0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο κοσμος ξυπνησε και επειδη οι προεκλογικες δεσμευσεις δεν ξεχνιουνται, βλεπω αν δεν βαλουν μυαλο ν' ακολουθουν τον κωστακη στα ποσοστα των εκλογων.Στην ουσια με αυτη τη ρυθμιση ειμαστε ολοι χαμενοι και κυριως οι καθηγητες που ετρεχαν σε ολη την Ελλαδα για να μαζεψουν προυπηρεσια.Ολοημερα δεν το βλεπω να κανει, διοτι αν γινουν ποιοι θα διδαξουν?Παμε απο το κακο στο χειροτερο!!
Θα μπορούσαμε να βρούμε 1002 λόγους οι οποίοι να συνηγορούνε στην κατάργηση του ΑΣΕΠ. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος πτυχίο, και να μη δουλέψει ποτέ! Τουλάχιστον ας υπάρχει ο ΑΣΕΠ, αλλά ας γίνει με διαφορετικά κριτήρια. Γιατί να εξεταζόμαστε στο γνωστικό, αφού και η ίδια η κυβέρνηση προωθεί ένα σύστημα της μη στείρας απομνημόνευσης γνώσεων για τους μαθητές. Μα πώς θα το πετύχει αυτό, απο την στιγμή που υποβάλλει πρώτα εμάς σε αυτήν την κατάσταση. Το να μην ξέρει ένας φιλόλογος τα βασικά, είναι σοβαρό. Αλλά αν θέλω να γίνω Ελένη Γλυκατζη-Αρβελέρ και να κάτσω να διαβάσω βυζαντινολογία, θα το κάνω επειδή θέλω να γίνω πανεπιστημιακός και όχι για να πάω να διδάξω στο γυμνάσιο και στο λύκειο για τη βασική βυζαντινή ιστορία. Ας είναι μικρότερη η ύλη, και να επικεντρώνεται στα παιδαγωγικά. Εκεί πάσχει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, και όχι στις γνώσεις..και επιτυχών να είναι κάποιος στο ΑΣΕΠ, σιγά μη θυμάται μετά ένα μήνα το πότε έγινε η μάχη της Άγκυρας...Εγώ βλέπω ένα πράγμα...απαξίωση πτυχίων.
εαν επιστρεψουν οι αποσπασμενοι φυσικα δεν ειναι καθολου καλο για εμας...αλλα απο την αλλη θα αδειασουν κ τα γραφεια!!!
Παράθεση από: giwrgos galos στις Νοεμβρίου 14, 2009, 03:54:19 pmΘα μπορούσαμε να βρούμε 1002 λόγους οι οποίοι να συνηγορούνε στην κατάργηση του ΑΣΕΠ. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος πτυχίο, και να μη δουλέψει ποτέ! Τουλάχιστον ας υπάρχει ο ΑΣΕΠ, αλλά ας γίνει με διαφορετικά κριτήρια. Γιατί να εξεταζόμαστε στο γνωστικό, αφού και η ίδια η κυβέρνηση προωθεί ένα σύστημα της μη στείρας απομνημόνευσης γνώσεων για τους μαθητές. Μα πώς θα το πετύχει αυτό, απο την στιγμή που υποβάλλει πρώτα εμάς σε αυτήν την κατάσταση. Το να μην ξέρει ένας φιλόλογος τα βασικά, είναι σοβαρό. Αλλά αν θέλω να γίνω Ελένη Γλυκατζη-Αρβελέρ και να κάτσω να διαβάσω βυζαντινολογία, θα το κάνω επειδή θέλω να γίνω πανεπιστημιακός και όχι για να πάω να διδάξω στο γυμνάσιο και στο λύκειο για τη βασική βυζαντινή ιστορία. Ας είναι μικρότερη η ύλη, και να επικεντρώνεται στα παιδαγωγικά. Εκεί πάσχει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, και όχι στις γνώσεις..και επιτυχών να είναι κάποιος στο ΑΣΕΠ, σιγά μη θυμάται μετά ένα μήνα το πότε έγινε η μάχη της Άγκυρας...Εγώ βλέπω ένα πράγμα...απαξίωση πτυχίων.Συμφωνώ μαζί σου απολύτως! Ολόκληρο πτυχίο δεν αποδεικνύει την όποια κατάρτιση στο γνωστικό και την αποδεικνύει ο ΑΣΕΠ; Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο ΑΣΕΠ οφελεί όσους δεν δουλεύουν ούτως ή άλλως, είναι ο άριστος τρόπος (και καλά) μείωσης της ανεργίας, είναι εμπόριο ελπίδας και επίσης είναι μεγάλος εμπαιγμός. Το ότι πέρασες στον ΑΣΕΠ επιτυχών πριν από 3 χρόνια κατά ποια έννοια σε κάνει ικανό να διδάξεις όταν ολόκληρο πτυχίο δεν το κάνει αυτό; Είναι ντροπή για τη χώρα μας όλη αυτή η υποκρισία, κρύβει την άρνηση να λυθούν τα όποια προβλήματα. Ο κάθε νέος υπουργός στο Παιδείας ξέρει ότι είναι περαστικός, μπάινει οσάν ταύρος σε υαλοπωλείο, διαλύει τα πάντα με τη λογική πριν από εμένα το χάος, δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την προσωπική του εξέλιξη. Αν υπήρχε θητεία σε αυτό το υπουργείο υποχρεωτική σε βάθος 15 ή 20 ετών, αν απαγκιστρωνόταν από τη λαίλαπα του κομματισμού, αν όποιος αναλάμβανε δεσμευόταν να λύσει τα προβλήματα και του απαγόρευαν όποιες άλλες βλέψεις σε βάθος χρόνου, ίσως τότε να βλέπαμε μια άσπρη μέρα. Αν...