0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για τους νηπιαγωγούς το άκουσα κι εγώ, για την πρώτη τάξη είναι καλή ιδέα, τι σκέφτεται όμως το μυαλό του ανθρώπου να απορροφήσει πρώτα τις ειδικότητες που κόπιασαν λιγότερο,ας με παρεξηγήσει όποιος θέλει, σαν την ύλη των καθηγητικών σχολών δεν υπάρχει ειδικά των φιλολόγων.Στην Ευρώπη η Δευτεροβάθμια ξεκινάει από την 5η Δημοτικού.
Παράθεση από: xasa στις Απριλίου 03, 2010, 07:50:05 pmΓια τους νηπιαγωγούς το άκουσα κι εγώ, για την πρώτη τάξη είναι καλή ιδέα, τι σκέφτεται όμως το μυαλό του ανθρώπου να απορροφήσει πρώτα τις ειδικότητες που κόπιασαν λιγότερο,ας με παρεξηγήσει όποιος θέλει, σαν την ύλη των καθηγητικών σχολών δεν υπάρχει ειδικά των φιλολόγων.Στην Ευρώπη η Δευτεροβάθμια ξεκινάει από την 5η Δημοτικού.Και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Εδω όμως είναι Ασια αγαπητή μου ή μπορεί και Αφρική, να σου πω, δεν έχω καταλάβει ακόμη
Παράθεση από: aeee στις Απριλίου 03, 2010, 08:22:25 pmΠαράθεση από: xasa στις Απριλίου 03, 2010, 07:50:05 pmΓια τους νηπιαγωγούς το άκουσα κι εγώ, για την πρώτη τάξη είναι καλή ιδέα, τι σκέφτεται όμως το μυαλό του ανθρώπου να απορροφήσει πρώτα τις ειδικότητες που κόπιασαν λιγότερο,ας με παρεξηγήσει όποιος θέλει, σαν την ύλη των καθηγητικών σχολών δεν υπάρχει ειδικά των φιλολόγων.Στην Ευρώπη η Δευτεροβάθμια ξεκινάει από την 5η Δημοτικού.Και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Εδω όμως είναι Ασια αγαπητή μου ή μπορεί και Αφρική, να σου πω, δεν έχω καταλάβει ακόμη Ούτε Ασία, ούτε Αφρική! ΕΛΛΑΔΑ είμαστε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό... Ας μην υποβιβάζουμε αδίκως τις ηπείρους
η απαντηση βρισκεται στηναντιδραση της ολμε, ουτε να το ακουσουν..
Για να χτυπηθεί το κακό από τη ρίζα όπως λέει η υπουργός μαςπρέπει οι δάσκαλοι μας να χωριστούν σε 2 ή 3 ειδικότητες όπως οι Ευρωπαίοι δάσκαλοι που χωρίζονται σε δάσκαλουςτης Γλώσσας θεωρητικης κατεύθυνσης που διδάσκουν π.χ Γλώσσα ή σε δάσκαλους των θετικών επιστημών( και από την 5η τάξη αναλαμβάνουν καθηγητές)Πως είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε ο δάσκαλος να διδάσκει όλες τις ειδικότητες ,άλλο τα παιδαγωγικά μαθήματα και άλλο η Φυσική και τα Μαθηματικά.Ίσως σε καμία εικοσαετία εφαρμοστεί και στην πατρίδα μας.Σας παραθέτω το άρθρο του Μπαμπινιώτηhttp://www.alfavita.gr/typos/t3_4_10_924.php
Μια διόρθωση σχετικά με τους γυμναστές στα δημοτικά: Από προσωπική εμπειρία (σαν μαθητής στα 80's) ερχόντουσαν γυμναστές (δεν ξέρω με ποιο καθεστώς τότε, μάλλον ως ωρομίσθιοι) να μας κάνουν τη γυμναστική, και όταν έλειπαν για διάφορους λόγους, τότε το μάθημα το αναλάμβανε (δυστυχώς) η δασκάλα.