0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η ΟΛΜΕ έχει συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης. Εγώ μιλάω για την οργάνωση ενός πανελληνίου συντονιστικού οργάνου αδιόριστων εκπαιδευτικών που θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από το υπουργείο παιδείας και ο τρόπος δράσης του θα είναι δυναμικός. Το forum μας δίνει τη δυνατότητα να το κάνουμε. Συνάδελφοι δε μιλάμε απλά για ένα ψωροδιορισμό. Μιλάμε για μία ανόρθωση στην παιδεία η οποία θα έχει σκοπό τη δημιουργία ικανών μελών μέσα σε μια εμετική ελληνική κοινωνία που έχει διαστρεβλώσει τα ήθη και τις αξίες. Μιλάμε για ένα σύστημα παιδείας το οποίο θα δημιουργήσει μαθητές πολίτες-προσωπικότητες και όχι μαθητές-πολίτες-λαμόγια. Δείτε την κατάσταση που επικρατεί γύρω σας. Οι σημερινοί νεοέλληνες ενδιαφέρονται μόνο για τη βιτρίνα και την επιφάνεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι κενοί χαρακτήρες που ως ανώτερο ιδανικό και πρότυπό τους είναι το λαμόγιο πολιτικός, το λαμόγιο επιχειρηματίας. Τα παιδια ζουν ένα σύστημα εκπαίδευσης που τους κατατρώει την εφηβία, την οποία ουσιαστικά δε ζουν ποτέ. Δεν έχουν ανησυχίες, ενδιαφέροντα, ευαισθησίες. Δεν έχουν ίχνος αγωνιστικότητας μέσα τους. Καταπιεσμένοι από ένα σύστημα (παρά)εκπαίδευσης που τους ρουφάει τα πρώτα τους νιάτα. Καταπιεσμένοι από χρεωμένους και παραδομένους στους καταναλωτικούς ρυθμούς γονείς, αναπτύσουν το φόβο και την ανασφάλεια από την πιο μικρή τους ηλικία. Μαθαίνουν να σκύβουν το κεφάλι και να μην έχουν κουράγιο για τίποτα υψηλό στη ζωή τους. Η συνέπεια αυτού του τρόπου ζωή τους φαίνεται αργότερα, όταν ως ενήλικες κληθούν να δημιουργήσουν οικογένειες. Πώς να το κάνουν όμως αυτό με σωστό τρόπο; Πώς να μπορέσουν να αναπτύξουν σωστές διαπροσωπικές σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας; Πώς να καταλάβουν το/τη σύζυγο, τα δικά τους παιδιά όταν δεν γνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό; Αποτέλεσμα είναι οι χωρισμοί, η θλίψη, οι διαλυμένες οικογένειες. Τα παιδια χρειάζονται ένα σύστημα εκπαίδευσης που δε θα έχει φροντιστήρια, που θα παράγει τη λογική σκέψη μακριά από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, που θα προωθεί την κοινωνικότητα και θα οξύνει το νου τους. Θέλουν τον καθηγητή φίλο που θα τον εκτιμούν και θα τον σέβονται. Το ολοήμερο σχολείο δε θα έχει σκοπό να αποτελέσει το καταφύγιο των αδυνάτων αδιορίστων καθηγητών,οι οποίοι αφου διοριστούν θα ξεχάσουν το λειτουργικό τους ρόλο. Σκοπό θα έχει τη δημιουργία γενναίων-μη φοβισμένων ανθρώπων. Αυτά ( και άλλα πιο συγκεκριμένα) πρέπει να μεταφέρουμε στη Διαμαντοπούλου. Προτείνω την άμεση δημιουργία οργάνου που θα έρθει σε επαφή με τη Διαμαντοπούλου. Εμείς θα δώσουμε τέλος στη μιζέρια μας, αλλιώς είμαστε άξιοι αυτής.
Χαρίκλεια δεν είσαι γραφική. Συμφωνώ μαζί σου για τις πορείες. Εγώ προσωπικά ζω στα Γιάννενα και όλη μέρα τρέχω με φροντιστήρια. Είμαι αποφασισμένος όμως να κατέβω στην Αθήνα και να δείξω στην υπουργό ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι νομίζει. Συνάδελφοι δηλώστε τώρα στο forum τις διαθέσεις σας. Ήρθε η ώρα πια να οργανωθούμε. Αν δε σεβαστούμε το παρελθόν και τα πτυχία μας, τότε το μέλλον θα μας κλείσει την πόρτα. Μην σας καταβάλλει ο φόβος ή ο μηδενισμός. Στο Μεξικό πριν από 4 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία της Οαχάκα, οι δάσκαλοι, διαμαρτυρήθηκαν για το άθλιο εκαιδευτικό σύστημα της πολιτείας τους, με μια καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικό δρόμο, παραλύοντας την κυκλοφορία. Ο στρατός πήγε να τους διαλύσει και αυτό που ξεκίνησε σαν μια απλή διαμαρτυρία των δασκάλων, κατέληξε σε λαϊκή επανάσταση εναντίον των αρχών του κράτους. Φυσικά και δεν εννοώ ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο με μας, αλλά αν οι τριτοκοσμικοί Μεξικανοί δε φοβήθηκαν να εκφράσουν τα αιτήματά τους, αν δειλιάσουμε εμείς, τότε να μην ξανατολμήσουμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας αδικημένους ή τουλάχιστον ειλικρινείς. Οι μάχες κερδίζονται στο δρόμο και όχι στους καναπέδες των σπιτιών μας. Το μάνα εξ ουρανών τελείωσε. Το έφαγαν όλο οι Εβραίοι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ Ο ΘΕΟΣ... εγω καταγομαι απο κρήτη αλλα αποφασισα να ερθω το καλοκαιρι στη λήμνο μήπως και καταφερω να παρω καποιες ωρες αλλα τίποτα....ειμαι διατεθειμενη ομως να κατεβω και εγω αθηνα οσες φορες και αν χρειαστει....λοιπον ας οργανωθούμε......πιστευω οτι ολοι μαζι θα καταφερουμε πολλα.....
Συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να δραστηριοποιηθουμε!Ποιος ο λογος που σπουδασαμε αν δεν μπορουμε να βρουμε δουλεια?Οχι μονο δεν κατανοουν τους κοπους μας, αλλα μας εμπαιζουν.Πρεπει να δηλωσουμε την παρουσια μας, αρκετα μειναμε στα λογια καιρος να περασουμε στην πραξη.Τι πρεοτεινετε?