προτείνω τη δημιουργία ενός νέου θέματος στο forum που να αφορά το ζήτημα
αποστολή επιστολής στον Πανάρετο
(το μόνο εύκολο)και μάλιστα να ανφέρουμε στους διαχειριστές να μεταφέρουν τα τελευταία μας μηνύματα (που συζητάμε για αυτό) στο νέο θέμα. Τα περισσότερα μέλη βλέποντας σαν θέμα το
ολοήμερα γυμνάσια
,ίσως δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κοιτάξουν τις νέες εξελίξεις.
Γνώμη μου...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 21:43:54 »
vnikolitsa
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #533 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:01:52 pm »
Giwrgo,το κείμενο είναι πολύ καλο και θα πρότεινα να το στειλεις ως μια επιστολή που αντιπροσωπεύει πολλους εκπαιδευτικούς γιατι τότε θα έχει μεγαλυτερη δύναμη.Εγώ πάντως εάν χρειαστεί συνυπογράφω.
Καταγράφηκε
gatopardaki
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #534 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:27:50 pm »
Παιδιά καλησπέρα. Δεν είστε μόνοι σας! Είναι και άλλος κόσμος που θέλει να βοηθήσει και καίγεται για τα ολοήμερα σχολεία. Οσον αφορά το θέμα της οργάνωσης, που πρέπει άμεσα να δρομολόγησουμε προτού κατοχυρώσουν ολοήμερη εκπαίδευση σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία,μπορούμε ένα blogspot στο internet να κάνουμε. Η ιστοσελίδα θα βοηθήσει σημαντικα καθώς όλοι ξέρουμε τη δύναμη του διαδικτύου.
Επιστολές, καλό ειναι μια από κοινού ομαδική επιστολή και όχι πολλές σκόρπιες καθώς κανείς δε θα τις λάβει υπόψιν του.Η επιστολή του Γιώργου και εμένα με βρίσκει σύμφωνη σε οτι λέει.Το θέμα των ψυχολόγων πιστεύω μπορεί να παραληφθεί.Απαραίτητοι οι ψυχολόγοι στα σχολεία,ωστόσο όνειρο θερινής νυκτός για την ελληνική πραγματικότητα. Εξάλλου αν προθέσουμε και το αίτημα των ψυχολόγων θα τους φορτώσουμε με πολλά(απόψή μου). Ακόμα ,όχι μόνο μια αλλά 101 επιστολές πρεπει να στείλουμε σε Πανάρετο,Χριστοφιλοπούλου, την ίδια την υπουργό και όπου αλλού μπορούμε.
Επίσης μπορούμε και επίσημα να οργανωθούμε και να κάνουμε σύλλογο(50 άτομα χρείαζεται).
Και κάτι τελευταίο ηλικιακά δε ξερω πού κυμαίνεστε.Εγώ προσωπικά ειμαι 30.Τα πράγματα ειναι πολύ δύσκολα και όσο πανε χειροτερεύουν. Αν κοιτάξετε στους πίνακες της ΠΔΣ θα δείτε κόσμο αδιοριστο με πτυχία του 93 και του 90. Αν τώρα αφήσουμε να μας ξεφύγει η ευκαιρία για τα ολοήμερα γιατί τα λεφτά υπάρχουν η όλη υπόθεση είναι τελειωμένη και σε λίγα χρόνια θα έχουμε και εμέις την τύχη μεγαλύτερων ηλιακά συναδέλφων μας.
Καταγράφηκε
arlene
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Post Tenebras Lux
«
Απάντηση #535 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:39:44 pm »
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ TOY BLOG!!! κατι αναλογο εχει γινει με τα stage ....μεσω των blogs τους κινητοποιηθηκαν και εμαθε ολη η Ελλαδα τι συμβαινει...βεβαια το αποτελεσμα δεν ηταν καλο ,αλλα τελος παντων εννοω οτι θα εισακουστουμε ετσι!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 21:43:54 »
grooog
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #536 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:47:38 pm »
Ας το κάνουμε τότε!!!!
