PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Εγγραφή
Αρχική
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Εγγραφή
Αρχεία
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
43
44
45
46
47
...
98
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια (Αναγνώστηκε 232235 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #616 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 11:16:22 am »
Tweet
Στο μπλογκ του Παναρετου υπαρχουν αρκετοι που ρωτουν για ολοημερο γυμνασιο και τι μετρα σκοπευει να λαβει το Υπουργειο ωστε ν' απορροφησει τους ανεργους καθηγητες!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Μηνύματα: 4006
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:39:46 »
giwrgos galos
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 221
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #617 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 01:17:35 pm »
Μήπως επειδή ήτανε μεγάλο δε δημοσιεύτηκε? όταν πήγα να το στείλω την πρώτη φορά, μου βγαλε ότι δεν είναι δυνατό γιατί πρέπει να είναι 4000 χαρακτήρων. Μετά έκανα περικοπές, και μου το δέχτηκε...τι να πω..και έβαλα και καλή υπογραφή γαμ**ο!
Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, ας στείλουμε σε όλους το γκρουπ του φέισμπουκ.
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #618 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 03:11:17 pm »
Μη φοβασαι θα δημοσιευτει το αργοτερο μεχρι αυριο!
Καταγράφηκε
arlene
Έμπειρο μέλος
Μηνύματα: 509
Φύλο:
Post Tenebras Lux
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #619 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 06:36:02 pm »
τπτ ακομα ε? μπορει κ να μην την βαλουν!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Μηνύματα: 4006
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:39:46 »
arlene
Έμπειρο μέλος
Μηνύματα: 509
Φύλο:
Post Tenebras Lux
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #620 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:11:22 pm »
μηπως τα ολοημερα σχετιζονται και με τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας που ετοιμαζει το Υπουργειο?
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2009, 07:20:12 pm από arlene
»
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #621 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:12:39 pm »
Υπομονη, μεχρι αυριο θα την εχουν αναρτησει! Χαμος στο φεησμπουκ μεσα σε λιγες ωρες ειχαμε τεραστια αυξηση των μελων. Μπραβο στον Γιωργο για τα αποσπασματα της Δ.Ο.Ε. Ειμαι αισιοδοξη πλεον, ετσι να συνεχισουμε!
Καταγράφηκε
giwrgos galos
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 221
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #622 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:26:22 pm »
Eγώ δεν είμαι ευχαριστημένος...είμαστε χιλιάδες εκπαιδευτικοί, πού είναι όλοι αυτοί??? 270 άτομα μου φαίνονται λίγα
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #623 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:30:07 pm »
Καταρχας ειναι πολυ νωρις και υστερα δεν το γνωριζουν ολοι.Χθες ηταν 110 ατομα και τωρα 270 μελη.Υπαρχει αυξηση, μαλιστα ειδα στο alfavita καποια συναδελφος εδωσε το συνδεσμο του φεησμπουκ ωστε οσοι επιθυμουν να γραφτουν.
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #624 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:32:51 pm »
Ακομη και στο μπλογκ του παναρετου υπαρχουν 4 κειμενα που θιγουν το προβλημα μας. Εχουν αρχισει να δραστηριοποιουνται
Καταγράφηκε
gatopardaki
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 101
Φύλο:
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #625 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 07:38:42 pm »
παιδια ηρεμείστε.Εγω περιμένω τουλάχιστον άλλα δυο άτομα να μπουν στο γκρουπάκι τα οποια προφανώς δεν εχουν ανοίξει υπολογιστή.Και μάλιστα η μια μπαινει και στο pde.
Αυτο που με ανησυχει λίγο ειναι το οτι η επιστολή δεν εχει δημοσιευτεί. ???Μαλιστα ο Πανάρετος λέει σε καποιες αναρτησεις πως ειναι αδύνατον να απαντά σε κάθε θέμα και να δημοσιεύει τα παντα λόγω φορτου εργασίας.Ο,τι ειναι να γινει με την επιστολή μεχρι αυριο πιστευω θα δειξει.
Καταγράφηκε
Tao of love
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 387
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #626 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 10:35:29 pm »
"Έμεινε σε δύο μαθήματα πέρυσι η κόρη μας στην πρώτη Γυμνασίου και γενικά φοβόμαστε για τις επιδόσεις της από εδώ και πέρα και αν μπορούμε πια να βοηθήσουμε το παιδί μας", μου είπαν πριν λίγες μέρες οι γονείς μιας μαθήτριας. Άλλη μια ιστορία που πιστεύω ότι πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση στο ολοήμερο blogo-γυμνάσιο/λύκειό μας που έχει στηθεί εδώ μέσα στις σελίδες του pde, και που θεωρώ αφορά όλους τους φιλολόγους.