Καταγράφηκε
giwrgos galos
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #537 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:52:45 pm »
Είμαι 25 εγώ. Κι επειδή θα βρεθούνε κάποιοι κακοπροαίρετοι...δε θέλω να μπω μπροστά απο τους μεγαλύτερους και να διοριστώ ργώ. Δε με ενδιαφέρει. Έχω μάθει να σέβομαι τους μεγαλύτερους. Και 100% να έγραφα στο ΑΣΕΠ, θα το θεωρούσα άδικο να μένουνε απ έξω άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Γι αυτό και είμαι και κατά του ΑΣΕΠ. Τέλος πάντων. Για το θέμα των ψυχολόγων..το έβαλα και το έθεσα απλά να υπάρχει ως ιδέα. Ήδη διορισμένοι εκπαιδευτικοί, το θεωρούνε επιτακτική ανάγκη. Απο κει και πέρα, εάν θέλετε να επικεντρωθούμε ΜΟΝΟ στα ολοήμερα γυμνασιο-λύκεια, οκ. Και το θέμα του μπλογκ, πολύ καλό. Ας το κάνει κάποιος, γιατί εγώ δεν έχω τέτοιες γνώσεις...! Και για το φέισμπουκ επίσης συμφωνώ, και ας μην έχουνε οι περισσότεροι. Αρκεί να φανούμε παντού.
Καταγράφηκε
arlene
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Post Tenebras Lux
«
Απάντηση #538 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 09:56:35 pm »
ξερεις ποιο ειναι το θεμα ομως ? στο φεισμπουκ θα το δουν εκπαιδευτικοι κυριως ...κ νομιζω οτι οι περισοοτεροι το γνωριζουν... το θεμα ειναι να ακουστει η φωνη μας σε κυβερνηση και συνδικαλιστικες οργανωσεις.
Καταγράφηκε
gatopardaki
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #539 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 10:05:04 pm »
Παιδιά δεν υπαρχει πρόβλημα!Και σελιδα στο facebook μπορουμε να κάνουμε και ιστοσελίδα blog παράλληλα με όλες τις ενέργειες.Αρκει η ιστοσελιδα και η σελίδα του facebook να έχουν ιδια ονομασία.Σκεφτείτετο και αποφασίζουμε.Και φυσικά περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή όλων ακόμα και αυτών των φιλολόγων που μπαινουν στο forum βλέπουν τον τιτλο ολοήμερα γυμνάσια και ειναι απλοι παρατηρητές!Γιατι δυστυχώς ο κλάδος μας αδρανεί.
Καταγράφηκε
melina.an
Νέο μέλος
«
Απάντηση #540 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 10:08:44 pm »
Giorgo,
προσυπογράφω το κείμενό σου.Θεωρώ ότι θα έχει μεγάλη δυναμική εαν παρουσιαστεί ως ομαδική επιστολή.
Συμφωνώ και εγώ ότι το κέιμενο πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελει σε μία πρώτη ματιά μεγάλη εντύπωση, π.χ εντονα μαύρα γράμματα σε κάποια σημεία στα αιτήματα μας και στα σημεία αναφοράς των εφημερίδων...... κτλ
Είναι απαραίτητο να κινήθουμε άμεσα ..... και βλέπουμε.......
Πολύ καλή η ιδέα του blog.
Επιπλέον θεωρώ ότι στη συνέχεια πρέπει να συνεχίσουμε με επιστολές,mail κτλ σε δημοσιογάφους
προκειμένου και κανείς ασχοληθεί και πάρει δμόσιότητα!Μη ξεχνατε ότι είναι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!
Καταγράφηκε
ankas
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #541 στις:
Οκτωβρίου 27, 2009, 10:12:45 pm »
Και εγώ συμφωνώ με όσα προανέφεραν οι συνάδελφοι΄δηλαδή να τονιστούν τα σημεία που μας ενδιαφέρουν και να στείλουμε και άλλες επιστολές σε υφυπουργούς και στην υπουργό Παιδείας.
Καταγράφηκε
Tao of love
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #542 στις:
Οκτωβρίου 28, 2009, 02:12:59 am »
"Δεν καταλαβαίνω τα μαθήματα στο Γυμνάσιο", μου είπε η ανιψιά μου μετά ένα μήνα στην Α' Γυμνασίου.Το δυσκολότερο μάθημα για την ίδια δε,είναι η ιστορία και νομίζω όλοι θα καταλάβετε το γιατί: το μάθημα έχει πάρει με ανάθεση η καθηγήτρια των Γαλλικών!
Είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά το ολοήμερο γυμνάσιο σκέφτηκα, καθώς η αναζήτηση εξωσχολικής βοήθειας στα μαθήματα έχει γίνει επιτακτική ανάγκη και βραχνάς για παιδιά και γονείς αν λάβουμε υπόψη και τον οικονομικό παράγοντα.Το ζω καθημερινά αυτό ως φιλόλογος και βλέπω την ταλαιπωρία παιδιών και των γονιών τους μαζί.Θέλουμε δε θέλουμε η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η εξέταση των μαθητών γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.Τι πιο δημοκρατικό να διευκολύνουμε τη διαδικασία αυτή για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.Είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί πιστεύω λάτρεις της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεάτρου και των τεχνών όλων ανεξαιρέτως και αναγνωρίζουμε την αξία τους.Όμως πώς πας εκεί εαν πρώτα δεν έχεις ικανοποιήσει τις πρωταρχικές ανάγκες των παιδιών για ανταπόκριση στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων; Να πετύχουμε πρώτα αυτό και περνάμε κατόπιν και σε άλλους στόχους.Εάν τα παιδιά είναι έτοιμα -χάρη στο ολοήμερο- για την επόμενη ημέρα των μαθημάτων,μετά ούτως ή άλλως θα έχουν την ευκαιρία εκ των πραγμάτων να εκφραστούν και να χαλαρώσουν μέσω του παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων.Θα έχουν όλο τον ελεύθερο χρόνο γι'αυτό ούτως ή άλλως.
Σίγουρα οι φιλόλογοι έχουμε λόγο και ρόλο στο ολοήμερο γυμνάσιο στο πλευρό των μαθητών και των γονιών κ μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνοντας τα μαθήματα της ειδικότητάς μας.
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #543 στις:
Οκτωβρίου 28, 2009, 09:31:33 am »
Συναδελφοι ας κανουμε τωρα οτι μπορουμε, μην αφησουμε ουτε λεπτο χαμενο!Γιωργο αρχισε να στελνεις επιστολες σε Παναρετο, Διαμαντοπουλου, Χριστοφιλοπουλου και επεκτεινομαστε παντου.Παντως βλεπω οτι μεσα σε συντομο χρονο μεσα απ' αυτο το φορουμ εχουμε δραστηριοποιηθει πολυ περισσοτερο, απ' οσο ο Συλλογος μας και ετσι να συνεχισουμε!!!
Καταγράφηκε
melina.an
Νέο μέλος
«
Απάντηση #544 στις:
Οκτωβρίου 28, 2009, 09:45:37 am »
Oλγα συμφωνώ απόλυτα με ό,τι λες!
Υπάρχει άραγε αυτός ο σύλλογος?
Επιστολές ΠΑΝΤΟΥ!!!
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #545 στις:
Οκτωβρίου 28, 2009, 09:51:06 am »
Πριν λιγες μερες εστειλα μαιλ στο Συλλογο μας και τους ρωτουσα τι θα γινει μετα ολοημερα γυμνασια.Η απαντηση τους ηταν οτι φοβαμαστε αν γινουν ολοημερα γυμνασια οτι το Υπουργειο θα στελεχωσει τις θεσεις με ωρομισθιους και τους απανταω πως υποθετε πραγματα που ακομη δεν εχουν γινει.Το ολοημερο δημοτικο λειτουργει μια χαρα γιατι οχι και το γυμνασιο.Μη σας κουραζω πολυ το θεμα ειναι οτι δε νοιαζονται διεκδικουν παραλογα πραγματα που δεν μπορουν να γινουν με τις υπαρχουσε συνθηκες.Θελουν μονιμο προσωπικο, πως ομως θα γινει αν δεν ανοιξουν οι θεσεις?Γι αυτο σας λεω εστω και ετσι να κινηθουμε εμεις, ισως να καταφερουμε κατι περισσοτερο, να προσπαθησουμε!!!!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
37
38
39
40
41
...
98