Το ένα από τα μαθήματα ήταν τα αρχαία.Οι γονείς έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο παιδί και μάλιστα προέρχεται από άλλη χώρα και αντιλαμβανόμαστε όλοι τα προβλήματα που σίγουρα αντιμετωπίζει στα ελληνικά.Δεν θέλουν το παιδί τους να συγκεντρώσει άλλες αρνητικές εμπειρίες και παλεύουν με κάθε μέσο για τα φροντιστήρια του παιδιού και πάντα απευθύνονται σε εξωσχολική βοήθεια.Όταν υιοθέτησαν το παιδί τους ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Τώρα ζουν με ένα μισθό και δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα αντέξουν να πληρώνουν ιδιαίτερα μαθήματα;Όμως προσπαθούν με κάθε μέσο στερούμενοι οι ίδιοι.
Θεωρώ πως το ολοήμερο γυμνάσιο και κατ'επέκταση το ολοήμερο λύκειο είναι ο μόνος θεσμός που θα μπορούσε να προσφέρει άμεση λύση στα προβλήματα οικογενειών και παιδιών που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, μετανάστες κ.α.Για τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε ακόμα και για ένα τέτοιο παιδί μόνο του να λειτουργήσει τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας.Όχι να περιμένουμε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός.Εδώ έχουμε να κάνουμε με συνανθρώπους μας που πλήττονται από κοινωνικές διακρίσεις πια, όχι με αριθμούς.Ας μπούμε λίγο στη θέση των γονιών που ψάχνουν δεξιά και αριστερά να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα μαθήματα και μπορούν να απευθυνθούν παντού εκτός από το ίδιο το σχολείο.Υπάρχει μεγαλύτερο πλήγμα για μια δημοκρατική κοινωνία και για μια κοινωνία που θεωρητικά μόνο παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους;Για την ελληνική οικογένεια η μόρφωση των παιδιών της είναι το άλφα και το ωμέγα.Το έχω ζήσει αυτό ως φιλόλογος και μέσα από τη δική μου οικογένεια αλλά και μέσα από τις οικογένειες των μαθητών μου και όλων γενικά.Είναι αξιοθαύμαστος πραγματικά αυτός ο αγώνας και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει ζήσει αυτό που περιγράφω. Τα πάντα θυσιάζουν οι γονείς στην Ελλάδα για να ανέβουν τα παιδιά τους στα ψηλότερα πανεπιστημιακά και κοινωνικά σκαλοπάτια ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.Διαφαίνεται έτσι η εμπιστοσύνη που πάντα είχε ο λαός μας στο Λόγο και την παιδεία των νέων.Συνεπώς, χρειάζεται μια εντατική και καινοτόμος προσέγγιση στη διδασκαλία της γλώσσας και της ιστορίας για τα παιδιά μας.
Χρειάζονται άμεσα τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.Είναι αίτημα πια των ίδιων των μαθητών, των γονιών τους που φοβούνται το σχολείο(!)και των ευαισθητοποιημένων καθηγητών.Το ολοήμερο γυμνάσιο-λύκειο είναι απαίτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί για να πάρει και τη θέση που του αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης.Να γίνει η ελληνική παιδεία η αδιαπαραγμάτευτη ελληνική αλήθειά μας.Έχουμε επίγνωση όμως σε ποιούς τομείς μπορούμε να διακριθούμε;Για να μελετήσουμε λίγο την ιστορία του έθνους μας.
Καταγράφηκε
ολγα. χ
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 224
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #627 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 10:41:08 pm »
Ετσι ειναι η κατασταση και γι αυτο το λογο προσπαθουμε ν' αφυπνισουμε γονεις και μαθητες!Τα ολοημερα γυμνασια-λυκεια ειναι επιτακτικη αναγκη της κοινωνιας, ας το καταλαβουν οι αρμοδιοι!
Καταγράφηκε
lori
Νέο μέλος
Μηνύματα: 13
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #628 στις:
Οκτωβρίου 30, 2009, 11:53:03 pm »
συμφωνω απολυτα με την επιστολη!!!!!!!!Δεν καταλαβα ομως η επιστολη σταλθηκε στον Παναρετο ή οχι.....Τα ολοημερα σαφως και βοηθουν ολη την ελληνικη οικογενεια οικονομικα...καθε παιδι εχει δικαιωμα στη γνωση!μια μαθητρια μου ειπε οτι δεν εγινε τμημα προσθετης στην τριτη λυκειου και ειναι αναγκασμενη να αρκειται στα πρωινα μαθηματα...με ο,τι αυτο συνεπαγεται...........!εστω και ενα παιδι να υπαρχει που δεν μπορει να "προσφερει" στη παραπαιδεια το κρατος ειναι υποχρεωμενο να μεριμνησει γι'αυτο......οσο για την επιστολη πιστευω οτι ειναι ενα πολυ καλο πρωτο βημα ομως δεν πρεπει να μεινουμε
μονο
σε αυτο!!!!!!
Καταγράφηκε
lori
Νέο μέλος
Μηνύματα: 13
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
«
Απάντηση #629 στις:
Οκτωβρίου 31, 2009, 12:14:37 am »
τι λετε?
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2009, 12:34:38 am από lori
»
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
43
44
45
46
47
...
98
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια